Journalistiek op z’n NPO’s: ‘We wilden vooral lief zijn voor Sylvana Simons!’

De VPRO zend binnenkort een nieuwe low-budget interviewserie uit getiteld Tims tent: maar dan in een bungalow met sterren. Eén van de gasten die deze zomer even langswipt, is Sylvana Simons. Maar verwacht geen diepgravend interview waar de vonken vanaf vliegen: de presentator was vooral bezig met “lief zijn” voor de politica, zo geeft hij zelf toe.

Kritische journalistiek is dood op de NPO. Althans, als je het hebt over het aan de tand voelen van linkse politici. Iemand als Geert Wilders wordt nog altijd aangepakt alsof hij Satan himself is. Maar voor linkse politici gaat de rode loper uit. En komt er champagne, met een massage en als het meezit ook nog een geheel verzorgde vakantie naar een ver en warm oord.

Dat laatste zit er aankomende maand dan weer níét in voor Sylvana Simons (jawel, zelfs bij reisbureau NPO moeten ze de broekriem aanhalen), maar verder krijgt het Amsterdamse raadslid om een aflevering van de nieuwe interviewshow Tims tent: maar dan in een bungalow met sterren geheel om te katten tot de grote BIJ1-voorstelling. Dat is geen kunstige interpretatie, maar gewoon wat presentator Tim den Besten zélf toegeeft in een vraaggesprek met Nu.nl. Kijk en lees:

“De uitzending met Simons vindt Den Besten heel mooi geworden. “Daar ben ik heel blij mee en trots op. Ik wilde haar graag uitnodigen en lief voor haar zijn en hoop met de aflevering een andere kant van haar te laten zien.”

Andere kant, huh? De NPO doet niets anders dan Sylvana verheerlijken, dus welke ‘andere kant’ de publieke omroep ditmaal gaat laten zien is mij echt een raadsel.

De aflevering zal op 21 juli te zien zijn, en de VPRO prijst deze zelf aan met esoterisch gezweef: “Sylvana legt tijdens een bijzondere vaartocht uit welke rol spiritualiteit daarin speelt voor haar. Ze laat zien hoe belangrijk het is om van jezelf te houden en elke dag contact te maken met je ziel.” Ik kan niet wachten, hoor! Ik programmeer de recorder alvast even voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. dario

  DDS = DSS geworden hahahahaahahaha hilarisch gewoon .

  1. Bosche draak

   Lach maar lekker hard om je kul grapje, je zal de enige zijn.

  2. Joshuak

   Deze website zit mensen als jij wel dwars of niet? Structureel zie je wel 1 van jullie losers hier de boel te proberen te verzieken.

   Enige wat dat in mijn ogen betekend is dat het jullie een beetje warm onder de voeten begint te worden en dat je zelf ook begint in te zien dat linkse monopolie op berichtgeving en politiek zo langzame hand is afgelopen.

   Als fvd ook maar een deel van de stemmen krijgt in de 2e kamer als wat ze in de eerste hebben gekregen dan is het klaar en dat weet je net zo goed als ik.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dario is een persoon die over het algemeen sterk in de pro-Baudet-hoek zit, maar hij stipt terecht aan dat de aandacht die DDS besteedt aan Sylvana Simons disproportioneel is. Voor deze ene keer ben ik het met hem eens.

    Je tweede commentaar is opmerkelijk: bij de Eerste Kamerverkiezingen kreeg Forum 15,87% van de stemmen. Als ze van die 15,87% van de stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen een deel halen, voor wie is het dan precies afgelopen? Niet voor de linkse partijen, maar ook niet voor de traditionele rechtse bestuurderspartijen. En waarom zouden linkse kranten een wending naar rechts maken als er een rechts kabinet aan de macht komt?

 2. Piet Klein

  Het barmhartigheidssyndroom. Tim neemt iemand in bescherming die valse beschuldigingen uit, mensen racisme verwijt die niet racistisch zijn. Tim is solidair met iemand die anderen vals beschuldigt en wil zich daarmee barmhartigheid tonen vanuit een soort superioriteit van Tim. Het mag Tim. Daarmee ben je niet solidair met de mensen die vals beschuldigd worden. Dat mag ook Tim.

 3. van Urk

  Hoor iedere keer weer op die herdenking over 400 jaar slavernij. Dacht toch echt dat de Nederlandse slavernijhandel begonnen is in 1621 en dat eindigde in 1863. Dus precies 242 jaar.

  1. Bolkestein

   In 1863 zou het nog acht jaar hebben geduurd voordat het Kinderwetje van Van Houten werd ingevoerd. Wat vreemd toch dat er voor onze eigen kindslaven niets wordt herdacht.

 4. santiago

  Verschrikkelijk baasje dat geestelijk beperkte jongetje met die ontstoken ogen. Ook altijd bezig met kleine jongetjes. Raar.

 5. logisch denken

  kritisch interviewen , niet uit laten spreken , onbeschoft van onderwerp veranderen dat doe je enkel als het slachtoffer een andere politieke kleur heeft.

 6. Heras

  Natuurlijk wordt er amper gekeken naar dat interview. Het is zo’n schreeuwerig, niet interessant mensje.
  Wat moet daar nu mee.

 7. Veteraan

  Ah, weer een wekelijks stukje over Umfufu de paaldanseres.
  Ze wordt er niet knapper op.
  Misschien nog wat voor onze bejaarde Trollen hier ?
  Wel flink geld meenemen, deze sloerie denkt dat ze nog wat waard is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.