Ka-ching! Kick Out Zwarte Piet-meneer Jerry Afriyie gaat gratis subsidiegeld rondstrooien

Dát is nog eens fideel van onze Jerry! Na jarenlang met z’n snoet onder de subsidiekraan gehangen te hebben, belooft hij om nu ook eens de rollen om te draaien. Als een soort onbezoldigde mouthpiece van een gratis-geld-fonds probeert hij nu mensen te werven die wel eens €20.000 op hun rekening gestort willen hebben. Moet je alleen wel iets doen met ‘discriminatie tegengaan’ of ‘mensen leren om hun vooroordelen bij te stellen’. Dan is Jerry Afriyie je man en wil hij je opgeheven handje wel volstrooien.

afriyie subsidie

Ik zou willen zeggen: Sinterklaas komt vroeg dit jaar voor de klasse van zelfbenoemde discriminatiebestrijders en vooroordelenslopers! Maar dat zou natuurlijk flauw zijn, want Sinterklaas is de grootste racist van Nederland en als slavendrijver van Zwarte Piet natuurlijk ook de grootste vijand van Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry “King Luther Nelson Mandela Sylvana Simons Oprah Winfrey” Afriyie.

Maar dat wie in zijn optiek ‘zoet is’ wat lekkers kan krijgen, dat moge wel duidelijk zijn. Jerry Afriyie gaat namelijk subsidies uitdelen. Voor niet te zuinige bedragen, ook: je kan wel €20.000 komen innen als je plan maar goed genoeg is.

Het is een welkome afwisseling, natuurlijk. Al jaren betaalt Afriyie z’n rekening van allerlei subsidies en crowdfundingsacties, maar nu draait hij de rollen een keer om. Terecht, natuurlijk. Want alleen maar nemen, nemen, nemen word je ook maar zo’n asociaal mens van. Van geven, geven, geven, krijg je een warm gevoel van binnen. Al helemaal als het dan niet je eigen geld is, want dan kost het je ook nog eens niet!

Alleen dus een wervend tweetje waarin je aangeeft dat het binnenkort weer pay day is voor de klasse der subsidieslurpende antidiscriminatieclubjes. Voor hen valt 5 december vroeg dit jaar:

“Heb je een goed idee om discriminatie tegen te gaan? Of om mensen te leren om hun vooroordelen bij te stellen? Het VSBfonds zoekt goede ideeën en uitvoerbare plannen om te financieren, om zo een bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving.”

En dan een linkje naar een pagina met een invulformulier. Waar je dus tot maximaal €20.000 mag komen innen, als je maar hard kan maken dat je de nieuwe Rosa Parks van de Lage Landen bent. Dank hoor, Jerry Afriyie! Bonne, bonne, bonne, gooi dat maar in die lege tonne.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. logisch denken

  Als ie echt een bijdrage wil leveren aan de Nederlandse samenleving heft ie dat idiote clubje kozp op. Stopt ie met het vergallen van een kinderfeest en gaat ie zich netjes gedragen als een net burger. Wat een dweil van een gozer.

  geeft aan hoe ziek Nederland is dat je subsidie geld kunt doorgeven aan anderen

  1. plakband

   Het is simpel. Afriyie heeft het subsidieccontact maar geen ideeen. Jouw idee levert bv € 25.000 subsidie op. Jij krijgt € 20.000 en Jerry houdt € 5000 voor zijn idee om ideeen te zoeken. Echte zakenman die Jerry. Als er nog een tussenpersoon is krijg jij maar € 15.000 oor je goede idee.
   Dit kan alleen in Nederland. Daarom zitten Jerry en zijn trawanten hier. Ze willen niks met slavernij te maken hebben maar nog minder met werken.

   1. Bolkestein

    Verdiep je eens in de Ashanti in Ghana. Jerry Affriye is een Ashanti neger uit Ghana en deze negerstam vergaarde hun rijkdommen door het exploiteren van zwaarte slaven.

    1. plakband

     Ik heb het gelezen. Inderdaad, exploitatie van zwarte slaven. Wat een schaamteloze vent. Hij liegt er dus maar op los. Krijgen negers ook een kleur als ze liegen of is dat niet zichtbaar voor subsidie verstrekkende ambtenaren.

     In zijn thuisland zou hij dus goed werk kunnen verrichten. Dat doet ie niet. Hij gebruikt zijn slavernij-geschreeuw in Nederland dus als een dekmantel om lekker te profiteren van onze uitkeringen. En door zo’n profiteur wordt ons Sinterklaasfeest verpest.

 2. Duke

  Geloven jullie echt dat hij het uit eigen zak gaat betalen? Die 20.000 is een schijntje voor Soros.

  1. logisch denken

   Uit zijn eigen zak betaald hij niets. Hij betaald alles uit de zak van werkend Nederland om vervolgens een feestje van zijn broodheer elk jaar te verstoren. Kruipt ie of loopt ie ?

   1. Ts

    Klopt, hij betaald het niet zelf. Het VSB fonds (voormalig groot aandeelhouder Fortis!) zorgt voor de financiering.
    Hun website vermeldt onder andere:
    “Met projecten die zorgen voor nieuwe verbindingen tussen verschillende groepen mensen”
    Er staat natuurlijk veel meer dan alleen deze zin, maar bij deze zin kun je de vraag stellen aan jezelf wat zij onder verbinden verstaan?

 3. Siemien

  Ze moeten die mafklapper het land uittrappen

  1. Kristalix

   Klopt Siemien, de enige juiste oplossing.

   Maar dan wel keihard en……..Silvana pleeborstel simons ook eruit tegelijkertijd.

 4. Rogerio

  Wellicht is het een goed plan om met dat geld ” verwijderingsbijdragen” te financieren waarmee allereerst het genetisch afval en de uitvreter Afriye retour Ghana kan worden gestuurd….met als goede tweede Sylvana S retour Paramaribo. Natuurlijk moet die bijdrage ook divers en intersectioneel gebruikt worden , dus niet alleen voor negers maar ook voor blanken , bv haatoma Anja Meulenbelt naar Gaza…..

 5. Agios

  Ik heb een subliem idee. Alle ongenode lieden eruit bonjouren en de discriminatie is meteen voorbij. Discriminatie wordt namelijk veroorzaakt door de lieden zelf. Aanpassen en je hebt er geen last meer van.

 6. Response

  Subsidiekraan voor dit soort linkse hobby’s dichtdraaien. Dan drogen dit soort parasieten vanzelf op.

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Oké, na alle reacties hier gelezen en geanalyseerd te hebben : wie elimineert deze NEGER, want dit gaat fout…goed fout ?!

  1. Bosche draak

   Het is heel verleidelijk, geloof me die galbak kan z’n gezicht beter niet tonen in mijn buurt want hij krijgt geheid een klap met een zak pepernoten.
   Maar wij vieren ons feest gewoon door, daar heb je dat soort miskramen veel harder mee

 8. lancar

  Dat is erg gul van Jerry van de KZOP beweging, en wat mij betreft mag hij mijn bankrekening beginnen te spekken. https://www.facebook.com/notes/vishnuh-genootschap/zwarte-piet-wiede-wiede-wiet-ik-hoor-je-wel-maar-ik-zie-je-niet-klop-maar-aan-de/2162016867380113/

 9. HEM

  Ik ben een late roeping. laat uit de kast gekomen, zou je kunnen zeggen. Maar ik zeg het tegenwoordig gewoon in het openbaar en hardop: Ja, ik ben een racist!
  Hoe dat zo gekomen is?
  Door Simons, door Afriyie, door Klaver, door Jetten, door Halsema en nog vele anderen. Laat die twintig mille maar aan mij voorbij gaan.
  Ik wijzig mijn mening niet meer: oppakken en het, ONS, land uit!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.