Kijk dan! Ex-FVD-papzak Henk Otten verdedigt gappen van €5000 uit partijkas: ‘Terugbetalen? Waarom zou ik?!’

Heel schokkend: Henk Otten was gisteren op tv bij Jinek om zijn voormalige partij nog maar eens ernstig in diskrediet te brengen. Of althans: dat zou schokkend zijn, ware het niet dat hij bij ongeveer ieder programma op radio en televisie al hetzelfde had gedaan. Bij Jinek ging Otten echter zwaar onderuit, door arrogant vol te houden dat het oké was €5000 uit de kas van het wetenschappelijke bureau te gappen.

Hé, Henk Otten op tv. Wat een verrassende gastenkeuze bij Jinek…. not. De afgelopen dagen konden we uit zo ongeveer alle media vernemen dat de ex-FVD’er boos is op z’n oude partij, en telkens met allerlei beschuldigingen komt om iedereen in z’n val mee te sleuren. Want als ‘Henk de tank’ valt, dan moet kennelijk de hele partij er óók aan. Bij het actualiteitenprogramma van de NPO was de zoveelste episode van ‘Henk basht FVD’.

Alleen ging het niet helemaal goed, dit keer. Want Eva Jinek was met haar scherpe been uit bed gestapt en waagde het zowaar een kritische vraag aan het Eerste Kamerlid te stellen. Hoe zit het met die kerstbonus van €5000 die Otten triomfantelijk in zijn zak stak?

Nou, volgens Otten lag dat helemaal anders! Het was geen bonus maar een impromptu eindejaarsuitkering (ah, nuttig onderscheid hoor!). En anderen kregen ook geld uit de kas van het wetenschappelijk bureau op hun bankrekening gestort, dus Henk mocht het ook, toch?

Om er vervolgens arrogant nog aan toe te voegen dat er geen haar op z’n met een Lambik-kapsel getooide hoofd er aan denkt om dat geld voor een vrijwilligersfunctie weer terug te geven aan het Renaissance Instituut. Stel je voor, zeg! Henk mag namelijk vrij schrikken over al het geld dat hij in z’n eigen pocket heeft gestopt. Daar heeft hij namelijk recht op.

Eén ding is duidelijk: mocht u ook Henk Otten op bezoek krijgen, verstop dan uw portemonnee en houd al uw creditcards zo ver mogelijk bij hem vandaan. Anders kan meneer de louche ondernemer nog wel eens unaniem besluiten dat hij recht heeft op het geld van uw rekeningen. En dat later dan weer terugbetalen? Hahaha! Waarom zou hij?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. plakband

  Henk Otten heeft geen enkele moraal.
  Jinek ook niet maar dat wist ik al.

  1. rujoleki

   Spijker en kop.

 2. Meriadoc Brandebok

  Na alle zaken die Otten naar buiten heeft gebracht verbaas ik me erover dat ze Baudet op de redactie nog steunen.

  Er is politiek afgerekend, gelogen en gelekt, gegraaid in de kas; een vakantie, afgehuurde kastelen, zorghotel, bonussen en tweeduizend cash, werden vanuit de partijkas betaald; er was sprake van absurd hoge declaraties en de boekhouding was een puinzooi. Baudet verloor over zowel de rommelige boekhouding als de politieke afrekening de controle, kon geen bewijs leveren toen hem dat werd gevraagd en dook voor de pers toen het hem te lastig werd.

  Als de kwestie-Otten een ding duidelijk heeft gemaakt is het schrijnende amateurisme van de partijtop. De disfunctionele politieke leider is hier mede debet aan. Anderzijds werd de partij door de top naar hartelust als pinautomaat gebruikt voor het eigen vermaak.

  Organisatorisch is de partij een pestzooi. De top veegt haar kont af met integriteit. Bij de VVD kijken ze bewonderend toe.

  1. Pescador

   Als je opgelet had, dan hed je geweten dat Otten de boekhouding doet , en natuurlijk maak je er dan een rommeltje van des te moeilijker zien ze het als je wat achterover drukt, en om onregelmatigheden te voorkomen hadden ze een externe acountant in gehuurd, maar lijkbaar doet die zijn werk ook niet goed

   1. van Urk

    Veel verenigingen hebben goede ervaringen gehad met graaiende penningmeesters. Volgens de kromme gedachte van Guusje zijn de verenigingen dus de boeven.

    1. Meriadoc Brandebok

     Er vond een politieke afrekening plaats. Baudet moest Otten kwijt en wist nog wel een lijk in de kast (overigens is voor alle aantijgingen geen bewijs geleverd, maar dat terzijde). Vervolgens trok Otten uit woede de hele beerput open, waardoor de chaos binnen de partijtop zich in volle omvang openbaarde. Zo simpel is het.

  2. Peter Oudshoorn

   Henk Otten is ook actief op DDS onder de nick Maria Brandebok en gebruikt dit kanaal om het FvD uitbundig te bashen.

   Well done Henk!

   1. Meriadoc Brandebok

    Kom Peter, je weet toch dat ik een AIVD-ambtenaar ben 🙂 ; en verder heb ik natuurlijk gelijk.

    1. Peter Oudshoorn

     Fijn dat je eerlijk toegeeft dat je een AIVD-trol bent, Maria. Dan kan ik je daarop voortaan aanspreken. Het staat genoteerd.

     1. Meriadoc Brandebok

      Nee, ik maakte eigenlijk een sarcastische opmerking, Peter.

     2. Top

      Maak u zich maar niet druk over ‘guusje’. Want dat is niet meer nog minder, het matrasje van de wekelijks bezoekende ouderlingen, die in dit kereltje, nog steeds hun vleselijke geneugten botvieren. Gussje is per definitie zielig en misbruikt.

  3. Siemien

   Occult fantasietje heeft gisteren gekeken?

   Mocht dit toch het geval zijn dan is occult fantasietje werkelijk he-le-maal van de pot ge-rukt gewoon..

  4. Kwak

   Dat moet eerst maar eens bewezen worden,zolang niet onomstotelijk bewezen is dat de beschuldigingen kloppen kunt u hier geen rechten aan ontlenen,Beroeps Trol.

   1. Meriadoc Brandebok

    Inderdaad, zolang de beschuldigingen aan Ottens adres niet zijn bewezen kan men er geen conclusies aan verbinden.

 3. Sans Rancune

  De papzak en de nar, eigenlijk geen gelukkige combinatie is gebleken. Duidelijk is wel dat met zijn geschutter ook Henk geen verrijking is voor de politiek. Eva Jinek pakte het doortastend aan en legde het amateurisme van het FvD bloot. Het renaissence schip heeft flinke averij opgelopen, de kapitein is ‘m gedrosst.

  1. Bosche draak

   Het enige wat natnek Jinek tast, zijn de piemels die haar hebben neergezet waar ze nu zit.
   Die Clintonfiel neemt toch niemand serieus?

 4. Beukman

  Laten we Rooken en Cliteur niet vergeten. Ook zij, als bestuur van het Wetenschappelijk Instituut, besloten samen met Otten aan het eind van het jaar om zichzelf een onkostenvergoeding toe te kennen.

  Of dat terecht was of niet is een ander verhaal, maar Tim noemt het 1) gappen, en 2) laat sluw die andere twee namen weg.

  FvD: een bestuursverrijkingsmachine.

  1. Robert75

   Ja ik wou net zeggen. Het is nogal een eenzijdig stukje. Otten wordt gekraakt maar Cliteur en Rooken worden voor het gemak gewoon vergeten. Maar dat blijken dus ook maar ordinaire zakkenvullers te zijn dan .

   Ze doen er alles aan om het zoveel te downplayen en alle schuld in de schoenen van Otten te schuiven. Maar het zou eigenlijk een schok moeten zijn voor vele forummers. Want wat blijkt nu? Dat deze anti kartel partij van binnen nog verotter is dan heel politiek Den Haag bij elkaar.

   1. Meriadoc Brandebok

    Opmerkelijk, dat forummers het financiële wangedrag van dit ons-kent-ons-kartelkliekje accepteert. Je zou toch een massale opstand verwachten tegen Baudets leiderschap. Maar Otten had natuurlijk gelijk toen hij FvD een sekte noemde. Sekteleden komen niet in opstand tegen hun messias.

    1. Siemien

     Opmerkelijk is dat juist de trolletjes hier zo tegendraads op reageren, zoals gewoonlijk natuurlijk.
     Dat trolletjes het goed praten, maar dit weten wij inmiddels, dat er grepen worden gedaan door penningmeesters uit kassen.

     1. Frets

      heel scherp siemien, het is exact zo jij het zegt.

      guusje glijmiddel volgt slaafs

     2. van Urk

      Inderdaad. Als Tom van Nimwegen een graai in de VVD kas heeft genomen dan ligt het verhaal bij deze trollen opeens anders.

     3. Mar

      Opmerkelijk is dat standvastig rechts (bewakers van de goede eer van Baudet, Wilders en Trump) ineens een goed woordje overhebben voor Eva Jinek. Terwijl ze gisteravond niet op haar best was.

  2. Lao Tse

   In het artikel in de Volkskrant wordt duidelijk gemaakt dat het FvD nauwelijks meer is dan een verdienmodel voor de heren. De verkoop van lavendelzakjes en andere partijprullaria ging allemaal cash de broekzakken in.

   Trieste bende, corrupt maar vooral heel erg amateuristisch en dom.

   Mensen die hierna nog op het FvD stemmen moeten wel heel erg in de wat zijn.

   1. Lao Tse

    wat = war

   2. Beukman

    Inderdaad. En wie kritiek heeft op het feit dat Otten de kas van FvD gebruikte alsof het zijn eigen portemonnee was, zou op zijn minst zo eerlijk moeten zijn dat Rooken, Cliteur, Baudet zelf en nog een paar anderen precies hetzelfde te verwijten valt.

    De verering gaat echter zo diep dat de fanatieke aanhang op DDS daar blind voor is en zelfs trolgedrag vertoont. Dat ook de goede @Urk meeloopt met de trollen, is voer voor psychologen.

    1. Lao Tse

     Ik zie dat onze pedofiel ook weer wakker is.

    2. Frets

     De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~Lao Tse ~

    3. Lao Tse

     Baudet zwijgt als het graf.

     Het zal wel betekenen dat hij er niets mee te maken heeft.

     🙂

    4. van Urk

     Beste Beukman, Hoe zit het dan bijvoorbeeld met de beerputten van de VVD? Veel politiek correcte mensen (zoals Lao Tse) hebben de leider van deze partij verdedigt terwijl zij waarschijnlijk niet op deze partij hebben gestemd. De reden hiervan is duidelijk. De VVD moet -ondanks zijn eigen schandalen- ten alle koste blijven bestaan ten opzichte van populistische partijen die volgens dezelfde politieke correcte mensen (zoals Lao Tse) niet verdedigt mogen gaan worden. U kent het spreekwoord “gelijke etc.” toch?

     1. Lao Tse

      Ik stel, met de heer van Urk, met leedwezen vast dat er binnen de VVD veel integriteitskwesties speelden. Die namen nooit zulke schaamteloze vormen aan als nu binnen het FvD maar verontrustend zijn ze wel.

     2. van Urk

      Denkt u niet dat deze schaamteloze vormen door Otten een beetje opgeklopt kunnen zijn?

     3. Beukman

      @Urk
      Rutte is zelf tot nog toe onkreukbaar gebleken.
      De VVD is niet mijn partij, maar juist mede dankzij die onkreukbaarheid van Rutte ben ik wel redelijk tevreden met hem als premier.

    5. Robert75

     Die Rob Rooken die verdient zelfs aan de partij. Want zijn bedrijf doet de webhosting en daarvoor krijgt hij ruim 26.000 Euro per jaar. Kunnen ze die webhosting niet door een derde partij laten doen dan ? En 26.000 Euro per jaar kan dat niet goedkoper? Die Rob Rooken die zit daar lekker zijn zakjes te vullen.

     Ik weet nog goed dat Marjolein Faber toentertijd het IT bedrijf van haar zoon de opdracht had gegeven een website te maken voor de PVV. En daar viel heel Nederland over heen want het was familie.

     1. Saskia Haan

      Ik ben blij dat jij PVV stemt… jij kent de feiten.. Inderdaad dat speelde toen met Marjolein Faber.. en natuurlijk vallen de journalisten hier niet over, want natuurlijk wilden ze de PVV weg hebben en dan val je de concurrent van PVV niet aan… plannetje mislukt om PVV weg te krijgen….PVV 11 zetels en ik denk over tijdje weer meer.., maar 11 is al een megaprestatie met zoveel tegenwind..

   3. Seneca

    @mao ze
    als je een reactie schrijft, gebruik dan je eigen woorden en niet de woorden van je vriendje beukman. het is zo zielig als je andermans woorden moet gebruiken om een stelling te poneren.

    1. van Urk

     Valt ook onder plagiaat. 😉

 5. Kretoloog

  Henk Otten bevestigde bij Jinek wat we allemaal al wisten: hij is een zielige rancuneuze man. Gaat nu zonder kiezersmandaat de komende 4 jaar senator zitten spelen. Zonder visie en zonder programma ook. Stemt in de Senaat ongetwijfeld altijd mee met de VVD.

 6. Vanduinen

  Dat interview bij Jinek zal Henk nog lang achtervolgen. ‘Lambiek hooft’, jawel met een t, maakte duidelijk dat het clubbestuur er voor eigen genoegen een tombola van maakte. Ik ben benieuwd hoe mr. Hiddema erover denkt. Blijven zeggen “ik was er niet bij en weet van niets” kan niet meer.
  Meer Jinek in de politiek !

 7. dario

  Goed ik zie dat DDS joop voorbij is gestreefd proficiat daarmee .Mooi weer hier ik ga een paar uurtjes vissen

 8. Tman

  Het zijn allemaal demoniserende oude wijvenpraatjes van links,als iemand graag wilt spreken over oneerbaar gedrag kan deze zich beter richten op de antidemocratische besluitvorming van kartel Rutte3!
  Iedereen weet waarop ik doel!

 9. ikweetwatikwil

  Wat ben ik blij, dat ik voorbereid was. Media die zich stort op de FVD. Die ging te goed. Daar moeten de rooien en de groenen snel met medewerking van de rooie en groene media een eind aan maken . Wat fijn dat het komkommer tijd is. Komt dat even goed uit. Het lijkt wel afgesproken werk. Met wie?? Daar heb ik zo mijn gedachten over.
  Alle rotzooi bij andere partijen zijn ze vergeten. Als ze de FVD maar kapot krijgen.
  Wat een smerige bende de elite en de media.
  Het is bij de PVV NIET gelukt en dat zal ook niet lukken bij de FVD.

  1. Abn


   Alle rotzooi bij andere partijen zijn ze vergeten.

   Media mischien, enige partijen waar ik me geen politieke rotzooi herinner zijn CU, SGP en PvdD. Daar heb ik waarschijnlijk even niet opgelet. Politiek is gelijk pek.

 10. ajamhavermans

  Het gaat helemaal niet meer over politiek in de 1e en 2e kamer, maar zelfverrijking staat voorop. Grote schande wat hier gebeurt.

 11. logisch denken

  hij mocht zijn onschuld aantonen bij Jinek. Er kwam geen zinnig woord uit. Quilty as charged

  1. Superspecht

   Otten doet aan naaiwerk?

 12. tonna

  Henk Otten is een verrader,plotseling wilt hij géén boreale wereld meer!
  Hij moet weet hebben gehad van Baudet’s diepere gedachten,ideeën en doelstellingen!
  De heer Otten wilt zélf in het licht van de politieke schijnwerpers staan.
  Hiddema weet dat alles natuurlijk óók en begrijpt het,want het gaat om het grote geheel,als partij!
  Otten is de ultieme “plucheridder”,en denkt zélf een kans te hebben in de machtspolitiek!
  Maar het gaat mislukken,hij heeft niet de looks en het charisma,het is een boer!

  1. Aaldering

   Interessant dat u aangeeft dat mr. Hiddema het allemaal weet. Meestal geeft hij zelf aan dat hij van niets weet. Als hij van die fraude en het gegraai kennis had, is dat niet best. Dat begrijpt u hopelijk toch wel ?

   1. Lao Tse

    De oude heer Hiddema staat hier uiteraard ook geheel buiten.

    🙂

    1. Frets

     De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~Lao Tse ~

    2. van Urk

     Deze oud-advocaat staat volledig in zijn zwijgplicht.

 13. ikweetwatikwil

  Er zijn mensen die de elite en de media doorhebben en die stemmen dan ook PVV en FVD. Ga door mensen, laat je niets wijs maken door de media . Wij kunnen zelf denken en zijn geen papagaaien.

  1. van Urk

   ”Wellicht ware het beter geweest om de godgeleerden in het geheel niet ter sprake te brengen en liever niet in deze beerput te roeren en mij in dit wespennest te steken.” Erasmus 1469-1536

 14. Jean Nederland

  Otten = EX VVD MISDADIGER!

 15. Lao Tse

  Hoe het ook zij: als deze operette binnen het FvD voortduurt tot de volgende Kamerverkiezingen hoor je mij niet piepen.

  🙂

  1. Meriadoc Brandebok

   Genieten!

 16. Jean Nederland

  Goede taktiek van Baudet, gewoon stil zitten en mond houden en laat ze maar scheren, mauwen en janken. Ondertussen schoon schip maken, die VVDer eruit werken, een externe accountant het financiele laten onderzoeken en doorgaan met de weg die je volgde. Laat links en de criminele VVD links leggen, pak ze aan op inhoudelijke zaken.

  1. Aaldering

   Wat zou u denken van een goede boekhouder die het voorwerk doet ? Iemand met een praktijkdiploma ?

 17. Lao Tse

  Voor de goede orde, Thierry Baudet staat hier geheel buiten.

  Die vertoeft met de creditcard van het FvD in een luxueus vakantieoord.

  🙂

  1. Sans Rancune

   Als die kaart niet gedekt is, heeft hij een probleem. Dat is een crime !!

  2. van Urk

   Inderdaad. Net als Rutte die weer zwijgt als er bij de VVD weer wat aan de hand is. De heer Otten heeft geen poot om te staan zolang de achterban achter Baudet blijven staan. Dit is gewoon een schoolvoorbeeld van een werknemer die ontslagen werd omdat ie uit de feestpot heeft gegraaid om vervolgens zijn werkgever even denkt zwart te maken.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ah, nu begrijp ik het. Baudet hoeft geen bewijs te leveren voor zijn beschuldigingen, maar Otten moet wel bewijs leveren voor de beerput die hij openzette.

    van Urk loopt mee in de sektarische trollenparade.

    1. van Urk

     Otten heeft het toch zelf toegegeven dat hij 5000 euro uit de pot gegraaid heeft en Baudet op terechte wijze hiervan wat over gezegd heeft? Het is gewoon te zielig voor woorden hoe deze man daarna loopt te janken. Maar mensen zoals u zijn helemaal niet voor de heer Otten maar vinden het juist leuk dat een politieke tegenstander aan de schandpaal genageld wordt. Dit is exact wat er in de VS gebeurt.

     1. Meriadoc Brandebok

      Je zegt dat Otten Baudet zwartmaakt, maar hoe weten we dat het niet andersom is? Vooralsnog heeft de partij geen bewijs kunnen leveren van de serie aantijgingen, dus moet je ook bij Forum een slag om de arm houden.

     2. van Urk

      ”Dus moet je ook bij forum een slag om de arm houden ”Doe ik ook. Maar Ik vindt het alleen niet zo slim van de heer Otten om alles over FvD zo openbaar rond te bazuinen. Meestal krijg je dan de deksel twee keer zo hard tegen je neus weer terug.

     3. Beukman

      @Urk
      Otten heeft dit niet toegegeven maar gewoon gezegd. Hij en Rooken kregen 5000 euro als eindejaarsuitkering, Cliteur nog anderhalf keer zoveel. En dat was geen geheim; dat was een afspraak.

      Daar kan je het mee eens zijn of niet, het is ronduit vals om dan niet Cliteur en Rooken te noemen.

     4. van Urk

      Maar met Rooken en Cliteur heeft Baudet geen conflict. Wel met Otten omdat hij ooit betrapt werd met het stelen van de opbrengsten van verkochte artikelen en daarna het verzaakte om dat terug te boeken. Ik geef wel toe dat Baudet niet moeilijk moet gaan doen om de jaarrekening van vorig jaar openbaar te geven. Kijk, de heer Otten kan wel gaan zeggen dat meerdere forum bestuurders en politici betaald krijgen uit de partijkas..Maar dat is wel heel wat anders om ongevraagd zelf daar een greep uit te gaan doen.

     5. Beukman

      @Urk
      Het punt is dat Baudet door net te doen alsof Otten de enige was die zichzelf een eindejaarspremie uit de kas schonk, hij hierdoor de indruk opriep dat alleen Otten een graaier was.

      De werkelijkheid is dat dit de bedrijfscultuur is binnen FvD, en dat Otten hiervoor dus geen exclusieve blaam treft.

      Wat die opbrengst van merchandise-rommel betreft: Otten ontkent dat hij deze achterover heeft gedrukt. Het is dus zijn woord tegen dat van Baudet.

      Vind je het niet vreemd dat Baudet geen aangifte tegen Otten heeft gedaan als het zo evident is dat de laatste dingen heeft lopen jatten?

 18. tailgunner

  Tja, hij moet toch ergens zijn nieuwe partij mee financieren?

 19. fanof43

  Als het bestuur eenstemmig besluit aan ieder der bestuursleden een eindejaarsuitkering te doen, waarom moet Otten die dan terugbetalen en de twee andere bestuursleden niet?
  Tim, en waarom altijd die negatieve, niet relevante omschrijving van iemands uiterlijk?

  1. van Urk

   Krijgen of graaien is nogal een verschil.

 20. Saskia Haan

  ben blij dat de megaverkiezingsoverwinning van Fvd tijdens de PS verkiezingen was en bij Europees Parlement en niet bij de Tweede Kamerverkiezingen..dan was de PVV weg geweest nu of gedecimeerd..en dan had het Nederlandse volk deze kneuzenpartij als cadeau erbij gekregen.. Of het nu Baudet is, of Otten..beide zwaar door de mand gevallen.. en inhoudelijk weet ik sinds maart niets meer van FvD.. Wil FvD Ivf-behandelingen blijven vergoeden via basispakket? en hoe zit het met hypotheekrenteaftrek? Ik ben blij dat ik PVV ben blijven stemmen, ik heb nooit getwijfeld..het stond me meteen al niet meer aan.. wat mensen van Pim Fortuyn terugvinden in het programma van FvD is mij een raadsel..wie zijn de mensen van FvD eigenlijk? Mensen die niet met geld om kunnen gaan, die zich een rijk leven voordoen op andermans kosten…heel droevig hoor..3 zetels verloren ..zo weinig? Wat een achterban..Baudet mag wel op z’n veiligheid gaan letten, niet vanwege kwade moslims ofzo, maar gewoon door hardwerkende Nederlanders die door hem zijn belazerd..Die mensen stemmen de PVV weer? ik wil het niet eens hebben..wie zo oliedom is geweest om het FvD-zootje te stemmen i.p.v PVV ..tja wat heb je aan deze mensen ?

  1. Superspecht

   Je denkt toch niet serieus dat Baudet ook meer een cent geeft om al die vragen? Begrijp me niet verkeerd, ik stem noch PVV noch FvD, maar als ik zou moeten kiezen, zou ik het wel weten. Wilders is óók een narcist, maar wel één met hart voor de zaak. Baudet geilt alleen op en geeft alleen om zichzelf.

   Dat moet nu toch wel zo’n beetje duidelijk zijn, dacht ik.

   Nee, als je in die hoek zit, heb je meer aan de PVV. Dat is evident. Goddank zit ik zelf niet in die hoek, dus ik hoef niet te kiezen.

 21. FdeJonge

  Ik heb inside information over Henk de tank. Denken jullie dat ik dat hier mag plaatsen ?

  1. Marija

   Durf je?
   Als je het netjes doet en het nog iets toevoegt om deze charlatan tot de enkels af te branden, zou ik zeggen: d o e n !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.