Knettergekke advocaat Sidney Smeets: Homofoob geweld is schuld van Jan Roos, Jan Dijkgraaf en Johan Derksen!

Wist u dat alle homofobie in Nederland is terug te voeren op wat opmerkingen van slechts drie rechtse opiniemakers? Het zijn de heren Jan Roos (columnist bij DDS), Jan Dijkgraaf (columnist bij Veronica) en Johan Derksen (van Veronica Inside).

Het was gisteravond bij de NPO weer lekker haatzaaien. Voormalig politieagent Ellie Lust had namelijk een programma gemaakt over homofobie in Nederland, hoe dat eruitziet, hoe dat overkomt en hoe de rechter ernaar kijkt. Dat is natuurlijk allemaal prima: homohaat komt nog altijd voor, en moet bestreden worden.

Toch reed het programma een behoorlijke scheve schaats door de mallotige advocaat Sidney Smeets ook een podium te gunnen. Inderdaad: dezelfde Sidney die eerder Thierry Baudet aanviel omdat de FVD-voorman niets zei over een SGP-ophef over homo’s. Daarnaast denkt Sidney dat als je als homo op een rechtse partij stemt, je daarmee automatisch een “geïnternaliseerd homofobe xenofoob, alt-right” (jaja, een hele mond vol) bent.

En zo ging Sidney ook weer lekker te keer bij Ellie gisteren. Homofoob geweld? De kiem daarvoor wordt gelegd door wat rechtse mannen die onschuldige grappen maken. Smeets heeft zelfs het botte lef om ze bij naam te noemen en lekker te lasteren: Jan Roos, Jan Dijkgraaf en Johan Derksen. Dát zijn pas echt homofoben, aldus de advohaat. Het is hún schuld dat homo’s in elkaar geslagen worden, zo eindigt hij bovendien zijn pleidooi.

Nee, veel ranziger dan dit ga je het niet krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Tman

  Sidney durft niet uit de kast te komen!
  Dat is de hele frustatie van die man!

  1. Tman

   frustatie=frustratie

 2. monach

  De echte homofoben zijn dus witte mannen, opnieuw worden moslims en islam uit de natte wind gehouden.
  Wanneer wordt de politiek NPO verboden.

  1. DidiMadloba

   U pleit voor censuur, die politiek incorrecte berichten van de TV weert? Toe maar!

   1. Bosche draak

    U pleit voor het behoud van staat betaalde leugens die opzettelijk feiten buiten de discussie laat?
    Toe maar!

 3. Siemien

  Ik geloof niet dat er angst is voor homo’s dus het woord homofoben is natuurlijk een niet bestaand woord die te pas en te onpas, door, met name homo’s en mensen die kunnen accepteren dat er andere meningen zijn, word misbruikt

 4. Peter Oudshoorn

  Nergens ter wereld is de tolerantie voor en acceptatie van heaumeaus zo groot als onder Nederlanders.

  Onder moslims ligt dat natuurlijk heel anders – daar mogen mannen niet van mannen houden en vrouwen niet van vrouwen.

  Maar Sidney Smeets is een valse nicht met een baard, daar heeft iedereen een pleurishekel aan.

  1. Nelson1

   Haha ja precies!

 5. Kretoloog

  Sidney Smeets? Nog nooit van gehoord (tot vandaag). En dat had ik liever zo gelaten. Welke ouders vernoemen hun kind nou naar een Australische stad?

  1. DidiMadloba

   Die stad is genoemd naar de toenmalige Britse minister van Binnenlandse Zaken Thomas Townshend, Lord Sydney.

   1. Kretoloog

    Boeiend. Maar geen antwoord op mijn vraag.

 6. james

  Iedereen zijn meug. Maar laten we nu niet doen of homofielie normaal is. Ik krijg langzaam de indruk dat hetro zijn een uitzondering is.

 7. Jv

  Wees open en kom uit de kast.
  Het straalt je van het gezicht af, dat hoef je niet te verbergen achter je baart.
  Ik heb niets met homo’s en laat ze hun eigen leven leiden, maar verwacht niet dat ik mee ga in de hetze die zo langzamerhand plaats heeft over het feit dat je homo’s moet knuffelen, er gek mee moet zijn en vervolgens het gedrag, zie gay pride, canal pride, etc, moet goedkeuren. Ze brengen zichzelf te schande met hun gore, ordinaire en vulgaire gedrag op dit soort zgn feesten!
  Een hetero doet en loopt er toch ook niet zo bij.
  Heb al eerder gezegd dat je in ons land een homo of lesbo moet zijn om er nog bij te horen! Ons land is totaal doorgeslagen, het lijkt wel Sodom en Gomorra! En dan moet deze baard homo ons de maat nemen?
  Schiet op meiske!

  1. Piet51

   @Jv
   “Een hetero doet en loopt er toch ook niet zo bij.” Dan heb je zeker nooit op de Amsterdamse Wallen of in andere rosse buurten gewandeld? Die vrouwen zijn toch echt (bijna) allemaal hetero, hoor? En dat is niet een enkele boottocht per jaar, maar dag en nacht, het hele jaar door en elk jaar weer.

   1. Jv

    We hebben he niet over vrouwen, maar over een nog uit de kast moeten komende homo die anderen de maat neemt omdat ze blijkbaar geen homo zijn.
    Dat u de wallen afloopt, is uw goed recht, maar zgn genieten van vrouwen die door pooier te werk worden gesteld, is niet mijn ding en heb ik ook geen behoefte aan!
    Ik hou het liever zoals ik geboren ben, en dat is als man met een relatie met een vrouw!
    U staat waarschijnlijk ook op her kruispunt van; wel of niet uit de kast komen, maar neem anders denkenden niet kwalijk dat zij niet meegaan om homo’s op een standbeeld te zetten. Dat is waar ik moeite mee heb.
    Homo zijn is volgens mij voor de personen in kwestie al een last, maar dat je op zo’n walchelijk manier, zoals in Amsterdam jaarlijks plaats heeft, tot uiting brengt, gaat mij te ver!
    Dit is schofferend voor de mensen die hier anders tegenover staan. Dus neem deze mensen niet de maat omdat zij de normen en waarden nog een beetje proberen vast te houden! Denk na, alvorens u dus iets schrijft!

    1. Piet51

     @Jv
     Een verrassende reactie. Het enige waarop ik reageerde, was je opmerking dat hetero’s niet zo vreemd doen als die homo’s tijdens die vaartocht in Amsterdam. Ik noemde een paar plekken waar hetero’s (maar dan vooral vrouwen) er ook nauwelijks gekleed bijlopen en allerlei suggestieve uitspraken doen en gebaren maken. Meer niet.
     Ik heb overigens voldoende homo’s (mannen en vrouwen) in mijn kennissen- en vriendenkring om te weten, dat zij daar beslist niet onder lijden. Zij houden het gewoon zoals ze geboren zijn, dat doe ik ook en jij ook, begrijp ik. En zo is iedereen gelukkig. Ik zet homo’s niet op een standbeeld, heb het er niet eens over, net zoals ik ook met mijn, waarschijnlijk hetero, buurman niet over dergelijke dingen spreek.

  2. Lao Tse

   Jv heeft moeite met homoseksualiteit. Dat is zijn goed recht maar een beetje achterlijk is het wel.

   1. Jv

    Lao Tse, weer iemand de maat nemen die een andere mening heeft? Waarom achterlijk…..omdat ik kots misselijk wordt van die zgn kerels in hun korte lederen broeken, riemen, en ander masochistische voorwerpen? Lezen gaat u blijkbaar wat moeilijk af?
    Ik heb geschreven “Ik heb niets met homo’s en laat ze hun eigen leven leiden” dat moet toch voldoende zijn om niet “achterlijk” te zijn. Of moet ik mij, zoals u blijkbaar wel doet, mij in de “kont” laten nemen om te laten zien dat in ik niet tegen homo’s ben?

    1. Frets

     Jv, doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

 8. peetjuhhhh

  Homofoob gedrag komt door het continu provoceren wat de homo,s doen. Normalen mensen lebberen hun geliefde ook niet af op straat. Wil je normaal behandeld worden, gedraag je dan normaal.

  1. Jean Nederland

   Precies!

 9. DidiMadloba

  Dat DDS bezwaar maakt vind ik pas ranzig.
  Hoe “onschuldig” zijn die zogenaamde grappen helemaal?

  1. peetjuhhhh

   Heel onschuldig. Jij heb er ook geen probleem mee dat de blanke man continue afgezeken word. En dat is dan niet erg?. Iets met discriminatie dus. En dan niet dat het je gebeurt maar dat jij dat dus even doet. Zelfreflectie Didi je bent een racist.

 10. Roughwood

  Wahahahahahahahaaaa! Humor om te lachen. Tijd voor een psychisch zorgtrajectje vermoed ik zo. Of de hitte is hem teveel geworden. Wat een meelijwekkende sneuneus is dat zeg…

 11. Frets

  nog zo’n dwaze linksfascist. anderen de schuld geven voor wat anderen doen, heeft hij al excuses aangeboden?

 12. plakband

  Waar Nederland behoefte aan heeft zijn 6 kerncentrales en 8 ontziltingscentrales.
  Dan hebben we water en energie in overvloed.
  Op naar de wereldheerschappij.
  En dat allemaal voor de Islam die hier dan de dienst uitmaakt.

  1. plakband

   Het homoprobleem is dan ook ‘opgelost’.

  2. goedisfout

   Heb je plakband weer met zijn ontziltiltingsinstallaties. Weet je wel hoeveel zoet water jaarlijks via de grote rivieren ons land binnenstroomt?

   1. plakband

    En zo snel mogelijk naar zee wordt afgevoerd.

    Fijn dat je het eens bent met de kerncentrales.
    Lost al grote problemen op.

 13. tonna

  De gemiddelde Nederlander is niet bang voor homo’s!
  Wel voor criminele marrokanen,berovingen,kopschoppers,openbaar vervoer terrorisme!

 14. van Urk

  Diezelfde advocaat liet even wat fotobeelden zien hoe een zwarte homo in elkaar geslagen werd. Opvallend is dat de dader niet echt leek op Jan Roos, Jan Dijkgraaf of Johan Derksen. Maar er net zo zwart uit leek te zien als zijn slachtoffer.

 15. Jean Nederland

  Ik heb een hekel aan het gedrag van homoos, vooral van mannen…verwijfd tot en met. En dit is gewoon mijn mening en die zeg ik.

  1. Lao Tse

   Natuurlijk, Jean, je hebt het volste recht je achterlijke gevoelens te uiten.
   Dat mogen orthodoxe moslims ook, dus jij mag het ook.

  2. peetjuhhhh

   Juist en die verwijfde provocerende homo’s zorgen voor nog meer geweld tegen ze. De normale homo,s moeten daar weer onder lijden. Net zoals de goede Marokkanen lijden onder de slechte. En de goede voetbal supporters ook lijden onder de slechte. Maar niks om ons druk over te maken. Ook wij lijden onder slechte dingen van anderen. Dus een homo is niet zielig en als hij last heeft van anderen, dan is hij bijna normaal.

 16. Brennivin

  Ja, want daarvoor bestond homofobie helemaal niet. Het komt door mensen die blank zijn en Johannes als doopnaam hebben: Jan, Jan en Johan. Homofobe namen. Echt waar mensen.

  1. van Urk

   Vroeger zaten ze allemaal in de kast. Tegenwoordig staan ze dansend allemaal bloot op een boot. Wat is dan nou het probleem? Er zijn ook mensen die niet homo of gekleurd zijn maar in deze tijd ook niet altijd begrepen of accepteert worden door anderen. Die proberen ook op alle positieve wijze manieren aandacht te trekken waar alsnog geen gehoor aan gegeven wordt. Logisch. De media en dit soort advocaten staat niet eens te wachten op een ideale samenleving. Zij willen sensatie. Want dat is hun bestaan.

 17. RvdBe

  Derksen heeft helemaal geen hekel aan homo,s, maar weigert ze ook status aparte.
  De echte homohaters zitten in streng Christelijke hoek en uiteraard de hele Islam.
  Die streng Christelijke hoek mag uiteraard hier keihard om onderuit gehaald worden, de islam met carte blanche op alle gebieden blijven hier uiteraard van gespaard.

 18. Ts

  Daar gaan we weer. Er is wederom iemand die denkt vanuit zijn “expertise” een onderbuik gevoel of persoonlijke voorkeur als een feit te kunnen plaatsen. Deze man heeft bij het behalen van zijn master niet goed opgelet. Hij zou vanuit zijn professie moeten weten dat hij die stelt dient te bewijzen. Nu is de stelling welke hij neerlegd nagenoeg niet te bewijzen en dient derhalve verworpen te worden. Als de rechters welke hij vaker tegenover staat op deze wijze en vanuit van elke rechtsgrond gespeende beschuldiging een veroordeling zouden uitspreken was zijn wereld te klein. Deze man heeft in het verleden wel een vaker de schijn op zich geladen dat hij enkel vanuit onderbuik dit soort beschuldigingen uit door recent in een discussie met Ken Stash gewoon de onderbouwing niet te kunnen geven en dan maar gewoon als een echte dictator zeggen dat de discussie gesloten is. Wat deze man doet is op basis van uitspraak anderen een handelen toe kennen welk niet bewezen kan worden. Wat zou deze man zeggen als wij als Nederlanders tegen hem zouden zeggen dat ook hij een terrorist is aangezien het kantoor in het verleden RAF leden heeft verdedigd. Wat zou deze man heden tegen Mr Spong zeggen dat hij op basis van gevoelens en niet de feiten zulke beschuldigingen uit.
  Het oordelen over mensen zonder hoor en wederhoor, hun veroordelen op basis van een schijnbare politieke voorkeur dat hebben we in een recent verleden in Europa gezien. De uitingen welke deze man doet lijkt op iemand in de jaren dertig bij onze oosterburen, hij staat er zelfs dichterbij dan hij denkt. Wat zou zijn omgeving vinden van het feit dat hij eigenlijk discrimineert op basis van wat eigenlijk….
  Tevens is er al een reactie van een van de 3 betrokkenen waarbij dat wat de heer Smeets verkondigd belachelijk wordt gemaakt. Als zijn uitspraken niet zo discriminatoir en polariserend waren zou je er bijna medelijden mee krijgen of zelfs om kunnen lachen.
  Maar helaas. De enige hoop die we kunnen hebben is dat hij door de kantoor houders wordt teruggefloten. Daar zal hij wel naar luisteren want ondanks dat hij loopt te framen is het geld welk vanuit zulk een hoek op hem toekomt hem wel welkom, onder het adagium: geld stinkt niet en zelfs ik, mr Smeets, ben daarmee te koop…..

 19. Bolkestein

  NRC-journalist klapt uit school: links mediakartel moffelt bewust ongustige cijfers over kansenparels onder tapijt

  Voor zover u dacht dat het allemaal wel meeviel met die linkse indoctrinatie in de media: hmmpf, misschien bij sommige media. Maar anderen vegen zonder ook maar het kleinste beetje gewetenswroeging hele onderzoeksrapporten de prullenbak in, als ze ook maar een klein beetje kunnen worden uitgelegd als kritisch op de multiculturele samenleving. Neem het niet van mij aan, maar van een journalist die al jaren werkt voor media als de NRC en de Groene Amsterdammer: Bas van Putten.

  Kijk eens aan. Een ontboezeming van een journalist die “niets heeft met de VVD en alles ter rechterzijde,” die eens even de kastdeuren van de linkse journalistiek komt opentrappen. Zodat er met een noodvaart een zooitje skeletten vol spinnenrag uit komen klettteren. Dat zie je niet elke dag, nee. Maar vandaag is kennelijk onze lucky day. Vandaag horen we uit onverdachte bron bevestigd dat er dus wel degelijk iets bestaat zoals een mediakartel die publicaties weigert omdat ze niet stroken met het beeld dat linkse journalisten nu eenmaal graag hebben van de realiteit. En u snapt: niet de werkelijkheid is wat er toe doet, maar slechts wat PvdA-beminnende broodschrijvers daar van vinden.

  NRC-journalist Bas van Putten deelde zomaar even een anekdote om dat duidelijk te maken:

  “Een anekdote nog. Redactievergadering van VN, jaren negentig. Joop van Tijn heeft beslag gelegd op een rapport met alarmerende criminaliteitscijfers onder de usual suspects in de krachtwijken. Hij vraagt ons; publiceren of niet? Ageeth Scherphuis recht de rug: “Maar Joop, dit gaan we toch niet doen hè?” En zo geschiedde. Want stigmatiseren, dat deden wij niet. Exit waarheidsvinding. Die bias heeft school gemaakt. Foute boel. Want nu is vaak niet meer de vraag wat waar is maar wat volgens onze normen waar mag zijn. En het lijkt me dat iedereen in de journalistiek, ook wie zoals ik niets heeft met de VVD en alles ter rechterzijde, zich die les mag aantrekken.”

  Dus. Dat u even weet hoe nieuwsredacties in dit land de kluit nog wel eens willen belazeren, hè. Want ideologie gaat nu eenmaal boven waarheid. Zelfs in de journalistiek, zo moeten we met nieuw bewijs helaas wederom vaststellen.

 20. Bolkestein

  Zou Sydney Smeets @professorsmeets eens dit filmpje willen bekijken?

  Marokkanen over homo’s:

  youtube.com/watch?v=IsVv9Gge1Ao

  Veel plezier!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.