Knetterziek Amsterdam stuurt alle ambtenaren op “wit en intersectioneel privilege”-training

Amsterdam. We noemen het de hoofdstad. Maar misschien kunnen we beter gaan spreken van de op-je-achterhoofd-gevallen-stad. Dat blijkt vandaag wel weer met een ambtenaren door de strot geduwde training om te leren over intersectionaliteit en het Loch Ness-monster van deze tijd: white privilege.

In de hoofdstad zijn ze kennelijk verleerd wat werken is. Slapend rijk worden met AirBnb, en de rest van de dag een beetje raaskallen over diversiteit. Oh, en Sylvana Simons. En de marxist Rutger Groot Wassink.

Beste Amsterdammers, het spijt me, maar dát is het beeld dat de rest van Nederland heeft over jullie Amsodom-en-gomorradam. Eén groot links speelparadijs, waar het belastinggeld dat in de rest van het land wordt verdiend over de balk wordt gesmeten aan pechprojecten als de Noordzuidlijn. Terwijl toeristische attracties worden weggehaald omdat ze te “egoïstisch” zouden zijn.

Maar het kan natuurlijk allemaal nog een treetje gestoorder. Want alle ambtenaren moeten binnenkort op een training om te leren over de fata morgana van de huidige politiek: ‘white privilege’ en ‘intersectionaliteit’. Allemaal, dus, hè:

“De gemeente onderzoekt wat het kost om alle ambtenaren een zogenoemde privilegetraining te laten volgen. Ook wordt er onderzoek gedaan naar andere manieren om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Ook wordt er een ‘serious game’ over vooroordelen voor ambtenaren ontwikkeld. ‘Deze serious game bestaat uit twee delen: True Color is een kort spel van 15 minuten gericht op bewustwording en ‘Blend in, stand out – Iedereen telt’ is een uitgebreidere variant, waarin een team een dag een fictieve opdracht moet uitvoeren en waarin digitaal spelen en gezamenlijke reflectie elkaar afwisselen’, schrijft de gemeente in het werkplan. “

De rest van Nederland begraaft het hoofd in schaamte in de beide handen. Maar in Amsterdam? Geen haan die er naar kraait. Nou ja, behalve het Forum voor Democratie bij monde van Annabel Nanninga:

“Goedemorgen vanuit de halfopen inrichting, mensen! Op afbrokkelende kades waar het vuil niet wordt opgehaald, temidden van woningnood en veel te veel toeristen die nog niet door misdaad en handgranaten zijn verjaagd, het volgende: ambtenaren krijgen mogelijk training over ‘wit en intersectioneel privilege’.”

Maar voor de rest: krekels. En zo social-justice-warrioriseert de hoofdstad weer een beetje verder. Hoe triest! Waar zijn de tijden van Abraham Kuyper gebleven?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Weer wat te vertellen in het land waarnaar ik ga verhuizen binnenkort.
  Ze zullen zich kapot lachen en ik weet zeker dat ze Nederland een krankzinnige inrichting vinden.
  En als ik over gezichtsbedekking en NIDA begin, dat zullen ze daar niet gaan geloven dat dit zo maar kan.

 2. lIN-T

  Die racisten zijn knettergek. Blank wordt gestigmatiseerd!

 3. Garland S. tucker

  Tim vraagt verzuchtend waar de geweldige tijden van Abraham Kuyper gebleven zijn.

  Wel Tim, die tijden zijn alweer zo’n eeuw geleden. Zelfs voor Annabel denk ik iets aan de belegen kant.

  1. Bolkestein

   Abraham Kuyper:

   Wat bijeen hoort dient zich te verenigen. Wat niet bijeen hoort dient uit elkaar te gaan.

   Zeer juist gezien. Die Moslims die geen integraal onderdeel van ons land willen zijn, onze waarden niet willen delen en van ons onderwerping aan hun achterlijke Middeleeuwse heersende moraal opeisen dienen ons land te verlaten. Ze zoeken maar hun eigen Middeleeuwse habitat weer op.

  2. Frets

   Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse/Garland S. tucker slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 4. Kretoloog

  Van wethouder Rutger Groot Waanzin kun je alles verwachten.
  Hij is veganist, lijdt dus aan ernstige hersenverweking.

 5. Decca

  Het wordt tijd dat we een gigantische crisis krijgen die ons zal leren dat het afgelopen moet zijn met dit weelderige gezeik over wit-zwart/zwart-wit. Het is toch om je dood te schamen om in de pers te moeten lezen wat we nu weer moeten willen en wie ik moet accepteren. Opdonderen met die zwarte luie zooi wat ons de wet voorschrijft. Vriendelijk verzoeken het land te verlaten op een nette manier bestaat niet. Geef ze een schop onder hun luie donder en werk ze zonder pardon de grens over. Voor dat tweedehands klootvolk hebben we geen plaats. Of Brussel het ermee eens is of niet. Eruit en Amsterdam plus de rest zuiveren van dat werkschuwe tuig. We moeten eens leren te doen wat we zelf willen.

 6. Ritter

  Het bizarre is dat de z.g racisme bestrijders zelf de grootste racisten zijn.

  Ze zijn zo bezig met “racisme” en het indelen van mensen in rassen dat ze helemaal opgaan in hun racisme.

  En dat racisme is gericht op de “witte man”.

  Neem nu de zaak van de congresleden in de VS die zo tekeer gaan tegen Trump en hem voor rotte vis uitmaken.

  In een interview met CBS zeiden de vrouwen dat ze “vrouwen van kleur” zijn en dat mensen dus voorzichtig moeten zijn met het bekritiseren van hun ideeën.

  Ze (mis) gebruiken dus hun “kleur” om van kritiek gevrijwaard te zijn. Want als je kritiek op deze vrouwen uitoefent ben je dus , volgens deze vrouwen, een racist. Nu , dat is pas racisme.

 7. peetjuhhhh

  Op zich geen raar idee. Ze zijn namelijk vergeten daar wie dit land opgebouwd heeft. De blanke man, er kwam geen buitenlander aan te pas. Dus leren dat de blanke man in zijn eigen land gewoon recht heeft op privileges is goed.

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Evenwicht is alles ! Vaak genoeg meegemaakt ! Van werkvloer tot supermarkt ! Discriminatie is overal. Hoe sterk en evenwichtig ben je zelf ??? Dat is de enige vraag die je moet stellen ! De rest (de onevenwichtige ) zet zichzelf buiten spel !

 9. dario

  hahahahaah en een zwarte geeft les het moet niet gekker worden hahahahaahahah
  hilarisch gewoon lol

 10. Brennivin

  Racisme gaat nooit weg zolang je de verschillen maar breeduit blijft aantonen, aansmeren en in stand blijft houden door dit soort idiote regels. Telkens maar weer. Alleen debielen snappen niet dat het volkomen averechts werkt.

 11. logisch denken

  Discriminatie op de arbeidsmarkt ? Waarom moet je een idioot aannemen in een pyjama die elke 2 uur ergens op zijn knieen wil leggen en zich ronduit onvriendelijk gedraagt tegen ongelovigen ? Zo een figuur discrimineert zichzelf

 12. Agios

  Ambtenaren zijn toch die lui die van de straat geplukt worden om de hoge werkloosheidscijfers te verbloemen? Werkvoorziening, dat is het.

 13. dijkbende

  Links of geestesziek?

 14. Lao Tse

  ““De gemeente onderzoekt wat het kost om alle ambtenaren een zogenoemde privilegetraining te laten volgen. Ook wordt er onderzoek gedaan naar andere manieren om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.”

  Daar maakt Tim van:

  “Knetterziek Amsterdam stuurt alle ambtenaren op “wit en intersectioneel privilege”-training”

  Ik bedoel maar.

  1. hoolie295

   ze moeten de zwarte en arabieren een cursus geven in de bajes hahaha dan
   zien ze waarom t lastig is voor hun om aan een baan te komen en krijgen ze een
   baan dan beroven ze het bedrijf s,nachts man schei uit ….ik snap dat jullie denken van die hollanders trappen overal in en we zetten nu door hahah maar vergis je niet kwa ontwikkeling liggen jullie 300 jaar achter dus bezin voor u begint en anders u weet de weg terug he zou onze held Trump hebben gezegd 😉

 15. Peter Loosduinen

  diversiteitstraining

  Wat zie ik op de foto ?
  Een dikke negerin met overgewicht.
  Een vet zwart wijf dus.

  1. Lao Tse

   Peter wenst met deze bijdrage wellicht uit te drukken dat hij absoluut geen racist is.

  2. dario

   Dat zeg ik een roetmop die komt vertellen hoe het moet hahaha hilarisch

 16. Punt50

  020, ….

  Een open riool!!

 17. Vrijedenkert

  Gemeente Amsterdam geen geld om het eigen afval te verwerken en kan niet garanderen dat andere afvalverwerkers van buiten deze gemeenten betaald krijgen als men het Amsterdamse grachtengordelvuil gaat afvoeren en verwerken maar ondertussen wel duizenden eigen ambtenaren naar gesubsidieerde onzinnige flauwekul-cursussen sturen…

  Dit moet aangepakt worden, rijksbijdrage fors verminderen en afknijpen deze elitaire grachtengordel gemeente!

 18. Bes Tolen

  Dit lijkt richting bureaucratische genocide te worden.

 19. Bes Tolen

  De term wit geeft naast hun ideeën aan dat ze de volgers, handlangers, en uitvoerders zijn van de ideeën van de criminele afdeling Marcuse c.s. van de Frankfurter Schule en dergelijk communisme vanuit de VS verspreid.
  Maar er is geen enkele westerse regering, die er maatregelen tegen neemt. Tegen een theorie, die de haat tegen grote groepen mensen tot hele volken toe zwaar bevordert. En dat op grove en onredelijke wijzen. In meervoud dus.

 20. Drollevanger

  Amsterdam is een stad door blanke Nederlanders gesticht en uitgebouwd. Gaat men daar onder leiding van een burgermeester van Groenlinks nu ook alle standbeelden van Hugo de Groot en consorten zwart verven?

 21. Drollevanger

  En die Nachtwacht moet ook verandert worden. Teveel blanken.
  Eigenlijk moeten al die schilderijen in de Musea zwart overgeschilderd worden.

 22. Rud56

  Ach Tim, niet alleen in die half-openinrichting die Amsterdam heet worden deze waanideeen bedacht en ten uitvoer gebracht, in de ministeries en aanverwanten geschiedt hetzelfde. Dus daar heerst ook de complete deugdwaasheid en sneeuwen zaken die wél voor een ieder van belang zijn geheel onder, geen prioriteit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.