‘Komische’ Erik van Muiswinkel drinkt na Ottengate alvast borrel op ondergang van FVD: ‘Gaat vlot!’

De gevallen VARA-komiek Erik van Muiswinkel is vandaag erg in z’n nopjes. Hij is er namelijk van overtuigd dat Henk Otten de definitieve ondergang van Forum voor Democratie heeft ingeluid. Het “gaat vlotter dan verwacht,” aldus de stralende NPO-cabaretier. “Het was kort, smerig en leerzaam.”

muiswtweetotten

Nog voordat de kerstbomen weer branden op de jaarlijkse vreugdevuren is Forum voor Democratie verdwenen uit Nederland. Dat stelt Erik van Muiswinkel, voormalig cabaretier, op social media. Henk Otten zal “nog vóór de Kerst het lidmaatschap van FVD van de Nederlandse samenleving beëindigen,” aldus een stralende Van Muiswinkel.

De voorspelling van de ondergang van FVD is natuurlijk prettig wensdenken bij overwegend linkse lolbroeken, maar dat wil niet zeggen dat het ook gaat gebeuren. De PVV heeft ook de ene na de andere afsplitsing overleefd, en is bijna net zo vaak doodverklaard als dat partijleider Wilders bedreigd is door extreemlinkse of islamistische idioten.

Wat er met Forum gaat gebeuren? Die zullen in de eerstvolgende peilingen wel een paar zetels verliezen. En wat leden zeggen op. Maar is dat het einde van de beweging? Daarvoor zal toch echt wel wat meer aan te pas moeten komen.

Voorlopig is FVD dus nog steeds geen Titanic (al dan niet met Henk Otten aan boord), maar kan het zich nog wel even Renaissanceschip blijven noemen. Tot – en dat is dan weer mijn voorspelling – de grote consternatie van linkse hacks als Erik van Muiswinkel zal hij met Kerst zien dat de partij nog altijd bestaat, en men Henk Otten zo goed als vergeten is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. goedisfout

  Goh Erik, weer teveel gesnoven?

 2. musicmaniac

  Van Muiswinkel? Moeten we die nog serieus nemen? Jarenlang bij de intochten van sinterklaas geweest, en al sinds een paar jaar tegen sinterklaas, want zwarte pieten zijn, ook volgens hem, een vorm van racisme. Heeft die man ooit een eigen mening gehad? Nee, dat werd hem opgelegd door links-denkers. Dus wat zijn zijn uitspraken waard? En van politiek heeft deze man al helemaal geen kaas gegeten, omdat hij geïndoctrineerd werd door de Vara, was alles wat links was goed, en alles wat daarvan afweek slecht.

 3. van Urk

  Al zal de FvD verdwijnen dan nog zal het gedachtegoed onder de ontevreden mensen tegen het links beleid er zijn. Binnenkort zal er dan wel weer een nieuw populistisch partij opstaan. Dus het feestje zal voor de heer van Muiswinkel van korte duur zijn.

 4. dario

  ALS DIE ZUIPSCHUIT DAT AL GEZEGD HEEFT DAN WAS HET AL LALLEND. LATEN WE DAT EVEN VOOROP STELLEN DEZE KORSAKOV KNEUS HEEFT NIET ZO LANG MEER ALS HIJ ZO DOOR RUETEL EN ZUIPT. MAAR PRIMA LIEVER VANDAAG NOG DAN MORGEN .

 5. Brennivin

  Die man is zó voorspelbaar. Werkelijk waar. Geen wonder dat hij uitgerangeerd is.

 6. Jean Nederland

  Jullie moeten die communist en AFA aanhanger van Muiswinkel geen aandacht geven. Nu zit ie weer aan zijn slurfje te trekken.

  Over AFA gesproken. In de USA gaan stemmen op om AFA gelijk te stellen aan een terreurorganisatie. Wereldwijd zou mooi zijn. Zuiveren die fascisten!

  1. Lao Tse

   “Nu zit ie weer aan zijn slurfje te trekken.”

   Zo viert Jean kennelijk zijn feestjes.

   1. Bosche draak

    Moet je er van blozen pikkie?
    Laat je hem toch lekker zelf ook even door je pincetje gieren ouwe ruigpoot, misschien wil beukjongetje je wel even helpen….

    1. Frets

     Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse/Garland S. tucker/Vanduinen slaat altijd terug, niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 7. trutje

  Nou ik ben net lid geworden. Nu doen ze net of er in andere partijen nooit herrie was. Als je kijk bv. hoeveel mensen de VVD al hebben moeten verlaten wegens crimineel gedrag dan zou die partij ook al lang niet meer bestaan.

 8. shidaian

  De gesjeesde van Muiswinkel gaat voordat de kerstbomen weer branden waarschijnlijk gigantisch “op zijn bek”.

 9. AS210854

  Die muis drinkt toch de hele dag door!!!!!!!!!!! Die heeft echt geen aanleiding nodig.

 10. Decca

  Haalt dhr van Muiswinkel niet twee zaken door elkaar. Gezien zijn populariteit, kunnen we vaststellen dat die tanende is. Ofwel hij wordt door het merendeel van het publiek uitgekotst. De FvD, Ja; ander chapiter. Rotte knollen zullen verdwijnen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de partij kapot gaat door de ordinaire aantijgingen van dhr Otten. Ben ervan overtuigd dat de strontbult Muiswinkel eerder door de tram zal worden overreden. En daar gaat niets aan verloren.

 11. Cesare

  Die loser heeft indertijd teveel klappen met de roe gehad en nu zitten zijn hersens los. Slaat al tijden wartaal uit en zijn loopbaan is goed naar de klo…

 12. JFU

  Een loser! Kakelt gewoon na wat al die extreem linkse figuren ook kakelen. NPO zit er vol mee.

 13. Jack Flash

  Alcoholisten hebben altijd een reden om een borrel te drinken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.