Linkse lala-gemeente schrapt “kwetsende” gendertaal: geen ‘brandweerman’ of ‘mankracht’ meer

Brandweermannen, politiemannen en mankracht. Gewone woorden, toch? Niet volgens linkse sneeuwvlokjes in een progressieve gemeente. Daar zijn dat kwalijke, kwetsende begrippen die aangeven dat de taal nog veel te “gendered” is. Dus boe tegen de straight white males: het woordenboek moet op de schop. Voor de diversiteit!

Binnenkort gaat de Amerikaanse gemeente Berkeley stoppen met het gebruik van ‘seksistische’ woorden. Nee, dit gaat niet om cat calling of gesiste Arabische woorden. Doodgewoon taalgebruik gaat tegen de helling in een het universiteitsplaatsje in de linkse Amerikaanse staat Californië, zo kondigden gemeentemedewerkers aan. Brandweerman, politieman, mankracht en manhole covers (Engels voor putdeksels) krijgen allemaal nieuwe namen om de “mannellijk georiënteerde” plaatselijke verordeningen te vervangen door minder grievende termen:

“The city voted Tuesday night to replace gendered terms in its municipal codes, like “manhole” and “manpower,” with gender-neutral ones like “maintenance hole” and “human effort.”

The revised city documents also will replace instances of gendered pronouns, such as “he” and “she” with “they,” according to the ordinance.

“Having a male-centric municipal code is inaccurate and not reflective of our reality,” [Berkeley City Council member Rigel Robinson] said. “Women and non-binary individuals are just as entitled to accurate representation. Our laws are for everyone, and our municipal code should reflect that.””

Berkeley heeft een sowieso een zeer slechte naam als het gaat om gunnen van vrijheid aan mensen die niet prediken uit het radicaal-linkse evangelie. Zo werd de wereldberoemde evolutiebioloog Richard Dawkins geweerd vanwege islamonvriendelijke uitspraken, en protesteerden studenten tot gewelddadige rellen aan toe tegen de komst van Trump-aanhanger Milo Yiannopoulos.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Is dit niet iets voor onze populaire Mevr. Simons? 🙂

 2. peetjuhhhh

  Ik zie het al voor me, open jij het genderneutraalgat even.

 3. Jantje

  Gastvrouw, vroedvrouw, ja dat kan zo niet langer.

 4. van Urk

  Belachelijk voor woorden. Met zulke onzin er bij te gaan verzinnen naast hun gewone werk blijkt het dus maar weer dat vooral Linkse ambtenaren zich ontzettend vervelen.

 5. logisch denken

  Uiteraard weg met ons mentaliteit lijkt dagelijks te groeien. U kunt in het stemhokje het verschil maken dus die selectieve verontwaardiging gaat aan mij voorbij.

 6. Tman

  De feministische alpha vrouwtjes willen in alles gelijk zijn aan de man haha?
  Maar ze kunnen nog steeds geen stijve pik krijgen,dat zullen die feministische wijven wel heel erg frusterend vinden!

 7. Korporaal Monty

  Hier steekt Trump wel een stokje voor.

 8. Rosasolis

  Het gaat veel beter in Nederland met naamwoorden die gewoon neutraal zijn voor vrouwen en mannen zoals advocaten, artiesten, artsen, docenten, dirigenten, politie, verpleegkundigen, ministers, premier, militairen, predikanten, schrijver, etc. Mensen met een hoge of verantwoordelijke functie die een man of een vrouw kunnen zijn. Vrouwen in Nederland hebben hard voor onze rechten en kansen gevochten. Maar eindelijk is er nu een
  fantastische samenwerkende man-vrouw maatschappij in Nederland. Met gelijke rechten en plichten. Waarschijnlijk heeft dit begrip van gelijkheid van mannen en vrouwen voor de wet al lang in ons land geheerst. In de Frans Hals museum in Haarlem is er een heel bijzonder eeuwen-oude schilderij van de vrouwelijke burgemeester samen met 4 gemeente raadsvrouwen van de oude Haarlem. De schilder F. Hals, liet een kleine groep intelligente vrouwen zien, mooi gekleed met prachtige kant op hun hoofden, op hun jurken, en op hun mouwen. Ik was jaren geleden naar Haarlem gekomen voor een repetitie Voor en daarna onze concert gekomen, en had wat vrije uren gehad. Dus kwam ik terecht bij de Frans Hals museum. Wat was ik onder de indruk van de intelligentie die deze 5 vrouwen in dit oude schilderij uitstraalde!
  Dit schilderij moet allen die willen samenwerken en opkomen voor vrouwen in onze maatschappij een keer zien. Voor een leer uit het verleden over de burgers van Haarlem die hun vrouwelijke burgemeester en vrouwelijke raadsleden zeer waardeerden, terwijl de mannen gingen verder varen om de VOC te steunen.
  De vrouwelijke burgemeester en haar raadsleden hebben het uitstekend gedaan.
  Ook hebben zij verzorgd dat onze meest geliefde componist G.F. Handel toen hij op weg naar Den Haag was, en de koets pech krijg, en dat hij vreselijk verwond werd met veel schade aan zijn rug, werd opgenomen bij een arts in Haarlem die, met zijn familie voor maandenlang zorgde voor zijn herstel. De meeste orgel concerto’s van Handel zijn in Haarlem geschreven voor de prachtige orgel in de Bavo kerk. Vele mensen weten het niet, maar tijdens zijn maanden lang plaat op bed liggen, kregen die lieve arts en familie heel veel steun van de vrouwelijke gemeente raad van Haarlem.
  Kortom, het moet nu eindelijk afgelopen van domme mannen die vrouwen willen vernederen en proberen hen vorderingen in hun carriere tegen te werken. Wat willen jullie domme kereltjes? In onze westerse wereld willen onze hoog-opgeleide vrouwen gewoon gelijke rechten en kansen. Het moet nu eindelijk afgelopen zijn met discriminatie tegen vrouwen in het maatschappij, en in het politiek. Als jullie mannen zo doorgaan met zoveel vreselijke domme uitspraken tegen vrouwen, houd er dan rekening mee dat STEEDS minder vrouwen zullen onder je verleidingen komen, om ons te verleiden. We hebben geen bloemen, en juwelen nodig. Als jullie domme achterlijke kerels niet onze hoog-opgeleide vrouwen willen accepteren als GELIJK WAARDIGEN,
  dan zal je in de toekomst in een zeer eenzame leven tegemoet komen. Zonder een lieve levenspartner die met je door het leven gaat, door alle goede tijden en slechte tijden om elkaar te helpen en steunen. Op mijn bescheiden Christelijk huwelijk van binnenkort 50 jaar geleden ging het over elkaar steunen. En over niets anders dan als man en vrouw elkaar steunen. Helemaal niets over kinderen krijgen.
  Hoewel ik weinig interesse heb in het Griekse mythologie heb, is wel een verhaal die ik lief heb. Het gaat over een heel oude kinderloze echtpaar die vertelde dat ze altijd elkaar lief hebben gevonden en elkaar door het leven hebben gesteund, zonder kinderen. Ze waren voor elkaar. Dit wijze Griekse legende vertelde verder over dit bekende oude echtpaar die alleen wilde dat zij honing en melk konden blijven krijgen van de dorp mensen, die hen waardeerde ongeacht dat zij geen kinderen hadden.
  Vrouwen moeten beslissen als zij wel of niet kinderen willen gaan baren. Fijn is het dat vele vrouwen kiezen voor carriere, en geen zwangerschap en kinderen voor mannen te gaan baren. Waarom zouden alle vrouwen dit moeten doen? Terwijl zij ALLEEN als huismoedertje wordt geacht? Gelukkig weten wij allemaal dat het eindelijk afgelopen met vrouwen discriminatie in Nederland. Hopelijk gaat het beter met de vrouwen
  in Amerika.

  1. toetssteen

   Rosa
   Gaat u ook even zeggen waar u dit van kopieerde?

   1. Original NL

    Een hoop gelul om eigenlijk niets!!
    Behalve natuurlijk voor linkse deugnietsnutten die niets beters te doen hebben dan echt overal iets achter te zoeken.!
    Je vindt altijd wel een stok om een hond te slaan.

   2. Rosasolis

    @toetssteen. Mijn commentaren zijn altijd van mezelf. Net als de meeste DDS abonnees als ik iets interessant in de krant lees dat meer vertelt over een bepaalde onderwerp, dan meld ik altijd de bron. Hopelijk doet u dit ook.

  2. peetjuhhhh

   En dan stoppen we ook met directrice en zuster en dat soort woorden. Je klinkt echt als een gefrustreerd vrouwtje nou. Heb je niet gekregen wat je verdient dacht te hebben. Vrouwen zoals jij slaan door in ons land zijn mannen en vrouwen aardig gelijk. Kijk eens om je heen. Je kan je druk maken over woorden als mangat en brandweerman poe he. Je hoeft niet bang te zijn dat je op elke hoek aan je haren wordt meegesleurd om verkracht te worden. Je hoeft niet bang te zijn thuis omdat je als vrouw stront bent en je beuken krijgt. In 80% van de landen op de wereld wel en dat is daar ook normaal. Vrouwen hier zijn directrices van mannen. Vrouwen hier zitten in het kabinet. En jij zeikt maar das omdat jij niks bereikt heb en niet omdat vrouwen achtergesteld worden

  3. Pronounce

   Mijn hemel wat een wijvengewauwel.

 9. Bes Tolen

  Rosa. Jammer van die laatste alinea’s.

 10. Punt50

  Zielig gedoe dat overcorrecte taalgebruik.

 11. Lampje

  Progressief?, eerder zeer dom, het woord man betekent namelijk mens. Waarschijnlijk hun school niet afgemaakt en zeker geen Nederlands geleerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.