“Lion King is fascisme!”, aldus knettergekke leipoprofessor bij Universiteit Utrecht

Ooit was het fascistisch als je voor de Holocaust was, droomde van de puurheid van het blanke ras of democratie wilde afschaffen. Maar in 2019? Nee, joh, dat draconische is nergens voor nodig. Je kan al een fascist zijn als je alleen maar de epische Disney-rolprent van de Lion King bekijkt. Dat is namelijk een “fascistisch verhaal”. Was getekend, de Universiteit Utrecht.

Bron: Screenshot Facebook.
Bron: Screenshot Facebook.

Eindelijk in de bioscoop: de real life-versie van één van de meest spectaculaire films van de jaren ’90: The Lion King. Een prachtig verhaal over een leeuwenwelpje dat z’n vader ziet sterven, maar later terugkeert om af te rekenen met de wanorde en chaos van zijn kwaadaardige oom Scar. Prachtige muziek, ontroerend plot en bovendien tijdloos geestig met Timon en Pumbaa, en Kazoo.

Maar is dat ook hoe de social justice warriors-geschiedvervalsers kijken naar deze film? Haha, natuurlijk niet. Die weten natuurlijk weer iets te vinden om een onschuldig verhaal te verpakken als extreem-rechtse agitprop, bedoeld om ons allemaal in de ganzenpas naar Auschwitz te laten marcheren. In de Leeuwenkoning zijn namelijk de leeuwen de onbetwiste heersers van het dierenrijk. En dat is eigenlijk een soort subliminale bodschap om ons te vertellen dat blanke mensen een superieur ras zijn die het verdienen om boven mensen met de andere huidskleuren te regeren. Kortom: “een fascistisch verhaal”, en zelfs de remake kan die bloedrode geschiedenis niet veranderen, lekker puh!

Om zoiets te zeggen moet je wel héél links en héél erg ter kwader trouw zijn. Soms zijn fictieve verhalen gewoon fictief. Want dieren kunnen niet praten, en diersoorten regeren niet over andere diersoorten. Dat snappen we allemaal. Maar kennelijk staat het onderscheiden van fictie en non-fictie niet meer op het curriculum bij de Universiteit Utrecht. In dit ‘instituut voor hoger onderwijs’ lopen namelijk onderzoekers rond die gewone Disney-verhalen weten te ontmaskeren als de ongeautoriseerde vervolgen op Triumph des Willens.

Ben je dan knettergek, of bén je dan écht knéttergek? Dat laatste waarschijnlijk. Want alleen een complete zot zou een film met nota bene Beyoncé omschrijven als nazi-propaganda. Dan-Hassler Forest, wat ben jij een knurftige pannenkoek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Bosche draak

  Die disney remakes zijn gemakzuchtige bagger.
  Waarom zou je letterlijk hetzelfde verhaal willen zien maar dan “reallife” (oftewel uit de computer getrokken) terwijl er nog genoeg sprookjes, fabels en andere verhalen ter wereld zijn waar je ook een goede film van zou kunnen maken?

 2. van Urk

  Gebrek aan verbeeldingskracht heeft die professor niet. Kan zo bij Disney aan de slag.

 3. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen

  Lion King is fascisme.
  Hoe krijgen ze het verzonnen.

  1. Bosche draak

   Denk niet dat Nederland ook maar iets hiermee te maken heeft.
   Was het maar zo’n feest, dan hadden we alleen al aan het sprookjesbos in Kaatsheuvel genoeg materiaal voor een smak nieuwe films!

   1. ZiggyStardust

    Ik geloof dat de attracties ‘monsier kanibal’ en ‘carnaval festival’ ook al ophef veroorzaakten.

 4. Michael M

  Je had honderd jaar geleden ook leipo proffessors. Er zal altijd debiele mensen blijven bestaan zowel in het verleden, heden als toekomst.

 5. tailgunner

  Soms denk ik wel eens, als ik dit soort dingen lees, brak er maar eens een goeie oorlog uit. Dan zijn we het eerste van deze Special Snowflakes af. Dan is het wel over met dat linkse policore gezeik. Dit ontstaat puur uit verveling en niets anders te zeiken hebben.

 6. Pronounce

  Deugnarcisme ten top. Ze zijn pas tevreden als het dierenrijk als een soort utopisch communisme wordt voorgesteld. En dit soort halve garen zit daar het onderwijs te verzieken.

 7. Frets

  volgens de links fascisten is alles fascisme en racisme, dat soort draait namelijk alles om, de moffen deden dat in de oorlog ook met het V-teken, ze schilderde dat op allerlei gebouwen terwijl het een teken was dat door de geallieerden werd gebruikt.

 8. BFG

  Die universitaire opleidingen worden steeds meer waard!!

 9. Rud56

  De deugdwaasheid wordt alléén maar erger! Zwarte Piet, schilderijen, straatnamen, namen van koekjes, alles wordt door een minderheid aangegrepen om dat te bedoezelen en achterbakse politicy van PvdA-huize zoals een Asscher of compleet gestoorden van GL zoals een Halsema, een Klaver, een D66, door politiekcorrecte deug verziekte gemeentebestuurders, ambtenaren op de diverse ministeries, media lopend aan de leiband van eerder genoemden, scholen en universiteiten, al deze lui verzieken Nederland tot op het bot met hun verwerpelijk en ronduit achtelijk gedrag! Dat ze zo mooi inclusiviteit en diversiteit noemen. Nou, ze moeten zo flink doorgaan, dan ga ik echt een bruin pak aantrekken en zal daar zéker trots op zijn! Wat een idioten, wat een gestoorden!
  Tijd voor verandering, en wel nu!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.