Lol! Joop.nl-linkmiegels beschuldigen Algemeen Dagblad van “aanzetten tot geweld tegen boerkadraagsters”

boerkaad
Foto: Een fragment van de AD-voorpagina van vandaag. Volgens Joop.nl is het "aanzetten tot geweld". Bron: AD.

Op de laatste dag dat Nederland nog geen boerkaverbod kent, zijn verschillende media elkaar de koppen aan het inslaan. Nu beschuldigt het gesubsidieerde VARA-medium Joop.nl het Algemeen Dagblad er van dat ze “geweld tegen boerkadraagsters” zouden initiëren.

EAyBmxtXoAADtsw

Het Algemeen Dagblad had vandaag een interessante voorpagina: over het boerkaverbod dat morgen ingaat.

En daarbij werd ook de mogelijkheid genoemd tot het uitvoeren van burgerarrestaties: als u iemand op heterdaad betrapt op het plegen van een strafbaar feit, bent u gemachtigd om deze persoon aan te houden en over te dragen aan de politie. Daarbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat de arrestant mishandeld of op enige wijze geweld wordt aangedaan. Het enige wat je dus mag doen, is de persoon verhinderen van de plek weg te gaan totdat er een wetsdiender is gearriveerd. Gezien de plekken waar het boerkaverbod van kracht is, kan dat nooit bijzonder lang duren. Zo werkt een burgerarrestatie.

Maar wat maken ze er van bij Joop.nl? Daar wordt natuurlijk alweer het beeld geschapen van razzia’s op de hele islamitische gemeenschap. Geweld! Verbod op hoofddoeken!

Ja, echt:

“Het AD ligt onder vuur omdat de krant burgers adviseert desnoods geweld te gebruiken tegen boerkadraagsters. De krant maakt het ingaan van het boerkaverbod, dat naar schatting 200 vrouwen treft, tot opening.

De ‘service’ van het AD roept verontwaardigde reacties op. Verontruste burgers wijzen er op dat de krant zo aanzet tot gewelddadig optreden tegen de vrouwen en vragen zich af waarom.

Nieuwsuur toonde eerder deze week op basis van ervaringen in Denemarken hoe het boerkaverbod daar bedoeld is als opmaat naar een verbod op het dragen van een hoofddoek.”

We zullen deze oneerlijke weergave van de beschrijving van het Algemeen Dagblad geen aanzetting tot geweld noemen. Maar aanzetting tot linkse massahysterie? Dat is toch wel het minste hoe we deze totale progressieve boerkapaniek kunnen omschrijven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

54 reacties

 1.   

  joop ofwel stand.nl is een linkse vergaarbak waar elke reactie gewogen wordt voor plaatsing.

  Van die rode site kan je alles verwachten behalve de waarheid

 2.   

  De logica van Joop wordt hier in elk geval niet betwist: als je burgers in relatie tot het boerkaverbod wijst op de mogelijkheid tot burgerarrest (dat voor totaal andere situaties is bedoeld) spoor je burgers aan geweld tegen boerkadraagsters te gebruiken.

  Kwalijk.

  1.   

   Pathet Lao heeft maling aan NL’se wetgeving.

   Kwalijk.

  2.   

   joop heeft geen logica tarrel. joop kweekt enekel stemming hufter. Als jij en je linkse vrindjes pleten voor geen handhaving geven anderen aan hoe je wel kan handhaven. Das de logica hufter.

   Het zijn derhalve linkse mafklappers die pleiten voor niet handhaven van wetgeving die de boel op de spits drijven hufter. Ook jij dient als Nederlands staatsbuger actief de wet te handhaven hufter

   1.   

    DDS heeft geen logica l h.
    DDS kweekt enkel stemming hufter.

    1.   

     Watcher het watje loopt ook weer verontwaardigd te keffen.
     Donder op piemeltje!

    2.   

     @Watcher, ik begrijp,dat je totaal van slag bent. Het valt ook niet mee, dat jouw oogappeltjes zich aan de wet moeten gaan houden. Je moet gewoon nog een beetje wennen aan het idee. Als je troost zoekt, dan ben je het beste op je plek bij Joop.nl of Krapuul. DDS is nou niet een site, waar je troost kunt vinden en je hart kunt luchten, want daarvoor zijn wij niet soft genoeg. Voor linkse mensen is er ook wel weer een lichtpuntje, want leden van de Ku Klux Klan, mogen ook niet meer in volledig uniform openbare gebouwen bezoeken of de bus instappen. Misschien geeft dat een beetje steun in deze zware tijd?.

     1.   

      Proest @Mars, je weet niet waarvoor ik sta.

  3.   

   zit u nou op elke topic te trollen? Volgens mij geniet u ervan dat men u een pisvlek vind. Ik zit op mijn werk en kijk soms naar de nieuwe berichtgeving maar ik zie dat u overal uw tegendraadse mening zit te plempen. Of u geniet ervan of u bent niet wijs. Ik heb even gekeken overal maar u zit echt vanaf vanmorgen overal op te reageren. U heeft vast niets anders te doen of geen vrienden . Ik zal dus wat medelijden hebben met u .

   1.   

    Weggooien je nieuwe nick Lugar :) :) :)

    1.   

     Piemeltje weet van gekkigheid niet meer wat ie nu weer neer moet plempen

     1.   

      Neem een cursus Fries, dan snap je het.

     2.   

      Piemeltje heeft alweer aardig lopen tanken gezien zijn geleuter …lol

  4.   

   Geachte Lao Tse,
   Discussies dienen gevoerd te worden vanuit feiten.
   Wel ik zal U helpen:
   In het Wetboek van strafvordering artikel 53 en 128 staat omschreven waarvoor een burgerarrest is bedoeld en wanneer de rechtsgrondslag aanwezig is.
   Als U dit gelezen heeft zult U denk ik moeten toegeven dat er niet op geroepen wordt tot geweld maar tot het bij wet toegestaan doen van een burgerrecht. De wetgever verbied zelfs geweld bij een burgerarrest (geweldsmonopolie ligt alleen bij de politie namelijk) en schrijft op hoe dit te doen. Als U mij kunt aangeven waarom dit artikel niet op deze wet van toepassing is dan graag. Indien U dat niet kunt zou U kunnen overwegen om de door U geschreven reactie te rectificeren……

   1.   

    De vergrijpen waarvoor een administratieve sanctie geldt, waaronder het boerkaverbod, zijn uitgesloten van de mogelijkheid tot burgerarrest, Ts.

    Mogelijk moet u zich er iets nader in verdiepen.

    1.   

     Geachte LaoTse,
     De strafmaat is niet van belang in geval van artikel 53 WvS.
     De wetgever doet dit niet aangezien het aan de officier of hulpofficier is te bepalen vervolging in te stellen.
     Ik heb U onderstaand. Het artikel toegevoegd.
     Artikel 53
     1 In geval van ontdekking op heterdaad van een strafbaar feit is een ieder bevoegd de verdachte aan te houden.
     2 De opsporingsambtenaar die een verdachte bij ontdekking op heterdaad aanhoudt, brengt deze ten spoedigste over naar de plaats voor verhoor ter voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie of de officier van justitie.
     3 Geschiedt de aanhouding door een ander dan een opsporingsambtenaar, dan levert deze de aangehoudene onverwijld aan een opsporingsambtenaar over, onder afgifte aan deze van bij de verdachte aangetroffen voorwerpen. De opsporingsambtenaar handelt overeenkomstig de bepaling van het tweede lid en maakt zo nodig een kennisgeving van inbeslagneming op.
     4 Bij de voorgeleiding van de verdachte aan de hulpofficier van justitie of de officier van justitie beoordeelt deze de noodzaak van verdere vrijheidsbeneming op grond van artikel 56a.
     Indien U jurisprudentie heeft of aanvullende wetgeving laat dan aub weten waar ik deze kan vinden…..

     1.   

      De strafmaat is wel degelijk relevant of een rechter dan wel een opsporingsambtenaar een uitgevoerd burgerarrest proportioneel zal achten.
      Als je, bijvoorbeeld, een burgerarrest denkt te kunnen uitvoeren voor een strafbaar feit waarop slechts een boete kan worden opgelegd, zal de rechter dat zonde twijfel als onrechtmatig aanmerken.

      Dus als je het in je hoofd haalt een burgerarrest uit voeren voor een vrouw met een boerka zul jij degene zijn die risico loopt voor strafvervolging.

     2.   

      Geachte LaoTse,

      “De stafmaat is wel relevant of een rechter dan wel een opspringsambtenaar het uitgevoerde burgerarrest proportioneel zal vinden”
      Antwoord: het gaat niet over proportionaliteit, de opsporingsambtenaar dient alleen te kijken of er een overtreding is begaan volgens de wet, de (hulp) officier beoordeelt wat er dient te gebeuren, de rechter gaat over strafmaat indien men het met het voorstel tot schikking van diezelfde officier niet eens is. Indien de boete vast is omschreven in het boetebeleid van het OM is dat meestal de boete welke wordt opgelegd. Bezwaar indienen heeft meestal alleen zin indien er sprake is van ontkenning van de gemaakte overtreding danwel verlichtende omstandigheden.
      “Als je een burgerarrest denkt te kunnen uitvoeren voor een strafbaar feit waarvoor slechts een boete kan worden opgelegd zal de rechter dit als onrechtmatig aanmerken”
      Antwoord: zie ad1 van artikel 53 WvS.

      Dit is wat de wet mogelijk maakt en voorschrijft.
      Ik zal U nog verder helpen:
      Indien zich iemand op Uw terrein bevindt, dus niet in de woning maar op het terrein, dan mag u deze volgens het burgerarrest staande houden. Ik kan U vertellen dat hier geen straf met vrijheidsbeperking opstaat maar enkel een boete.
      Dus nogmaals de vraag: U kunt dit vinden, en dat is Uw goed recht, maar kunt U aangeven door aanvullende wetgeving of jurisprudentie waar Uw stelling op is gebaseerd?….

    2.   

     Laue Thee liegt vaak en gemakkelijk, een burgeraanhouding is wel mogelijk voor deze wet, je weet niet waarover je zwetst lul!

    3.   

     dus je hebt al die tijd stemming lopen kweken tegen beter weten in hufter ? Je hebt dus al die tijd lopen stangen tarrel. Je bent een minderwaardig mensch. Van Dam had gelijk ze bestaan wel degelijk

    4.   

     Geachte LaoTse,
     Zie min reacties. Ik heb enkele vragen gesteld. Ik weet niet of U nog op deze site bent, indien ja dan zou ik een antwoord op prijs stellen. Ik wil heel graag voor mijzelf weten waar ik Uw onderbouwing kan vinden…..
     Dank!

     1.   

      Je vind nog eerder een pot goud onder de regenboog dan dat lamstraal Lao daad bij woord voegt.
      Lekker links laten liggen…

  5.   

   Moet jij niet rukken onder het genot van kinder sites ??? of is je handbalsem op .
   Tja als je vrouw lekker ligt te rampetampen met die grote neger daar wordt je niet vrolijker van ik begrijp het .
   Neem nog een jongetje of twee vent goed voor jouw .

   1.   

    Dit is weer een Top reaguursel van An Dijvie Oldenbarnevelt.
    Zieke geest in een oud lichaam, ouwe Janmaat lover, hij die de joden haatte.

    1.   

     Tjongejonge piemeltje, nog niet uitgezeken?

    2.   

     Ik blijf erbij piemeltje heeft behoorlijk last van korsakov het is beter om je lever wat rust te gunnen … alhoewel jij mag rustig doorzuipen ..

   2.   

    Dario laat zijn seksuele fantasieën weer de vrije loop.

    Misschien komt hij meer aan zijn trekken op een sekssite.

    1.   

     beter een adult site dan een pedosite hufter

     1.   

      Lauwe thee zijn ex liep weg toen ze in de gaten kreeg dat hij liever met jongetjes wou spelen …lol

    2.   

     Ik heb in tegenstelling tot jouw nog wel een vrouw en hoef geen jongetjes te verlijden je vrouw ook niet want ja die grote neger he GA jij nou met je worstje spelen viepeuk

    3.   

     Dat jij nog geen kramp in je vingers hebt van het vele wijzen naar anderen Laowe tot.
     Of houd je hem soepel door hem met regelmaat in je matties kontje te steken?

     1.   

      Hahahaha ++++

  6.   

   @lao Tse Tse vlieg, wat jammer! Ik had verwacht dat u op dit onderwerp wel het eerste reaguursel te pakken had, zoals gewoonlijk, maar u bent nu een bedroevende tweede. Gaat het wel helemaal goed met u? Moeten we ons zorgen gaan maken, aangezien u ook steeds meer spelfouten maakt de laatste tijd? Mond, arm, spraak. Laat het ons op tijd weten, wij staan graag klaar voor u om u op te laten nemen.

  7.   

   @lao tse

   Staat er echt niet. En je spoort niemand aan tot geweld. Alleen Politie en BOA’s mogen je staande houden een aanhouden!!!!
   Ik had iets meer van je verwacht dan dit domme argument. Ik ga echt geen boerka draagster aanhouden. Wil zij dit dragen, prima, zij haar zin. Maar dan wel de consequenties aanvaarden.

   En eerlijk gezegt, denk ik dat het niet tot arrestaties zal leiden, politie is te druk met andere activiteiten.

   1.   

    nog een keer goed lezen arbeider, het staat in de wetboeken:

    Burgers die een persoon die een strafbaar feit (dus zowel een misdrijf als overtreding) begaat en deze op heterdaad betrappen, mogen deze persoon aanhouden zonder daarbij onnodig geweld of wapens te gebruiken.

    nl.wikipedia.org/wiki/Burgerarrest

 3.   

  Geachte heer Engelbart,
  “Daarbij is het natuurlijk de bedoeling dat de arrestant mishandeld of op enige wijze geweld wordt aangedaan”. Einde citaat
  Ik neem aan dat het woordje “niet” in de zin moet staan????…

  1.   

   was ik toch niet de enige die het zo las.

  2.   

   O ik vond het wel kloppen zo … hahahaahahaahahahahahaha

 4.   

  Iedere vrouw die weigert de boerka af te doen,krijgt straks geen baan meer!
  Dat is precies wat men ambieert,geen vermoeiende arbeid,maar het door Allah gezegende en geprezen gratis uitkeringsgeld!
  De nieuwe mannelijke islamitische bevolking in Nederland kan óók niet voorzien in zijn eigen levensbehoeften,immers zij spreken onze taal niet en (de meerderheid) is ongeschoold
  De door Rutte3 en de EU bedachte reddende immigratie van hooggeschoolden mbt de vergrijzing,heeft zich ontpopt als een toegevoegde catastrofale onkostenpost!
  Lang leve de autochtone arbeiders want ze zijn de kracht van de economie en sociale verworvenheden, waarvan elke uitvreter gebruik van kan maken?

  1.   

   tonna heeft ,m door. Het zijn uitgekookte argumenten om hun minderwaardigheidscomplex te vergroten door ook nog een zak over hen heen te gaan trekken zodat zij niet hoeven te gaan werken.

   1.   

    @van Urk:
    Was het stemvee maar doordrongen van onze overtuigingen,dat is ook het primaire probleem,het stemvee!

 5.   

  200????? GVD dat zijn er alweer 50 meer dan gister het moet niet gekker worden hoor JOOP.NL WEET HET HOOR DAT ZEGT AL GENOEG OVER DIE SCHIJT VARA PUBLIEKE OMROEPEN ALLEMAAL VERBIEDEN PUNT.

 6.   

  Zure Joop, zo nemen ze het op voor de rechten van een vrouw en zo schoppen ze vrouwen terug naar de middeleeuwen. Met het charisma van Han is dit wel begrijpelijk, en Jole Me Not mag helemaal z’n bakkes dichthouden, ouwe drogerende smeerlap.

 7.   

  Wat begin ik dit land te haten. Leugen, list en bedrog door een regering van incapabele graaiers, meelopers en egoisten die zijn weerga niet kent. Walgelijk mijn land zien te verworden tot een Islamitische provincie. Walgelijk dat deze mensen altijd podium krijgen om hun moorddadige boodschap van een niet bestaande religie te verkondigen angst te zaaien in iedere gemeenschap. Deze Islamitische niksnutten zijn en worden de splijtzwam van onze democratie en economie als het binnen niet al te lange tijd weer economisch minder gaat en de portemonaie de bodem laat zien. Leergeld uit het verleden die heeft aangetoond wat er tussen etnische niet elkaar verstaande groepen gebeurd.

  1.   

   Verdrag van Straatsburg 1975: is
   Olie is ruil voor moslims.
   Onze regering is de uitvoerder van het afgesproken doel:
   Nederland omvormen tot een moslim land met behulp van EU.
   Lees op Google “de EU ontmaskerd” en al uw vragen worden beantwoord en de standpunten van onze maffia regering bevestigd.
   Geef het nutteloze verzet maar op en accepteer de realiteit: dag Nederland en bevolking.

 8.   

  Ik heb artikel eerst gelezen bij Joop, toen naar het AD gegaan. Zeer tendieus wat er op Joop staat en dat zeg ik als gematigd linkse kiezer.
  Het artikel zet tot helemaal niets aan. Somt alleen op wat er in de nieuwe wet staat.
  Misschien moeten sommigen bij Joop eerst eens leren wat Racisme is.

  1.   

   Gematigd Links bestaat niet.

   Links is Demoniserend Wegkijkend Nederland.

 9.   

  Ik zal er niet voor schromen om hulp te vragen aan een aantal medestanders om een lopende boerka-tent staande te houden op plekken waar men dit kledingstuk niet mag dragen.
  Ik hoop op veel navolging zodat de boerkawijven uit het publieke domein verdwijnen !!!1

  1.   

   Ik zie het al voor me. Jij in een Amsterdamse tram, proberen een boerka draagster aan te houden. Zij zegt, help ik wordt lastig gevallen door een man. En enkele gekleurde medelanders die jouw gaan verbouwen. Veel plezier er mee. Laat haar toch gewoon, ik snap die blinde paniek niet.

   1.   

    Arbeider65.
    Daar heb je een punt !
    Maar………………..wellicht zitten er in de tram wat gezonde Hollandse jongens van de gestampte pot en dan wordt het een ander verhaal.

    1.   

     Aha, u wil het door anderen laten opknappen ? En achteraf als het tot heibel komt zeggen “ik was er niet bij, heb niets gezien”

   2.   

    ‘blinde paniek’

    handhaven van de wet en het tegengaan van de levensgevaarlijke islam noem ik geen paniek, dat noem ik gezond verstand

 10.   

  Laat die achterlijke moslim dames die zo graag een tent dragen, hun gang gaan, is alleen maar provoceren.

  1.   

   ze mogen ook hun gang , ze kunnen elk moslim land ter wereld kiezen waar nog geen boerkaverbod is

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!