Martin Bosma (PVV) hekelt politieke vooringenomenheid NOS: "belastinggeld voor raciale actie"

Geen categoriejul 28 2019, 12:00
Martin Bosma is ontstemd over de NOS vanwege het 'politisieren' van het publieke debat. Het Tweede Kamerlid van de PVV roert zich daarom op martin bosma (@Martinbosma_pvv) <a href="https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/1155122761364332544?ref_src=twsrc%5Etfw">July 27, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>" target="_blank">Twitter. Daar stelt hij dat de NOS het woord 'blank' vervangt met 'wit'. Volgens Bosma bewijst dit dat de NOS gebruikt maakt van politiek discours in haar media-uitingen.
We hebben al diverse taalcampagnes achter ons op het moment van schrijven. Enige tijd geleden veroorzaakt de NS ophef door de omroepen in treinen te wijzigen. Het aloude 'dames en heren' moest plaatsmaken voor iets 'inclusievers' namelijk 'geachte reizigers'. En gisteren kwam de Britse volksvertegenwoordiger Jacob Rees-Mogg met een lijstje aan taaleisen, maar van geheel andere en logische orde.
Zo is niet elk taalvoorstel hetzelfde, maar hoe de NOS haar patroon heeft gewijzigd is wel merkwaardig. Dat de staatsomroep, in mijn ogen, totaal onzinnige woordpolitiek voert is een dingetje. Waarom eigenlijk? Omdat het woord 'blank' een té positieve connotatie heeft? Oké, bizar.Het grappige aan deze onzinnige acties is dat ze technisch onjuist zijn. Eigenlijk moeten we er niet op ingaan, maar Bosma laat al weten waarom het van belang is: omdat NOS wordt gefinancierd 'van ons belastinggeld'.
Maar kijk eens naar een wc-rol, die is wit. Ik heb nog nooit een wit persoon gezien. Behalve in Zuid-Korea dan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten