Nederland verliest WK-finale – Politici over WK: ‘Jammer, maar geweldig’

177836938_417611fc53_b
Foto: Oranjefans via Flickr.com account: Stewart

Het zal u niet zijn ontgaan, de leeuwinnen, zoals men het dameselftal noemt, heeft verloren. Toch zijn diverse politici ontzettend trots op de geleverde prestaties. Dat meldt De Telegraaf.

Premier Rutte spreekt van “vechtlust, teamspirit en slimheid” als de factoren die het dameselftal naar de finale hebben gebracht. “Een prestatie waar Nederland trots op mag zijn,” aldus de premier.

Ook ministers Ollongren en Bijleveld vinden het jammer dat ze niet hebben gewonnen maar zijn eveneens lovend over de geleverde prestaties. Bijleveld voegt daar via Twitter nog aan toe:

“Maar met Sari van Veenendaal als beste keeper van het toernooi hadden we wel een geweldige defensie.”

Tweede Kamerleden spreken hun dank uit voor de mooie wedstrijden. Kamervoorzitter Khadija Arib zegt:

“Geweldig gespeeld oranjevrouwen. Dank voor de mooie wedstrijden. We zijn trots op jullie!”

Geert Wilders doet ook een duit in het zakje:

“Helaas de finale verloren. Maar veel respect voor onze oranjevrouwen! Wat een vechtlust! Heel Nederland is supertrots op al die geweldige Leeuwinnen!”

Daarmee vatten de beide politici het algemene sentiment vanuit de Kamer mooi samen.

Ondanks het verlies mogen ze nu wel naar Tokyo voor de Olympische Spelen. Daar hoopt iedereen natuurlijk dat ze wél goud gaan winnen. Iets wat nu met het volste vertrouwen een reële mogelijkheid te noemen is! Moet toch lukken?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Jammer dat er geen shirtjes gewisseld werden aan het eind van de wedstrijd.

  1.   

   Je let maar slecht op!

 2.   

  Wel mooie prestatie. 2e is niets mis mee, en dat usa gewonnen heeft is goed voor de populariteit van de sport lijkt mij.

  1.   

   Wat is daar goed aan? Een team dat voor de 2e x op rij wereldkampioen wordt (voor de 4e keer in totaal). Duidelijk de betere. Wat is daar goed aan? Als je de sport nog populairder wil maken moet het breder worden. Dus met meer teams op gelijke sterkte…

 3.   

  Het damesvoetbal is nog steeds niet om aan te gluren. Evengoed een knappe prestatie van de dames.
  Diep in mijn hart ben ik wel een beetje blij dat ze tweede zijn geworden, want anders waren we de hele week overspoeld met overdreven complimentjes enzovoort en tot overmaat van ramp had te pas en te onpas die pot van de Breij iedere keer dat kudtliedje over de leeuwinnen gezongen. Dat blijft ons nu bespaard. Ik vond wel dat ons dikke prinsje een heel droevig gezicht trok op de tribune. Is hij helemaal met de kleine prinsesjes voor niets naar Frankrijk gegaan. Kost toch geld. Met beveiliging etc etc toch gauw enkele 10 duizenden euries. Maar ja, een kniesoor die daarop let.

 4.   

  Nederlandse dames winnen zilver, echt geweldig.

 5.   

  Zelf kijk ik altijd naar ons Nederlands elftal ( de heren dan wel te verstaan) Doen die het goed ben ik trots , gaat het niet zo best, zit ik te mopperen. Wat mij opvalt is dat vrouwen in mijn omgeving nooit naar het voetballen keken . hadden er een hekel aan. En plotseling met vrouwen voetbal waren ze niet voor de TV weg te slaan. Nou , vanmiddag ook maar eens gekeken. Zonder twijfel hebben ze gevochten en mochten ze blij zijn met hun keeper. Maar ik vind vrouwen voetbal amateuristisch vinden. Slap aftreksel bij de heren vergeleken.

 6.   

  Maar ik blijf vrouwen voetbal amateuristisch vinden.

 7.   

  Was niet zo een weggeef partij als de meeste ” specialisten ” hadden voorspeld.

  Gefeliciteerd dames, top prestatie

 8.   

  Nederland heeft geen winners mentaliteit. Staan in de finale maar zijn vooraf al tevreden met de tweede plaats.

 9.   

  Ik ben echt blij dat ze niet hebben gewonnen anders zou Nederland overspoelt worden met ellenlang geneuzel dat de vrouwen wel en de mannen geen wereldkampioen zijn geworden, gefeministiseerd k*t land is dit geworden..

  1.   

   U bent altijd blij, dat straalt van u af.

   1.   

    U voegt werkelijk helemáál niets toe behalve vervuiling van deze site..

 10.   

  Het ontbrak het NL-elftal niet aan geluk.
  De poulefase ging goed. Maar daarna waren eerst in de kwartfinale Japan en later in de halve finale Zweden beter. Ook ontliep Oranje sterkere teams als Engeland en Frankrijk. Tegen USA bleek echter dat de dames minder goed waren dan 2 jaar geleden toen zij Europees kampioen werden.

  Zo bezien geeft NL echt het maximale uit dit toernooi eruit gehaald. En dat is ze uiteraard gegund.

 11.   

  Boeien. Nederland heeft na 30 jaar weer een gele trui. Dat is natuurlijk veel mooier dan een WK finale plek voor vrouwen.

 12.   

  Wat mij opviel is dat de backs van Oranje prima in staat zijn om te verdedigen. Maar nog geen fatsoenlijke pass of voorzet kunnen geven. Het was echt tenenkrommend als je van Lunteren aan de bal ziet. De meest simpele passes liepen mis.. En dat niet 1 wedstrijd maar echt elke wedstrijd!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!