Nederturkse columnist Erdal Balci is valse aantijgingen van Erik van Muiswinkel spuugzat: ‘Hij is een racist!’

Een koekje van eigen deeg voor de oud-Hoofdpiet van Sinterklaas, en de Sinterklaas-die-nooit-Sinterklaas werd. Ik spreek natuurlijk over Erik van Muiswinkel, die zichzelf voordoet als de ultieme diverse opperheld, maar in werkelijkheid gewoon een ordinaire racist is. Althans, dat zegt columnist Erdal Balci. En hij kan het weten, want hij hoort bij een minderheid!

balci1balci2

Nu de cabaretcarrière van Erik van Muiswinkel een beetje in het slob zit, vindt de gevallen komiek het leuk om een beetje de über-SJW’er uit te hangen op Twitter. In voorbije maanden nam de VARA-stamgast het al op voor een islamitische bezetting van Europa, en vertelde de man dat hij kassameisjes zonder hoofddoekjes doorgaans onbeleefd vindt (z’n hele tbs-dossier is hier te raadplegen, voor de liefhebber).

Hoe dan ook, vanochtend koos Van Muiswinkel duidelijk de verkeerde tegenstander uit toen hij het leuk vond om even op een zo laatdunkend mogelijke wijze afstand te nemen van een tweet van de Volkskrant-columnist Erdal Balci over de bordjesgate bij Zwarte Cross. Dat deed hij via Boris van der Ham, die de tweet kennelijk van een hartje voorzien had: “Boris van den Ham vindt dit leuk”.  Je kan veel van deze hagepreek zeggen, bijvoorbeeld dat het een heel bijzondere stamppot van apekool en bullshit is. Maar ‘leuk’ ?”

Balci was daar niet zo van gediend. Als Van Muiswinkel iets te mekkeren heeft over m’n tweet, zo insinueerde hij stevig, dan mag hij dat bij mij zelf komen melden. Maar het moest via de oerseculiere en spierwitte D66’er Boris van der Ham gespeeld worden. Balci geeft Van Muiswinkel dus een waar Muiswinkeliaans koekje van eigen deeg, en kenschetst de VARA-ganger ogenblikkelijk als racist: “Racist Van Muiswinkel voelt meteen de behoefte om naar een witte man te refereren om zijn woorden kracht bij te zetten.”

Haha. Bam!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. logisch denken

  erik wie ? erik en het grote insektenboek ?

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Ik ben het ook spuugzat….

  1980 hittegolf: laten we naar het strand gaan.

  1990 hittegolf: laten we naar het strand gaan.

  2000 hittegolf: laten we naar het strand gaan.

  2010 hittegolf: laten we naar het strand gaan.

  2019 hittegolf: vreselijk, klimaatverandering! Paniek! We gaan eraan!
  Betalen mensen !!!!

  1. van Urk

   En als iedereen uiteindelijk in Nederland van het gas af is en een elektrische gouden koe voor de deur heeft..2050 hittegolf: laten we naar het strand gaan. En zo is het!

  2. Jumping

   En ook belangrijk 2020 verwachte hittegolf, alle vrouwen in Boerka naar het strand.

 3. Isengrijn

  Nederturken… hmm.

  Komen zij uit de lager gelegen gebieden in Turkije?

  ….deugen, Tim…

 4. hansishier

  We is niks mis met “de beestjes bij de naam noemen” of welke naam dan ook om een groep aan te duiden of een afkomst en met een eigenschap/kenmerk. Ik houd van duidelijkheid, Balci als een nederturk omschrijven zegt mij genoeg. Een fijne nederlandse vent van turkse komaf, die ook nig eens een heldere kijk op de wereld en zijn problemen heeft! Wear it with pride Balci!

 5. Bosche draak

  Teveel mensen blijven blanken mensen maar wit noemen.
  Ga nou eens niet mee met die onzin!
  De enige “witten” zijn albino’s & opgebaarden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.