Nep-law&order-partij VVD weigert lachgas te verbieden: ‘Denk aan de slagroomspuiten!’

De VVD geeft zichzelf altijd uit als dé partij van law & order. Maar als het er op aankomt is die partij net zo hippie-achtig vrijheid en blijheid als GroenLinks of D66. Dat leren we vandaag van VVD-Kamerlid Hayke Veldman. Namens de partij zegt hij dat de regeringspartij er niet over piekert om lachgas in de ban te doen. Want dan moet je ook slagroomspuiten verbieden, en dat is zo zielig voor de slagroomspuitenindustrie. Zucht!

De afgelopen jaren hebben we al vaak het woordje ‘nep’ voor de VVD kunnen plaatsen. Nepliberaal vanwege alle belastingverhogingen. Nepdemocratisch vanwege het meehelpen met het slopen van het raadgevend referendum. En nepinteger vanwege… yep, we kennen allemaal alle schandalen. Maar vandaag kunnen we aan dat ‘imposante’ rijtje gevallen heilige huisjes ook nog eens nep-law&order toevoegen. Want de partij is er altijd fier op misdaad streng te bestreffen. Zeggen ze tenminste.

Maar wat zien we vandaag? Dat de VVD het lachgasprobleem onder de jeugd gewoon door de vingers wil zien. Dat leren we van een opmerking die Kamerlid Hayke Veldman vanochtend maakte. Hij vergeleek het verbieden van de spullen die gebruikt worden bij lachgas als het verbieden van een specerij als nootmuskaat (?!):

“Lachgas verbieden? Geen goed idee. De ampullen zijn bedoeld voor bijvoorbeeld een slagroomspuit en niet om te inhaleren. Als we alles gaan verbieden dat verkeerd gebruikt wordt is het einde zoek. We gaan nootmuskaat ook niet verbieden.”

Want Nederland verdient z’n brood met de slagroomspuitenindustrie. Het is daarnaast een eerste levensbehoefte om op alles wat je eet een dikke laag schuimend zuivel te spuiten. Een mensenrecht! Daar mág je niet aan tornen!

Dikke onzin, natuurlijk. Slagroom kan ook uit een spuitzak komen, of uit een bakje. Hoe groot is de ramp nu eigenlijk écht als we slagroom niet meer uit spuitbussen kunnen halen, maar de lachgasepidemie die zich als een olievlek over Nederland verspreidt daarmee kunnen indammen? Nou?!

Precies: het gevoel voor proporties is helemaal kwijt bij de VVD. Waarom heft die partij zichzelf niet gewoon helemaal op, ofzo?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Je mist het echte nieuws vandaag, Tim: Timmermans wordt geen commissievoorzitter, Rutte gaat niet naar Brussel. In plaats daarvan pakken Duitsland en België de hoofdprijzen.

  1. Lao Tse

   DDS houdt zich liever bezig met lachgas.

   Belangrijk nieuws is ook dat nu duidelijk is dat Rutte de waarheid sprak toen hij aangaf geen Europese toppositie te ambiëren. Het betekent ook dat hij hoogstwaarschijnlijk weer lijsttrekker voor de VVD zal zijn in de volgende verkiezingen en daarmee even waarschijnlijk weer de volgende premier.

   Jammer voor Nederland dat Timmermans het niet kon worden maar mooi voor Nederland dat we de vakman Rutte voorlopig als premier behouden.

   1. Meriadoc Brandebok

    Inderdaad: jammer dat Nederland de hoofdprijs niet heeft binnengehaald. Het is natuurlijk wel evident dat Rutte vanuit zijn positie als premier veel kan betekenen voor Nederland in het verband van de Europese Raad.

    De bewering van veel mensen dat de premier uit zou zijn op een Europese functie is gelogenstraft. Het zal mij benieuwen of lieden als Baudet hun ongelijk gaan toegeven en mogelijk de excuses aanbieden. Of dat ze weer “verkeerd geciteerd of begrepen” zijn.

    1. Lao Tse

     Baudet en excuses lijkt me niet een mogelijke combinatie. De schaamteloze leugenaar zal doorliegen tot zijn graf.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik verwacht ook geen excuus, Lao.

     2. Frets

      Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/Lao Tse slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

     3. Frets

      hetzelfde geldt uiteraard voor zijn reetkever Guusje Glijmiddel, zijn bejaarde vukkertje

    2. Peter Oudshoorn

     In de voorronden werd al duidelijk dat Rutte het niet zou worden. Als hij gevraagd zou zijn is het 100% dat hij wel was vertrokken. Zo is die gluiperd nu eenmaal gebouwd.

     1. Lao Tse

      Dat werd in de voorronden helemaal niet duidelijk, Oudshoorn. Als Rutte zijn vinger had opgestoken had beide functies kunnen krijgen.

     2. Frets

      flikker toch op smerige reuzelkop, vette speklap en natte pisvlek, niemand moet je en niemand wil je

     3. Original NL

      Ho ho..je vergeet dat deze gluiperd in zijn eentje de wereldwijde financieële krisis heeft opgelost door niets te investeren in nederland.
      Jammer dat er voor al die gebouwde woningen geen mensen te vinden zijn.
      Oeps..er is helemaal niets gebouwd..en de meeste bouwbedrijven zijn toen terziele gegaan.
      Briljant econoom ons markje.
      (volgens eigen zeggen en de trollen ).

     4. Meriadoc Brandebok

      Wel, Original NL, inmiddels hangt er veel van Rutte af. In de eerste plaats heeft hij een kolossaal netwerk opgebouwd aan contacten met buitenlandse regeringsleiders; hij bemiddelde in de ruzie tussen de EU en Trump. Hij kan goed overweg met de leiders van de grote Europese mogendheden en houdt tegelijkertijd het vuurtje warm met de meer kritische Europese regeringsleiders. De stabiliteit van de coalitie is mede aan hem te danken en ik sluit niet uit dat hij al lijntjes uitgooit en aan het uitzetten is voor Rutte IV. Het politieke landschap is inmiddels zo versnipperd dat we wel iemand nodig hebben met het netwerk en het gezag van Rutte.

     5. Frets

      Kan het nog dommer Guusje Glijmiddel? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

     6. Meriadoc Brandebok

      Rutte had de ambitie niet, Peter. Daarom heeft hij er in de onderhandelingen ook niet voor geijverd deze te verkrijgen.

     7. dario

      Het verhaal gaat over lachgas hoe snel kun je belanden bij BAUDET haghahah

     8. Meriadoc Brandebok

      = deze post van voorzitter van de Europese Raad.

     9. Peter Oudshoorn

      Meriadoc, ik moet altijd lachen als je op een idolate manier de loftrompet steekt over Rutte. Het is zo onecht en gezocht, zo voorgekookt en opgedreund dat het voor iedereen duidelijk is dat het niet uit jezelf komt, maar een script is.

      In ieder geval bedankt voor de kleine lachmomentjes.

     10. Lao Tse

      Oudshoorn beweerde altijd dat Rutte loog over zijn ambitie voor een toppositie in Europa en moet nu erkennen dat hij er naast zat.

     11. Meriadoc Brandebok

      Ja, beweerde Peter ook niet altijd dat Rutte naar Brussel zou vertrekken?

     12. logisch denken

      als rutte niet de wens heeft naar de eu te vertrekken hebben vele gutmenschen zoals lao ook gelogen ! waarvan akte

   2. Siemien

    “nu duidelijk is dat Rutte de waarheid sprak toen hij aangaf geen Europese toppositie te ambiëren”

    Rutte is dé definitie van liegen, die spreekt geen waarheid maar verdraait de boel, en voor de duidelijkheid halve waarheden zijn ook hele leugens…

    Heerlijk om ijdeltuit Timmerfrans uitgekotst te zien worden, het is een zeer eng mannetje met evenzoveel enge EU ideeën

    1. Frets

     helaas blijft die smerige nazi-landverrader zitten waar hij zit

     1. Siemien

      En er zijn hier een paar die deze nazi-landverrader ambiëren als leider

     2. Original NL

      Nee hoor brusselmans vindt de functie van vicevoorzitter te min voor hem.
      Hij zal dus een ander baantje moeten gaan zoeken..want als hij blijft is het hem blijkbaar om de centen te doen en daar geven pvda’ers echt niet om.

     3. Lao Tse

      Heeft Original NL een concrete aanwijzing dat Timmermans de functie van vice voorzitter van de EC niet zal gaan vervullen, of lult hij maar wat?

     4. Frets

      de enige die hier lult is de natte pisvlek en zuigende speklap

   3. ZiggyStardust

    Mooi dat in het kader van diversiteit een vrouw de nieuwe voorzitter is geworden. Als echte feminist zal Timmermans hier erg tevreden mee zijn. Dat hij zelf weinig kans maakte wist hij al lang. Nog een laatste stuiptrekking was het proberen om te kopen van Bulgarije afgelopen week.

   4. Stanly2000

    Ja heuglijk nieuws! De eerste keer dat Rutte de waarheid heeft verteld.

   5. logisch denken

    lao heeft gelogen 🙂 🙂 🙂 🙂
    lao is een leugenaar 🙂 🙂 🙂

    lao heeft altijd beweerd met die nitwit brazil dat rutte naar brussel zou gaan in een topfunctie. Onze stemmingmakertjes spelen uiteraard de volmaakte onschuld

    1. Lao Tse

     “lao heeft altijd beweerd met die nitwit brazil dat rutte naar brussel zou gaan in een topfunctie.”

     Nee hoor, ik heb Rutte altijd geloofd in zijn uitspraken dit juist niet te ambiëren.

     Logisch denken verzint dit en zal ook geen citaat kunnen geven waaruit zijn bewering kan blijken.

     Dit staat overigens los van het feit dat Rutte in een toppositie in Brussel van grote waarde zou kunnen zijn. Voor Europa was het een goede zaak geweest als hij voorzitter van de Raad was geworden.

  2. dario

   Hahaha dombo noem je dat nieuws.
   Het staat je niet aan ,Dat is wat anders hilarisch gewoon

 2. Jumping

  Als Rutte zo’n ballon met lachgas heeft leeg gelubberd, gaat het liegen hem weer gemakkelijk af.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

 3. ZiggyStardust

  Tim heeft blijkbaar nooit in de horeca gewerkt. Ieder restaurant werkt namelijk met slagroomspuitbussen op lachgaspatronen. En van nootmuskaat ga je hallucineren als je er maar genoeg van eet.

 4. logisch denken

  nu even terug on-topic !!

  Lachgas moet je niet verbieden. De overlast moet je aanpakken. Leuker kan ik het niet maken wel makkelijker

 5. Rud56

  Hhahaha, toen ik dat interview bekeek was het eerste wat in mij opkwam: “Wat een grote lul, die VVD-zak”.

  En toen bedacht ik me wat voor kwalitatief volk dat pluche bevolkt, niet dus!

  Maar ja, ze krijgen nog steeds stemmen, dus is de vraag hoe hoogstaand dat stemvee wel niet moet zijn! Dommer dan domst, dunkt me zo!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.