Nep-mensenrechtenclub Amnesty is pro-vrouwenonderdrukking en steunt boerkadrammers: ‘Wij zijn tegen de wet!’

Ooit was Amnesty International een organisatie die mensenrechten hoog in het vaandel had, en dan met name ook vrouwen beschermde voor de tirannie van patriarchale overheden en samenlevingen. No more: de club heeft zich voor het karretje van vrouwenhatende kledingdrammers laten spannen, en vindt nu dat het onderdrukkende en onterende boerkagewaad gewoon moet kunnen in Nederland.

Met nog één dag te gaan tot het boerkaverbod officieel van kracht wordt in Nederland, is Amnesty International rijkelijk laat begonnen met hun campagne tegen dit vermoedelijk meest vrouwonvriendelijke kledingstuk allertijden. Volgens de radicale islam moeten vrouwen zich kleden als wandelende tenten als ze zich op straat begeven: mannen zouden zich wel eens niet kunnen bedwingen als ze meer zagen dan alleen stuk textiel dat zich voortbeweegt. Volkomen bizar, ridicuul en vrouwonvriendelijk. Het is dan ook niet voor niets dat landen als Soedi-Arabië en clubs als de Taliban zo’n fan waren van deze anti-vrouwkleding.

Maar weet je wie er gewoon naast de oliesjeiks en de Afghaanse terroristen plaatsneemt op het vrouwenhaatbankje? Amnesty International. Inderdaad: een volkomen van het pad geraakte mensenrechtenorganisatie die het opneemt voor vrouwen die de boerka willen dragen. Of beter gezegd: het opneemt voor tirannieke mannen die willen dat vrouwen de boerka dragen. Bespottelijk:

“Vrouwen hebben de vrijheid om te kiezen wat ze dragen.

Het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding, dat donderdag in Nederland ingaat, lost geen problemen op en schendt mensenrechten.

Wij zijn tegen de wet die vanaf donderdag in Nederland van kracht is.”

Zeer terecht wordt ook vanuit de politiek de nep-mensenrechtentoko al flink gekraakt. VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz schrijft:

“Er was een tijd dat ik als vrijwilliger actief was voor Amnesty. Dat was tevens een tijd dat Amnesty streed voor de gelijkheid tussen man en vrouw.

De tijden zijn duidelijk veranderd.”

En daar zit geen woord Spaans bij!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. peetjuhhhh

  Amnesty staat nergens voor. Gewoon een dom links clubje zonder verstand. Deze (slimme) vrouwen heffen zelf hun verworvenheden op. Als het aan de moslims lag kwamen ze niet verder dan de keuken.

 2. AS210854

  Het moet maar eens gedaan zijn met al die subsidie slurpende clubjes die van gekkigheid niet meer weten wat ze doen, om maar subsidie binnen te harken als salaris.

 3. plakband

  Wie staan daar te protesteren.
  Subsidieslurpers en Melkertbanen.
  De rest werkt om dat te betalen.

 4. Heras

  Ooit was amnesty international een organisatie om de onderdrukten een gezicht te geven.
  Nu om een gezicht te bedekken….???

  En nee, niemand mag kiezen hoe hij/zij over straat gaat. Als mensen bloot over straat gaan worden ze opgepakt. provocerend.
  Helemaal bedekt is ook provocerend en komt bedreigend over. Vooral de zwarte lappen zijn eng.
  In nederland kijk je elkaar aan en geef je een hand of een zoen. In nederland is iedereen gedeeltelijk gekleed en blijven we van elkaar af; zoiets heet respect.
  Laat deze mensjes die nu Amnesty vertegenwoordigen iets voor de samenleving doen, door marokkanen en ander tuig respect aan te leren ofzo

 5. Tman

  Het is niet aannemelijk dat vrouwen in vreugde kiezen voor een boerka/nikab!
  Normale/gezonde vrouwen hebben de natuurlijke neiging,mannen te prikkelen met hun vrouwelijke kenmerken.
  Dit oerfenomeen ligt natuurlijk anders indien vrouwen frigide,lesbo,besneden,obesitas hebben ,oerlelijk danwel transgender zijn,en vermoedelijk horen de protesterende dames tot een van deze groepen!

 6. Siemien

  Nederland heeft volste recht om duidelijk te zijn in haar normen en waarden.
  Dus stap jij een overheidsgebouw binnen dien jij je gezicht niet te bedekken.

  Dit is wat er in Nederland gaat gebeuren, er lopen hier een stel zieken rondt die dit aangrijpen om een aanslag te plegen, let maar op

 7. Kretoloog

  Zelfs het Europese Hof heeft al uitgesproken dat het boerkaverbod niet strijdig is met de Rechten van de Mens. Amnesty heeft lak aan die uitspraak, die creëeren hun eigen rechtstaat. (Waarin iedereen die het niet met AI eens is, zich schuldig maakt aan discriminatie en racisme).

 8. tonna

  Als moslims de aanblik van wulps geklede moslima’s en schaars geklede Europese vrouwen te heftig vinden,waardoor vervolgens het denkvermogen en zelfbeheersing zoekraakt,is er maar één oplossing!
  Chemische en/of fysieke castratie!
  Immers,elke vrouw zonder boerka loopt het zeer grote risico verkracht te worden,of erger.
  Zolang deze s*ksuele neurose de standaard is onder de moslims,is het de enige optie!

 9. dario

  Zat net nog even op Twitter bij Amnesty nou die club is zo goed als dood mooi zo .
  Ik zeg op naar het volgende linkse clubje dat gesloopt moet worden ..

 10. van Urk

  In Nederland dragen de vrouwen deze kleding vrijwillig. Meestal zijn het ook nog Nederlandse bekeerlingen die net even wat extremer in de leer van de islam willen zijn dan hun gelovige Marokkaanse zusters met een doodgewoon hoofddoekje. Het punt is dat zij een kledingstuk dragen die eigenlijk wat uitdraagt dat niet strookt met echte vrijheid. Dit is een kledingstuk waar veel vrouwen in de Arabische wereld voor gemarteld of gedood worden om dat te moeten gaan dragen. Dit kledingstuk symboliseert een ideologie dat anderen de vrijheid ontneemt om te bepalen wat ze willen dragen. Want waarom mochten wij vroeger geen bomberjacks meer gaan dragen? Omdat het symboliseerde met neonazisme.

 11. Bosche draak

  Nou DDS je wordt bedankt! Had een groot stuk getikt en zonder boe of bah compleet weggemieterd!
  Terwijl het taalgebruik gewoon netjes was

  Weet natuurlijk niet wat er allemaal stond om het nog eens te tikken.

  Hier in een notendop:
  -Amnesty international zijn lafaards die in de gezichten spugen van al de vrouwen die vandaag de dag nu nog strijden voor hun vrijheid van keuze.
  -zelfs op de twit geeft het merendeel van de mensen uiting van hun walging voor hun laffe gedrag en een aanzienlijk deel soneert niet langer meer naar hun.

  1. Bosche draak

   Soneert=doneert

 12. DidiMadloba

  Pro vrouwenonderdrukking? Het enige wat ze doen is bezwaar maken tegen het boerkaverbod. De conclusie dat Amnesty dan voor vrouwenonderdrukking is komt geheel voor rekening van DDS.

  Als je logisch nadenkt zit het precies andersom: Amnesty waakt streng over mensenrechten, dus ook vrouwenrechten, en heeft natuurlijk contacten over de hele wereld, die hun vertellen dat vrouwenrechten niet in het geding zijn bij het boerkaverbod.

  Het zal mij benieuwen hoe lang het gaat duren voordat de eerste boerkadraagster *niet* wordt geverbaliseerd in Nederland. En reken er maar op dat die verzet zal aantekenen bij de rechter – die zal concluderen dat het boerkaverbod inderdaad in strijd is met grondrechten.

  Ik sluit trouwens niet uit dat vanaf morgen een heleboel grappenmakers de politie gaan provoceren met nep-boerka’s. De bestrijding van gewone criminaliteit komt dan een poos op een laag pitje te staan. Inbraak? Meneer, al onze tijd gaat zitten in de handhaving van het boerkaverbod. Die kost heel veel mankracht want boerka-draagsters zijn in Nederland zeer schaars, dus moeilijk te vinden.

  1. Bosche draak

   Zefls de VN is het niet met hun eens dus wat zit jij nou weer te zwetsen?
   Verder heeft A I (en nee dat is niet artificial intelligence, dus bespaar me je bijdehante grappen didi!)
   Zelfs bezwaar lopen maken tegen Zwarte Piet, nou als er een bewijs is van nutteloos slachtofferschap is dan is het wel die hele hetze tegen het sinterklaas feest.

   Maar toe maar Didi, jij weet het weer zo goed.
   Doneer jij maar vrolijk verder aan die leugenaars en misbruikers, des te minder geld kan je in je neus duwen…

  2. van Urk

   Onzin. In bepaalde steden zie ik ze echt wel lopen over straat. Want waar gaan vrouwen die boodschappen gaan doen of met de kinderen wandelen meestal naar toe? Juist. Ze zijn gewoon bang voor extremistische represailles.

  3. van Urk

   Voor inbraken hebben ze zo en zo ook al geen tijd. Met z,n allen langs de kant om verkeersdeelnemers te pesten is hun hoogste prioriteit. Of een beetje de toerist gaan uithangen door rond te toeren met hun stoere politiewagen en af en toe gaan stoppen voor een maaltijdje bij hun vaste klanten waar ze met de uitbater over koetjes en kalfjes gaan praten. Dat is het dagelijkse ritueel van de huidige handhaver.

  4. ManusR

   Ik denk niet dat zij in Islamitische landen durven te protesteren want zij gaan regelrecht het gevang in. Het is oooo zo mskkelijk om te protesteren en te laten blijken dat je het ergens niet mee eens bent in een VRIJE westerse wereld en daar vindt je dus alleen maar de aanhangers van AI Heb het lef en ga in het MO protesteren, stelletje eencellige organismes.Bovendien, waar zijn de feministen? Nee het MO is te ver, ze protesteren liever in het veilige Amerika met die palestijnse linda sarsour voorop.

 13. Punt50

  Zozo AI ook al gekaapt door de slinkse agenda?

 14. Brennivin

  Amnesty International is net zoals Human Right Watch een pion in het Europese schaakspel van George Soros. Beiden organisaties werken nauw samen. Op de website van HRW staat het gewoon in klare taal:
  “De grootste donor is de Open Society Foundations, opgericht door George Soros.”

  1. Lao Tse

   Soros kan met recht als een weldoener worden beschouwd.

   1. logisch denken

    Als jij het een weldoener noemt moet het een gevaar zijn voor een vrije open westerse maatschappij hufter

   2. Peter Loosduinen

    Soros kan met recht als een weldoener worden beschouwd ???
    Deze man verdient de doodstraf daar hij de westerse samenleving en cultuur schade toe heeft gebracht en nog steeds brengt.

 15. Jean Nederland

  Gaat die club OOK eens naar Iran en de lef hebben om daar te demonstreren maar dan anti de Nijab. De Iraanse dames willen massaal van dat ding af. Ga je tegenwoordig kijken op Instagram dan zien je de mooist Iraanse dames zonder die Nijab. Uiteraard fotoos genomen ergens buiten of in huis, niet in de steden. En die enkeling die hun Nijab nog wel draagt zijn bang om gesnapt te worden. Instagram wordt nog steeds gecontroleerd namelijk.

  1. Anthony2

   Helaas, ik denk het niet @Jean Nederland.
   Amnesty wordt steeds conservatiever.

   Met een beetje doordenken over dit onderwerp zou men toch tot de conclusie moeten
   komen dat we het hier over een vrouw onvriendelijk item hebben.

   In sommige sharia landen zou je het als vrouw niet moeten wagen zonder burka op straat te verschijnen, als je dan geluk hebt kom je er misschien met honderd zweep/stokslagen vanaf. Voor die vrouwen zou Amnesty MOETEN opkomen.

   Misschien ga ik er anders over denken als moslim mannen zich ook in een burka gaan kleden.

 16. Piet51

  Wederom een stuk tekst van de schrijver, dat heel kort door de bocht Amnesty van allerlei misstanden beschuldigt. Ik heb niet de indruk, dat de schrijver de publicatie van Amnesty heeft gelezen. Vooral de Vraag & Antwoord over het boerkaverbod is lezenswaard. Gewoon even lezen en dan pas je mening vormen. Ook Amnesty erkent, dat er situaties zijn waarin een boerkaverbod terecht is. Ze zijn niet principieel tegen een boerka-verbod.

 17. Rud56

  Amnesty is verworden tot een grote linkse baggerclub! Gelukkig hebben velen dat nu door en zeggen hun lidmaatschap op!

 18. ManusR

  Maar waag het niet om met een bivakmuts of helm een overheidsgebouw binnen te lopen want je wordt door 5 securitymensen direct getackeld. Dus dan maar een niqab op zetten want dat mag wel, ook op straat.dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.