NRC-journalist klapt uit school: links mediakartel moffelt bewust ongustige cijfers over kansenparels onder tapijt

basvanputten
Foto: Bas van Putten legt iets uit. Bron: Screenshot NTR.

Voor zover u dacht dat het allemaal wel meeviel met die linkse indoctrinatie in de media: hmmpf, misschien bij sommige media. Maar anderen vegen zonder ook maar het kleinste beetje gewetenswroeging hele onderzoeksrapporten de prullenbak in, als ze ook maar een klein beetje kunnen worden uitgelegd als kritisch op de multiculturele samenleving. Neem het niet van mij aan, maar van een journalist die al jaren werkt voor media als de NRC en de Groene Amsterdammer: Bas van Putten.

Kijk eens aan. Een ontboezeming van een journalist die “niets heeft met de VVD en alles ter rechterzijde,” die eens even de kastdeuren van de linkse journalistiek komt opentrappen. Zodat er met een noodvaart een zooitje skeletten vol spinnenrag uit komen klettteren. Dat zie je niet elke dag, nee. Maar vandaag is kennelijk onze lucky day. Vandaag horen we uit onverdachte bron bevestigd dat er dus wel degelijk iets bestaat zoals een mediakartel die publicaties weigert omdat ze niet stroken met het beeld dat linkse journalisten nu eenmaal graag hebben van de realiteit. En u snapt: niet de werkelijkheid is wat er toe doet, maar slechts wat PvdA-beminnende broodschrijvers daar van vinden.

NRC-journalist Bas van Putten deelde zomaar even een anekdote om dat duidelijk te maken:

“Een anekdote nog. Redactievergadering van VN, jaren negentig. Joop van Tijn heeft beslag gelegd op een rapport met alarmerende criminaliteitscijfers onder de usual suspects in de krachtwijken. Hij vraagt ons; publiceren of niet? Ageeth Scherphuis recht de rug: “Maar Joop, dit gaan we toch niet doen hè?” En zo geschiedde. Want stigmatiseren, dat deden wij niet. Exit waarheidsvinding. Die bias heeft school gemaakt. Foute boel. Want nu is vaak niet meer de vraag wat waar is maar wat volgens onze normen waar mag zijn. En het lijkt me dat iedereen in de journalistiek, ook wie zoals ik niets heeft met de VVD en alles ter rechterzijde, zich die les mag aantrekken.”

Dus. Dat u even weet hoe nieuwsredacties in dit land de kluit nog wel eens willen belazeren, hè. Want ideologie gaat nu eenmaal boven waarheid. Zelfs in de journalistiek, zo moeten we met nieuw bewijs helaas wederom vaststellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

48 reacties

 1.   

  De anekdote betreft een voorval van meer dan 30 jaar geleden.

  I rest my case.

  1.   

   Je reageert net iets sneller, dan ik. ik moet eerst inloggen elke keer weer. Duurt even.
   Maar alsnog, voor de dood van Pierlala. Blablabla blaaskaak.

   1.   

    topper

  2.   

   Zolang worden wij al besodemieterd. Denk daar maar eens over na blaaskaak.

   1.   

    Heeft de heer van Urk de laatste tijd Vrij Nederland nog wel eens ingekeken?

    1.   

     De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~Lao Tse ~

    2.   

     Zo vrij is Nederland niet meer. :-)

   2.   

    REAGEER TOCH NIET OP DIE PEDO .LAUWE THEE IS TE DUUR VOOR DE ZUURSTOF DIE HIJ INADEMT .

  3.   

   Heden ten dage is het niet anders in jouw ‘kwaliteitskrant’, Lao. Alles wordt gekneed en gevormd tot politiek correcte boodschappen. Vandaar dat jij immer zo’n eenzijdige en gehersenspoelde kijk op het wereldnieuws hebt.

   Zelfs durven overwegen dat er in die 30 jaar niets veranderd is, kun je niet. Je wereld zou instorten.

   De ‘kwaliteitskrant’ NRC is nog te slecht om je reet af te vegen of de vis in te verpakken: de NRC stinkt al van zichzelf!

  4.   

   Dus Hans Janmaat had gewoon gelijk.

  5.   

   Dat je vader je van de trap afgooide omdat je toen al een mislukking was ook…..

 2.   

  En dan deze :

  Suriname heeft de Haagse oplichter Harry O., die onlangs werd aangehouden in Paramaribo omdat hij jarenlang kwetsbare mensen geld aftroggelde als huisjesmelker, uitgeleverd. Hij is vandaag geland op Schiphol.

  Gaan we met het brildragende zoontje van onze Pieter van Vollenhove hetzelfde doen ?

 3.   

  nil novus sub solis. niets nieuws onder de zon. tot het moment dat hun vrouwen en dochters voor hun ogen verkracht worden en zij mogen ‘meegenieten’ met een mes op hun verdomde strot, blijft het tuig dat zich journalisten noemt, politiek correct gebazel, stamelen.

  1.   

   Ontevreden uit je ledikant gestapt, Seneca?

 4.   

  Breaking: De grootste krant van Nederland, de Telegraaf, speelde een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog.

  DDS is een echte nieuwssite met “commentaar en achtergronden bij het nieuws”!

  1.   

   :)

   1.   

    eeuwige gebande met infantiele icoontjes, dat is wat slapjanussen plaatsen als het gezuig geen effect meer heeft, schlemiele hufter.

  2.   

   Ook Piet51 gelooft hardnekkig dat in de ‘kwaliteitskranten’ NRC, Volkskrant en Trouw ongefilterd zuiver nieuws staat.

   Omdat Piet51 ook al een echte klimaatgelovige is, past dit beeld in een groter plaatje: Piet51 laat zich graag van alles wijsmaken als het maar een hoge deuggraad heeft.

   1.   

    Tijd voor Piet52, deze is alweer stuk, er komt alleen maar wartaal uit…

   2.   

    @Peter Oudshoorn
    Elke krant filtert nieuws om de eigen boodschap niet te vertroebelen door non- of fake-news en helder over te dragen. De filters van Trouw, NRC en Volkskrant spreken me aan, net als die van Parool, en De Telegraaf lees ik heel selectief.

    Van geloof is geen sprake, omdat ik bij twijfel, en die heb ik vaak, nieuws verifieer. Echte gelovigen storen zich niet aan wetenschappelijke aanwijzingen of bewijzen. Die kunnen zelfs prima leven met een zesdaagse schepping van hemel en aarde, opstaan uit de dood, over water lopen, maagdelijk geboren worden. Zo’n geloof is iedereen gegund, maar ik hoef daar niet aan mee te doen.
    Hetzelfde geldt voor klimaatscepsis. Ik laat me leiden door de meerderheid (33:1) van de zich uitsprekende klimaatwetenschappers. Dat is geen geloof, dat is gewoon gezond verstand. En daarbij zie ik ook heel goed de problemen die nog opgelost moeten worden. Maar we moeten wel wat doen, nu. Ik hoop dat veel van de huidige klimaatsceptici daarin gaan meedenken en dan niet als enige oplossing het staken van het klimaatalarm zien.

    Je opmerking over deuggraad begrijp ik niet, als er zelfs mensen zijn die onvoorwaardelijk een wet willen handhaven die een vrouw kledingvoorschriften oplegt. Het toppunt van “deugen”, lijkt me.

    1.   

     Het is inderdaad merkwaardig dat op DDS degenen die de overgrote meerderheid in de wetenschap als leidraad nemen hier als ‘gelovigen’ worden beschouwd.
     Het ligt meer in de rede de kleine minderheid die de resultaten van wetenschappelijk onderzoek domweg ontkent gelovigen te noemen.

    2.   

     Je leest heel selectief? Dus je slaat de waarheid en de feiten over? Dan moet je van DDS toch wel eens een cultuurschok krijgen, want die slaan dat niet over. Lijkt me best wel een cultuurschok om te worden geconfronteerd met wat jij niet wil lenen en wij niet mogen weten…

  3.   

   DDS is een botnek daar zit al tijden niemand meer aan de knoppen, berichten worden gegenereerd .Als de reclame maar klopt hahahahahahahahahha

  4.   

   Kranten kunnen net als IS tuig veranderen. Toch?

   1.   

    @Brennvin
    Natuurlijk veranderen kranten en daarom beschuldig ik de Telegraaf ook nergens van. Ik noemde alleen een feit en reageer daarmee slechts op de opmerking van Bas van Putten, dat iemand van Vrij Nederland ongeveer een kwart eeuw geleden iets gezegd heeft, dat als bewijs ervoor dient dat ook vandaag de kranten informatie zouden wegmoffelen. Dat zal bij VN allemaal gebeurd zijn, maar dat is vandaag net zo irrelevant als die collaboratie van de Telegraaf in WO II.

    1.   

     Piet51 valt steeds verder door de mand als leugenachtige linkse trol. Hij probeert, evenals de aartsleugenaar en oppertrol Lauwe Thee, de openhartige opmerking van Van Putten weg te zetten als irrelevant omdat het een anekdote uit de jaren 90 betreft.

     Wat hij weglaat is dat Van Putten deze opmerking in 2019 heeft geplaatst en erbij zegt: “Die bias heeft school gemaakt”. Citaat:

     “Die bias heeft school gemaakt. Foute boel. Want nu is vaak niet meer de vraag wat waar is maar wat volgens onze normen waar mag zijn. En het lijkt me dat iedereen in de journalistiek, ook wie zoals ik niets heeft met de VVD en alles ter rechterzijde, zich die les mag aantrekken.”

     Ook Pietje mag zich die les aantrekken.

 5.   

  Weinig verrassend, alleen bevestigend. Alleen trollen zullen dit weer aangrijpen om als eerste hierop te reageren en het direct te downplayen natuurlijk.

  Al is de waarheid nog zo snel, de trol achterhaalt het wel. Negeer trollen.

 6.   

  Dus zo’n dertig jaar geleden was er al sprake van deze (linksliberale, met christelijk sausje overgoten) “agenda”. Hoe zat het ook alweer met Marianne Vaatstra en het asielzoekerscentrum in Kollum?

 7.   

  Deze tapijtvegerij zijn ze verplicht, in akkoord van Marakesh zit een passage welke overheden verplichten om media te “trainen” in de berichtgeving betreffende niet westerse immigranten.

 8.   

  Ageeth Scherphuis was dan niet bepaald de eerste, die een dergelijke opmerking maakte. Erger, het verdonkeremanen van ernstige feiten zat er al lang in. Al voor zo 1980 en in de tachtiger jaren was het echt al een heel verwerpelijk algeheel omvangrijk verschijnsel geworden. Zowel bij de overheid als in de media. Het behoorde toen al tot de standaarduitrusting van de politiek. Lees het goed: standaarduitrusting! Misselijk makend Nederland. [Dat verwijt wil ik aan het adres Ageeth Scherphuis, trouwens overleden in 2012, niet maken.]

 9.   

  De bevestiging wat al tien tallen jaren vermoed wordt.
  Toen al en nu nog veel erger. Censuur ten top , net als in Noord Korea. Democratie en eerlijke verlaggeving….is niet meer.

 10.   

  Ach, linkse media en manipulatie, ook de linkse Julius Streicher wist de mensen te manipuleren.

 11.   

  daar ben ik al een hele poos van op de hoogte , als je de kranten leest weet je dat als je naar de NPO kijkt weet je dat alles wat de media sukkels niet aanstaat omdat ze zo links zijn als de pest wordt niet uitgezonden, heeeel langzaam komt er wel een en ander boven de tafel, maar dat kon wel eens te laat wezen je hebt gehoord en gezien hoe die kansparels op het boerka verbod reageren, dit geeft al aan dat zij denken hier de baas te zijn. en hoe langer het duurt des te moeilijker om het terug te draaien.

 12.   

  Bas van Putten is eerlijk en niet te beroerd om het boetekleed aan te trekken:

  “Die bias heeft school gemaakt. Foute boel. Want nu is vaak niet meer de vraag wat waar is maar wat volgens onze normen waar mag zijn. En het lijkt me dat iedereen in de journalistiek, ook wie zoals ik niets heeft met de VVD en alles ter rechterzijde, zich die les mag aantrekken.”

  Dat komt hard aan bij de linkse trollen en dus zijn ze er als de kippen bij om het te downplayen. Dat is een kansloze missie uiteraard want Van Putten brengt de anokdote naar voren omdat de bias die erin wordt geïllustreerd ook nu nog heerst (anders zou hij het niet zeggen).

  De vraag dringt zich op wat nu (psychologisch) de achterliggende reden is/redenen zijn van dit tenenkrommende ontkenningsgedrag. Ik zie twee verklaringen.

  1) Blind vertrouwen in de linkse media. Niet willen of kunnen accepteren dat er op grote schaal gemanipuleerd wordt.

  2) Het bewust toedekken van het gemanipuleer. Ergens weten ze wel dat links het spel al decennia zeer gemeen en leugenachtig speelt maar dat toegeven is een brug te ver. Dan zou hun wereld instorten.

  Ik ga voor 2.

  1.   

   De anekdote van van Putten betreft een voorval van 30 jaar geleden op de redactie van een uitgesproken links weekblad.

   Merlot lijkt met zijn hoofd nog in die tijd te leven en het zal hem dus ook zijn ontgaan dat Vrij Nederland sedertdien behoorlijk van kleur is verschoten.

   Merlot woont al 30 jaar niet meer in Nederland, mogelijk verklaart dat zijn anachronistische denkwijze.

   1.   

    Udo Ulfkotte schreef recent (2014) zijn boek ‘Gekaufte Journalisten’. Flaptekst van het boek:

    “Ulfkotte doet een boekje open over de invloed van de geheime diensten op de grote media in Duitsland. En dan met name via de Atlantische connectie. De media blijken volstrekt niet neutraal te zijn en haar eenzijdige positie wordt op veel manieren gekocht. Zelf werd hij veelvuldig gesmeerd door geheime diensten en door politici. Hij was door en door corrupt en zag het bij vele anderen ook gebeuren. Zij werden stuk voor stuk opgenomen in de netwerken van Amerikaanse elite-organisaties, zoals Atlantik-Brücke, Trilaterale Commissie, German Marshall Fund, American Council on Germany, American Academy, Aspen Institute en het Institut für Europäische Politik. Ook verschillende Nederlandse top-journalisten zijn lid van een aantal van deze netwerken. Ulfkotte laat met een duizelingwekkend aantal voorbeelden zien hoe politici en media een wel heel eenzijdige en pro-Amerikaanse visie op de wereld in de media verkondigen en alle gebeurtenissen. De lijn tussen journalisten en propagandisten blijkt maar heel dun te zijn. Udo Ulfkotte (1960) werkte 17 jaar bij de Frankfurter Algemeine Zeitung. Hij bouwde naam op met bestsellers over multiculturaliteit, de islam, de EU, geheime diensten en de media.”

    Het meeste nieuws is gekocht fakenieuws. Zeker in ‘kwalietitskranten’ als NRC, Volkskrant en Trouw. Wie de media beheerts, beheerst de publieke opinie.

   2.   

    Zoals zo vaak probeert de oppertrol een onverwijderbare vlek weg te poetsen.

    De heer Van Putten is openhartig en spreekt over een misstand binnen de linkse media die SCHOOL HEEFT GEMAAKT. Met andere woorden: het is deel uit gaan maken van de dagelijkse praktijk. En dat is tot op de dag van vandaag goed te merken.

    Soms zie je op links mensen die eerlijk zijn. Paul Scheffer is ook zo iemand.

    Helaas kunnen we dat van Lauwe Thee en een aantal andere trollen op DDS niet zeggen.

    1.   

     ook voor jouw archief merlot, al weet je dat zelf ook wel:

     CO₂-uitstoot (2017) per jaar:

     China – 13039 megaton
     Amerika – 6501 megaton
     Rusland – 2633 megaton
     India – 2918 megaton
     Duitsland – 905 megaton
     Engeland – 368 megaton
     Frankrijk – 356 megaton
     Nederland – 163 megaton

     Bron: climateactiontracker.org

     1.   

      @Frets
      Ik probeer het nogmaals, dank.

    2.   

     In de reguliere kwaliteitsmedia zal geen journalist nog de opdracht krijgen onwelgevallige feiten te verbloemen. Het blijkt ondermeer uit het feit dat merlot zich bij de onderbouwing van zijn rechts-populistische standpunten regelmatig op dezelfde kwaliteitsmedia baseert.

     1.   

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse ~

 13.   

  Iedereen weet hoe het zit: dus waarom wegmoffelen.
  Het wegmoffelen heeft ervoor gezorgd dat ze niet meer geloofwaardig zijn.

  1.   

   @ Heras: Helaas weet nog lang niet iedereen hoe het zit, want anders zouden niet zoveel mensen steeds maar weer op de kartelpartijen stemmen.

   Heel veel mensen laten zich een rad voor ogen draaien, zitten te slapen, interesseren zich niet voor politiek en ga zo maar door. Dat is fnuikend.

   Je ziet ook op dit blog dat de wegmoffelaars nog springlevend zijn. Lauwe Thee, Beukman, Brandegeit, Piet51, Mad Didi, Robert Leiden, Watcher, EU Cock en nog een handjevol van die bedriegers die de misdaden van de linkse kerk stelselmatig goedpraten.

   Ze zijn inderdaad niet meer geloofwaardig alleen hebben ze dat zelf nog niet door.

   1.   

    Merlot noemt iedereen die het waagt met hem van mening te verschillen bedriegers danwel medeplichtigen aan misdaden.

    Gelukkig maakt hij hen deze keer niet uit voor psychopaat en hufter. Dat zal echter niet lang meer duren.

    1.   

     Ik maak alleen jou uit voor psychopaat en heb dat al vaak genoeg onderbouwd. Wil je dat ik dat nog eens doe?

     En wat betreft het bedrog: jij en Piet51 proberen de opmerkingen van de heer Van Putten in een ver verleden te plaatsen met de leugenachtige suggestie dat ze nu niet meer opgaan.

     Dat is gewoon bedrog. Uit de context blijkt overduidelijk dat Van Putten het heeft over NU. Hij geeft alleen aan waar het verkeerd is gegaan en dat is inderdaad al heel lang geleden.

     Weinigen op dit blog zullen in jullie doorzichtige bedrog trappen, maar de grootste vraag is eigenlijk WAAROM jullie dit doen. Dat is voer voor voor psychologen.

     Of schuift het wat?

     1.   

      Hij is een psychopaat. Dat zijn per definitie mensen zonder geweten, zonder enige empathie. Dus wat doen dergelijke ratten? Ze doen zich voor als exact het tegenovergestelde: barmhartig, medelevend, empathisch. Maar dat is niet meer dan een pose, een masker. De volgende stap is om vanachter dit masker anderen de maat te nemen. Sterker: om ze genadeloos de grond in te trappen en ze uit te maken voor racist en fascist. Daar kickt een psychopaat uiteraard op want hij doet niets liever dan zichzelf neerzetten als moreel superieur terwijl het absolute tegendeel waar is.

 14.   

  Ook nu is het de overheid die eigen onderzoek op een zoveel mogelijk gunstige manier naar buiten brengt maar ook onafhankelijk onderzoek stuurt of bijstuurt!

  Sturen door overheid:
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/07/manipulatie-onderzoek-is-gebruikelijk-a1584200

  Wegmoffelen:
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/deze-cijfers-hebben-mark-harbers-uiteindelijk-de-kop-gekost~b36a6aba/

 15.   

  Zo gaat dat bij linkse journalistiek: Exit waarheidsvinding.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!