Opzouten, dierenterroristen! Nederlandse PETA-vriendjes gaan Tweede Kamer omsingelen vanwege barbecue

Een giftige kongsi van drie radicale dierenorganisaties wil morgen tijdens de jaarlijkse barbecue op het Binnenhof het gebied rondom de Tweede Kamer omsingelen. De activisten vinden dat ze het recht hebben het hart van de democratie in te sluiten, omdat de overheid weigert vlees te verbieden.

Demonstreren is in Nederland een grondrecht, en dat hebben we de afgelopen decennia ook geweten. De ene linkse club na de andere stond op het Malieveld het publiek op te hitsen tegen democratisch gelegitimeerde maatregelen. Kennelijk hoef je als linkse activist nooit te werken, dus dan maar je leven vergooien aan geschreeuw en het knutselen van spandoeken. Als dat werkt als bezigheidstherapie voor deze overjarige hippies: prima hoor.

Maar blijf in vredesnaam met je fikken af van het hart van onze democratische volksvertegenwoordiging. Want ondanks dat menig demonstrant zichzelf als een soort uitverkorene namens het volk ziet, zitten in de Tweede Kamer de échte gekozenen. Die mensen moeten dus gewoon hun werk kunnen doen. En ja, die moeten ook in vrijheid even lekker kunnen barbecuen om het parlementaire jaar af te sluiten. Iets met secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar serieus: het Binnenhof is niet de plek om te boel te gaan lopen hinderen met afzettingen, omsingelen, en meer van die vijandige intimidatietactieken.

Toch is dat precies wat een drietal tuigclubs van plan zijn. Ze gaan dus de dieren ‘redden’, door politici de toegang tot het Binnenhof te ontzeggen:

“Actievoerders van onder meer Animal Rights, Bite Back en Extinction Rebellion gaan donderdag demonstreren tijdens de jaarlijkse parlementaire barbecue op het Binnenhof. Volgens de demonstranten werkt de overheid de overstap tegen naar een plantaardige voedselvoorziening. De bedoeling is dat zij de “lobby-barbecue van de vleesindustrie” gaan omsingelen, meldt ANP.

“Wij hopen dat politici beter gaan nadenken over deze lobby-barbecue en de steun aan de veehouderij. Barbecueën mag wat ons betreft nog steeds, maar in de toekomst liever diervrij zodat het niet langer ten koste gaat van de dieren en onze planeet”, zegt initiatiefnemer Armanda Govers van de stichting Even Geen Vlees.”

In de Verenigde Staten zijn de pseudofascisten van PETA vast beretrots op ze. Maar in Nederland hoop ik dat de politie klaarstaat om deze lui weg te timmeren als ze ook maar één toegangsroute naar de Tweede Kamer hinderlijk aan het innemen zijn.

Ga maar lekker in een vlotje op de Noordzee de eco-Antifa uithangen… doei!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

117 reacties

 1. Lao Tse

  Moeten we ons niet de vraag stellen of na het Klimaatakkoord of de Kamer een goed signaal afgeeft om op het Binnenhof collectief vlees te verslinden?

  Mij lijkt dat heel erg dom.

  1. logisch denken

   NIEMAND bepaalt de levens sfeer van het individu. Als we vlees willen kopen kopen we vlees , als we aardgas willen kopen we aardgas

   Verbieden kunnen de linkse salonsocialisten helemaal niets. Beperken door stupide belasting maatregelen kunnen ze het heel veel duurder maken maar dan moeten mensen maar eens nadenken alvorens ze op die linkse salon socialisten stemmen.

   De linkse salon socialisten stellen dat ze alles mogen en dat ze gewoon de bijbehorende belastingen betalen. Daardoor vliegt meneer jetten rustig de wereld rond en stookt meneer klaver rustig zijn houtkachteltje, hypocriet links zorgt wel voor de nodige rust in het vliegtuig want u als jan modaal mag met u kindjes fijn op de fiets naar Zandvoort want het ticket Spanje is slechts voor de plebs

   Wat heb je toch een ontzettend dom stemvee in Nederland.

   1. Lao Tse

    Ik spreek niet over verbieden maar over het signaal dat vleesverslindende Kamerleden ermee afgeven.

    We moeten naar terugdringing van de vleesconsumptie. Geef dan het goede voorbeeld, zou ik zeggen.

    1. logisch denken

     We moeten HELEMAAL niets. Kamerleden hebben hier NIETS mee te maken.

     Als je beperking van de vleesindustrie wil stop dan eens de migranten import.
     Geef dan het goede voorbeeld , zou ik zeggen

     1. Lao Tse

      De Rweede Kamer sloot een Klimaatakkoord en streeft naar reductie van CO2. Dan is het niet logisch het schransen van vlees te promoten.
      Ik vind het, eerlijk gezegd, nogal een botte provocatie. Niet zo vreemd dat daar actie tegen wordt gevoerd. Ik vind dat ook een goede zaak. Deze aandacht maakt duidelijk dat dit echt niet meer kan.

     2. Siemien

      Klimaat!!!!!!!

      Klimaat in onze atmosfeer bestaat voor:
      – 78% uit stikstof
      – 21% uit zuurstof
      – 1% uit edelgassen
      – 0,038% is CO₂

      Van deze 0,038% produceert de natuur 96% zélf.
      De mens staat voor de andere 4%. De invloed van de mens in zijn geheel op CO₂ staat dus welgeteld voor 0,00152%
      Wat wij nu aan CO₂-uitstoot moeten terugbrengen (tegen zo’n 1.000 miljard aan kosten, wat dus de totale ineenstorting van onze economie betekent), is wat China in vijf dagen uitstoot.
      En de komende vijf jaar alleen al bouwt China nog eens 700 nieuwe kolencentrales bij. Waanzin.

      Nederland stelt op mondiaal (wereld) niveau helemaal niets voor, wij zijn gelijk aan een stofje op de weegschaal.
      Toch wil ‘onze’ regering voorop lopen in een peperduur spel, geïnspireerd door de klimaatgelovigen op links.
      Dan nu het verlossende antwoord, je mag zelf bedenken wat ik ermee bedoel:
      Afrika: 1,2 miljard inw, 714 x groter dan Nederland
      Rusland: 144,5 miljoen inw, 402 x groter dan Nederland
      Amerika: 325,7 miljoen inw, 231 x groter dan Nederland
      China: 1,3 miljard inw, 225 x groter dan Nederland
      India: 1,3 miljard inw, 77 x groter dan Nederland
      Iran: 82 miljoen inw, 38 x groter dan Nederland
      Colombia: 47 miljoen inw, 26 x groter dan Nederland
      Turkije: 80 miljoen inw, 18 x groter dan Nederland
      Irak: 39 miljoen inw = 10 x groter dan Nederland
      Samen zijn deze landen 1731 x groter dan Nederland.

     3. Peter Oudshoorn

      Lao Tse is het helemaal eens met dierenterroristen en vindt het een goede zaak dat parlementariers omsingeld en bedreigd worden.

      Van zwembadterroristen moet hij evenwel niets hebben en bagatelliseert het als zijnde een flauwekulletje dat de veldwachter maar moet oplossen. Logisch, het zijn zijn goede vrienden: 100% van de zwembadterroristen is Marokkaans.

      Lao Tse waant zich tot de progressieve voorhoede: in wezen is het een aartsreactionnair, fascistisch Antifa-lid dat preventief in hechtenis dient te worden genomen.

     4. Lao Tse

      “Lao Tse is het helemaal eens met dierenterroristen en vindt het een goede zaak dat parlementariers omsingeld en bedreigd worden.”

      Nee hoor, Oudshoorn, van dierenterroristen moet ik helemaal niets hebben.
      Vreedzaam protest op dit punt juich ik toe. Deze provocatie van Kamerleden verdient weerwoord.

     5. Peter Oudshoorn

      “….provocatie van Kamerleden…”

      -:)

     6. Lao Tse

      Goed punt, Oudshoorn, het moet inderdaad provocatie door Kamerleden zijn. De Tweede Kamer roept met deze domme activiteit de protesten over zich af.

     7. ZiggyStardust

      Lao Tse, dus op een vrolijke bbq van werkende mensen is het dus ok dat Peta komt demonstreren? Dan neem ik aan dat voorstanders van vlees ook welkom zijn. Weet je wat? Laten we gelijk kozp, Pegida, de grauwe eeuw en niet mijn dodenherdenking erbij halen. Wordt een gezellige boel. Of zullen we gewoon deze volksvertegenwoordigers laten genieten van hun bedrijfsfeestje, en via moties in de kamer zaken aan de orde stellen? Wat fijn weer als de ME weer uit moet rukken voor een stel vernielzuchtige, gewelddadige, hypocriete en doorgesnoven idioten. ( hiermee heb ik alle verschillende groepen demonstranten wel samengevat denk ik). Demonstreren ok, maar niet op deze dag, net als de sinterklaasintocht.

     8. ZiggyStardust

      Lao Tse, nu hier gaan demonstreren komt op mij een beetje over als de Kristallnacht. Totaal overrompeld en geen enkele kans om weerstand te bieden. Met waarschijnlijk weer een hoop geweld. Zo werkt het gewoon niet. Dit soort zaken bespreek je in de politiek, maar je zet geen weerloze politici voor het blok op een bbq, zoals Pegida ook geen zwijntjes mocht bbqen voor een moskee tijdens ramadan.

    2. Joshuak

     Zoals altijd kunnen ratten als jij erg goed zeggen wat andere mensen wel en niet moeten doen..

     Onthoud vriend wij moeten niks en al helemaal niet omdat jullie links extremisten dat zo graag willen

     1. Lao Tse

      test

    3. Bosche draak

     Het staat je vrij om het goede voorbeeld te geven hoor.

     Lao mag graag voortbestaan op noten, bessen en zaad (vers getapt van z’n vrouw’s vriendje)
     Maar als bijwerking ga je daar nogal raar van praten.
     Een beetje lopen beweren wat wij moeten?
     Wij moeten helemaal niks en al zeker niet van huilebalken als jij!

    4. Tguard

     @lao Wat voor signaal geef je af als je tijdens een BBQ geen vlees eet omwille van het milieu maar wel de boeren gesubsidieerd laat doorgroeien en Afrikaanse boeren oneerlijk beconcurreerd. Welk signaal geef je af als je een hengelaar verbiedt een paling te vangen maar zelf de hele zee leeg vist. Welk signaal geef ja af als je voor slavernij je excuus aanbiedt maar nog steeds alle kleding uit landen haalt waar mensen als slaven worden behandeld.dat signaal heet hypocrisie en wij in Nederland van links tot rechts maken ons daar kwalijk schuldig aan en i.p.v. constructief met elkaar samen te werken naar een betere wereld geven we elkaar de schuld van populisme en schelden elkaar verrot, werken elkaar tegen en bereiken helemaal niets. Neem het CO2 terugdringen en zie het als drinkwater. In Nederland drinken we het schoonste water van de wereld. Natuurlijk kunnen we ons water nog verder filteren om het nog schoner te maken maar is dat werkelijk nodig en wat levert het op ….. ? Drinken kunnen we het al.
     Als we er nou voor zorgen dat we ons geld uitgeven aan een derde wereldland en daar bv schone energie introduceren bv door zonnepanelen die in die landen wel rendabel is dan scheelt dat echt in de wereldwijde uitstoot maar nee wij gaan het hier nog schoner maken en laten daarmee de echte kans liggen.

     1. logisch denken

      T

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     2. Lao Tse

      Ik ben geen voorstander van het subsidiëren van boeren en het leegvissen van de zee.

      Waar wil je naar toe Tguard?

     3. Ts

      Eens, je kunt je afvragen of de uitgangspositie voor het verminderen van CO2 de juiste was/is. 49% minder broeikasgassen uitstoten dan in 1995.
      Nederland was in die tijd al massaal om op gas stook waardoor ook de industrie minder uitstootte dan bijvoorbeeld Duitsland.
      Duitsland gebruikte vooral olie en bruinkolen.
      Daarom hoeft Duitsland maar om te schakelen naar gas waardoor een groot deel van hun doelstelling reeds wordt bereikt.
      Er bestaan op dit moment zelfs al technieken om de gehele productie keten van voedsel uitstoot neutraler te maken maar dat vraagt keuzes van ons allen. Want deze maatregelen alleen in Nederland toepassen heeft alleen een negatief effect op onze export met alle gevolgen.
      We dienen ons volgens mij de vraag te stellen wat de invloed van globaliserende economie op het milieu heeft in plaats van een discussie over symbool politiek te voeren.

    5. Kretoloog

     “De geest is gewillig, maar het vlees is zwak”.

     In het geval Lao Tse kunnen we wel stellen:
     “Het vlees is slap”.

    6. ZiggyStardust

     Vleesverslindend komt een beetje over als: alleen maar vlees eten, net zoals een vleesverslindende bacterie doet. Naar mijn weten is dit gewoon een bbq waar ook salades en brood te krijgen zijn, en is van vlees verslinden dan ook totaal geen sprake. Mooie populistische term gooi je weer in de discussie, grote filosoof.

     1. Lao Tse

      Men zou de barbecue moeten afschaffen. Vlees eten door Kamerleden is een heel fout signaal.

     2. ZiggyStardust

      Ah, kijk eens aan. Verbieden meteen. Gooi jij je hengeltje maar eens uit in de vijver van het onverdoofd ritueel slachten beste Lao Tse. Begin daar maar eens. Daarna praten we wel verder.

     3. Lao Tse

      Ik spreek niet over verbieden. Ik meen dat de Kamer het eten van vlees niet moet promoten.

     4. ZiggyStardust

      Lao Tse, laten we alle koeien verbieden, dan is er genoeg gras over voor de mensen om te eten. Ben je uitgegeten dan kruip je terug naar je hok met warmtepomp. Droom verder, de mens is niet gemaakt om alleen maar planten te eten, en vlees vervangen met noten is ook niet ideaal. ik heb zelf een notenallergie, dus voor mij gaat dat sowieso niet werken. We zijn geen koeien, wij hebben maar 1 maag. Mensen hebben ook eiwitten nodig, en de beste bron daarvoor is vlees. Je ziet het gelijk aan die bleke ingevallen gezichtjes van die zwakke antifa figuren dat veganist of vegetariër zijn niet goed is voor de mens. Je gaat je er ook onredelijk van gedragen.

     5. ZiggyStardust

      Een vegetarische bbq, zou dat dan wel mogen volgens Lao Tse?
      Ben benieuwd naar het vegetarische politie iftar van volgend jaar, zal vast druk worden.

     6. Peter Oudshoorn

      Domme Lao, het drinken van een biertje en eten van een sateetje is geen promoten van vleeseten en ook niet het afgeven van een signaal. Het is wat het is: het afsluiten van de parlementaire werkzaamheden en het begin van de (veel te lange) zomervakantie. Een beetje gezelligheid dus.

      Maar dat kan jij als verbitterde en azijnzure droogpruim niet hebben.

     7. Siemien

      “Ik meen dat de Kamer het eten van vlees niet moet promoten.”

      Dit, Lao, doet de kamer helemaal niet, het zijn klimaat hysterische mongolen zoals jij die hier een punt van maken…

     8. Siemien

      “Men zou de barbecue moeten afschaffen.”

      Nee hoor helemaal niet, ze moeten klimaatmongolen zoals jij aanpakken, het zal wat zijn dat als ik bbq en jij komt mij wel even vertellen dat dit niet kan, dan sla ik je gelijk mijn terrein af, ik trek je mijn terrein weer op en sla je er nog een x vanaf..

   2. Tguard

    Vergeet de dikke niet electra BMW van meneer klaver niet!

  2. Siemien

   Nee dat moeten wij helemaal niet, wat wel steeds zichtbaarder word is dat volgevreten Nederlandertjers steeds vaker het (eet)plezier van anderen bederven..

  3. Ts

   Moeten we ons na klimaatakkoord ( eens of oneens hiermee is niet relevant) niet gaan afvragen het grootste vervuiler principe te gaan toepassen en hiervan de gevolgen duidelijk te maken voor de bevolking indien we daar op ingrijpen. Enkele voorbeelden:
   De 17 grootste zeeschepen ter wereld stoten evenveel CO2 uit als alle auto’s in Europa.
   Het grootste gedeelte van onze vleesproductie is bestemd voor de export en derhalve een economisch belang.
   De hoeveelheid CO2 in de atmosfeer is op de lange termijn gemeten lager dan ooit, waarde verschillen in 100 jaren zijn verwaarloosbaar als invloed
   Het verbranden of vergassen van biomassa is voorspiegelen van een schijn evenwicht van opname en uitstoot van CO2
   Enz. Enz.
   Waar het bij het volgens het ANP aangekondigde blokkade om gaat is dat een deel van de bevolking hun mening aan de ander wil opdringen. Dat is niet zoals men verschillende meningen en opvattingen voor het voetlicht dient te brengen. Volgens mij is dit waaruit totalitaire regimes zijn ontstaan zowel vanuit links als vanuit rechts: wie niet voor mij is, is tegen mij en dus apert fout en daarmee uitwisselbaar.
   Als we op deze manier een discussie gaan voeren hebben we niets geleerd van onze geschiedenis en maken we dezelfde fout met voorspelbare gevolgen……

  4. van Urk

   Kamerleden promoten ook geen vlees. Dat doet de slager wel. Als de kamerleden zin hebben in een barbecue is dat hun eigen goed recht. Lao Tse en dat linkse maffe tuig doen net of er een heel slachthuis aan vlees op het binnenhof is gebracht.

 2. Bosche draak

  Dan zullen wij op onze beurt protesteren tegen hun protest met onze verenigingen:

  -de veel vlees voor vrede vereniging
  -de smaken onder het laken, vereniging van pojpers en beffers wereldwijd
  -tussen ribben en botten, het kamergenootschap der kluivers
  En
  – de critische carnivorische commune

  Wij zullen op onze beurt eisen dat deze niet eens Nederlandse organisaties hun illegale praktijken staken anders dienen wij ons genoodzaakt hun te omsingelen waar wij al tussen het broodje burgers eten en emmers kip kluiven hun zullen verwittigen dat wij niet zitten te wachten op hun drammende dwingelandij.

 3. Julian

  Hopelijk gebruiken ze een elektrische bbq. Waarvan de stroom komt uit natuurlijke bronnen. Immers in de stad is houtskool sowieso uit den boze. En op gas lijkt me in de huidige tijd niet zo netjes…

 4. Roughwood

  Boeien. Ik gooi de komende 2-3 maanden nog even zo’n kilootje of 30 heerlijk vlees en vis op de BBQ! Iedereen een mooie zomer en heel veel grillplezier gewenst!

  1. logisch denken

   dank je , tevens roken we ook een keteltje of 5 met aaltjes en nog wat met verse zalm.

   Eet u smakelijk , ik doe het zeker

 5. Korporaal Monty

  Misschien dat Pegida ook kan komen om te BBQ-en.

  Slaan ze misschien twee vliegen in één klap.

  1. ZiggyStardust

   Goed idee monty, en dan mogen jouw vrouw en zus ook komen en maken we er een ‘meat lovers festival’ van. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 6. Jumping

  Vraag maar aan de bontfokkers op de Veluwe.
  Deze groeperingen zijn niet mensvriendelijk.
  Voorbeeld is Fortuyn.
  Pegida werdt weggeknuppeld en de daders zijn niet eens opgepakt.

  1. Lao Tse

   Fortuyn verklaarde zich tegenstander van een verbod op de bontindustrie. Dat deed van Volkert van der G. de stoppen doorslaan.

   1. tonna

    @lao
    De moord die Volkert van der G pleegde liet bij elke normale Nederlander de stoppen doorslaan!
    Hoe zat het met met jouw knoppen bij die gebeurtenis?

    1. Siemien

     Lao vindt dat het goed is dat Pim is vermoord..

     Als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
     Toch goed dat er een God is.

     1. Beukman

      Terwijl er helemaal geen god is.

     2. Siemien

      Lao vindt van wel

     3. Siemien

      En Lao dankt God voor het feit dat Pim vermoord is…

     4. Beukman

      Daarin heeft hij dan ongelijk.

     5. Siemien

      “Daarin heeft hij dan ongelijk.”

      Lao vindt wel dat hij God moet danken voor het feit dat Pim is vermoord..
      Feit blijft dat Pim is vermoord en mensen dit goed vinden…

     6. Beukman

      Waar zit je het meest mee @Siemien, met het feit dat sommige mensen het goed vinden dat “pim” is vermoord, óf met het feit dat sommige mensen het überhaupt goed vinden dat er mensen worden vermoord?

     7. Lao Tse

      Zucht!

      Ik zal het nog maar een keer toelichten. Uiteraard keurde en keur ik de moord op Fortuyn niet goed.

      Ik gaf slechts aan dat Nederland er heel anders had voorgestaan als Fortuyn als Pim premier geworden was. Dat zou een ramp geweest zijn en ik maakte een ironische verwijzing naar een bon mot van Gerard Reve.

     8. Frets

      laat die bejaarde pisvleksupporter maar in z’n eigen reuzel gaarkoken

   2. logisch denken

    “” Lao Tse 41 minuten ago Beantwoorden
    Fortuyn verklaarde zich tegenstander van een verbod op de bontindustrie. Dat deed van Volkert van der G. de stoppen doorslaan. “””

    tuurlijk , een perfecte reden voor een moord , je bent ziek lao ernstig geestesziek , misschien ook even laten testen in het PBC. Waarschijnlijk krijg je ook het stempel onbehandelbaar

    1. Lao Tse

     Uiteraard is dat geen perfecte reden voor moord, verwarde man. Er bestaan geen perfecte redenen voor moord.

     1. logisch denken

      in jouw commentaren kennelijk wel

     2. ZiggyStardust

      Lao Tse, Waarom kaart je het dan aan???!!!! Ga iemand anders voor de gek houden man. Beloof wat schapen 1000 euro of zo.

 7. Beukman

  Tja, als het nou een demonstratie tegen halal vlees op het Binnenhof was geweest…

  1. logisch denken

   @beukman

   zal je even helpen , halal vlees , levend geslacht door doodbloeden. Als een boer een varken een schop geeft staat links activerend nederland moord in brand te schreeuwen terwijl duizenden moslims onverdoofd de keel doorsnijden van een lammetje liefst in de eigen tuin of op het eigen balkon.

   Hypocriet links nederland in de bocht. Waardeloos volk. Krijg steeds meer een hekel aan die nutteloze hypocriete linkse politiek correcte ubermenschen

   1. Beukman

    @Denk
    Halal is klein bier vergeleken bij de misstanden in de bio-industrie: ontelbare dieren die “per ongeluk” levend worden gekookt, dieren die hun hele leven in een klein donker hok zitten waar ze elkaars staart afbijten, duizenden varkens die er jaarlijks bij brand omkomen omdat de boer geen afdoende maatregelen had genomen.
    Ik lees daar nooit stukkies over op DDS. Jij?

    1. logisch denken

     je bent een brok hypocriet vreten beukman das overduidelijk

     1. Beukman

      Ik begrijp dat je het met me eens bent, @Denk.

     2. logisch denken

      Heeft niets te maken met eens zijn ! Je keurt handelingen van de 1 goed omdat bij de ander mogelijk erger is. Je bent een hypocriet stuk vreten

     3. Beukman

      Wat keur ik dan goed, @Denk?
      En vind jij het niet merkwaardig dat de morele schuimbekkerij tav halal slachten onevenredig groot is tov de “gewone” bio-industrie, waarin het leed der dieren vele malen groter is?

     4. logisch denken

      je bent eeen hypocriet stuk vreten beukman niets meer en niets minder

    2. ZiggyStardust

     Die halal dieren komen ook gewoon uit de bio industrie. Alleen sterven ze een langzamere dood omdat ze de keel wordt doorgesneden, ipv een een snelle dood zoals de gebruikelijke manier.

     1. Lao Tse

      Dit is onjuist. Wetenschappers kunnen nauwelijks verschil waarnemen in dierenleed bij halaslachten of de industriële methoden.

     2. fockingworst

      @ Tim en @michael en@ teunis dokter zijn luie kneusjes…
      Kunnen niet eens een paar trollen wegsturen per dag…
      Of zijn ze zelf de trollen voor de hits?
      Wie zal het zeggen

    3. peetjoh. k

     He beukman denk ff verder die slechte dingen bij de dieren is voor de slacht. Dus gewoon of halal geslacht maakt geen reet uit. ook de halal geslachte dieren hebben eerst alle misstanden. En die gaan daarna onverdoofd dood.

     1. Beukman

      @Peet
      In principe horen halal dieren een diervriendelijk leven te hebben gehad voor ze worden geslacht. Het staat echter vast dat hier regelmatig de hand mee wordt gelicht. Tegelijk is het zeker dat er in absolute zijn veel en veel meer dieren lijden in de bio-industrie als in de halalindustrie

      Maar wat is je punt? Denk jij dat de verontwaardiging op DDS ook zo groot was geweest als de woede van de demonstranten zich had gericht tegen halal vreten op het Binnenhof?

 8. Juriaan

  Raar toch PEGIDA krijgt nooit toestemming maar dat linkse bagger heeft nooit toestemming nodig die doen maar. Nu maar hopen dat ze flink klop krijgen

  1. logisch denken

   tuurlijk krijgen ze geen klop , de knokploeg gehuld in zwart met dikke integraal helmen staat te popelen om de klinkers uit de weg te trekken.

   Er wordt ze echt geen strobreed in de weg gelegd

   1. Lao Tse

    Als de demonstranten een gevaar voor de openbare orde vormen zal de demonstratie worden verboden. Op dat punt maken burgemeesters geen onderscheid.

    1. logisch denken

     QUOTE Lao Tse 7 minuten ago Beantwoorden
     Als de demonstranten een gevaar voor de openbare orde vormen zal de demonstratie worden verboden. Op dat punt maken burgemeesters geen onderscheid. END

     Dat zien we bij demonstraties met een karakter anders dan linkse signatuur, De demonstratie met vergunning wordt dan afgebroken omdat de burgemeester door het groffe linkse geweld de veiligheid niet kan waarborgen.

     hahahahahahha , burgemeesters maken geen onderscheid , helaas is de weerbarstige praktijk continu anders. linkse politieke selectiviteit

     1. Lao Tse

      Je kunt je bewering op geen enkele manier feitelijk onderbouwen, logisch denken, je roept maar wat.

     2. Frets

      Niemand moet je, niemand wil je, niemand luistert naar je. Schaamteloze blaaskaak, vetklep en natte pisvlek

    2. logisch denken

     Nee hoor LAo ik lees kranten en lees de berichten waar demonstraties worden ontbonden omdat tegen demonstraties de veiligheid in het geding brengen.

     Jij kent die berichten niet ? 🙂 🙂 🙂 🙂

    3. peetjoh. k

     De laaste jaren hebben we toch een heel ander beeld gezien. Demonstreren tegen zwarte Piet mag. Maar als ik wil demonstreren tegen alle zwarte mag dat niet. Pure discriminatie dus. Van links bestuur

 9. Lao Tse

  ““Wij hopen dat politici beter gaan nadenken over deze lobby-barbecue en de steun aan de veehouderij. Barbecueën mag wat ons betreft nog steeds, maar in de toekomst liever diervrij zodat het niet langer ten koste gaat van de dieren en onze planeet”, zegt initiatiefnemer Armanda Govers van de stichting Even Geen Vlees.”

  Een keurige en zinnige doelstelling. Kan er alleen maar mee instemmen.

  1. logisch denken

   jij wel ik niet. Ik vind de betutteling ongekend. Demagogie van de bovenste plank

  2. ZiggyStardust

   Is het tegenwoordig misschien ook al mogelijk, net zoals ombouwen van man naar vrouw vice versa, dat je je lichamelijk laat ombouwen van omnivoor, de mens dus, naar herbivoor, planteneter? Ik zie een gat in de markt! Geestelijk zijn ze al verloren.

   1. Lao Tse

    Ziggy, omnivoren hebben in hun menukeuze de keuze tussen vlees/vis en planten.
    Het probleem is overigens niet het eten van vlees maar het eten van veel te veel vlees en de gigantische problemen met dierenwelzijn.

    1. logisch denken

     Stoppen met de import van al die gelukszoekers uit alle delen van de wereld . Heb je ook niet zo een grote bio-industrie nodig in Nederland.

     Maarja wat is veel te veel.

     Ik maak me drukker om het dierenleed in de halal keten die met de dag groeit. Die keten groeit omdat er dagelijks vele gebruikers bijkomen. Overigens is het dierenleed daar vele malen erger dan in de bio industrie. Een kip of lammetje uit de bio-industrie wordt daar dan levend de keel doorgesneden en mag rustig doodbloeden tot de laatste stuiptrekking.

     U kunt die beelden vast wel van youtube alwaar men deze praktijken ook gewoon bij mensen uitvoert.

     1. Lao Tse

      Er bestaat niet zoiets als een halal-keten. Het betreft dezelfde dieren uit dezelfde smerige bio-industrie. Alleen de slachtmethode verschilt.

     2. Frets

      niemand moet jou, niemand wil jou, niemand luistert naar jou, je bent een vette eenzame speklap, een zuigende pisvlek, blablabla blaaskaak en accepteer je permaban.

     3. Lao Tse

      Daarentegen trekt Frets volle zalen.

      🙂

    2. Bosche draak

     Dus ga je nou ineens bepalen wanneer iemand teveel vlees eet?

     Iedereen maar op rantsoen voor de glorie van het rijk?
     Misselijk socialistisch stuk verdriet.

    3. ZiggyStardust

     Dat is ook maar afhankelijk van waar je woont, voor een klein deel althans. Zeehond, zalm, rendier. Sommige mensen hebben weinig keus. Sommige. De meeste hebben wel keus idd. En laat dan zo’n dier zo snel mogelijk sterven. Dus niet de keel oversnijden en als ie na 45 seconden nog niet dood is dan pas beginnen met verdoven middels CO2. Nee, gewoon pin door z’n kop, fractie van een seconde afgelopen. Overigens zijn beide manieren van slachten naar mijn mening sneller dan hoe een dier in het wild sterft. Vraag me af hoe lang het duurt voordat een schaap sterft als het door een wolf gepakt is.

    4. oknarf

     Precies!
     We hebben de keuze vlees te eten, geen noodzaak.

     1. Lao Tse

      Precies.

  3. ZiggyStardust

   Ik voorzie een stijging in kannibalisme als het eten van dieren wordt verboden. Het zal even duren totdat we er hier in het westen ook aan gewend zijn. Maar naar ik begrepen heb schijnt mensenvlees best te doen te zijn.

  4. peetjoh. k

   Ik stel voor dat we linkse mensen helemaal geen eten meer geven. Veel beter voor de dieren en planten. Ik stel nog steeds een collectieve zelfmoord voor voor alle deugneuzen maak die wereld beter vermoord jezelf zou een goede campanje zijn. Ik hoop dat elke linkse landverrader dit dit jaar nog doet. Ook veel mensen worden daar blij van.

 10. peetjoh. k

  De stichting even geen vlees. Oh maar morgen wel weer. Zo lust ik er nog wel wat. Zelfs in hun naam kan je het hersenloze gedrag van ze teruglezen.

 11. Kretoloog

  Ach, wat een geneuzel om een BBQ.
  Waar hebben we het over?

  Bij de uitbarsting van de vulkaan Stromboli vandaag is meer CO2 vrijgekomen dat de mensheid in 100 jaar kan uitstoten bij het verstoken van fossiele brandstoffen.

  1. oknarf

   Onderbouwing graag…

 12. oknarf

  All animals are equal, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS…

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Onderbouwing graag !

 13. logisch denken

  QUOTE

  Lao Tse 11 uur ago
  Er bestaat niet zoiets als een halal-keten. Het betreft dezelfde dieren uit dezelfde smerige bio-industrie. Alleen de slachtmethode verschilt.

  END

  Je snapt dus precies hoe het werkt draaikontje.

  Humaan westerse manier van slachten in de bio industrie is nagenoeg pijn loos en snel

  Beestachtige manier van halal slachten volgens islamitisch gebruik is keel doorsnijden en laten doodbloeden.

  Voor de rest hebben de beesten exact het zelfde leven gehad

  Waarom willen hypocriete linkse socialisten die mens en beest onteerende manier van slachten volgens islamitisch gebruik niet veroordelen en komen ze met een zwak vergelijk met bio industrie. Wederom door de mand gevallen hypocriet stuk vreten

  1. Lao Tse

   Ja, het verschil betreft de slachtmethode en daarin bestaan er in termen van dierenwelzijn geen significante verschillen.

   1. logisch denken

    moet je tegen dat beest met doorgesneden keel zeggen nitwit. Een schop onder zijn kont is dierenmishandeling maar de keel doorsnijden een humane manier van slachten

    Je spoort echt niet . Je bent echt volledig ontoerekenings vatbaar en een brok hypocriet vreten

    1. Lao Tse

     Praten met dieren levert niet veel informatie op. Daarom baseer ik me op het tamelijk omvangrijke wetenschappelijke onderzoek dat op dit punt is gedaan.

     Ik wijs er terzijde op dat als je in het debat gaat schelden en tieren je de discussie bij voorbaat hebt verloren.

     1. logisch denken

      je bedoeld dat wetenschappelijke onderzoek over stress bij dieren ? Dat toont toch overduidelijk aan dat bij halal slachten meer stress hormonen aanwezig zijn koekebakker. Echter doordat koosjer slachten ook zonder verdoving met doodbloeden gebeurd durft de linkse hypocriete politiek geen verbod in te voeren. Dieren hebben tijdens halal slachten pijn , stress en een langere sterftijd. Dit is inderdaad aangetoond

      Ik wijs je er bij voorbaat op dat zelfs een kleuter geen discussie kan verliezen van een nitwit zoals jij. Oneigenlijke argumenten zijn namelijk heel makkelijk te ontkrachten en hebben geen toegevoegde waarde in een discussie.

     2. Lao Tse

      Naar welk wetenschappelijk onderzoek verwijs je, logisch denken?

     3. logisch denken

      zelfde als jij

     4. Lao Tse

      🙂

     5. Frets

      Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

  2. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Koosjer slachten is net zo beestachtig en primitief !
   Alhoewel ! Beestachtigheid is mensengedrag !

 14. Lao Tse

  De barbecue wordt betaald door de vleesindustrie. Daarmee is aangetoond dat de barbecue bedoeld is als een promotie van vleesconsumptie. De Tweede Kamer zou zich hiervoor niet moeten lenen.

  1. logisch denken

   hahahahahahahaha vleesconsumptie is heerlijk en niets mis mee. Tenminnste als de slacht methode een beetje humaan uitgevoerd word en niet door een islamitische slager

   Stop maar met de import van je gelukszoekers , neemt de vleesconsumptie ook niet toe. Snijdt het mes aan twee kanten, minder uitkeringen en minder vleesconsumptie.

   p.s nooit geweten dat een schenking een promotie is. Wederom doorgedraaide linkse logica.

 15. Rud56

  Nou, laat het ‘hart van de democratie’ ook maar eens aan den lijve ondervinden wat het is als (hun) tradities en vrijheden ‘ter discussie’ komen te staan wegens non-argumentie en andere zienswijzen.

  Misschien dat ze dan na het reces zaken anders zullen gaan bekijken zodat Nederland niet verder wordt afgebrand in kader van de inclusiviteit, diversiteit en meer van die achtelijke onzin!

  En by the way, gezien de vele stalbranden waardoor vele tienduizenden dieren levend verbranden omdat brandwerende maatregelen te duur zijn voor die ‘goedbedoelende’ veehouder vind ik het goed dat er extra aandacht komt voor dat vreetfestijn!

  Want het vee wordt puur als wegwerpartikel beschouwd, ondanks de mooie woorden van LTO dat men oog heeft voor het dierenwelzijn!

 16. Drollevanger

  Op Spitsbergen, waar het tegenwoordig vaak vriest dat het kraakt, werden door de Russen en de Noren kolenmijnen gerund. Uit die mijnen worden verkoolde plantenresten opgegraven, waaronder die van de palmbomen die daar vroeger groeiden.
  Als het klimaat weer eens opwarmt zoals vroeger, lijkt de meeste warmte zich naar de polen te verplaatsen. Op de tropen leek in het verleden de temperatuur hetzelfde te blijven als nu.
  Dus maak je niet bang, bij wel eventuele opwarming wordt de bewoonbare wereld alleen maar groter.
  Maar we moeten natuurlijk wel onze rotzooi opruimen.

 17. Drollevanger

  Het Planbureau voor de Leefomgeving, is onlangs aangeklaagd door Agrifacts, over de leugens die ze over vleeseten de wereld instuurden.
  Stoppen met vleeseten bleek niet 40-60% minder CO2 te produceren, maar hoogstens 2-4% minder, naargelang het soort vlees, varken, kip of rund.
  Deze club adviseerde ons kabinet. Kun nagaan waar de huidige klimaat hysterie op is gestoeld.
  Persoonlijk ben ik trouwens voorstander van meer CO2 in de lucht. Geweldig voor de plantengroei. Tuinders voegen extra CO2 toe aan hun kassen.
  De aarde is door de toegenomen CO2 al ik meen 14% groener dan 30 jaar geleden. Zelfs de Sahel heeft al jaren geen hongersnood meer.

  1. Frets

   hear, hear

  2. logisch denken

   Voor een drollevanger gaat dit de lucht van stront voorbij. Perfect weergegeven en feitelijk geheel correct. U kunt rustig wachten op de hoon van links.

   Uiteraard zonder onderbouwing maar gewoon zo uit de onderbuik. Daar is links zeer bekwaam in.

  3. Lao Tse

   Dat de vleesindustrie ongelukkig is over deze wetenschappelijke uitkomst is niet verbazingwekkend. Daarmee zijn ze echter niet onderuit gehaald.

   1. logisch denken

    leer nou is lezen en ga die onderzoeken dan nog een keer lezen druiloor.

    vlees heeft nagenoeg geen invloed op de broeikas hysterie en de bio industrie is diervriendelijker in de gewone slacht dan bij halal slacht.

    2 feiten wetenschappelijk vast gesteld maar jij hebt een eigen vertaling.

    ongelofelijk zo dom

   2. Frets

    flikker toch op pisvlek

  4. Bosche draak

   Mooi verwoord, u bent een scheetje 🙂

 18. Rosasolis

  Als je vlees, kip, en vis producten wil eten, naak het klaar in je eigen keuken, (dat doen wij ook). Maar het moet afgelopen met de barbeques zijn. Vele mensen hebben last hiervan. Vooral astma en hartpatienten. Wij hebben 2 families in onze buurt die kunnen niet ophouden met hun vuurtjes. Ik weet niet wat erger is: de familie tegenover ons
  die voor urenlang golven van zwarte rook uit hun twee barbeque kachels veroorzaken.
  Dan moet ik alle ramen in mijn huis dicht doen en de ventilator aanzetten, (ik heb astma). Of die bezeten amateur paling visser, die ieder week tenminste twee avonden
  palingen moeten gaan roken. Alweer golven van zwarte rook, en voor tenminste voor
  3 urenlang mijn ramen dicht en mijn ventilator laten draaien. Ik weet niet wat erger is:
  de golven zwaarte rook van de barbeque vreters, of die van de amateur paling roker!
  Wat is er ooit gebeurt met gezellige picknicken? Gezellig bij elkaar komen met heerlijke schotels van alles lekkers, in de tuin of in de bos of ergens op de strand?
  Geen rook, geen afval rotzooi met dagenlange stank totdat 2 weken later de vuilnis dienst, de stinkende barbeque afval komen afhalen. Hopelijk krijgen de vuilnis medewerkers een goede salaris, want zo als het nu gaat, hebben wij hen meer dan ooit van tevoren nodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.