Peilingen! FVD keldert 3 zetels naar beneden dankzij vileine backstabber Otten, maar blijft wel tweede partij

In de eerste peiling die uitkomt sinds Henk Otten met zijn destructieve anti-FVD-campagne langs alle mainstream media is getrokken, blijkt dat de partij een flinke klap krijgt. Drie zetels levert Forum voor Democratie in. Maar blijft wél de grootste partij van de Tweede Kamer, achter de VVD die één zetel groeit. Verder stort DENK in elkaar.

EAt9ycUWwAAlce4

Henk Otten heeft vandaag zijn zin gekregen. Een beetje, dan. Zijn campagne om Forum voor Democratie compleet aan gort te trekken werpt in de eerste peiling die uitkomt sinds het gelazer al wat bescheiden vruchten af. FVD daalt in die poll van Ipsos en EenVandaag van 21 naar 18 zetels. De tweede partij van het land is de beweging van Thierry Baudet daarmee nog altijd, maar het gat met de VVD is aanzienlijk gegroeid. Rutte’s giechelliberalen staan nu op 32 zetels.

Achter Forum voor Democratie hijgen de rode bloedhonden in de nek: GL volgt op 16 zetels, en de PvdA op 14. Het CDA staat er voorlopig nog tussenin met 15. Opvallend is wel dat het Otten-gerelateerde verlies van Forum voor Democratie volledig ten goede lijkt te komen aan coalitiepartijen. Behalve CDA en VVD stijgen namelijk ook D66 en de ChristenUnie. De SP en DENK moeten juist een zetel inleveren.

Maar Otten heeft behalve zetels ook schade aangericht aan de betrouwbaarheid van zijn voormalige partijleider:

“De kwestie lijkt invloed te hebben op het vertrouwen van FVD-kiezers in Thierry Baudet. Driekwart (77 procent) van hen heeft vertrouwen in Baudet als partijleider. Eind april, rond het eerste conflict met Henk Otten, was dat nog 93 procent.

Sommige kiezers schrijven dat Baudet als leider conflicten juist moet proberen te mijden of sussen. Anderen zeggen dat ze het vaak met zijn standpunten eens zijn, maar dat hij zich minder filosofisch moet uitdrukken.”

Toch is maar liefst 45% van de FVD-kiezers blij dat Henk Otten is opgehoepeld. De man die met alle macht probeerde de LPF-toestanden uit de beweging te houden, maar die vervolgens hoogstpersoonlijk en zélf introduceerde, dus er gloort in ieder geval hoop aan de horizon voor Thierry Baudet. Voor Henk Otten? Voor hem wacht de vergetelheid en een gigantische verkiezingsnederlaag in 2021 met z’n nieuwe schertspartij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Lao Tse

  Dat gaat de goede kant op!

  1. Peter Oudshoorn

   Gisteren nog voorspelde jij de totale ineenstorting van het FvD, Lao. Ik had het over een bescheiden en tijdelijk inzinking. We zullen zien hoe het zich verder ontwikkeld, maar voorlopig lijkt jouw arrogante, megalomane voorspellingsdrift er weer helemaal naast te zitten.

   1. Erkenbrand

    Die ‘rode bloedhonden’

    Die houden we erin!

   2. Lao Tse

    Nee, een totale ineenstorting voorspelde ik niet en voorzie ik ook niet: er blijft een percentage van maximaal 20% van de Nederlanders (en Nederlandse emigranten) die ongelukkig is met het bestaan en hun onvrede in het leven projecteren op de politiek. Die zullen dus op populisten blijven stemmen die hen een gouden toekomst voorspellen.

    Persoonlijk denk ik wel dat het met Boudoir niet meer goed komt, dus die mensen zullen met hangende pootje terug moeten naar Geert of wachten op een nieuwe populistische rattenvanger. Die zal zich zonder twijfel aandienen.

    1. Peter Oudshoorn

     Lao, je bent echt een pianola, een perpetuum mobile: dit stukkie tekst heb je al zeker 34 keer gekopieplakt, puttend uit je eigen rigide en oeverloze gelul.

     Het domme is dat je in je eigen gezwatel gaat geloven: hoe vaker je onzin herhaalt hoe meer het op een waarheid gaat lijken. Blijf dapper volhouden jongen, je put er blijkbaar plezier uit.

  2. werikke

   snap echt niet wat je op dit forum doet behalve als een randdebiel overkomen.

   1. Superspecht

    Tjonge, dat is nogal wat om te zeggen voor een werkeloze lul die uitkering op uitkering trekt.

    Lao betaalt in elk geval voor z’n mening. Kan ik van u niet zeggen.

    1. Superspecht

     Dank u voor uw antwoord. Zeer eloquent ook.

     Ik kan er verder niets mee, maar goed.

     Veel plezier met de rest van uw Schultenbräu!

    2. Bosche draak

     Als jij een slippendrager voor Lao bent, ben je ook niks meer dan een nutteloze schijtlijster.

     1. Frets

      je kunt ze uittekenen bosche, met een beetje druk komen ze allemaal uit hun krochten, natuurlijk meerdere namen door één gebruiker

  3. Ts

   Geachte Lao Tse,
   Los van mijn mening over deze ruzie heb ik een vraag:
   De heer Otten heeft op 24 Juli aangekondigd dat hij op 25 juli aangifte zou gaan doen. Weet U of dit inmiddels is gebeurd?

   1. Lao Tse

    Geen idee, Ts.

    1. Ts

     Geachte Lao Tse,
     Ok. Dat vindt ik namelijk een beetje vreemd: je zelf als betrouwbaar neerzetten en vervolgens via de pers het aankondigen en dan nog niet gedaan hebben. Zou hij zelf misschien weten dat er meer aan de hand is en dat een aangifte van hem te prematuur of zelfs voor hem zelf contraproductief is?

     1. Frets

      als je een aarsmade met geachte aanspreekt dan ben je natuurlijk niet helemaal fris in je bovenkamer

   2. Marija

    Nee bij Jinek ze hij dat zijn advocaat er mee bezig is, dus nee nog geen aangifte.

  4. tailgunner

   Misschien moet je eens stoppen met om die trol te reageren. Zo flikkert zo’n lul natuurlijk nooit op…Maar je bent niet de enige hoor. Blijkbaar snappen meerder mensen die op hem/hun reageren nog steeds niet wat een trol is en er mee om te gaan. Naar mij toe reageert zulks tuig niet omdat ze weten dat ik ze met liefde negeer.

   1. Frets

    Ik reageer in de meeste gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en zat met name op heel veel andere sites. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig niet hoog genoeg voor.

    1. tailgunner

     @Frets
     Ik kan je reactie wel begrijpen. Ik denk dat er meer zijn die zo’n graftak de huid willen volschelden. Ik ook, maar helaas gaat zo’n figuur daar ook weer op reageren. Dan zijn we weer terug bij af en begint het circus opnieuw. Ik sla hun reacties gewoon over. Waar een trol namelijk absoluut niet tegen kan, is wanneer hij compleet genegeerd wordt. Als je hem uitscheld is het namelijk 1-0 voor hem, daar leeft hij van.

  5. Buzz68

   FvD kan op mijn steun blijven rekenen.
   Baudet is een uitstekend politicus die met zijn twee zetels in de 2e kamer bovenmatig veel voor elkaar heeft gekregen.

 2. Jean Nederland

  Ach, wat ik al eerder zei, stil blijven zitten, mond houden terwijl je geschoren wordt. Die 3 zetels pak je wel weer terug als de rust is wedergekeerd. Het gaat uiteindelijk vooral om de 2e kamer verkiezingen en dat duurt nog even. Dan weet niemand meer van Otten en de andere afvalligen.

  1. Lao Tse

   Daarom is het gewenst dat deze operette de komende jaren voortduurt.

 3. Korporaal Monty

  Wilders en FvD samen goed voor 29 zetels.

  Nog 47 te gaan en een stuurboords kabinet is een feit.

  1. Superspecht

   Hou toch op, man. Deze idioterie heeft al meer dan een decennium de steun van zo’n 20% tot 25% van het electoraat. Dat was al sinds Fortuyn zo. Wilders peilde zelfs meer dan dat op een gegeven moment.

   20% is de max voor dit soort idioterie in dit land. En dat kan prima genegeerd worden door de rest.

   Zoals ’t heurt.

   1. Lao Tse

    Inderdaad, het blijft een hinderlijk randverschijnsel, met serieuze politiek heeft het niets te maken.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Fets dat zielige NSB jongetje dat altijd gepest werd ?
     Oh die !

    2. Frets

     het mooie hiervan is dat de hele kliek uit de kerkers en krochten komt.

     beter lezen stoker en zuiger:

     De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~Lao Tse ~

    3. Lao Tse

     Frets begint helaas weer over seks met kinderen.

     Ik vind dat deze smeerlapperij moet stoppen.

    4. Lao Tse

     Frets meent dat hij gedreven wordt door warme gevoelens voor kinderen. In werkelijkheid zijn kleine kinderen voor hem objecten voor seksuele lustbevrediging.

     Afschuwelijk dat hij deze fantasieën vrijuit mag uitventen op DDS.

    5. Meriadoc Brandebok

     Frets is een uitstekende weergave van de mindset van een pedofiel. Hij is dan ook zelf een pedofiel met duizenden vieze plaatjes opnzijn computer.

    6. Frets

     goed blijven lezen guusje glijmiddel, je zuigvriendje is een pedo met warme gevoelens voor kleine kinderen en pleiter voor pedoclub Martijn!

    7. Lao Tse

     Frets probeert ons wijs te maken dat hij warme gevoelens heeft voor kleine kinderen. In werkelijkheid is hij uit op pedoseks.

     Akelig om te lezen.

    8. Meriadoc Brandebok

     Frets denkt dat zijn gevoelens heel onschuldige war,e gevoelens zijn; het vieze mannetje.

    9. Lao Tse

     Klopt, Meriadoc, pedofielen als Frets zijn niet onschuldig. Ze proberen hun seksuele lustgevoelens aan het oog te onttrekken door die te projecteren op anderen.

     In de tussentijd gaan ze hun gevaarlijke gang.

    10. Lao Tse

     Frets is geobsedeerd door seks met kinderen. Zelf heeft hij ongetwijfeld geen kinderen en weet dus ook niet wat liefde voor kinderen is zonder seks.

 4. Meriadoc Brandebok

  De ineenstorting is ingezet; het circus zakt in als een Mona-puddinkje.

  1. Erkenbrand

   De gristen leipo rekent zich rijk, moet je geen dunne Rutte stront gorgelen?

   1. Lao Tse

    Kijk eens aan, onze strontgorgelaar meldt zich.

    1. Bosche draak

     Nog niet uitgejankt miskraam?

  2. Superspecht

   Zou het graag geloven, maar sektaristen malen niet om een gevalletje ‘Otten’. Baudet zal een substantieel aantal kiezers blijven trekken. Al trekt ie de hele kas zelf leeg, het zal ze niks malen.

   Otten, oprichter en ooit een gewaardeerd lid, is nu vijand nummer 1. Zo werkt dat in die kringen.

   Remember, fatsoensnormen gelden alleen voor de rest, niet voor alt-right zelf. Zij kunnen doen wat ze willen, het is de rest die zich moet gedragen.

   Hel, het zou me niets verbazen als Baudet gewoon om nog meer geld vraagt voor een tripje naar Thailand. En z’n klapvee zal het graag storten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Goed punt.

    De hele partijtop bestaat uit een stelletje zakkenvullers, geregisseerd door iemand diegeen regie heeft, maar de sektaristen zullen er niet om malen.

    1. Frets

     Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

     1. Meriadoc Brandebok

      Onze huispedofiel is gearriveerd.

     2. Frets

      guusje glijmiddel, zuiger en stoker, vriendje van de eeuwig gebande

     3. Frets

      nog een uitspraak van je pedovriendje: De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse ~

     4. Beukman

      Laten we dan vooral niet de warme gevoelens benoemen die de haar Oudshoorn heeft voor Lao, @Fretslap.

     5. Peter Oudshoorn

      Beuk, de haar Oudshoorn heeft weinig warme gevoelens voor Lauwe Thee. Wist je dat niet?

     6. Lao Tse

      Frets is waarschijnlijk bang voor kinderen; ze wekken duistere gevoelens bij hem op.

     7. Frets

      goed lezen druiperige slijmtrollen:

      ABrander (Tengo/Lao Tse etc.) schreef: “Hoewel velen bij deze uitspraak begrijpelijk gemengde gevoelens en mogelijk verontwaardiging zullen ervaren meen ik toch dat het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is dat men zich niet door primaire gevoelens heeft laten leiden maar door een zorgvuldige afweging van de grondrechten. Het recht van vereniging is een belangrijke pijler van onze rechtsstaat en het is zeer goed dat de rechter dit (pedo-vereniging Martijn) het gewicht gegeven heeft dat het toekomt.”

      Hieronder de vereenvoudiging van zijn citaat:

      – De uitspraak van de rechter zorgde volgens Lao Tse voor gemengde gevoelens.
      – De uitspraak van de rechter zorgde volgens Lao Tse mogelijk voor verontwaardiging.
      – Lao Tse vindt het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is.
      – De rechter heeft zich volgens Lao Tse niet door primaire gevoelens laten leiden.
      – De rechter heeft zich volgens Lao Tse laten leiden door zorgvuldige afweging van de grondrechten.

      – Lao Tse vindt dat het recht van vereniging een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.
      – Lao Tse vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens Lao Tse toekomt.

      *dit = het recht van vereniging van de pedo-vereniging Martijn.

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse ~

     8. Meriadoc Brandebok

      De pedofiel Frets kronkelt en kronkelt. Wanhopig probeert hij er zich uit te redden.

     9. Beukman

      HERSTEL
      Laten we dan vooral niet de warme gevoelens benoemen die de heer Oudshoorn heeft voor Lao, @Fretslap.

     10. Frets

      goed blijven lezen fukkertjes, je trollen en draaien maar de tekst veranderd niet:

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.

     11. Lao Tse

      Frets en kleine kinderen is een gevaarlijke combinatie.

  3. dario

   DE HELE DEMOCRATIE STORT IN MAAR BLIJKBAAR VINDT IEDEREEN HET PRIMA .IK OOK HOOR IK KIJK TOE VANAF DE ZIJLIJN ZEER VERMAKELIJK MOET IK ZEGGEN .HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH

   1. Frets

    welke democratie?

    1. Buzz68

     Democratie = Cleptocratie in de handen van het huidig kabinet dat alleen geïnteresseerd is in bedrijven, eigen persoonlijke belangen -en carrières.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik ben dat niet met je eens, dario.

 5. Robert75

  Geen woord over Dorien Rookmaker die als bemiddelaar het conflict nog probeerde te lijmen? Die ook heeft gezegd dat er van de fraude geen enkel bewijs is ? En die het ook niet eens is met de manier waarop het partijbestuur dacht dit probleem aan te pakken.

  Ze vond namelijk dat bij zo’n ernstige beschuldiging van fraude het onderzoek door een onafhankelijke gedaan had moeten worden en dat Otten de kans zou moeten krijgen zich daar tege te verweren. Beide is niet gebeurd.

  Het blijkt wel dat er binnen het Forum meerdere mensen zijn die dus inderdaad niet de lijn van het partijbestuur kiezen. Integendeel zelfs er is helemaal geen bewijs van fraude aldus Rookmaker. Oftewel zij staat achter Otten anders zou ze dat niet zeggen.

  Nu maar even wachten welke consequenties ze daar aan verbind. Ik denk dat het niet lang duurt alvorens ze of geroyeerd wordt of gewoon zelf opstapt.

  Wie van de twee is nu de backstabber ?

 6. Superspecht

  Ongeveer even groot als Groen-Links. Heft elkaar mooi op.

  Prima.

  1. Zozo

   Glazen bol, ze moeten toch al bijna uitverkocht zijn,

 7. Saskia Haan

  In de volgende peiling misschien Otten erbij met een partij..de partij Motten.. Dat hij een eigen partij opricht snap ik wel..hij is best slim, hij heeft al zetels zonder eigen partij te hebben..kun je nagaan wat hij krijgt met een partij..Ik vind sommige dingen van hem best goed..maar ook te mild vaak nog milder dan FvD ..maar ach laat hem het proberen.., maar ook Otten heeft prestige verloren..Ja hij kreeg contant betaald bij bijeenkomsten voor boeken etc…ja, als je dat niet in je boekhouding zet als inkomsten, maar het direct uitgeeft, dan zie er niets meer van maar het geld moet wel verantwoord worden..hoeveel boeken waren er? bewijs het maar eens..het is als de barman die 2 flessen jenever van de Lidl onder de tap heeft staan en verkoopt en de opbrengst opstrijkt van de lidle flessen..en de flessen in de bar staan er onverkocht nog of hooguit een glaasje of twee verkocht..zijn baas ziet z’n bedrijf failliet gaan..de barman is z’n baan kwijt maar heeft de poen nog wel ergens veilig verstopt..

 8. van Urk

  En zo heeft de heer Otten zijn eigen politieke aanhang verwerft voor de zoveelste splinterpartij in de geschiedenis. Next.

 9. Saskia Haan

  VVD,CDA,FvD en PVV met z’n vieren: 77 maar ze mogen elkaar niet…heb je een keer een kans om het aan te pakken..is het CDA pro-vreemdeling geworden,VVD gaat natuurlijk vluchtelingen opvangen vanaf Samos.. en schiet het niets op zo…

  1. Superspecht

   Haha.

   Denk je nou echt dat VVD en CDA met de PVV willen regeren? Na het verraad van Wilders, die nog steeds de boel aanstuurt daar?

   Goeie.

   1. Marija

    PVV is pootje gelicht door CDA, heeft geen ‘verraad’ gepleegd zoals u zegt.

   2. Bosche draak

    Je weet toch zeker wel dat het de cda was die de formatie deed klappen?
    En wat is erger?
    Bij voorbaat stoppen omdat je de belofte’s niet kon houden (PVV) of blijven en elke belofte breken plus nog een boel nieuwe (VVD)

    Frappant hoe eenzijdig de beschuldigen voorbij kwamen…

 10. Beukman

  “Toch is maar liefst 45% van de FVD-kiezers blij dat Henk Otten is opgehoepeld.”

  Anders gezegd: een meerderheid van de FvD-stemmers is niet blij dat Henk Otten is opgehoepeld.

  1. Superspecht

   Ja, maar dat klinkt natuurlijk niet lekker.

  2. van Urk

   Beukman, U vergeet een deel kiezers dat twijfelt in het verhaal van de heer Otten. Als alles openbaar gaat worden zal ook de twijfel van deze kiezers gaan verdwijnen. En dat is het de vraag wie er dan daadwerkelijk gewonnen heeft.

   1. Superspecht

    “Als alles openbaar gaat worden”

    Maar dat gaat het niet. U vergeet dat we het hier over alt-rechts hebben. Die willen dat andere mensen zich aan de regels houden. Zij hoeven dat zelf niet te doen.

    Die cijfers gaan nooit, maar dan ook nooit, openbaar worden. Transparantie geldt alleen voor andere partijen. FvD staat daarboven.

    1. van Urk

     Dan hebben links en rechts politici op dat gebied toch nog bepaald overeenkomsten met elkaar. Niet dan?

     1. Superspecht

      Oh, dus FvD is niet beter dan andere partijen?

      Goed om te weten.

     2. Frets

      Sommige zweverige struisvogels (Beukman, Brandegeit, superspecht en nog een paar) trappen hier met open ogen in.

    2. Bosche draak

     Het is bij jullie oetsen al gauw
     alt right/extreem recht/rascistisch/fascistisch/seksistisch etc…etc…

     En het dan vreemd vinden dat je niet serieus genomen wordt…

   2. Beukman

    Laat de hele boel maar zo snel mogelijk openbaar worden, @Urk. Persoonlijk vermoed ik dat de hele bedrijfscultuur bij FvD een graaicultuur is, en dat de partij feitelijk een verrijkingsmachine voor de top is – inclusief Otten.

    Goed voor de leden om te weten dat hun contributie niet alleen opgaat aan exclusieve kasteel-parties, maar ook rechtstreeks naar de portemonnees van de top vloeit.

    1. Beukman

     Overigens heeft Otten het bestuur juist opgeroepen om al die weggemoffelde bonussen zichtbaar te maken in de laatste begroting.

 11. Beukman

  Drie virtuele zetels kwijt. Mocht Otten straks zijn gelijk krijgen, dan zullen er meer volgen.

  1. Lao Tse

   Ook als Otten geen gelijk krijgt zal de neergang doorzetten: Baudet is exposed als een bestuurlijke en politieke onbenul.

   1. dario

    Een handgranaat in lauwe thee zijn reet zou zeer zeer wenselijk zijn hahahahaah

    1. Frets

     Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf, een ondersoort met linksfascistische opvattingen, overtuigingen en standpunten. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven.

   2. dario

    @Frets het is handiger om DDS te mijden voor een tijd het is hier nog slimmer dan op joop.nl zoek andere sites er zijn er genoeg waar deze trollen niet op komen .

 12. Saskia Haan

  en waar is nu de grote politieke leider Baudet..? of heeft hij het te druk met mooi wezen zijn ergens – met zijn moeders mooiste lichaam- naakt in een zwembad van een duur hotel ergens in het Buitenland op kosten van de partij en naar believen de partij-bankpas door elke gleuf trekkend? Zo van : het is mijn geld lekker niet, maar het is wel handig en gemakkelijk… sorry maar ik heb hier als vrouw niets mee…nee dan echt wel respect voor Geert Wilders..die geen partijsubsidie krijgt…

  1. van Urk

   Lees net dat er waarschijnlijk een lijmpoging zal gaan plaatsvinden tussen de heer Otten en de heer Baudet. Die rol is weggelegd voor senator Rookmaker.

   1. Beukman

    Dat komt nooit meer goed. Ottens naam is op een gruwelijke manier door het slijk gehaald. Een vingerdopje eergevoel is al genoeg om te zeggen: “Nee, te laat.”

  2. Marija

   Respect voor Geert Wilders heb ik altijd gehand. Er is niemand die aan hem kan tippen. Wij zouden er beter voor staan in ons land als zijn partij de grootste zou zijn. Dat kan, dat kunnen WIJ met ons stemgedrag.
   Let’s do it !
   Verder ben ik van mening dat Thierry Baudet er verstandig aan doet zich even rustig te houden. Laat Otten maar uitrazen en zijn eigen glazen ingooien.
   De man heeft zichzelf al afgebrand bij Jinek.

   1. Robert75

    Ik vind dat Baudet eens moet laten zien dat hij een politieke partij kan lijden en met keiharde bewijzen aankomt dat er inderdaad gefraudeerd zou zijn Otten. Maar in plaats daarvan houdt die zich lekker afzijdig. Het wordt gewoon tijd dat openheid van zaken geven en al zeker voor een partij die zeggen zo transparant te zijn. Tot op heden heeft Otten meer beschuldigen kunnen weerleggen als dat het Forum heeft kunnen bewijzen. Als het Forum geen openheid van zaken geeft zullen ze de schijn tegen hebben, en dan gooit Otten zijn ramen niet in maar Baudet zelf.

    En wat ik ook stuitend vind zijn veel reacties van de Baudet aanhangers want ze vinden het blijkbaar allemaal wel best. Maar ik vraag me wel eens af willen ze nu de waarheid weten of niet ? Willen ze nu weten of er inderdaad gefraudeerd is of niet ? En willen ze wel of niet weten hoe het zit met die bedragen die zouden zijn uitgekeerd aan sommige mensen, waarvan Otten heeft gezegd om die gegevens openbaar te maken? Willen ze nu wel of niet weten wat er met hun geld gebeurd.?

    Je zou maar lid zijn van die partij of je zou ze maar geld gegeven tijdens die crowdfundings en weet ik wat allemaal. En je komt er achter dat jouw geld in de zak van Hiddema beland, of in de zak van Rooken beland ik noem maar iets. Als Forumstemmer zou ik dat heel graag willen weten. Maar ik krijg een beetje het idee dat de Baudet aanhangers het niets interesseren.

    Maar goed ik heb vaker gezegd dat ze als een blinde schaap achter hun messias aanwandelen.

    1. Saskia Haan

     Soms ga je gewoon geloven dat de achterban van FvD dit gedrag accepteert of gedoogt, omdat ze zelf ook niet vies zijn van frauderen..idem vvd achterban..zouden die net zo in het leven staan?

   2. Saskia Haan

    gehad….dat is al veelzeggend..je hebt hem niet gestemd? je hebt FvD gestemd?

 13. Marija

  Wat mij verontrust zijn die 32 voor VVD.
  Dat vertrouw ik voor geen meter en als het niet wordt gemanipuleerd, maar een correct getal is, denk ik dat de Nederlandse kiezers zichzelf in de afgrond gaan storten als vvd op de eerste plaats blijft bij volgende verkiezingen.
  Niets maar dan ook niets heeft men geleerd van alle onlusten, aanslagen e.d. van de afgelopen jaren.
  Mensen doe je ogen open en zorg voor ander beleid in ons land.

  1. dario

   tja daar in tegen je krijgt wat je stemt ik heb er in ieder geval geen last van . Mijn mening is dan ook bij de verkiezingen buitenlandse waarnemers .

 14. Kees

  Voorlopig, helaas, geen verkiezingen, dus wat maakt het uit.

 15. dario

  VVD staat helemaal niet op 32 zetel gelul eerste klas dat willen ze graag maar tussen willen en krijgen zit een wereld van verschil .

 16. dario

  DE VRAAG AAN DDS IS MET HOEVEEL TROLLEN EN MULTI NICKS ZIJ DENKEN DE EINDSTREEP TE HALEN MAAR GOED IK WANDEL WEER LEKKER RICHTING HAVEN .
  NEDERLAND JE ZIET MAAR

 17. plakband

  Aan opRutten kunnen we oprOtten toevoegen.
  De keuze wordt er niet eenvoudiger door.

 18. EU kok

  Ooit liep Poldi hier rond.
  Vergeleken met Tim was hij super objectief.

 19. Meriadoc Brandebok

  Het vreemde is dat Baudets groupies zo zeker weten dat Otten schuldig is, terwijl Forum geen enkel bewijs heeft laten zien. Het interne rapport noch de additionele tijdlijn noch de brief “van de fractievoorzitters” bevat sluitend bewijs.

  Aan de andere kant is wel naar voren gekomen welk een pestzooi het daar in de top is, al was het alleen maar om de amateuristische wijze waarop die politieke afrekening werd uitgevoerd. Met de vingerafdrukken van Baudet op het mes in Ottens rug.

  Dus kom met die bewijzen. En leden, dien een amendement in om Baudet naar huis te sturen, de man is volledig onbekwaam.

 20. EU kok

  Tijdens een memorabele speech zei Baudet: De journalisten die ons aanvallen hadden ons moeten beschermen.
  Eindelijk snap ik wat hij daarmee bedoelde.

  1. Frets

   Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

 21. Drollevanger

  Ach. Baudet heeft nog altijd een groot aandeel in het kiezeraantal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.