Radicaal-linkse NRC zet haatzaaier Peter Breedveld weg als slachtoffer: ‘Schokkend! Persvrijheid!’

Vanmiddag moet Peter Breedveld zich voor de rechter verantwoorden omdat hij weer eens willekeurige twitteraars helemaal verrot heeft gescholden. Maar het NRC Handelsblad presteert het om Breedveld als een zielig jochie neer te zetten dat gepest wordt door het Openbaar Ministerie. Je verzint het niet.

Al jaren wordt het internet geteisterd door een broodschrijver van de Vrije Universiteit: Peter Breedveld. Overdag tikt hij brave studentenstukjes, maar ’s avonds gaat hij helemaal los voor z’n eigen blog ‘Frontaal Naakt‘, waar hij alles wat hem niet zint helemaal kapotscheldt. Zo zijn rechtse websites “nazi’s” en worden journalisten die hem niet verafgoden in hun gezicht gemept met kranten. Om over zijn antisemitische haattirades tegen de Joodse blogster Loor nog maar te zwijgen.

Het werd de autoriteiten dan ook eindelijk te gortig, en Petertje mocht zichzelf vanmiddag voor de rechter komen verantwoorden. Hij had een twitteraar gezegd: “Een beetje een kindermisbruikershoofd heeft-ie wel. Hij ziet er uit als het archetype van de valse, laffe, achterbakse NSB’ende pederast, wil ik eigenlijk zeggen.”

Kortom, gewoon dom gescheld, maar zwaar beledigend. Terecht dus dat het OM na die opmerking (en na jarenlange treitercampagnes van de heer Breedveld) eens een streep trok en de VU-krabbelaar een proces aan de broek hing. Maar het NRC Handelsblad is het er niet mee eens. Zijn boezemvriendin, en fanatiek bijdrager aan Peters website, Frederike Geerdink (check) klom in de pen om die arme vervolgde Peter als een soort slachtoffer van overheidscenstuur neer te zetten.

Kots:

“Tegelijkertijd hebben journalisten juist door hun vak ook de verantwoordelijkheid zorgvuldig met hun podium om te gaan. Breedveld vindt dat hij dat heeft gedaan: „Ik vind het zelf heel grappig geschreven, ik begin ingetogen maar werk toe naar een absurdistische climax. Ik trek alle registers open om mijn lezers te engageren.” Tijdens het verhoor door de politie, in oktober vorig jaar, werd hem verweten dat hij Konings voor pederast had uitgemaakt. Breedveld: „Dat doe ik natuurlijk niet, ik ben niet gek. Ik schrijf: ‘Hij ziet eruit als het archetype van’; dat is iets anders.””

Volstrekt, maar dan ook volstrekt schaamteloos. Maar hé: dat weten we inmiddels wel van het menselijke scheldkanon Peter. Die ondanks z’n ‘dreigement‘ nog altijd niet naar Japan is geëmigreerd. Toe dan. Ga dan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Garland S. tucker

  Die Site van Breedveld is enorm walgelijk, toch mag DDS wel iets met de kritiek doen, want i.p.v. goede conservatieve reaguurders, barst het hier van extreem rechts tuig die mij ieder inhoudelijk plezier ontnemen.

  1. Mariposa78

   Garland kom dan eens met die lijst, met mensen waar van jij vind dat ze niet inhoudelijk zijn.
   De lijst met trollen mag je achterwege laten die kennen we onder tussen wel.

   1. Mariposa78

    ondertussen

    1. Ome Roennie

     Wat er ook nog speelt is dat al die trollen ervoor zorgen dat de mensen nog groffer gaan reageren. Dus dan wordt het wel heel makkelijk om iedereen weg te zetten als extreem rechts… zucht…

     1. Brazil

      Gelukkig hebben we op DDS hier geen last van.
      Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     2. Mariposa78

      Garland S. tucker zo werkt dat zo niet ik stel een vraag, waar jij vervolgens geen antowoord op geeft maar wedervraag stelt.
      Die ik niet aanga totdat.

    2. Garland S. tucker

     @mariposa draai de vraag om, wie zet hier nog integere inhoudelijke reacties neer?
     Ritter, v. Urk, toetssteen….en verder?
     Veelal linkse en extreem rechtse trollen

     1. Brazil

      Extreemrechts op DDS, wel nee.

      Hans Brusselmans 3 uur ago Beantwoorden
      Die negers zouden ons op de blote knieën moeten bedanken dat men hen met de luie reet uit een boom in de rimboe hebben getrokken en nu kunnen leven in een beschaafde wereld!

      Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     2. Watcher

      ”wie zet hier nog integere inhoudelijke reacties neer?”
      Ik noem ene Beukman en nog vele anderen maar die passen niet in je straatje.

   2. Brazil

    Kijk eens in de spiegel dan weet je genoeg.
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. logisch denken

   @Garland S. tucker

   quote barst het hier van extreem rechts tuig end

   U bent werkelijk te lief voor DEZE wereld. Wat u niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet. De selectieve linkse verontwaardiging is weer enorm groot. Verder weer op negeer dit brok verongelijkt vreten.

 2. Brazil

  Peter Breedveld, held.
  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 3. Bolkestein

  Betalen wij middels ons belastinggeld nog steeds mee aan Peter Breedveld’s kopgelden?

 4. Kretoloog

  Peter Breedveld is net als Volkert van der Graaf: zeggen dat hij gaat emigreren. Maar natuurlijk doen ze dat niet. Stel je voor: beiden hangen hier aan de uitkeringstiet van de Staat.

  1. Brazil

   Hey Kretopedo misschien kan je zelf emigreren, in plaats van eind van de maand je handjes ophouden bij de gemeente.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.