Randstad moet groot aantal asielzoekerscentra gaan bijbouwen, beveelt overheid: ‘Meer azc’s!’

Inwoners van plaatsen als Vlaardingen, Lisse, Haarlem, Gouda, Voorschoten, Rotterdam en Alkmaar mogen hun hart vasthouden, want als het aan overheidsorgaan COA ligt, dan gaan de provincies Noord- en Zuid-Holland de komende tijd flink veel fonkelnieuwe asielzoekerscentra uit de grond stampen.

Er is Nederland een flink woningentekort, dus de cementmolens mogen van de overheid weer gaan draaien. Goude tijden voor metselaars en aanstaande huiseigenaren! Yes, er wordt weer gebouwd. Mooi, toch?

Nou… alleen als je bij een heel specifiek deeltje van de ingezetenen van Nederland hoort. Dan krijg je gratis nieuwe woonruimte in het duurste stukje van het land. Om precies te zijn: je moet een asielzoeker zijn, want dan bouwt het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) helemaal voor niets je nieuwe paleisje in het Groene Hart of aan het strand. Dat zegt COA-bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker vandaag in het Algemeen Dagblad. Er gaan de komende tijd veel nieuwe azc’s komen, en die worden geconcentreerd gebouwd in het westen van Nederland.

Dat is wel zo eerlijk, aldus Schoenmaker:

“Er zullen de komende jaren meer azc’s moeten komen, zeker in het westen van Nederland. Daar zijn al minder opvanglocaties en er lopen een aantal overeenkomsten af, zoals in Rotterdam en Rijswijk. Dus in die regio zullen we moeten gaan praten.”

‘Slechts’ tien tot vijftien azc’s sieren momenteel het randstedelijke landschap, en dat is ‘te weinig’ aldus de beleidsmakers in hun rode ivoren toren in Den Haag. Woont u dus in de Randstad of er vlak buiten? Maakt uw borst dan maar nat…!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Esther

  Dat zijn toch geen mensen maar afval…en dat moet je kunnen lozen……..

  1. Mars020

   Dit soort afval moeten ze eerst in beton storten en daarna laten afzinken in de oceaan.

 2. Janna47

  Ik zou er vooral in de gastvrije arena Amsterdam flink wat plaatsen. En dan m.n. in de Groen Linkserege buurt, want die houden zo van multiculti. Ook Rotterdam kan nog wel wat gebruiken en Urecht en Arnhem…..allemaal paradijsjes voor de multiculti….ze houden ervan, dus laat ze lekker genieten….

 3. Kretoloog

  “3x raden: COA-voorzitter Milo Schoenmaker is oud-burgemeester. Van welke partij?”

  “PvdA natuurlijk! Hij is pro-migranten toelaten. Hoe meer, hoe beter”.

  “Fout! Schoenmaker is VVDer”.

  Waarmee maar weer is aangetoond dat socialist (PvdA) en liberaal (VVD) volstrekt inwisselbaar zijn geworden. Dat was natuurlijk al veel langer zo. Denk maar aan Ed Nijpels (VVD) en Diederik Samsom (PvdA). Of Mark Rutte (VVD) die in Brussel hartstochtelijk pleit voor Frans Timmermans als EC-voorzitter.

 4. Jumping

  Bedankt kiezers op de VVD.D66.CU.CDA.GROEN LINKS.PVDA.
  Het Links Demoniserend Wegkijkend Nederland heeft schijt aan de Nederlandse samenleving.
  HUN WIL IS WET.
  DEMOCRATIE IS VERLEDEN TIJD.
  BRUSSEL STAAT OP EEN.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Korporaal Monty

   “Nederland is een keiverrot land geworden”

   Toch vreemd dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Nederland één van de betrouwbaarste landen is.

   Welk land verdient jou voorkeur eigenlijk?

   1. Bart

    Wat dus alleen maar aantoont dat wetenschappenlijk onderzoek geen fuck meer waard is.

   2. Bosche draak

    Bij ons heeft werkelijk niemand ooit een dergelijke vragenlijst mogen aanschouwen dan wel invullen.

    En aan wie wordt het dan wel gevraagd is ook wel iets wat ze bij ons zouden willen weten….

 5. EU kok

  Kan mij herinneren dat er hier het verzoek gedeponeerd werd om AZC in de buurt van D66 en GL stemmers te vestigen.
  Blijkbaar heeft het COA geluisterd.

  1. logisch denken

   minder minder minder

 6. Kapitein Haddock

  Die “Sonnenkönige” in Brüssel (natürlich Merkel, Staatsoberhaupt Deutschlands) haben den Befehl erteilt: Mehr Muslime in die Niederlande!

 7. logisch denken

  ook hier , minder minder minder

 8. Sprookjesfiguur

  Bijna een half jaar is Milo Schoenmaker nu de baas van asielopvangorganisatie COA. Hij pleit voor meer spreiding van azc’s over Nederland en wil overlastgevende asielzoekers nu toch echt in een aparte, ‘gevangenisachtige setting’ gaan opvangen.

  Algemeen Dagblad

  Het gaat dus over een betere spreiding. De vraag is echter, sluiten de grote bestaande ACZ’s in de kleinere gebieden?

  1. logisch denken

   Natuurlijk wordt er niets gesloten , de rubberbootjes zijn alweer onderweg via de parallel import

 9. Augustus

  Moet? Pardon?

 10. tonna

  Ik vind het führer principe van de vergane glorie “nazi Duitsland” een interessante oplossing om de illegalen/omvolking te lozen uit Europa,alleen met het verschil en de nadruk op moslims ipv joden!
  Ze hoeven niet aan de zyclon B,maar moeten wel zonder pardon gedeporteerd/uitgezet worden!

 11. Rud56

  Wellicht kunnen we van de megavarkensstallen AZC’s maken. Hoeven er minder varkens levend te verbranden als het weer fout gaat omdat brandveiligheid geen prioriteit heeft bij de eigenaren van die stallen.

 12. Peter Oudshoorn

  Wonderlijk, ik meen me toch te herinneren dat vijf maanden geleden nog een aantal AZC’s konden sluiten wegens boventalligheid en dat anderen leeg stonden wegens het ‘stringent indammen’ van de immigratiestromen destijds.

  Betekent de nieuwe uitbreiding van AZC’s in de Randstad dat er nu weer een gigantische toestroom op handen is of aan de gang is? Met hulp van miljarden aan Turkije en Marokko was de zaak toch onder controle gebracht?

  1. peetjoh. k

   Dat was ff bericht voor de massa. Niks aan de hand het word minder. Pure leugens natuurlijk er komen er jaarlijks 150.000 bij.

 13. Ts

  Beste allemaal,
  Het is duidelijk dat zo een besluit eenmaal genomen het lastig is dit terug te draaien. Ongeacht wat ik er van vindt is de oplossing misschien wel eenvoudiger dan we denken:
  De overheid zijn we volgens sommige “believers” hier allemaal en als het ons niet bevalt moeten we maar vertrekken.
  We kunnen ook de uitdaging aannemen en samen met de overheid potentiële locaties zoeken en voorstellen, alvast een voorzetje:
  Voormalig vliegveld Valkenburg
  Locatie Bellestijn, Wassenaar
  Landgoed Kruisheide, Hilversum
  Enz
  Kom op we kunnen het, hoeft de overheid zelf niet meer te zoeken en komt de snelheid van bouwen ten goede.

 14. Rosasolis

  Dit is voor Noord-Holland helemaal niet nodig. De meeste echte vluchtelingen zijn terug naar Syrie en Iraq, of zullen binnen enkele weken terugkeren. De oude luchtmacht barak in Den Helder die voor een aantal jaren als azc werd gehouden, wordt u steeds leger.
  Behalve enkele ruzies tussen de verschillende groepen vluchtelingen was het meestal rustig in dit buurt. Maar in het azc van de oude grote gevangenis van Haarlem was het veel erger. De huidige migranten uit Afrikaanse landen zijn geen vluchtelingen. In plaats van hen in Noord-Holland te dumpen, zouden er veel meer hulp aangeboden, in allerlei sectoren, om ze een beter leven in eigen land te geven. Omdat het slechter gaat met hun levensomstandigheden, wegens extreem droogte, ziektes, en werkloosheid willen ze allemaal illegaal naar Europa komen. Europa heeft voor meer dan 6 jaren hulp en asiel aan honderd-duizenden echte vluchtelingen gegeven. Maar nu moet het afgelopen zijn. Wij moeten voor ons eigen mensen zorgen en opkomen voor onderwijs en economie. De EU moet veel sterker en belangrijker in de wereld worden. Ik ken een oude Engelse uitdrukking:
  Courtesy begins at home.

 15. Rud56

  @Peter Oudshoorn,
  Inderdaad is de vraag hoe uitbreiding valt te rijmen met de miljarden steun aan dat Marokko en Turkije. Niet dus! We worden gewoon belazerd!

  1. logisch denken

   goedemorgen 🙂 nu nog wat mensen aan deze conclusie laten ruiken en het verschil kan gemaakt worden bij de verkiezingen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.