Schaamteloos: Juncker de Drunker krijgt medaille omgehangen voor vijf jaar lang EU en Europa vergallen

Jean-Claude Juncker is bijna weg: over drie maanden maakt hij plaats als EU-commissiechef voor de eurofederalistische Ursula von der Leyen. Maar niet voordat de cognacliefhebbende Luxemburger nog even zich flink laat pamperen in z’n laatste zomer in the job. Vandaag is Juncker in Malta, waar hij zich laat fêteren door zichzelf te laten installeren als nieuw honorair lid vna de nationale Orde van Verdienste. Bah!

Wat zijn eigenlijk de prestaties van Jean-Claude Juncker de afgelopen vijf jaar? Eens zien… onder zijn bewind besloot het Verenigd Koninkrijk om uit de EU te stappen, gingen Polen en Hongarije een steeds opstandigere koers varen en namen populisten de macht over in Italië. Verder kon men de Russen niet op de knieën krijgen met sancties, en heeft Poetin nog altijd de Krim niet teruggegeven. Nigel Farage is sterker dan ooit tevoren, en in Nederland timmert Thierry Baudet flink aan de weg. Logisch, ook, want dankzij het eurofederalisme staan de pensioenen in ons land ernstig onder druk.

Hoe je het ook bekijkt: de afgelopen vijf jaar heeft Juncker een beetje de dirigent gespeeld van het orkest van de Titanic. Langzaam zinkt de EU weg in het moeras van hun eigen incompetentie en utopische federalistische dromen. En in plaats van dat Jean-Claude Juncker die ontwikkelingen geprobeerd heeft te keren, was hij de grootste cheerleader. Jeanneke vond het allemaal wel best, zolang z’n borrelglas maar ruimschoots gevuld bleef.

En daar is de EU hem natuurlijk vorstelijk dankbaar voor. Op het zonnige eiland Malta krijgt Juncker daarom een presentje. Hij wordt ‘honorair lid’ van de Maltese Nationale Orde van Verdienste. Helemaal zelf verdiend, met vijf jaar lang Europa zeep helpen. Bravo:

“[Juncker] will have talks in Castille with Prime Minister Joseph Muscat on Monday evening and will be conferred with the Honorary Membership of the National Order of
Merit in the Grade of Companion with Star after a meeting with President George Vella on Tuesday morning.”

Hé, EU, heel fijn dat jullie dat zelffeliciterende drankorgel van een Juncker op pensioen sturen. Maar kunnen wij er de volgende keer misschien ook nog eens over zijn benoeming stemmen? Of überhaupt een beetje inspraak in die federalistische hyperloop krijgen? Alvast bedankt, hè! Stuur die Orde van Verdienste maar naar me op voor dit baanbrekende idee genaamd democratie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. logisch denken

  De linkse dronken wastobbe krijgt nog een lintje ook voor zijn invasie van de islam in europa

 2. Lao Tse

  De EU staat er steviger voor dan een aantal jaren geleden. De bevoegdheden zijn toegenomen en de positie van Europa op het wereldtoneel is enorm versterkt.
  De Brexit is een ramp geworden en maakte duidelijk dat je weliswaar vrijwillig uit de EU mag stappen (de EU is geen dictatoriale staat) maar dat je dan wel in hopeloze problemen verzeild raakt. Een effect was wel dat het heeft bijgedragen tot een hechtere Unie.

  De EU staat er goed voor en dat is zeker mede een verdienste van Juncker.

  1. logisch denken

   quote De EU staat er steviger voor dan een aantal jaren geleden. end

   🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   De brexit is een chantage vraagstuk geworden en men probeert je als uittredend land te scalperen. De roep om een nexit was nog nooit zo groot als heden ten dagen. Het sentiment van pro EU kentert razend snel naar anti EU . De EU is zijn eigen graf aan het graven door de ontoombare arrogantie van zijn bestuurders die ongekende torenhoge vergoedingen in hun zak laten glijden.

   De EU heeft zijn langste tijd gehad en dat is wel een verdiensten van bovenstaande regent en beroeps alcoholist Juncker.

   1. Meriadoc Brandebok

    In alle lidstaten is er een solide steun voor het lidmaatschap van de Europese Unie. Elke lidstaat heeft namelijk belang bij het voortbestaan van de Unie. Verschillende belangen weliswaar, maar cruciale belangen.

    1. logisch denken

     graag een lijstje van de belangen , de commissarissen hebben een belang maar de individuele burger heeft geen belang bij de unie. De unie is als grenswisselkantoor veel te kostbaar

     1. Meriadoc Brandebok

      Het belang is tweeledig: in de eerste plaats economisch en in de tweede plaats historisch.

      De welvaart van de inwoners is voor het overgrote deel te danken aan de Europese samenwerking, waaronder het vrij verkeer van goederen. Burgers neem je niet zo maar de welvaart af. Dit is de eerste reden waarom de steun voor de EU in lidstaten solide is.

      Historisch, omdat zowel Noord/West- als Zuid-Europa nooit meer oorlog wil. Duitsland en Frankrijk vormen hierin de kern met het voortzetten van hun verzoening. Oost-Europa wenst nooit meer onder Russische heerschappij te komen.

      Deze belangen worden breed gevoeld in de samenleving. Bijgevolg zijn de verkozen Europese bestuurders doorgaans pro-EU, ondanks hun verschillen.

    2. ZiggyStardust

     Het referendum in de UK heeft jouw ongelijk al een aantal jaren geleden aangetoond.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ziggy, het Verenigd Koninkrijk vormt een uitzondering. Of tenminste, Engeland en Wales, want in Schotland, Noord-Ierland stemde men in meerderheid tegen de Brexit.

      Overigens is het evident dat men dit vraagstuk nooit in een referendum had moeten voorleggen aan het volk. Het Brexit-kamp stapelde leugen op leugen, Godwin op Godwin, bezondigde zich schaamteloos aan racisme, demonisering en manipulatie van de feiten. Uiteindelijk stemde slechts iets meer dan de helft voor de Brexit.

    3. Kretoloog

     Guusje tettert maar een eind in het rond. Niemand neemt het Bokkelulletje serieus. Af en toe geven Lao Tse, Beukman of EU-kok een aai over zijn bolletje. Wordt het ventje helemaal blij van.

    4. peetjuhhhh

     De welvaart is betaald door de 4 rijke landen. Dat snap jij niet maar das logisch met een IQ van een wc rol.

     1. Meriadoc Brandebok

      Peetjuhhhh, dat slaat nergens op.

      De Europese samenwerking heeft Europa welvarender gemaakt en Nederland profiteert als handelsnatie enorm van die samenwerking. Moet je alleen al berekenen hoeveel Nederland onbelemmerd exporteert naar het buitenland.

      Dat zijn banen, aanvullingen op het nationaal inkomen en economische belangen.

      Het klopt dat er sprake is van nettobetalers, maar dan vergeet je dat Nederland netto-ontvanger is geweest. Ik geloof dat het ergens in de jaren ’90 of de jaren ’80 was. Nederland ontving toen omvangrijke landbouwsubsidies. En toen werden onze ontvangsten weer door andere lidstaten betaald.

  2. Duke

   De Brexit is er nog niet eens…

   1. Lao Tse

    Precies, en het is zeer onzeker of die er nog komt.

    1. Duke

     Klets dus niet zo dom dat ‘De Brexit is een ramp geworden’ als de hele Brexit nog niet heeft plaatsgevonden. Je kan pas oordelen over de Brexit als de Brexit er feitelijk een paar jaar is.

     1. Frets

      hij is de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

    2. logisch denken

     zegt een tarrel ongehinderd door enige kennis

  3. ZiggyStardust

   Lao Tse, ik lust ook graag een borrel, maar al ik jou was zou ik toch eens wat gaan minderen. Je begint je al net zo verward te gedragen als Juncker.

  4. Siemien

   “De EU staat er steviger voor dan een aantal jaren geleden.”

   Daar is niet elke Nederlandse burger blij mee…

   “De bevoegdheden zijn toegenomen”

   Nee Lao die zijn toegeëigend, door de neuzen geboord van de burgers in Europa..

   Bexit is helemaal geen ramp, Brexit gaande en wat de EU doet is traineren, de EU schreeuwt moord en brand.
   Nexit is het beste voor Nederland zelf en de elite in de EU kussen elkaar kont, de EU luistert niet naar de burgers in de EU..

   En Juncker is een dronken viezerik.

   “Uitspraak Juncker der spiegel 1999

   We beslissen ergens over, laten het liggen en wachten af wat er gebeurt. Als niemand zich druk maakt, omdat de meeste mensen niet begrijpen wat er is besloten, gaan we stap voor stap verder totdat er geen weg meer terug is.”

  5. Vit

   @Lao Tse

   “De EU staat er steviger voor dan een aantal jaren geleden.”

   Als je het maar vaak genoeg zegt ga je het zelf geloven olijke noot.

  6. Pescador

   Ha ha ha , jij leeft in een droom wereld ha ha ha
   Rutte is een dictator maar de eu net zo goed we gaan gezamelijk naar de kloten alleen de grote jongens houden er bakken met geld aan over.
   De rente is veels te laag dat kost banen en dat kost onze ouderen geld omdat het pensioen kapot gaat als de banken maar geld in de zak kunnen steken.
   De economie holt al weer achteruit , met een bruto inkomen van € 4500 kom je in nederland al in de problemen. Enz enz enz.

   Wordt eens wakker inplaat van onzin te vertellen.

 3. ZiggyStardust

  Off-topic, volgens de Twitters heeft Erdogan een hartaanval gehad.

  1. Veteraan

   @ ZiggyStardust
   Hij maakte zich de laatste tijd wel erg druk en doet dat al heel lang.
   Er zal dan wel een berichtje komen dat het iemand zijn schuld is.

   1. ZiggyStardust

    Op Arabische media wordt gezegd dat ie het niet overleefd heeft. Ik ben benieuwd wat er van waar is.

    1. logisch denken

     kan er niets over vinden maar dat zal wat betekenen in turkije , wie pakt de macht ?

 4. Veteraan

  Ik hoop toch elke dag dat Juncker een borrel teveel neemt.
  Niet eerlijk, deze corrupte alcoholist houdt het maar vol terwijl zoveel goede mensen dood gaan.
  Kan niemand hem even doen ?

  1. EnDanDit

   Mwah.. het overmatige alcohol gebruik begint zich al fysiek te manifesteren; er zijn talloze video’s waarin Juncker half bezopen over het podium zwalkt. Als je in dat stadium zit, dan heb je niet lang meer. Kans is groot dat ‘ie zichzelf nu helemaal te pletter zuipt, nu hij niet zo vaak meer in beeld is.

 5. Meriadoc Brandebok

  “Maar kunnen wij er de volgende keer misschien ook nog eens over zijn benoeming stemmen?”

  Juncker was spitzenkandidaat van de EVP, als ik het me goed herinner.

  1. Frets

   Ga je weg Guusje Glijmiddel, anders bel ik de ouderling voor je en dan weet je het wel.

 6. C.A.Barstow

  Wat heeft dat idiote drankorgel al een berg aan ellende over ons uitgestort.
  Macht in handen van hersenloze linkse idioten en dronkaards, deze twee kunnen overigens met gemak onder één noemer geschaard worden,
  loopt altijd uit op rampzaligheden en vernietiging.

 7. Siemien

  Juncker is echt een vieze smeerlap…

  Uitspraak Juncker der spiegel 1999

  We beslissen ergens over, laten het liggen en wachten af wat er gebeurt.
  Als niemand zich druk maakt, omdat de meeste mensen niet begrijpen wat er is besloten, gaan we stap voor stap verder totdat er geen weg meer terug is.

 8. Agios

  Een Maltese vetleren medaille voor zijn hoofdrol in het Theater van de Lach. Dat is toch wel het minste toch?

 9. JFU

  Vroeger werden landverraders op de brandstapel gesmeten….nu ontvangen ze een decoratie , een zeer goed pensioen…en een gouden handdruk.

 10. tonna

  Napoleon werd verbannen naar het eiland Elba,naar mijn mening moet Juncker verbannen worden naar Malta,om daar verplicht geitemelk drinkend,de rest van zijn kut destructief leventje te verblijven,de Orde van Verdienste dient in zee te worden gegooid!

 11. goedisfout

  De netto ontvangers willen graag blijven ontvangen en bij de EUssr blijven. De netto betalers betalen wel erg veel voor een veredeld grenswisselkantoor. De implosie zal onvermijdelijk zijn want met die klimaatwaanzin en kanslozen ferries zal EU zichzelf laten ontploffen.

 12. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Het Brexit kamp stapelt leugen op leugen”, NEE!!!! de EU stapelt leugen op leugen. En Ja de EU is een dictatoriale Clan. Het is overduidelijk waarom het verenigd koninkrijk uit de EU wil. Maar dat dringt maar niet door tot de hersens van de Eurofielen. waarvan ik mij steeds meer begint af te vragen of ze überhaupt nog wel hersens hebben.”De welvaart van de inwoners is voor het overgrote deel te danken aan de Europese samenwerking, waaronder het vrije verkeer van goederen” ja inclusief meegereisde illegale vluchtelingen en gelegenheidscriminelen uit Oost blok landen. Onder de E.E.G. en later E.G. en in de goeie tijd dat we nog grenzen hadden hadden we ook een goeie welvaart. En Nederland is een handelsnatie en fungeert prima in de EU. ONZIN!!!! Nederland zou ook buiten de EU prima functioneren Nederland is te vergelijken met rijke landen als Noorwegen en Zwitserland die zo verstandig waren geweest om helemaal niet toe te treden tot de EU. Al die fucking bullshit over economische belangen dit en dat en sus en so. De EU is helemaal niet voor de lidstaten, maar voor zich zelf en handelsverdragen???? laat me niet lachen, ze bemoeien zich met de interne politiek van de EU lidstaten. Baudet zei het al eens messcherp : “de EU is een jaren 70 oplossing voor een jaren 50 probleem” volledig mee eens. Eurofielen die sferen bij de EU denken anno 2019 nog steeds dat we een jaren 50 probleem hebben en dat het koste wat het kost bij de EU zullen MOETEN!!! en BLIJVEN!!! ongeacht wat het allemaal wel niet kost als netto betaler.M.A.W. Eurofielen leven in het verre verleden. Dat Jean Claude ‘Alcohololica’ Juncker een medaille verdiend door het vergallen van de EU is dat ook meer dan verdiend, hoop dat Von der Leyen de lijdensweg doorzet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.