Sylvana Simons heeft helemaal gelijk: Nederland moet geen asielzoekers uitzetten naar terreurhol Afghanistan

Bij De Dagelijkse Standaard nemen we BIJ1-raadslid Sylvana Simons vaak de maat. Dan moet ik ook het lef hebben om eens te zeggen dat ik het helemaal met haar eens ben als dat zo is. Vandaag nam de Amsterdamse politica het op voor asielzoekers die dreigen te worden uitgezet naar Afghanistan. Onbegrijpelijk, aangezien het land geldt als één van de alleronveiligste landen ter wereld.

Ja ja, ik weet het: Sylvana Simons. Boe, slecht, en zo. Op Facebook gaat u vast schrijven dat DDS een soort Joop 2.0 is geworden, en dat ondergetekende hiermee een open sollicitatie doet voor MSM-journalist. U roept maar lekker, als u zich daar een beter mens door voelt. Maar feit blijft wel dat Sylvana Simons zo heel af en toe tóch de spijker met vrij veel kracht op z’n kop weet te slaan.

Zoals vanochtend. Op Facebook noemen Simons en haar partij BIJ1 het onbegrijpelijk dat Nederland gisteren een Afghaans gezin met jonge kinderen hebben uitgezet naar Afghanistan. Het land is absoluut niet veilig, en de levens van die mensen zijn dan ook in gevaar gebracht vanaf het moment dat het vliegtuig landde op het vliegveld nabij Kaboel. De partij schrijft:

“Een Afghaans gezin met 4 minderjarige kinderen is gisteren uitgezet naar Kabul, na vier jaar in Nederland.

BIJ1 is ontzet dat opnieuw mensenlevens zo in gevaar worden gebracht door de Nederlandse regering. Afghanistan was in 2018 het meest onveilige land ter wereld volgens de Global Peace Index, en het wordt alleen maar erger.

Vorige zomer werd een door Amsterdam BIJ1 ingediende motie aangenomen waarin staat dat de gemeente niet meewerkt aaan uitzettingen naar Afghanistan. Ook vraagt de motie de gemeente om druk in Den Haag te blijven uitoefenen om te stoppen met uitzettingen. De Nederlandse regering gaat echter gewoon door.

Afghanistan is een onveilig land voor iedereen. Daarom pleit BIJ1 voor een ruimhartig asielbeleid voor mensen uit Afghanistan.”

Geen speld tussen te krijgen. Of voor wie meer visueel ingesteld is, hierbij een screenshot van de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoe luidt het reisadvies voor Afghanistan? Nou, zo:

reisadvies afghani

En nee, grappenmakers, dit is het niet ‘Timmermans-effect’ bij de Europese Parlementsverkiezingen. Dit is keiharde terreur, dode mensen en vrijspel voor bloeddorstige ISIS- en Talibanstrijders. Erkend door nota bene de Nederlandse overheid zelf.

Dus nee, daar kan je met goed fatsoen geen asielzoekers naar terugbrengen. Ik snap dat vluchtelingenbeleid geld kost, maar dat beleid lijkt me juist voor deze groep mensen beloont. Als er dan toch zo nodig op bespaard moet worden: zorg dat je de echte veiligelanders – Marokkanen, Albanezen, Serviërs – wat eerder uitgezet krijgt. Want zij keren terug naar landen die blaken van groenkleurige MinBuZa-adviezen (check, check, check). Afghanen? Not so lucky.

Voorlopig toch nog maar even hier houden dus. Tenzij we het op ons geweten willen hebben dat we asielzoekers willens en wetens een gruwelijke dood hebben ingestuurd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. zeurpiet2

  Toch wel teken van doorzettingsvermogen, zo uit bad met nat haar naar de raad. We hebben meer van deze powervrouwen nodig.

  1. ZiggyStardust

   Ik heb dat kaartje gecheckt, op de website van buitenlandse zaken staat dat alleen geld voor Nederlanders en westerlingen. Staat niets over Afghanen.

 2. Rosasolis

  Sylvana heeft helemaal gelijk. Niemand is veilig in Afghanistan, behalve leden van de
  Taliban, en de kwekers van witte papavers, voor opium. Vooral toenmalig Afghaanse
  burger families, die asiel zoekers in Europese landen werden, worden vermoord.
  Sommige vrouwen proberen de strenge wetten te veranderen, zo dat ze meer vrijheid
  krijgen, maar de meeste gewone vrouwen en meisjes komen nooit buiten in openbaar.
  In Afghanistan zijn vrouwen alleen maar eigendom van hun mannen, om veel zonen voor de Taliban te baren.

  1. dario

   Dan zetten we ze uit naar CANADA HAHAHAAHAHAHAHA

   1. Peter Loosduinen

    HAHAHAHAHA en hilarisch bovendien !

    1. dario

     ROSIE speelt graag de eerste viool hahaha

   2. Rosasolis

    @ dario, ach wat bent u dom!

    1. dario

     Nee jij trekt volle zalen met je beroerde Nederlands

     1. Bosche draak

      Dat ze maar oppast, teveel trekken is slecht voor de polsen.

  2. peetjoh. k

   Alleen mensen die zich niet aan de afgaanse wet houden zijn niet veilig. En terrecht. En volgens die wet zijn vrouwen daar eigendom. Wie ben jij om daar wat van te vinden. Ze horen zich gewoon aan hun wet te houden et als wij dat moeten. Afghanistan vergelijken met een land als het onze is dom gelul.

 3. Beukman

  Wat vindt Thierry hiervan?

  1. logisch denken

   Wat denk jezelf ?

  2. Peter Loosduinen

   Zojuist met hem gesproken.
   Hij is hier dolenthousiast over.
   De geur van lavendel en dit goede nieuws maken deze dag bijzonder.

 4. logisch denken

  Liever hun terug naar een onveilig land dan hier over 10 jaar een onveilig land

 5. plakband

  Het gaat hier niet over gelijk hebben.
  Sylvana roept dit gewoon omdat ze anti Nederland is.
  Vier kinderen is overigens niet klimaatbewust.

  1. Trien Knoppen

   vier MINDERJARIGE kinderen… moet je er wel bijzetten om het EXTRA zielig te laten lijken…

   1. Peter Loosduinen

    Het linkse huilcircus is hier gevoelig voor !

 6. JFU

  Er zijn genoeg veilige landen in die regio die ook vluchtelingen opvangen,maar daar willen de meesten niet naar toe..het liefst naar ons land vanwege de uitkeringen en ellenlange procedures zodat ze uiteindelijk gewoon mogen blijven.
  Werkt als een magneet…..

 7. Joshuak

  Ja en als je zo’n kaart erbij pakt kan helemaal geen persoon meer uitzetten want in bijna al die landen zijn radicale groepen actief.

  Kijk landen Als Egypte, nigeria, Libanon Syrië al die landen hebben dan automatisch recht om te blijven..

  Want die landen zijn nu eenmaal een rotzooi dus dan kan je net zo goed bij sylvana aansluiten en oproepen tot open grenzen..

  Want als je niemand meer mag terugsturen komt het op hetzelfde neer als open grenzen.. helemaal gecombineerd met een mislukte intergratie programma als die hier in Nederland is

 8. werikke

  is inderdaad Joop 2.0 aan het worden hier. Afganistan-Nederland. gek dat in die 1000den kilometers niet een veilig stukje land was maar pas in nederland was het veilig. kom op Tim leuk dat je ineens zo sociaal bent geworden maar helaas niet nuchter.

 9. werikke

  Gek dat als er zoveel onzekerheid is of je hier wel ma blijven je toch door blijft fokken zodat je zielig overkomt als je toch weg moet. Ook deze familie bleef fokken om een reden te hebben om hier te blijven.

  1. Peter Loosduinen

   Allemaal een flesje Spa en een ijsje en hupsakee terug naar hun eigen vaderland !!

 10. dario

  LIJKT MIJ EEN EEN STERK VERHAAL EERDER EEN HOAX ..

  1. Joshuak

   Tuurlijk want het staat he politiek gezien niet aan.. feiten zijn n

 11. Bosche draak

  Kan je je wel zo indekken Engelbart, maar het feit blijft natuurlijk dat die kapotte klok van een zeikwijf al zovaak complete kolder loopt te verkondigen, dan moet je niet verbaast staan kijken als de keer dat die breedsmoelkikker eens niet ongelijk heeft (en dus niet je spijker-kop geslijm) de reacties op zich laten wachten.

  En ja dit is weer Nederland op z’n smalst, gooi dat we are here tuig uit amsterdam maar naar die regio en laat de Afghaantjes blijven. (zolang ze zich maar nuttig maken)

 12. Peter Loosduinen

  Nederland moet wel asielzoekers uitzetten naar Afghanistan !
  De kinderen kennen de taal en horen daar thuis.
  De juffrouw op school is daar decent gekleed en kan de kinderen lesgeven in hun eigen taal en cultuur.
  Hier raken de kinderen gestrest door de onzedige kleding ( in hun ogen !!! ) van de onderwijzeressen die andere kleding dragen dan hun moeder.

 13. Ben-NIET-Groen-L

  Ach, in Nederland heb je ook vele plekken waar je als autochtoon niet heen gestuurd wil worden..de No-Go-Zones, dus waar hebben we het over.

 14. Jantje

  Misschien dat soort landen dan toch maar koloniseren?
  We kunnen toch moeilijk 95% van de Afghaanse bevolking hierheen laten komen?
  Ik heb het idee dat je hun, zelf veroorzaakte problemen dan mee importeerd.

  1. Peter Loosduinen

   Wer halb Kalkutta aufnimmt, rettet nicht Kalkutta, sondern wird selbst Kalkutta

 15. merlot

  “Nederland hoeft geen asiel te verlenen aan mensen uit Afghanistan. Het land is veilig genoeg om naar terug te keren. Dat heeft de Raad van State bepaald in een hoger beroep van een Afghaan uit de provincie Ghanzi, wiens asielaanvraag is afgewezen.
  De hoogste bestuursrechter volgt daarmee een eerder vonnis van de rechtbank Den Haag. “De algemene veiligheidssituatie in Afghanistan is zorgelijk en in sommige provincies verder verslechterd”, schrijft de Raad van State over het vonnis. Toch is het volgens de Raad veilig, zolang iemand “geen band heeft met de strijdende partijen in Afghanistan”

  Bron: NOS

 16. RS

  Maar ze gaan wel terug voor vakantie ????

 17. Lex

  Och ze zijn toch allemaal zo zielig. Als het in Afghanistan zo onveilig is, er zijn genoeg veilige landen in Afrika waar ze naar toe kunnen vluchten.

  Nee dat willen ze niet.

  Ze willen liever naar Europa en het liefst naar Duitsland,Frankrijk, Engeland Nederland of Belgie.

  Daar worden ze waarschijnlijk onderhouden tot hun dood aan toe.

  1. h4d3z

   Helemaal mee eens, niks aan toe te voegen.

  2. Lao Tse

   Dat is waarschijnlijk dezelfde reden waarom je hier niet weg bent te slaan, Lex.

   Het zijn net mensen.

   1. Lex

    pardon?

 18. tailgunner

  De ‘vakantiejager’ over Afghanistan:
  Hoewel het land in de afgelopen jaren redelijk negatief in het nieuws is geweest, zijn toch steeds meer avontuurlijke reizigers naar het kleurrijke land getrokken door de magie en de verhalen. Dat is niet zo gek; Afghanistan is een prachtig land met een hele rijke culturele geschiedenis. Het land is onderdeel van Centraal-Azië waar meer dan 31 miljoen mensen wonen. De hoofdstad van deze islamitische republiek is Kabul waar je met een georganiseerde rondreis zeker langskomt. Kabul heeft ook een vliegveld waar je vanaf Nederland diverse vluchten naartoe kunt boeken. Je zult vrijwel altijd via meerdere tussenstops naar Kabul moeten vliegen. Maar wanneer je er eenmaal bent, ben je dit al gauw vergeten. Het landschap is prachtig en is niet te vergelijken met dat van een ander land. Het klimaat is zeer wisselend, hoewel het voornamelijk erg droog is. Je vindt er onder andere het steppeklimaat, het landklimaat en het woestijnklimaat, wat inhoudt dat het er naast droog erg heet kan worden. De zomers zijn er dan ook heel warm en de winters zijn er koud. In het oosten van het land vind je het meeste groen omdat hier de meeste regen valt. Ook in de indrukwekkende bergen valt af en toe regen en natuurlijk sneeuw. Het is dan ook aan te raden om net buiten de hete zomers het land te bezoeken. Bezoek het bruisende Kabul, het economische en culturele centrum van het land. Er wonen maar liefst 3 miljoen mensen in deze stad, wat het meteen de grootste stad maakt. Voordat de stad werd bezet door de Sovjet-Unie was Kabul een belangrijke stop voor reizigers die onderweg waren naar India. Dit zie je terug op verschillende plekken waar zowel westerse als oosterse invloeden te zien zijn. Een deel van de historische gebouwen en het oude centrum is helaas vernietigd door diverse bomaanslagen, maar de gebouwen en monumenten die er nog te zien zijn, zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

  Ik hoop dat daarom de link in mijn eerdere post geplaatst wordt. Kun je zó je die fantastische reis boeken!

 19. peetjoh. k

  Afghanistan is helemaal niet onveilig. Ja mischien voor mensen die zich niet aan de wet houden. Ik snap niet dat mensen boos worden hier als bijv een roker rookt op een plek waar dat niet mag, en dan ook boos word als bijv in Afghanistan een homo wordt gedood. Daar staat in de wet dat dat niet mag. Beetje met 2 maten meten. Wat van de wet van een land niet mag daar gaan alleen de bewoners van dat land over. Dus zolang je je netjes aan de afgaanse wet houd is er niks aan de hand. Allemaal terug dus.

 20. Tman

  Elke sukkel schiet wel eens raak,is geen medaille waard!

 21. Kristalix

  Kennelijk heeft de uitvoerende macht gemeend te moeten uitvoeren. Dat is opzich niet bezwaarlijk. Maar dan wel consequent!

  Beter zou zijn een opvang plek in een Islam land in de regio.

 22. Bolkestein

  Hoeveel kost het ons wel niet dat uitgeprocedeerde asieleisers nog jaren lang de zaak kunnen traineren en frustreren? Mag daar het mes eens in. Ik ben wel even klaar met die asielmaffia.

  1. Lex

   Ik vind dit het beste antwoord van dit hele topic.

   Inderdaad een maal recht op bezwaar tegen de uitspraak en dan ook oprotten.
   enkele reis naar land van origine.

   Willen ze niet weg dan in detentie net zolang dat ze graag weg willen.

   1. Agios

    Ja, detentie kost dan wel weer een smak geld: eten, dinken, licht, kachel, bewaking, sportattributen, luchtplaats en ga zo maar door. En wie betaalt dat? De argeloze Nederlander die dat niet beseft en elke vier jaar weer braaf groen of links kiest. Ik zie niet in hoe je het zou moeten organiseren, maar de groenen en linksen zouden het in gevang houden van zo’n mens moeten betalen. Dan maar een crowdfunding in het leven roepen. De bajesklant krijgt slecht het minimale. De rest wordt betaald uit de crowdpot, waarin Lao en consorten graag zullen participeren. En Kokkie? Die grijpt al in zijn beursje.

 23. Michael M

  Als we nu Sylvana Simons uitzetten naar een onveilig land, dan zijn wij alle verschillende culturen, ras, geslacht, dik, dun, wie dan ook dat vredig met elkaar samenleven in Nederland eindelijk van dat mormel af. Zo krijgt zij niet meer de kans iedereen dat in Nederland leeft met elkaar, tegen elkaar uit te spelen. Mensen als Sylvana Kuzu ontwricht de samenleving!

  1. Lao Tse

   “Als we nu Sylvana Simons uitzetten naar een onveilig land”

   ‘We’ hebben die bevoegdheid niet, Michael, dit is dus een loze opmerking.

   1. Kristalix

    Lao
    Dat is net zo iets als we jou kwijt willen maar we kunnen het niet.

    Jouw overeenkomst met Silvana is overigens treffend. HUISTROL.

 24. Kristalix

  Volslagen normaal dat we Sylvana zouden deporteren
  Of naar Afghanistan uitzetten.

  Kan ze haar boerka gewoon op.
  Zonder Silvana plee borstel Simons is Nederland verl beter af.

 25. Lampje

  Mogen we Sylvana Simons dan wel uitzetten naar Afghanistan? Zij is tenslotte geen asielzoeker maar een uit Paramaribo weggevluchte profiteur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.