Sylvana Simons woedend: 'Afghaans gezin uitgezet naar Afghanistan!'

Geen categoriejul 11 2019, 11:00
Want Afghanistan zou onveilig zijn. Hoewel het gezin in kwestie geen reden heeft om te geloven dat zij het doelwit zouden zijn van geweld.
Sylvana Simons en haar foppartij BIJ1 zijn weer eens woe-dend. De reden is dat de Nederlandse regering een Afghaans gezin, met vier kinderen, uitzet naar het eigen land. Ze gaan dus terug naar Afghanistan. Niet omdat ze dat zelf willen, maar omdat de regering geconcludeerd heeft dat het daar nu veilig genoeg is, in ieder geval voor het gezin in kwestie.
BIJ1 is het daar absoluut niet mee eens. Want je weet: wat die knettergekke partij betreft mogen vluchtelingen nooit gevraagd worden terug te keren naar hun eigen land. Nee, nee, hoe meer mensen naar Nederland komen, ongeacht hun achtergrond en bereidheid om te integreren.
"Een Afghaans gezin met 4 minderjarige kinderen is gisteren uitgezet naar Kabul, na vier jaar in Nederland," aldus BIJ1 op Facebook. "BIJ1 is ontzet dat opnieuw mensenlevens zo in gevaar worden gebracht door de Nederlandse regering. Afghanistan was in 2018 het meest onveilige land ter wereld volgens de Global Peace Index, en het wordt alleen maar erger."
"Vorige zomer werd een door Amsterdam BIJ1 ingediende motie aangenomen waarin staat dat de gemeente niet meewerkt aan uitzettingen naar Afghanistan. Ook vraagt de motie de gemeente om druk in Den Haag te blijven uitoefenen om te stoppen met uitzettingen. De Nederlandse regering gaat echter gewoon door."
"Afghanistan is een onveilig land voor iedereen. Daarom pleit BIJ1 voor een ruimhartig asielbeleid voor mensen uit Afghanistan," concludeert de partij vervolgens.
Maar heeft BIJ1 dan zoveel gedetailleerde informatie dat het gezin in kwestie hun leven niet zeker is? Nee, natuurlijk niet. Het is onrustig in Afghanistan, en dat is wat Sylvana en co. betreft genoeg reden om alle Afghanen die naar Nederland wíllen komen, met open armen te ontvangen.
Knetter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten