Sylvana Simons woedend: ‘Afghaans gezin uitgezet naar Afghanistan!’

vlcsnap-2019-07-01-15h32m34s561
Foto: Sylvana Simons op een festival. Bron: Screenshot DENK.

Want Afghanistan zou onveilig zijn. Hoewel het gezin in kwestie geen reden heeft om te geloven dat zij het doelwit zouden zijn van geweld.

Sylvana Simons en haar foppartij BIJ1 zijn weer eens woe-dend. De reden is dat de Nederlandse regering een Afghaans gezin, met vier kinderen, uitzet naar het eigen land. Ze gaan dus terug naar Afghanistan. Niet omdat ze dat zelf willen, maar omdat de regering geconcludeerd heeft dat het daar nu veilig genoeg is, in ieder geval voor het gezin in kwestie.

BIJ1 is het daar absoluut niet mee eens. Want je weet: wat die knettergekke partij betreft mogen vluchtelingen nooit gevraagd worden terug te keren naar hun eigen land. Nee, nee, hoe meer mensen naar Nederland komen, ongeacht hun achtergrond en bereidheid om te integreren.

“Een Afghaans gezin met 4 minderjarige kinderen is gisteren uitgezet naar Kabul, na vier jaar in Nederland,” aldus BIJ1 op Facebook. “BIJ1 is ontzet dat opnieuw mensenlevens zo in gevaar worden gebracht door de Nederlandse regering. Afghanistan was in 2018 het meest onveilige land ter wereld volgens de Global Peace Index, en het wordt alleen maar erger.”

“Vorige zomer werd een door Amsterdam BIJ1 ingediende motie aangenomen waarin staat dat de gemeente niet meewerkt aan uitzettingen naar Afghanistan. Ook vraagt de motie de gemeente om druk in Den Haag te blijven uitoefenen om te stoppen met uitzettingen. De Nederlandse regering gaat echter gewoon door.”

“Afghanistan is een onveilig land voor iedereen. Daarom pleit BIJ1 voor een ruimhartig asielbeleid voor mensen uit Afghanistan,” concludeert de partij vervolgens.

Maar heeft BIJ1 dan zoveel gedetailleerde informatie dat het gezin in kwestie hun leven niet zeker is? Nee, natuurlijk niet. Het is onrustig in Afghanistan, en dat is wat Sylvana en co. betreft genoeg reden om alle Afghanen die naar Nederland wíllen komen, met open armen te ontvangen.

Knetter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

45 reacties

 1.   

  Leuk, die diversiteit op DDS. Gisteren riep Tim hier nog: “Sylvana Simons heeft helemaal gelijk: Nederland moet geen asielzoekers uitzetten naar terreurhol Afghanistan”

  1.   

   hoeneer word jij uitgezet

  2.   

   Verschil van inzicht tussen eigenaar en hoofdredacteur komt wel vaker voor.
   Meestal delft de hoofdredacteur het onderspit, een hoopvol vooruitzicht.

  3.   

   Hij is de dopper/noppen/duijndam/code/ernst/ en met drollen in een pot ga je geen gesprek aan, hij is dan ook de eeuwig gebande

  4.   

   Gelukkig dat zowel Tim als jij daar niks over te zeggen hebben, blinde kneuzen genoeg in NL.

 2.   

  Wel erg veel ss hier. Het is maar een niemanddalletje.

  1.   

   Wil je mij er buiten laten! :-))

 3.   

  De Afghaanse migratieminister vindt dat zijn westerse collega,s met twee maten meten. Ze verklaren Kabul veilig om asielzoekers naar uit te zetten, maar verlaten hun ambassades zelf niet zonder zware veiligheidsmaatregelen. ”Als ze aankomen op het vliegveld in Kabul, dragen ze meteen een kogelvrij vest en gaan ze in gepantserde voertuigen zitten.” Kabul lijkt meer op een gemilitairiseerde stad dan op een gewone hoofdstad waar mensen in vrede leven. Voor de uitgezette familie is het zeer duidelijk: Kabul is te gevaarlijk. Ze zijn bang voor extremisten in hun wijk. Meestal behoren deze gevluchte Afghanen tot de Hazara,s een minderheid die door extremisten als IS verketterd worden.

 4.   

  Wanneer wordt SS uitgezet?

 5.   

  Prima actie, allemaal uitzetten dat asielspul. Nederland is al overvol.

  1.   

   Suriname is ook veilig en zeer dunbevolkt.

 6.   

  Ik zou ook niet graag uitgezet willen worden in Amsterdam/Rotterdam/Zaandam/Utrecht /Den Haag of in één van de No-Go-zones van deze steden.
  Wat vinden de mensen hier van op DDS?

 7.   

  We wonen in het dichts bevolkte landje op aarde. Eigenlijk kon er met 9 miljoen oal niemand meer bij.
  Bij overbevolking, zoals dierenproeven laten zien, worden de bewoners crimineler, vallen relatie,s uit elkaar en weigeren de vrouwtjes voor hun kinderen te zorgen.
  Wij hebben op het ogenblik 40% echtscheidingen.
  Dagelijks wordt er in dit land wel iemand neergeschoten of gestoken, overvallen zijn aan de orde van de dag.
  Het gros van onze kinderen wordt opgevangen in de kinderopvang.
  Het gros van de mensen kan zich alleen geen huis permitteren.
  Wat zijn we toch gelukkig!!

 8.   

  Lekker terug in eigen land !
  Uitgeprocedeerd = uitgeprocedeerd.
  Geen onzedig geklede schooljuffen voor de moslimkindjes.
  Allemaal gesluierde mama’s.
  Niets mis mee !

 9.   

  Vers van de pers :
  Duitse studie toont bedenkingen tegen islam
  De islam stuit in Duitsland op grote bedenkingen. Iedere tweede persoon ziet dat geloof als een bedreiging, blijkt uit een onderzoek van de Bertelsmann Stichting.

  1.   

   Als het om dieren verzorgen en dieren huisvesting gaat weet men precies wat wel en niet kan om te voorkomen dat dieren ziek, dood of agressief tegen elkaar worden. Dat geld ook voor de zorg van mensensoorten. Alleen de meesten weten dat niet en denken dat men een land vol kan proppen met mensen uit verschillende culturen met verschillende karakters.

  2.   

   Tja Peter hoe zou dat nou toch komen…….
   Europa staat op een kantel punt, combineer je jouw verhaal met het verhaal van @drollenvanger weet je waar het uiteindelijk mee eindigt..
   Onze maatschappij is niet meer in staat om het te “schäffen”, op geen enkel vlak !
   Financieel lukt het niet meer want de gekleurde vergrijzing gaat maar niet aan het werk, dus worden de autochtone Nederlanders maar uitgeput op het niveau van hogere belastingen en langer doorwerken….
   Maatschappelijk lukt het ook niet meer, men kan niet eens meer zwemmen !
   Dan heb ik het nog niet over de criminaliteit en overlast.
   WAT EEN VERRIJKING !

   1.   

    De criminaliteit loopt in West-Europa al jaren terug. Is dat niet te wijten aan de instroom van vredelievende moslims?

    1.   

     Je liegt. Voor zestig procent van de ‘kleinere criminaliteit’ is geen aangifte meer mogelijk, andere misdaden krijgen een vriendelijke label (verward) en de zware misdaad vertoont al jaren een stijgende lijn.

     Met statistieken rommelen is buitengewoon makkelijk. En dan kun je er alles mee bewijzen wat je wilt.

     1.   

      Hoe kan het dan dat er berichten worden geschreven over manipulatie, verdoezelen en verzwijgen van misdaadcijfers door de politie en overheid en er zelfs debatten in de tweede kamer over gehouden worden? Wel bij de feiten blijven Lao Tse.

     2.   

      Als ik lieg dan doe ik dat in goed gezelschap, Oudshoorn. Google eens op ‘Het mysterie van de verdwenen criminaliteit’. Je kunt links- of rechtsom vraagtekens zetten bij de aangiftebereidheid (die per definitie de kleine criminaliteit zou kunnen betreffen) en morrelen aan de statistiek, de trend is eenvoudig niet te ontkennen. De bewering dat de zware criminaliteit stijgt is ook feitelijk onjuist.

    2.   

     Ik denk niet dat al die vredelievende moslims aan het werk zijn !
     Ik denk ook dat het draagvlak om al die asielzoekers van hun natje en droogje te voorzien aan het verdwijnen is !

    3.   

     “De criminaliteit loopt in West-Europa al jaren terug”

     Nee hoor Lao, jij bent echt een achterlijke om dit te beweren, en dat weet iedereen behalve jijzelf en je bipsmaatjes die hier ronddwalen…

  3.   

   Is de Bertelsmann stichting een wetenschappelijk instituut?

   1.   

    Is de CBS dat wel dan? De Bertelsmann stichting heeft een hoog aanzien in Duitsland als het om statistieke cijfers gaat.

 10.   

  De fractievoorzitter van BIJ1?
  Bah,echt niet!

 11.   

  Rechtse reaguurders moeten niet reageren op die uitgeleefde hondekut!

  1.   

   ton:
   ++++++

 12.   

  Hoeveel geld heeft het ons gekost dat dit gezin vier jaar lang de zaak heeft kunnen traineren en frustreren? Hoe is dit sowiezo mogelijk?

 13.   

  Hoe meer buitenlanders hoe beter denkt SS.
  Hun doel is blanke genocide in NL.

 14.   

  Het word tijd dat die niets nut van een Sylvana Simons eens het land word uitgezet.

  Laat zij zich maar eens nuttig maken in Suriname.

 15.   

  In het bovenstaande artikel staat dat er een motie is ingediend door BIJ1. Is die motie aangenomen of (aannemelijker) verworpen? In het laatste geval: niet piepen!

 16.   

  Natuurlijk is het mensje woest; niet voor de familie maar, om goed te laten zien dat nederlanders slecht zijn.
  Ze mag hen ook in huis nemen en onderhouden. Of toch maar niet..

 17.   

  En waneer zetten we deze zwarte vloek eens uit. Heeft hier niks te zoeken deze apin.

  1.   

   peetjoh. k

   Een apin heeft meer verstand. Blijft lekker in bomen en bananen eten. Zelfs dat doet en kan SS niet!

 18.   

  Ach ze gaan er van hier uit, ook weer op vakantie, lekker al het gespaarde uitkeringsgeld en kinderbijslag verbrassen, aan een woning of winkeltje. Ze zien Nederland als een grote gapende kut, iedereen duikt erop. (woorden van een Turkse collega)

 19.   

  Alle Afghanen terug naar Afghanistan.
  Alle Turken terug naar Turkije.
  Alle Syriërs terug naar Syrië.
  Alle Surinamers inclusief Sylvana retour afzender.

 20.   

  Nu alle Surinamers en andere profiteurs het land uit!

 21.   

  Het schijnt dat vooral ter linkerzijde men er van overtuigd is dat wij in dit overbevolkte landje personen moeten opvangen die hun eigen moslimland naar de kloten hebben geholpen.
  Dezelfde personen proberen eenmaal hier beland, eenzelfde soort regiem te vestigen als dat men is ontvlucht. Dit met hulp van wat verdwaalde geesten hier ten lande.
  Zitten we daar in dit overbevolkte landje op te wachten?
  Nee!!

 22.   

  Ze heeft zichzelf weer een kamelencoupe aangemeten, ter ere van de gelukszoekers uit Afghanistan. Dan voelen de moslims zich beter thuis en op hun gemak.

 23.   

  Heel goed als het veilig is terug sturen die lui

 24.   

  Kunnen we niet is wat vinden waardoor we haar kunnen uitwijzen?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!