Te bizar voor woorden: Peter “Schiet PVV’ers dood” Breedveld vrijgesproken van belediging

Hoeveel bewijs we nog moeten hebben dat de rechterlijke macht in Nederland naar links overhelt? Vandaag lijkt me voldoende; scheldblogger Peter Breedveld werd vrijgesproken van belediging. Hij had een rechtse twitteraar uitgescholden voor “valse, laffe, achterbakse NSB’ende pederast” met “kindermisbruikershoofd”, maar de rechter zag er kennelijk geen strafbaar feit in. Dus: vrijspraak.

geerdink vrijspraak

Peter Breedveld, dé Peter Breedveld, staat voor de rechter. Dat konden we twee weken geleden melden. Na jarenlang het internet geteisterd te hebben met bedreigingen en scheldkannonades (al dan niet vergezeld van zijn al even gewetenloze wederhelft Hassnae Bouazza) leek een langverwachte tik op de vingers van ons justitiële systeem dan eindelijk nabij. Maar het mocht niet zo zijn. Zijn NRC-apologete Frederik Geerdink meldde vanmiddag het heugelijke nieuws op Twitter: “Vrijspraak! Glad to say I told you so.”

Breedveld zelf was er ook erg blij mee. Maar zijn compleet kapotgescholden slachtoffer zal er minder blij mee zijn. Die mocht dus kennelijk gewoon een achterbakse NSB’er genoemd worden, mét bovendien het hoofd van een kindermisbruiker. Bedankt, hoor mijnheer de rechter.

Al jaren is Breedveld vrijwel ongelimiteerd aan het provoceren en aan het uitschelden. Hij wilde PVV’ers doodschieten, en slaat columnisten in hun face met een krant. En als hij PVV’ers niet kan zwartmaken met wat ze gedaan hebben, verzint hij gewoon een paar hatelijke citaten.

Kortom: iemand die al jaren schreeuwt om een gerechtelijke veroordeling, maar telkens om steeds twijfelachtiger wordende redenen de dans weet te ontspringen. Met dank aan ons rechtsysteem, dat compleet politiek neutraal is, echt waar hoor. Bah.

Op één punt heeft Peter echter wel gelijk: we hebben nog altijd de schriftelijke uitspraak niet kunnen zien. En dat is wel een beetje vreemd. Wij willen ook graag wel zien waarom een Nederlandse rechtbank allerlei rechtse haatlui om de haverklap veroordeelt, maar de grootste linkse haatzaaier van heel Nederland gewoon ongemoeid laat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Lao Tse

  Tim suggereert met zijn kop boven het artikel dat Breedveld is vrijgesproken van zijn oproep PVV-ers dood te schieten.
  Dat is niet het geval.

  1. Jv

   LT, heb je nu echt niets anders te doen dan andersdenkenden de maat nemen?
   U doet zich voor als wijlen proffessor Diepenhorst, maar dan het tegenovergestelde.
   Dom, arrogant, links gehersenspoeld, demoniserend, etc. Kortom, een linkse anarchist waar andersdenkenden beter met een grote boog omheen kunnen wandelen. Immers, bij u staat kelen doorsnijden, moorden, verkrachten, terreur, etc, etc, als iets dat links gewoon mag uitvoeren om z’n gelijk te halen.
   Zielig figuur bent u!

 2. Lao Tse

  Dat zogenaamde doodschieten van PVV-errs betrof overigens een grap waar geen rechter Breedveld voor zou hebben veroordeeld:

  Hij schrijft er zelf over: „Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap niettemin.”

  Dat lijkt me ook.

  1. Duke

   Als je zulke ‘grappen’ maakt over linkse mensen, moslims, joden of Sylvana, ben je aan de beurt.

   1. Lao Tse

    Andersom nog meer, de roep van demonisering ligt de rechtspopulisten in de mond bestorven.

    1. logisch denken

     rechtspopulisten bestaan niet wel links populisten met een berg demagogie. Al hersenspoelend marcheert het linkse fascisme door de straten.

    2. Cycle25

     Ga je bakkes spoelen, historie ontkenner.

    3. ZiggyStardust

     Lao Tse, jouw uitspraken worden met de dag walgelijker. Maar ook jij hebt recht op vvmu.

    4. Frets

     Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

  2. Cesare

   Misschien komen we jou ook eens voor de grap opzoeken.

  3. Niemandalletje

   Dit was ook een grap zeker?

   “Nou, we mollen hem, hè!
   Joop van Riessen, op aangeven van Diederikje.
   Oh ja, wil alle pvv stemmers ook nog op transport stellen.

   (was maar een grapje hoor)
   https://wewewe.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE&feature=youtu.be

 3. logisch denken

  minder minder minder

  pvvérs dood schieten was slechts een grapje waarvoor je niet veroordeelt kan worden volgens onze tarrel. Pim Fortuyn kan je vertellen waar deze grapjes toe leiden.

  slechts idioten van linkse signatuur nuanceren dit soort uitspraken. Links fascistisch Nederland heeft het absolute alleen recht op geweld, belediging en alles uiteraard onbestraft.

  Ik ben toch zo nieuwsgierig of het electoraat ooit ontwaakt ! Eens moet men toch de rekening en de beledigingen zat zijn van dat linkse rapaille .

  1. Lao Tse

   De context van de bewering maakte duidelijk dat het een grap betrof.

   1. Seneca

    @lao
    echt je bent letterlijk gestoord dat je dit stuk vullis verdedigt.

    1. Lao Tse

     Ik geef toe dat ik een zwak heb voor Breedveld, een briljante columnist.

     Meen ook dat hij niks strafbaars deed.

    2. Beukman

     Lao verdedigt de vrijheid van meningsuiting, @Seneca. Google even als je niet weet wat dat is.

     1. logisch denken

      minder marokkanen is dan wel weer plotseling discriminatie en haatzaaien. linkse hypocriete huilenbalken

     2. Beukman

      Als Konings “minder Marokkanen” had geroepen, had niemand er naar gekraaid.
      Gebruik je verstand toch eens, @Denkman.

     3. logisch denken

      dus toch een ongelijke behandeling , dank je voor je bevestiging

     4. ZiggyStardust

      Roep dan paf!

   2. logisch denken

    ga het even uitleggen aan volkert en zijn vriendjes voordat ze het weer letterlijk nemen tarrel

   3. ZiggyStardust

    Ah, context, net zoals minder, minder, minder. Nu begrijp ik het.

  2. EU kok

   Quote : Pim Fortuyn kan je vertellen waar deze grapjes toe leiden.
   .
   Dat noem ik nog eens logisch denken.
   Luisteren naar Pim op een Italiaans kerkhof.

   1. logisch denken

    dwangbuisje weer los c o ck , mag je weer even tikken ?

    1. Frets

     hij trekt weer een slijmspoor, de patatcock met ‘ck’

 4. merlot

  Op de site FrontaalNaakt verschenen ooit islamkritische artikelen. Onder andere van de hand van een vaardig auteur als Lagonda (nog te vinden op het net).

  Totdat Breedveld een relatie kreeg met Hassnae Bouazza. Toen ging het roer radicaal om. De islamcritici verdwenen en Peter en Hassnae hadden het rijk alleen met hun extreemlinkse islam-apologetische gezwets.

  Breedveld is dus een windvaan die zijn lul achterna liep.

  Wat Hassnae betreft. Haar beroemde broer Hafid heeft de islam afgezworen en is terecht zéér kritisch op dat woestijngeloof, maar zij zit er helemaal in vastgebakken.

  Je ziet: de meest vrouwonvriendelijke religie die ooit heeft bestaan kan zich nog steeds verheugen in vrouwen die die barbaarse smeerlapperij te vuur en te zwaard verdedigen.

  Stockholm-syndroom?

  1. RobVerhoeven

   “Totdat Breedveld een relatie kreeg met Hassnae Bouazza” En z’n vrouw en doodzieke zoontje bij het oud vuil zette, maar later in een column zielig zat te doen om nog enigszins vaderlijke gevoelens te huichelen! En die ‘briljante columnist’ is in het echt een hakkelende idioot die niet één zin recht uit z´n stinkende kebabbek kan krijgen!

 5. Beukman

  Krokodillentranen. Op DDS worden heel wat ergere verwensingen geuit waar ik nooit iets over hoor. Niet alleen richting Sylvana Simons en pak hem beet Melkert:

  Die zouden alsnog een nekschot dienen te krijgen, behalve Melkert, die verdient een dumdum kogel in zijn darmen geschoten te krijgen.

  , maar ook richting enkele potsers alhier, en zelfs hun kinderen:

  Jouw ingewanden schop ik graag aan gort.

  Ik hoop dat je kinderen binnen kort doodgestoken worden door je islam buren
  kom ik je feliciteren

  Ik hoop, Beuk, met al mijn atomen in mijn lichaam, dat jouw zwangere dochter haar buik open gesneden wordt, en dat ik jou jakkend in een hoekje zie zitten…

  jij bent ongedierte wat moet worden uitgeroeid.

  Dat jullie de zelfde, de doodstraf waardige mentaliteit hebben is een ding wat zeker is, eigenlijk zou men voor jullie beiden een duo krukje dienen te ontwerpen, met een soortgelijke lus om jullie smerige kippennek.
  En jullie dan ophangen aan van die lantarenpalen met aan beide zijdes van die bogen met een lamp, opdat jullie doodstrijd goed wordt weergegeven op geenstijl…..smerige vieze landverraders!

  En wat je vriend paardepisnek betreft, kom eens langs in Rockanje, Tarzan in de hongerwinter die je bent, dan schop ik met plezier je organen aan gort en laat ze je opvreten met gebroken vingers, lullo.

  Peter Breedveld wordt dagelijk uitgescholden en doodgewenst. Slaat ie een keertje terug, begint het slachtoffer meteen te piepen. Het is vast een PVV-stemmer. Die zijn doorgaans een stuk beter in uitdelen dan in incasseren.

  1. logisch denken

   hullie doen het , hullie zijn begonnen , heb je nu werkelijk niks beters beukman ? Je verheerlijkt het of je verwerpt het.

   Jij verheerlijkt het dus nu nooit meer zeuren als er iets over je gezegd word

   1. Beukman

    Typisch toch @Denk, dat ik van uitgerekend jou als compulsief reactiemannetje nooit een kritisch woord heb mogen lezen over het gescheld en de doodsverwensingen hier op DDS.

    1. merlot

     “…nooit een kritisch woord heb mogen lezen over het gescheld en de doodsverwensingen hier op DDS”

     Niet dat ik me aangesproken voel, maar ik ben best bereid om te verklaren waarom ik daar zelden of nooit afstand van neem, Beukman:

     1) Ik ben geen politieagent of moderator en heb geen behoefte om met het bekende vingertje te wapperen.

     2) Ik neem die uitspraken niet zo serieus. Het is in mijn ogen niet veel meer dan het zich verbaal afreageren.

     3) Vaak is het een reactie op gezuig van een trol en dat kan ik goed begrijpen, want sommige trollen zijn erop uit om andersdenkenden het bloed onder de nagels vandaan te halen (je weet vast wel wie daar de kampioen in is).

     4) Ik door ervaring weet dat sommige reaguurders die zich van dit soort taal bedienen van het type “ruwe bolster, blanke pit” zijn (ook hier weet je vast wel wie ik daar onder andere mee bedoel).

     5) Verder vind ik niet dat jij zelf een dergelijke bejegening hebt verdiend. Je bent geen trol en maakt op mij de indruk (en we kennen elkaar al een tijdje via dit medium) een goeie vent te zijn.

     1. Beukman

      Dank je voor het vertrouwen, @merlot, voor een groot deel kan ik het wel met je eens zijn. Ik zal dan ook niet snel aangifte doen tegen iemand die hoopt dat mijn kinderen spoedig zullen sterven, dat de buik van mijn vrouw wordt opengesneden, en dat ik word opgehangen. Als een gebrek aan beschaving beschouw ik dergelijke opmerkingen wel, en ik zou het toejuichen als DDS hiertegen optrad.

      Maar hier gaat het om de compulsieve reageerder “logisch denken”. Hij scheldt graag anderen verrot (in kleine letters, dat dan weer wel), en ook vindt hij het duidelijk geen goede zaak dat Breedveld is vrijgesproken.

      Is het dan niet des te opmerkelijker dat deze persoon, deze “logisch denken”-figuur, die in een draad vaak van reply naar reply springt als een hoofdluis van hoofd tot hoofd, teneinde er zijn eigen reactie overheen te plassen, nimmer de kans grijpt om potsers die het hier bont maken tot de orde te roepen? Daartoe zijn hier legio kansen, maar hij laat ze onbenut.

     2. Lao Tse

      “ Vaak is het een reactie op gezuig van een trol en dat kan ik goed begrijpen, want sommige trollen zijn erop uit om andersdenkenden het bloed onder de nagels vandaan te halen (je weet vast wel wie daar de kampioen in is).”

      Merlot heeft wel begrip voor doodsbedreigingen en doodswensen. Die hinderlijke andersdenkenden verdienen natuurlijk ferm weerwoord.

     3. merlot

      “Dank je voor het vertrouwen, @merlot, voor een groot deel kan ik het wel met je eens zijn.”

      Laten we het daar dan maar op houden, Beukman.

      Wel te rusten.

     4. Beukman

      Slaap lekker, @merlot.

    2. logisch denken

     ik ken ze ook niet , heb je er van mij ? NEE ? houd je bakkes dan mispunt en ga je vriendje tarrel verdedigen

     1. merlot

      Beukman zou er goed aan doen de übertrol “tarrel” te laten vallen.

      Dan zou hier meer ruimte ontstaan voor uitwisseling van gedachten zonder dat eeuwige gejen.

     2. Lao Tse

      Hiermee kan ik instemmen, merlot. Nadat ik, naar aanleiding van de inspirerende bijdragen van iemand die zich ‘logisch denken’ noemt, heb uitgezocht wat ‘tarrels’ zijn kan ik de afkeer jegens deze vervelende wezentjes helemaal onderschrijven.

      Ik ga zelfs verder: dood aan de tarrels dan wel terug naar hun eigen land!

     3. EU kok

      Merlot heeft last van “oud zeer”
      Stap er toch eens over heen.
      Nieuwe naam, nieuw begin.

     4. Lao Tse

      Dat gaat niet meer lukken, EU kok. De krenking zit te diep.

     5. logisch denken

      oud zeer ?? die krankzinnige vergelijkingen , stupide verwijzingen en onzinnige koppelingen zijn toch van vandaag zegge 1 uur oud ?

      ons trollen legioen kan ook al niet klok kijken

     6. Beukman

      Interessant @Lao, ook ik kende het woord niet. Het staat niet in de Van Dale, ook niet in mijn nogal compleet ogende editie van 1899. Zelfs in WNT ontbreekt het. Maar gelukkig hebben we Google toch.

      Wat zegt het als iemand amper interpunctie gebruikt, de caps niet weet te vinden, en voortdurend een woord bezigt van een zeer klein voorwerpje dat een persoon die zijn reet niet goed afveegt aantreft in zijn kont, als hij daar met zijn vinger diep in poert? Wat leert dit over die persoon?

     7. logisch denken

      kan je jou wat leren dan beukman ? hoogmoed komt voor de val , kijk je uit morgen op straat ?

     8. Frets

      Flikker toch op Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/F.C. Labrouste/Lao Tse, de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast met zweetvoeten die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

    3. Frets

     Wie de zuigflikker Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/F.C. Labrouste/Lao Tse verdedigt is uit hetzelfde hout gesneden, dat kan beukman zich aantrekken, geen haar beter; de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak, eeuwig gebande en pisvlek.

    4. Bosche draak

     Moet je er wel bijzeggen dat je die verbale verwensingen steevast naar je kop geslingerd krijgt omdat je een walgelijke stokende zuiger bent die enkel kan afzwakken, goedpraten en wegkijken.
     Tekst op een scherm is het meer niet, broekhoest Bredeveld is niet eens relevant vergeleken met jouw verongelijkte gehinnik.

  2. Lao Tse

   “Peter Breedveld wordt dagelijks uitgescholden en doodgewenst. Slaat ie een keertje terug, begint het slachtoffer meteen te piepen. Het is vast een PVV-stemmer. Die zijn doorgaans een stuk beter in uitdelen dan in incasseren.”

   Ja, de ‘demonisering’ ligt de rechtspopulisten in de mond bestorven. Jankerds.

   Essentieel in al dit gewoel is overigens dat Breedveld terecht door de rechter werd vrijgesproken in zijn uitlating jegens de twitteraar Konings. Die bestookte Breedveld en zijn vriendin, schrijver Hassnae Bouazza, jarenlang met racistische commentaren. In reactie daarop schreef Breedveld op zijn blog Frontaal Naakt over Konings: ‘Een beetje een kindermisbruikershoofd heeft-ie wel.’

   Vervolgens liep de zak naar de rechter.

   1. logisch denken

    herhaling van zetten links hypocriet gedrocht. Hierboven had je exact hetzelfde geschreven. Is dit de linkse consensus ? Heel vaak opschrijven totdat je het zelf geloofd ?

    Waar kan ik rechtspopulisten vinden links hypocriet gedrocht ?

    Essentieel is of de uitingen objectief aan elkaar gelijk zijn. Een oproep tot schieten kan in een context zelfs geen geintje zijn leeghoofd

 6. EU kok

  Uitlatingen van Breedveld, welke vrijwel identiek zijn aan uitlatingen van een aantal reageerders alhier, worden nu ineens afgekeurd door reageerders welke anders hun mond houden.
  Behoorlijk hypocriet.

  1. logisch denken

   een simpele uitspraak over minder marokkanen wordt vervolgd maar het afschieten van pvv’ers is een geintje

   Wil de echte hypocriet opstaan 🙂 🙂

   1. EU kok

    Logisch reageren denkt: Kom, laat ik eens 2 zaken noemen die werkelijk niets met het artikel te maken hebben.

    1. logisch denken

     onze c o ck is dus opgestaan , dank u

 7. Jumping

  Ook deze Linkse Rechter bevestigd simpel de stelling.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. DidiMadloba

   En dan doet voor u de vrijheid van meningsuiting de deur dicht?

 8. plakband

  Hoe linkser de rechter, hoe krommer de rechtspraak.

 9. victus

  Lach er maar om. Dat is beste. Dit soort mensen met een imposante muil zijn de grootste angsthazen. Roepen hysterisch om hulp van de politie die toevallig met 25 man brommertjes aan het controleren zijn in de straat. Om een enge spin uit de gordijnen te halen.

 10. Beukman

  Die Konings heeft trouwens inderdaad zo’n kop dat ik mijn kinderen nooit en te nimmer aan hem zou toevertrouwen. Treffend beschreven Peter, en van harte gefeliciteerd met je vrijspraak!

  Trouwens, de viespeuk van een Konings heeft naarstig zijn website over het object van zijn obessie, Breedveld, op slot gegooid. De man heeft duidelijk wat te verbergen. Opvallend veel jongetjes op zijn foto-site. Die staan er nog op. Jammer Konings van je . Je maakt best aardige foto’s immers.

 11. Heras

  Gewoon over 2 jaar Pvv stemmen.

 12. J.Rademaker

  -Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten-

  Deze man wordt in brede kring serieus genomen, ik stel vast dat dat heel gevaarlijk is.
  Begrijp die rechter wel, ontoerekeningsvatbaar.

 13. Punt50

  Het is niet erg, als het maar twee kanten op werkt. Dus, MINDER, MINDER, MINDER.

 14. DidiMadloba

  Dat heet vrijheid van meningsuiting.
  Die is niet onbeperkt, maar wordt wel heel ruim gezien als het gaat om politiek debat.

  Een rechter “links” noemen omdat hij de vrijheid van meningsuiting koestert is wel de limit.

 15. Veteraan

  Beetje schelden moet kunnen toch ?
  Hoorde trouwens wel dat Peter de islam toe hangt omdat pedofilie daar wel kan.
  Altijd die regeltjes die je weerhouden om je leuter in een kleuter te steken hé, Peter.
  Ik voel met je mee hoor en fijn dat je gelijk hebt gehad.
  Val nu maar dood Linkse, pedofiele rat

 16. Pescador

  De hele rechterlijke macht en het om zijn misschien nog wel zieker als het partij kartel, ze maken samen ons lant helemaal kapot

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wat een gezeur allemaal ! Het stikt hier van de Breedveld Baby’s !
  Allemaal zwaar gehandicapte buitenechtelijke couveuse kindertjes met erfelijke afwijkingen. Moet kunnen toch ! Goed voor de kijkcijfers !

  1. Bosche draak

   En sommige nemen zelf een franse naam aan en gaan achterlijk lopen doen op een forumpje.
   Wie de bal kaatst sukkel….

 18. Volki Ruski

  Ik hou wel van grappen, maak ze vaak zelf ook, zoals, Laten we die Breedveld zelf aanpakken, als ie uiteindelijk vrij komt…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.