Tjakka! Ondernemer deelt schop uit aan DENK-doebers: moeten €1800 lappen wegens onterechte intimidatie-rechtszaak

Statera, het wetenschappelijk bureau van Tunahan Kuzu’s DENK, moet diep in de buidel tasten omdat ze een onterechte rechtszaak zijn begonnen tegen Eduard Nandelall en zijn bedrijf OptimusAd. De partij en hun ‘WI’ beschuldigen Nandelall van misbruik van subsidie en kwaadsprekerij. De rechter wijst vandaag beide aantijgingen echter naar de prullenbak, en veroordeelt DENK-club Statera tot het betalen van €1800. Bam!

Vandaag vond de uitspraak plaats in de zaak die Statera, het wetenschappelijke instituut van DENK, had aangespannen tegen advertentiebedrijf OptimusAd van ondernemer Eduard Nandelall. Het werd een genant verlies voor DENK: ze zijn op geen enkel relevant punt in het gelijk gesteld en moeten €1811,40 betalen om OptimusAd en ondernemer Eduard Nandelall schadeloos te stellen voor alle treiterprocedures die zij hem hebben aangedaan. Nandelall kreeg namelijk de schuld van het misbruiken van subsidies en het doen van ‘kwetsende’ uitspraken over DENK. De rechter was het met beide aantijgingen fundamenteel oneens.

De zaak, die diende op 16 mei, zat zo in elkaar: in het kader van het referendum over de inlichtingendiensten had het bedrijf namelijk onderzoek uitgevoerd, en op aandringen van DENK-medewerkers daar ook wat info aan toegevoegd over enkele gemeentes waar DENK meedeed met de gemeenteraadsverkiezingen en reclamecampagnes op ‘allochtone’ media. De subsidie die DENK hiervoor kreeg, was echter niet bedoeld voor andere zaken. Maar dat is DENK zélf aan te rekenen, en niet OptimusAd. Die laatste voerde slechts een betaalde opdracht uit.

Bovendien wilde Statera/DENK ook Nandelall monddood maken: hij had in de media verscheidene “kwetsende” uitspraken gedaan die tranen over de DENK-wangetjes deden biggelen. Het begon namelijk eerst met een haatcampagne van DENK zélf, waarna journalisten met vragen naar de ondernemer kwamen. Hij gaf een persconferentie, om zichzelf te verweren tegen al die bizarre aantijgingen. En daarvoor moet Nandelall nu boeten? Natuurlijk niet, zo oordeelde de rechter vandaag.

En dus kreeg DENK vandaag een flink pak op de broek: al hun vorderingen werden afgewezen, en ze moeten de juridische kosten van Nandelall en OptimusAd betalen. Mooi zo, want dat zijn weer €1200 die ze kunnen steken in het maken van grievende haatfilmpjes tegen – ik noem maar wat – ADO Den Haag of Israël.

In een reactie richting DDS na zijn triomf in de rechtbank toont Eduard Nandelall zich strijdlustig tegenover de verliezende jokkebrokken van DENK:

“Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel. En dat ze gewaarschuwd mogen zijn voor de toekomst!”

Zo is het natuurlijk ook. Zie het gehele vonnis hieronder:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. dario

  Er hadden eingelijk nog een paar 00 meer voor de komma moeten staan was beter geweest .
  Dit bedrag is weer een lachertje

 2. logisch denken

  helaas komt de partijsubsidie uit de grote ruif en draait de belastingbetaler op voor de rekening

 3. ManusR

  Wat een joke, turken met een” wetenschappelijk” buro, dat is om te gieren.

 4. Heras

  Dit is de zoveelste boete…denk stikt er dadelijk in

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.