Tuurlijk! Donald Trump wéér beschuldigd van racisme door Nancy Pelosi

Geen categoriejul 28 2019, 8:00
De Amerikaanse president kan niets goed doen of het deugt niet. Met name Amerikaanse volksvertegenwoordigers in de senaat en het huis van afgevaardigden halen Trump regelmatig het bloed onder de nagels vandaan. Dit weekend was het weer eens de beurt van Nancy Pelosi om op de teentjes van Trump te gaan stampen. De aanval op Twitter van Trump op Elijah Cummings waarin de president hem als "brutale pestkop" wegzette was de druppel.
Trump zou in een Tweet opmerkingen hebben gemaakt over de stad Baltimore. Daarover schreef de president dat het een "walgelijke, door ratten en knaagdieren geteisterd" plek was en dat het stadje meer aandacht behoeft van vertegenwoordiger Cummings.
De reactie van Pelosi was vervolgens heftig en ze beschuldigde Trump van racisme om zijn sneer naar Cummings. Van suprioriteitsdenken op basis van ras was geen sprake, maar dat de president 'onvriendelijk' was zou wel genoeg zijn voor het label.. Maar eigenlijk was de opmerking van Trump een rake.
Wanneer steden tot puin vervallen door wanbeleid van de Democraten is het toch logisch dat iemand daar ooit iets van gaat zeggen. Daar is niets racistisch aan. Vorige week kwam Trump overigens ook al in opspraak en veroordeelde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een aantal uitspraken van hun president.
Zijn uitspraken waren gericht aan vrouwelijke Democratische congresleden waarover hij schreef dat ze "beter terug kunnen gaan naar het land waar ze vandaan komen om zich daar in te zetten voor de mislukte en door misdaad geteisterde plaatsen." Ook dat is geen racisme, maar wel voer voor ophef natuurlijk. Dat het onvriendelijke uitspraken zijn, dat mag gezegd worden, maar om de president van racisme te beschuldigen gaat wel erg ver.
Nancy Pelosi gaat daarin het meest verre. Volgens haar is Trump een regelrechte racist:

"schandelijk, walgelijk en racistisch."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten