Verrassing! Groene klimaatpausen blijken inhalige geldwolven, slurpen kwart miljoen belastinggeld op

Ed Nijpels, Diederik Samsom en de overige door het klimaat aangestelde klimaatvergadertijgers hebben zelf niet zo’n last van alle nieuwe klimaatbelastingen: voor hun voorstellen om Nederland kaal te plukken ter ere van het klimaat, is de Klimaattafelbende van Zes vorstelijk beloond van ons belastinggeld.

Klimaatbeleid. Voor gewone burgers is het een excuus om meer belasting te moeten betalen. Maar voor gesjeesde partijleiders die zich hebben getransformeerd tot handige lobbyisten met tentakels naar zowel politiek als bedrijfsleven, is het big business. Ja, je kan nog eens verschrikkelijk rijk worden dankzij dat dekselse klimaat. Dan moet je wel een politieke partij richting de electorale slachtbank hebben geleid (hoi Ed Nijpels (VVD), hoi Diederik Samsom (PvdA), hoi Pieter van Geel (CDA)), maar dan krijg je er ook wat voor terug. Een heleboel cash uit de staatskas, welteverstaan:

“Ed Nijpels en zijn vijf tafelvoorzitters hebben voor bijna een kwart miljoen euro gedeclareerd tijdens de onderhandelingen voor het klimaatakkoord. Het gaat om reiskosten, werkzaamheden en andere uitgaven.

De bedragen voor onder meer ’zitgeld’ en vervoer lopen uiteen van ruim twintigduizend euro tot slechts enkele honderden euro’s. Specifieke bonnetjes of facturen heeft minister Wiebes niet vrijgegeven. Het totaalbedrag komt 237.732 euro en 43 cent.”

Kijk, een beetje vergaderingen voorzitten en je zelf voorstellen als redder van de wereld. En voila: je hebt de bankrekening weer eens lekker gespekt. Simpel als dat!

Het is de treurnis ten top. Dat de aarde opwarmt en de mens daar in ieder geval voor een belangrijk deel schuld aan bijdraagt, is een feit. Maar dat die situatie vervolgens uitgebuit wordt door een stel inhalige ex-politici die zo’n crisis aanwenden om hun zakken eens goed te vullen is geen automatisch verschijnsel, maar beleid. Beleid dat je vanzelf krijgt wanneer je de Nederlandse poldercultuur met de gewoontes van het partijkartel kruist. Uitkomst? De Perverse geldschepperij. Bah.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad een zeer goede woordkeuze.
  De Persverse geldschepperij.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Korporaal Monty

   “Nederland is een keiverrot land geworden.”

   En ja hoor daar is hij weer ons sociaal minderbedeelde forumlid.

   Ben benieuwd of mensen nu wel een beetje moe van je goed onderbouwde kopieën en plak reactie zijn.

   Misschien moest je eens gaan werken dan zou voor jou Nederland er net zo mooi uit zien als voor velen.

   1. werikke

    ik wordt niet moe van Jumping. Helemaal met hem (of haar ) eens. wordt moe van jou . (mag dat ook )

    1. Korporaal Monty

     Tuurlijk, we leven in een vrij land.
     Als het echt ‘kei verrot’ was zou het hoogstwaarschijnlijk niet mogen.

     1. merlot

      Jumping voegt inhoudelijk weinig toe met zijn voortdurende herhalingen.

      Maar als het hem oplucht, why not? Mij stoort het niet.

      Dus, kutkorporaaltje, hou eens op met die man te stalken. Probeer zelf eens met inhoud te komen, want dat heb ik van jou nog niet gezien.

     2. Korporaal Monty

      @merlot 4 uur ago
      “Jumping voegt inhoudelijk weinig toe met zijn voortdurende herhalingen.

      Maar als het hem oplucht”

      Wat als het mij oplucht om te reageren op iemand die keer op keer ons land als ‘kei verrot’ wegzet door eigen falen.

      Dat stoort jou?

 2. Cycle25

  Critici daarentegen menen dat Nijpels Nederland juist al dertig jaar opzadelt met al te alarmerende verhalen en niet te vergeten torenhoge kosten. Destijds luidde hij de noodklok over zure regen, nu over de opwarming van de aarde. Dat het met die zure regen uiteindelijk wel meeviel, vindt hij geen ondermijning van zijn geloofwaardigheid als ‘klimaatgoeroe’.

  Paniek goeroes, dat verkoopt namelijk..

  1. Cycle25

   Vervolg artikel : ‘Dat zure regen geen probleem meer is, komt doordat we maatregelen hebben genomen,’ zegt Nijpels in gesprek met Elsevier Weekblad. En dat hij de portemonnee van de gewone man gaat plunderen, ontkent hij in datzelfde interview. Bestrijding van de opwarming zal de Nederlandse burgers ‘maar 55 cent per dag’ kosten, 200 euro per jaar.

   Net zo geloofwaardig als die oplichter Rutte ? Met z’n 1000 pop zou Nederland 5 gratis transitiekosten krijgen, o wacht….VVD, Vereniging Van Demagogie.

   Laat die voormalige autopartij eens zijn smoel dichthouden, stelletje hypocrieten, zodra ze “centjes” zien rinkelen gaan dit soort wolven weer op pad.

   1. Agios

    Ben benieuwd op welke maatrnegelen Nijpeld doelt. Niets is er gedaan en de bui is vanzelf overgetrokken. Om dat aan genomen maatregelen toe te schrijven, is zo ontzettend liegen. Zo ontzettend hufterig links.

  2. Jumping

   Wij kwamen vroeger nogal eens in de Teerkamer, B op Zoom.
   Ik herinner mij nog een figuur die daar ook regelmatig vertoefde, was altijd nadrukkelijk aanwezig is later iets gaan doen rondom het zakken vullen aangaande klimaat.

   Een type een te warme aardappel in je mond.

 3. victus

  dat is drijfveer nummer 1: geld!
  Schimmige dealtjes en handjeklap over de toekomstige te verdelen buit. In plaats van echte deskundigen zetten ze uitgerangeerde politici op de bok die nou niet bepaald uitblinken in betrouwbaarheid en consistentie. Hoe hard ze ook het tegendeel roepen in de welgevallige ja knikkende welgevallige media.

 4. Watcher

  ”Dat de aarde opwarmt en de mens daar in ieder geval voor een belangrijk deel schuld aan bijdraagt, is een feit. ”

  Tim, dat is vloeken in de kerk…

  1. Mars020

   Klopt helemaal.. Zwart trekt warmte aan en Nederland wordt door links volgepropt met dobberaars uit Afrika. Dus is het niet zo vreemd, dat de temperatuur stijgt.

 5. plakband

  Ik ben niet verbaasd.
  Dat is toch overeekomstig de linkse lijfspeuk.
  Links lullen en rechts zakken vullen.

 6. logisch denken

  het eerder beweerde eigen gewin krijgt steeds meer handen en voeten. Nu nog even de verstrengelde belangen boven tafel bij zonnepanelen en windmolen industrie. Hypocriete linkse zakkenvullers

  1. Watcher

   Alles waar @l h en DDS het niet mee eens is, staat voor links.
   Mag dus aannemen dat alleen FvD en SGP, staat voor rechts?

   Dat staat dus voor een gillende maar zielige minderheid.

 7. Duckday

  Het blijven zakken vullers En door onkunde onbekwaamheid van de politiek zal dit blijven gebeuren en zal het met de mantel der liefde bedekt worden We zijn een verrot land dank zei de marktwerking (eigenbelang) Sinds het aantreden van Hr Rutte het het steeds slechter met de waarde van de politiek Hoeveel zijn al afgetreden met vermelding VVD en kijk eens wat er nu nog in zit Cursus sorry viert de boven toon geen enkel moraal macht hoogmoed waanzin En de media helpt gewoon mee Nederland EXIT EU stem vrij en blij PVV er bij

 8. JFU

  Links lullen en rechts zakkenvullen….doen ze al jaaaaren!!

 9. tailgunner

  Inhalige geldwolven. Ja, wat dacht je anders? Dat ze het goed met je voorhebben en dat ze ook maar iets om het milieu geven? Nee, natuurlijk niet. Alleen domme mensen trappen daar nog in. Deze figuren doen het net zo hard voor het geld als al die andere geldwolven collega’s. Die zitten dingen te verzinnen om geld binnen te harken. Dat is hun verdienmodel, net als al dat andere milieutuig.

  Wil je nog een leuk voorbeeld van een linkse geldwolf? Een tijdje geleden alweer: Paul Rosenmöller, zit in de raad van toezicht van APG. Komt één dag per jaar en harkt 70.000 euro binnen. Hij zit in meer van dat soort clubjes. Links lullen, rechts zakken vullen.

 10. RobVerhoeven

  “Dat de aarde opwarmt en de mens daar in ieder geval voor een belangrijk deel schuld aan bijdraagt, is een feit”
  Als dit jouw feiten zijn Tim, hoe ‘feitelijk’ zijn de rest van je schrijverijen dan?
  De bijdrage cs schuld van de mens aan de opwarming wordt door kritische wetenschappers geschat (let op het woord: ‘geschat’) op ten hoogste 4%!

  1. fockingworst

   @robverhoeven schot in de roos.. Raak!

 11. Agios

  Het is het eeuwige oude liedje. Water preken en zelf wijn drinken. Bah wat een volk. Praat links doe links en dan krijg je, zoals het eruit ziet, de zekerheid dat je jezelf verrijken kunt.

 12. Heras

  Dat vermoedde ik al. Het heeft niets met het milieu te maken, maar alles met geld.het zal mij niets verbazen als groenlinks ook een tweede agenda blijkt te hebben.

 13. Michael M

  Geldwolven zijn het. Door dit Klimaatgedoe zijn hiermee nieuwe geldstromen gevonden om de Europese burger verder kaal te plukken voor de ECB, IMF schatkist in Brussel. Wanneer China alleen al 4,5 dag nodig heeft om net zoveel CO2 uit te stoten als dat wat Nederland in 1 jaar uitstoot, dan moet er toch een lampje gaan branden in de gedachten van mensen !!!!!

 14. Michael M

  Dat de aarde opwarmt hoef je Nederland en Europa niet keihard aan te pakken. Als je de planeet echt wil helpen dan moet je de grootverbruikers China, Rusland, Azië aanpakken. Reuze continenten. Anders gaan we het nooit meer redden, al smijt Europa triljoenen miljarden euro’s in !!!!!

 15. goedisfout

  Deze activisten moeten toch worden beloond voor het naar de slachtbank leiden van de Nederlandse burgers. Te zot voor woorden, tafels met activisten en lobbyisten en de burgers mogen het betalen. Dat Wiebes niet deugt blijkt uit het WOB verzoek, alle kritische informatie zwart gemaakt.
  ER GAAT NIETS BOVEN AARDGAS.

 16. Punt50

  Aloude spreuk, links lullen rechts zakkenvullen gaat nog steeds op.

 17. Cesare

  Als je die Ed Nijpels gelooft dan ben je toch wel heel diep gezonken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.