Video! Peter R. de Vries springt in de bres voor antisemitische vrouwenhaatrapper Sevn Alias

Kijk, daar hebben we Peter R. de Vries weer. En – verrassing! – hij komt het weer eens opnemen voor een volledig verknipt, antisemitisch en bizar figuur. Ditmaal de tuigrapper Sevn Alias, die misschien wel ’s werelds meest vrouwonvriendelijke teksten de wereld in slingert via zijn “liedjes” – als je die al zo mag noemen.

Dat Peter R. de Vries beschikt over een finaal gemolesteerd moreel kompas, dat bleek gisteravond wel weer toen hij in de studio van NPO Radio 1 mocht losgaan op de controverse rond de verwijderde bordjes van de Zwarte Cross. De meeste pratende hoofden van dit land hadden het gelukkig bij het juiste eind: we moeten af van het idee dat we de Nederlandse bevolking moeten beschermen tegen ‘kwetsende’ satire.

Satire, zoals de altijd flegmatische Erdal Balci vanochtend twitterde, is één van de voorwaarden voor de bloei van onze cultuur geweest: “Europa heeft een duizend jaar oude traditie waarin satire en ontwikkeling hand in hand gaan. Buigen voor religieus despotisme en de spotternij uit de cultuur bannen zal dit continent verlammen. Een taboe op humor is het eerste gat dat tirannen slaan in de muur van beschaving.” Amen!

Maar iemand die daar natuurlijk weer eens helemaal niets over kwijt kon, was Peter R. de Vries. Aan hem geen vergezichten over de vrije samenleving en hoe humorloze langetenenjankers deze proberen af te breken. Nee, hij kon alleen met z’n irritante vingertje zwaaien naar degenen die wezen op de hypocrisie van de Zwarte Cross-boycotroepers. De meest vooraanstaande onder hen was rapper Sevn Alias. En dat uitgerekend hij viel over taalgebruik, was natuurlijk grenzeloos hypocriet. In z’n eigen rap’liedjes’ houdt hij er zelf behoorlijk antisemitische en vrouwonvriendelijke teksten op na. Dat mag dan kennelijk weer wel, ofzo.

Driemaal raden voor wie Peter R. de Vries het gisteren bij EO-borrelpraatprogramma Dit is de Dag opnam? Kijk het filmpje maar, maar vermoedelijk weet je het antwoord wel. Natuurlijk: antisemitische hypocriete zak hooi Sevn Alias. Tjongejonge. Het zou weer eens niet, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. santiago

  Ah, Peter heeft weer eens een klusje. Vandaag zit hij voor een paar grijpstuivers zijn gal weer te legen bij poephoofd van de EO.
  Hoe is het mogelijk dat dit soort geestelijk ernstig beperkte huftertjes nog steeds een podium krijgen.
  Hun publiek wordt echter steeds kleiner.
  Laten we de wereld wat volwassener maken en niet meer naar dit soort huftertjes kijken en luisteren.
  De wereld gaat er sws beter en eerlijker uitzien met Trump, Johnson, Salvini en er volgen er meer.
  Huftertjes als de Vries en poephoofd zijn over een paar jaar geheel en al uitgekotst .

  1. Stanly2000

   Huftertje de Vries, zeg maar gerust hufter!

   1. hans-e-pans

    Denk dat de enige perssssoon waar Peter RRR. nietssss tegen heeft hijsssself issss.

 2. santiago

  Vergeet niet dat dit soort hufters betaald worden van ons belastinggeld.

 3. Ritter

  Zoals Roosmalen zegt op de NPO Radio:

  ‘Gooi hem eruit, die anti-semiet, luister niet aan die shit’ | 1

  Plak bovenstaande tekst in Google en luister naar Roosmalen.

  1. Lao Tse

   Goede tekst. Eens!

   1. Frets

    De eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

   2. FlyingDutchman74

    Tuurlijk weer een hersenscheet van links.

 4. Frets

  natuurlijk springt peter de vries in de bres, hij is een linksfascist.

 5. Westerling 1

  @Frets

  Fascisten zijn per definitie links, rechtsfascisten bestaan niet.

 6. Bolkestein

  Paul Haenen alias Ds. Gremdaat legt in onderstaand filmpje haar- en haarfijn uit hoe fout de eeuwig beledigden, de eeuwig gekwetsten en degenen die menen het voor hen op te moeten nemen. Want wees eerlijk: Een land waar de vrijheid van meningsuiting wordt begrensd door lange teentjes en tere zieltjes verwordt tot een land van angst en middelmaat. Dat had hij goed doorzien!

  Ds. Gremdaat: Beledigen
  dumpert.nl/mediabase/66511/e77f5f0e/dominee_gremdaat.htm
  (duur: 3 minuten en 52 seconden)

  Laten wij waakzaam zijn over de vrijheid van het woord! Loquendi Libertatem Custodiamus!!! En daarom veracht ik politieke correctheid en die politiek correcten met hun eeuwige moraal claimen ook zo intens en koester ik gevoelens van intense wrok jegens hen namens allen die al zo lang en zo vaak door hun toedoen de mond zijn gesnoerd tot zelfs in de gevangenis te zijn gegooid en te zijn vermoord. Opdat we het nooit vergeten en hen nooit vergeven!

 7. van Urk

  Heeft het vooral niet te maken dat Marcel van Roosmalen een oproep deed aan Ajax om deze rapper eruit te smijten en Peter een grote Ajax fan is?

 8. JFU

  Met zulk soort figuren zit de propaganda omroep van fascistisch -links vol mee.
  Ze stikken bijna in hun z.g.eigen “gelijk”
  Een ware epidemie…!

 9. Kristalix

  Peter r de Wie? Leutert wat in de ruimte.
  Na betaling voor de uitzending kraamtie wat rond.

  Het kip zonder kop gehalte ruim overtreffend.
  Leeghoofd zou een toepasselijke naam zijn voor dit heerschap wat geen podium hoort te hebben.
  Lapzwans zou ook passen.

 10. Heras

  Ik snap de koers van de EO niet . Dit soort opnames voegt niets toe, mensen hebben er niets aan. Het lijkt wel alsof antisemitisme goedgepraat wordt. Nadat er kortgeleden zoveel aandacht ging naar moslims, heb ik mijn lidmaatschap opgezegd.
  Ze moeten vervolgde christenen onder de aandacht brengen, het joodse volk, bijbelstudies. En niet dit soort onzin, dat ook door een andere zender uigezonden kan worden.

 11. Cycle25

  De NPO, die is allang niet kosjer meer, ook zij kunnen aansluiten bij de anti Israël club.

  En Peter krijgt nu ook salaris van de belasting betaler, gaat lekker NPO, maar goed dat de 3e zender verdwijnt.

 12. ReneR

  Clip net bekeken. Volgens mij kloppen de inhoudt van dit artikel met wat er door Peter r de vries wordt gezegd helemaal niet. Peter haalt aan dat een reporter in eerste instantie aangeeft dat het een en ander moet kunnen en in hetzelfde interview oproept tot het boycotten van iemand die zijn mening uit. Los van of die mening juist is, Peter R de Vries al dan niet een eikel is, en of de betreffende reporter met 2 of meerdere maten meet. Klopt de inhoudt van dit artikel niet.

  Meestal vind ik de artikelen hier behoorlijk goed, maar nu sla je de plank even goed mis Bart. Volgende keer niet vanuit emotie schrijven. Ff goed luisteren en dan schieten.

 13. Veteraan

  Peter heeft altijd lef.
  Behalve als het gaat om moslims want die doen wat terug en hij wil liever nog wat leven om nog meer beuzelpraatjes te verkondigen.
  Peter je bent een laffe hap en mediageil.
  Het wordt tijd dat ze jou eens doen i.p.v. een onschuldig slachtoffer.

 14. Homo erectus

  Jammer dat er niet een boefje is die nog een appeltje te schillen heeft met die wandelende druiper genaamd Piemel R de Vries. Zou zo mooi zijn.

 15. Boris Zwart

  Ik heb speciaal een account aangemaakt voor deze reactie. Ik weet niet veel van dit medium (DDS), maar dit artikel is geschreven met een journalistische integriteit waar mijn 10-jarige zoontje nog kritiek op zou hebben. Het lijkt alsof het belangrijkste doel van dit artikel is om Peter R de Vries af te zeiken. Ik vind dat Peter R de Vries overigens een goed punt maakt. Verder wordt Sevn Alias overhaast en erg overdreven geportretteerd als een antisemiet, en ik verdenk de schrijver van dit artikel ervan geen research te hebben gedaan en klakkeloos aan te hebben genomen dat dit waar is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.