Video! Vettel crasht tegen Verstappen aan!

verstappen-brokkenpiloot
Foto: Max Verstappen zorgt voor tumult op het racecircuit van Shanghai. Bron: Formule 1.

Helaas kwam Max Verstappen niet verder dan de vijfde plek in GP van Groot-Brittannië. Na een geweldige inhaalactie reed Sebastian Vettel in een bocht Verstappen van de baan af door een flinke crash. Een zure crash die ervoor zorgt dat Verstappen het podium niet haalde. 

Eén voordeel: Verstappen werd tenminste nog vijfde, Vettel eindigde als vijftiende. Vettel krijgt gelukkig ook nog een tijdstraf van tien seconde van de stewards door zijn onbesuisde actie die Verstappen daarmee zwaar dupeerde.

Verstappen blijft in het algemene klassement nog wel derde met 136 punten. Hamilton – die ook de GP won – staat ver bovenaan met 223 punten.

https://twitter.com/F1/status/1150408993757683715

De crash was natuurlijk hartstikke zuur voor Verstappen maar leverde wel deze mooie actieshot op. Tegen Ziggo zei Verstappen het volgende over het incident.

Hij zei dat het zijn fout was en dat hij zich verslikte in het remmen. Balen, want ik wilde graag op het podium staan.

Vettel liet nog wel zijn sportieve kant zien door direct na de race naar Verstappen te gaan om zijn excuses aan te bieden.

Het zag er voor een seconde uit dat hij daarna weer naar het midden zou gaan, dan kon ik er rechts langs waar de ruimte lag. Toen ging hij op het laatste moment toch naar rechts en was er voor mij geen ruimte meer. Ik kon niet meer ontwijken. Mijn fout!

Gelukkig hebben beide coureurs geen schade opgelopen, Verstappen kwam ook nog knap als vijfde over de finish. Voor nu behoudt hij zijn derde plek in het algemeen klassement.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  koekje van eigen deeg , hoewel verre van netjes uiteraard . Vettel heeftv toch sorry gezegd

 2.   

  Breakcheck op Vettel blaast in zijn eigen gezicht op. Botsautokermisklant. Wat een sukkel dit menneke.

  En dan mauwen over de boord radio.
  Kansloos.

 3.   

  Toen Max pas begon had Vettel veel kritiek op zijn rijstijl. Maar wat vinden we hier van. Hij heeft zijn excuus aangeboden. Was wel het minst wat hij kon doen. Max is een grote en wordt veel groter dan vettel en hamilton samen.

  1.   

   @santiogo..klopt en vettel presteer de laatste 2 seizoenen ook niet lekker…
   Crashed met iedereen en alles terwijl op papier betere auto dan de redbull.. Zou niet nodig moeten zijn.

  2.   

   What is he doing riep Vettel over de radio, heel internet daarop reagerend : Max remde voor een bocht naar links..:) Ik kreeg meer het idee dat Vettel onder druk staat bij team Ferrari, en deze inhaalactie van Max niet emotioneel aankon. Dan gaat het “niet verkroppen” over op een gaspedaal, hij reed duidelijk veel te hard op Max in.

   Of hij dacht aan F1 2019, met een ghost auto, dus er doorheen.

 4.   

  Duitsers houden niet van grapjes, en helemaal niet van verliezen. Doet mij denken aan de olympische spelen van 1936

 5.   

  Tactisch uit de race gereden zou je bijna zeggen, waarmee Ferrari op ‘t podium kwam. Het resultaat pakte alleen wat slechter uit voor Vettel, geen punten voor hem waarmee Max op de ranglijst verder uit loopt. En zijn teamgenoot Le Clerc 15 punten erbij en staat bijna gelijk met Vettel, dus hij naait zichzelf dubbel.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!