VVD/GroenLinks-klimaattafels storten luid in elkaar: helemaal niemand wil nog van het gas af

maxresdefault
Foto: VVD'er Ed Nijpels, de baas van de klimaattafels. Met een gasauto. Bron: Screenshot OrangeGasNL / YouTube.

Nou, ze wilden de grote helden van Nederland worden: Jesse Klaver en Ed Nijpels. De redders van het vaderland, die iedereen wel even gingen helpen met pruttelende warmtepompen en verplichte isolering. En van het gas af, natuurlijk. Dat kost tienduizenden euro’s, maar dan heb je ook wat: de heiligverklaring van Sint Klaver en Sint Nijpels. Nou, niet dus. Nederland begint zich in grote getalen af te wenden van de onzalige dictatoriale klimaatkongsi, zo leren we vandaag.

Het gaat slecht met het klimaat, zullen velen zeggen. Daar is op zich weinig tegen in te brengen, maar waarmee het nóg slechter gaat is het dictatoriale klimaatakkoord dat Nederland de komende jaren door de strot geduwd krijgt. Volledig buiten de camera’s om onderhandeld aan zogenaamde “klimaattafels”, maar een grote coalitie aan middenpartijen (lees: kartelpartijen) wisten zeker dat het een denderend succes ging worden. Boegbeelden Jesse Klaver (GroenLinks) en Ed Nijpels (VVD) voorop.

Eén probleempje: ze hadden buiten de Nederlandse burger gerekend. Die dit peperdure en onzalige klimaatgebeuren helemáál niet zo ziet zitten. Het draagvlak voor gasvrije huizen is dan ook drastisch gekelderd het afgelopen jaar. Was vorig jaar nog maar 29% een verklaard tegenstander, zo is dat percentage nu opgelopen tot 43%:

“De steun voor aardgasvrij wonen kalft af. Minder dan de helft van de Nederlanders is het eens met het politieke doel om elk huis te vertimmeren tot duurzaam, zonder cv-ketel. Een jaar geleden waren zes op de tien mensen nog positief. Bovendien groeide het aantal uitgesproken tegenstanders, van 29 procent een jaar terug tot 43 procent nu. Dit blijkt uit een landelijke peiling onder 2350 Nederlanders, uitgevoerd door expertisecentrum HIER klimaatbureau.

De toegenomen weerstand sluit naadloos aan bij recente cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daaruit bleek dat de landelijke steun voor uitgaven aan breed klimaatbeleid, zoals elektrische auto’s en windmolens, afbrokkelt. Het SCP schreef dat toe aan het verschijnen van een ferm concept-Klimaatakkoord. Daarin liggen plannen vast om de CO2-uitstoot van Nederland in 2030 te verminderen met 49 procent. Gasloos wonen is daarin één hoofdpijler.”

Niet dat dit enige indruk zal maken in Den Haag. Daar denken ze alleen: ‘haha, simpele domme burger. Je gaat betalen, of je het nu wil of niet. De klimaatgod vraagt nu eenmaal opoffering!’ En dat arrogante gedoe is uiteraard net zo schadelijk voor de democratie als een kolencentrale voor het klimaat.

Zo zonde. Zowel de burger als het klimaat kan zoveel ellende bespaard blijven. Maar dan moeten we wel de ballen hebben te investeren in meer kernenergie. En anders? Anders is het compleet kaalgevreten Duitsland ons voorland. Aan jullie de keuze, GroenLinksers en VVD’ers!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

32 reacties

 1.   

  1 legitieme reden waarom Nederland van het gas van moet AUB !!

 2.   

  “Het gaat slecht met het klimaat, zullen velen zeggen. Daar is op zich weinig tegen in te brengen”

  Maar Tim legt ons uit dat we daar niks aan moeten doen.

  1.   

   drie keuzes ,

   – niets doen
   – voorgestelde transitie volgen en fossiele brandstoffen verkwisten
   – zinnig omspringen met fossiele brandstoffen en degelijke alternatieven onderzoeken

   Zeg het maar tarrel. Voor mij vervallen optie 1& 2 en dat is precies wat de auteur bedoeld.

   Jouw koppeling is weer een koppeling van een kind van 5

  2.   

   Het gaat helemaal niet slecht met het klimaat, dat doet gewoon zoals hat altijd al gedaan heeft wat het wilt.

   De menselijke invloed is buiten de klimaat modelen dan ook heel erg laag, ongeveer 0.1%. Alleen in klimaat modelen is dat hoger, maar die modelen komen dan ook nooit uit, met name omdat ze altijd uitgaan van een hoge co2 gevoeligheid, iets dat in de echte wereld niet plaats vindt.

   De hele energie transitie en het terug dringen van co2 zijn dan ook helemaal niet om het klimaat te redden maar gaan alleen maar om geld en macht. En ja rand debiel zoals domme Lao loopt er als een slaafse schaap achteraan.

   1.   

    “De menselijke invloed is buiten de klimaat modelen dan ook heel erg laag, ongeveer 0.1%.”

    Prof. Dr. Bart kwam tot die conclusie op basis van gedegen klimatologisch onderzoek.

    :)

    1.   

     De eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

    2.   

     Het weer van morgen kunnen ze amper voorspellen, dus het klimaat wel?
     Wordt toch wakker het klimaat is niet te voorspellen dat veranderd gewoon net als het al miljoenen jaren veranderd.

  3.   

   @lao tese de huistrol met verbale diaree spuit hier de boel weer onder….
   Het gaat prima met klimaat… Deze veranderd al miljoenen jaren en daar kan geen wetenschapper aan twijfelen.
   Verder het milieu vervuilen doen we zeer zeker met alles wat de mensheid gecreëerd heeft.

  4.   

   Het gaat slecht met het milieu, of het slecht gaat met het klimaat?
   Voor beiden zou gelden de oorzaak:overbevolking.
   Daar is niks (meer) aan te doen, dino sauriers hebben hun tijd gehad, zo komt er ook een eind aan de mensheid.
   Denk overigens niet dat het heelal vergaat als de mens uitsterft, ook wij zijn slechts passanten.

  5.   

   geen legitieme reden kunnen bedenken tarrel ?

 3.   

  Eerst Rutte III flink over de knie,
  dan een, twee: Rutte III, weg ermee,
  volgende stap wordt rechtens pas echt goed,
  met Rutte en z’n trawanten in de politieke petoet,
  en tot slot, ik weet niet hoe het bij u zit,
  maar ik zeg: heel snel N E X I T

 4.   

  Quote: helemaal niemand wil nog van het gas af
  Quote: Was vorig jaar nog maar 29% een verklaard tegenstander, nu opgelopen tot 43%:
  .
  DDS Logica: niemand=43%
  Iedereen (57%) is dus voor.

  1.   

   Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

  2.   

   Cockie logica: neutralen en mensen zonder mening bij de voorstanders optellen.

   1.   

    Anders houden ze er nog minder over

  3.   

   niet zoveel feest vieren trol , als in een paar maanden het percentage wijzigt van 29 naar 43 dan is over een half jaar het percentage 85% :) :) :)

   niemand is voor dat geldt nu al voor iedereen met een huis van voor 2000 want die rekening is onbetaalbaar stemmingmakertje zonder inhoud

  4.   

   Zouden ze van 100% de mening hebben denk jij?. Ik gok van niet.

 5.   

  Dit is het zoveelste bewijs dat Nederland een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  De leugens van Links komen gewoon boven drijven, Links belazerd de boel al jaren.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 6.   

  Gelul in de kantlijn over koolmonoxide en kooldioxide. 0,38% is dat aandeel in de complete atmosfeer. Planten zijn geëvolueerd op een gemiddelde van 1200 ppm en we zitten nu op 400 ppm. Doe wat aan de vervuiling zoals plastic en andere niet natuurlijke chemische stoffen. Betalen voor onzin dat is wat ze willen.

  1.   

   Juist

 7.   

  In duitsland krijg je subsidie als je aan het gas gaat , in Spanje werken ze zich te pletter om overal gasleidingen aan te leggen. In nederland kunnen we ook gewoon russisch gas gebruiken, maarja als je al heel lang loopt te roepen dat de russen slecht zijn wordt dat wat moeilijker. Hierbij vergeten ze dat ze zelf de russen lopen te jennen.
  Weg met dit idiote kartel gele hesjes aan en de straat op is misschien het enige nog wat helpt want bij het stemmen worden we toch bedonderd door deze dictators

 8.   

  In zwitserland hebben ze berekend hoeveel bomen er geplant moeten worden om de zaak om te draaien, alleen maar bomen planten inplaats van doorgaan met kappenvoor de centen.
  Mercedes heeft een diesel gemaakt die net zo schoon is als een elektrische auto. Een diesel is vele male schoner als een benzine auto toch moet de diesel het veld ruimen omdat er an benzine meer verdiend wordt, uit 1 vat ruwe olie halen ze 2 vaten benzine dat lukt met diesel niet, en dan is benziene ook nog duurder dus daar wordt veel meer aan verdiend , smerige graaiers zijn het

  1.   

   Spijker op zijn kop. Al dat geld wat nu verkeerd geïnvesteerd wordt stop dart in aanplant van nieuwe bomen. Niet alleen hier maar ook in de Amazone. Wordt iedereen beter van, minder Co2 en meer groen.
   Maar dat is het punt van die groene rakkers.
   Ze roepen wat er moet gebeuren willen op het platteland wonen maar dat stinkt dus moeten de boeren weg. Ze willen aan het bos wonen, maar klagen steen en been over vallende bladeren. Sarcasme modus aan :Hoe durft die boom in hemelsnaam zijn bladeren te laten vallen en dan die wind die het lef heeft om die bladeren ijn onze tuin te blazen. Ze doen het expres. Sarcasme modus uit.
   Helaas is dit wel de werkelijkheid

 9.   

  Dus 57% van de burgers willen tot dusver nog steeds van het gas af?
  Ik heb nooit geweten dat er zoveel goedgelovige sukkels in ons land wonen,je gaat er plaatsvervangende schaamte van krijgen!

  1.   

   die peiling klopt voor geen meter

 10.   

  Ene “Lugar” riep vaak “linkse treiter trollen boycotten,compleet negeren!”
  Hij had gelijk,vanaf vandaag ga ik het doen!
  Want mensen die het klaarspelen om te betwijfelen dat voetbalvelden groen zijn,kan niemand meer serieus te nemen!

  1.   

   @tman:
   Is eigenlijk het beste,het heeft inderdaad geen zin!

 11.   

  Het hoogste rendement haal je nog steeds in de HR ketels thuis. Denk eens aan een warmtenet, kilometers pijpleidingen waardoor warm water wordt gepompt, een pomp gebruikt ook energie en ondanks isolatie is er toch warmteverlies. Een booster pomp en booster (gas)ketel onderweg en er blijft van rendement niet veel over. Electriciteit is ook zo’n sprookje, iedere transformator heeft pakweg 8% verlies dus er wordt nogal wat extra electriciteit opgewekt om de verliezen te compenseren. Een warmtepomp heeft weer andere nadelen, de compressor en ventilator maken herrie, het theoretisch rendement wordt praktisch nooit gehaald en het koudemiddel is een broeikasgas. Bodemwarmte heeft weer andere problemen, kans op grondwater vervuiling door inferieure boringen, beïnvloeding door andere boringen, afkoeling binnen 30 jaar indien je zomers geen warmte terug stopt en nog wat andere technische aspecten. Met isolatie is nog wel wat energieverbruik te beperken maar wonen in een hermetisch doosje zal de gezondheid geen goed doen. Kernenergie dan, na Tsjernobyl niet meer van deze tijd, misschien een thorium reactor. Wat wèl wat is in de toekomst, de tijd zal het leren. In de tussentijd maar wat aardgas kopen op de wereldmarkt.

  1.   

   @goedisfout

   men kijkt niet wat nodig is. men heeft geen idee wat nodig is voor uitbreiding van het distributienet aan materiaal en grondstoffen.

   Alles mag verspild worden voor de linkse fantasie wereld.

   In Amsterdam bouwen ze nu van die wijkverwarmings ketels. En de voeding is ? juist ja aardgas. hypocriet links zooitje. Goed werkende HR ketels van amper 5 jaar weg voor schroot en wijkverwarming met alle warmte verliezen erin . K N E T T E R G E K

   1.   

    Technische leken hebben via de politiek de macht gegrepen, met Duracell auto’s en warmtenetten komen we er niet. Veel teveel en te vuile grondstoffen worden hiervoor gebruikt. @logisch denken, dat is wat er aan alle plannen ontbreekt, logisch denken.
    Een omgekeerde evolutie vindt plaats, we eindigen weer als aap op handen en voeten.

 12.   

  We moeten natuurlijk wel onze troep opruimen.
  Maar de atmosfeer is al minstens 150 jaar niet zo schoon als nu geweest.
  Op Foto,s in tijdschriften en andere media wordt de rook uit hoge schoorstenen met de meest giftige kleuren ingetekend. Heeft iemand ooit een gifgroene of paarse wolk uit een schoorsteen zien komen. De waterdamp die een schoorsteen uitstoot is gewoon helderwit.
  Rusland heeft enorme voorraden aardgas, inclusief voor Europa. De enorme gasvoorraden van Algerije zijn door Frankrijk opgekocht, enz, enz.
  Maar over een paar honderd jaar moeten we zeker naar een andere energie producent uitkijken.
  In Arnhem had men al in 1974 een Thorium-centrale gebouwd op het KEMA terrein, die energie produceerde. Daarnaast is onderzoek naar Kern-fusie een goede zaak. Onderzoek naar alle echte energieproducenten is een goede zaak.
  Een Thorium centrale heeft het voordeel van weinig vervuiling, en geen ontploffingsgevaar, ook het pluspunt is dat daarmee het kernafval waar we nu mee zitten, kan worden opgebruikt. Zijn we daar ook meteen af.
  Mensen denk toch eens zelf na, en laat je niet sturen door foute politiekers.
  Kern-fusie gebeurt al een eeuwigheid in de Zon en de sterren, heeft nagenoeg geen vervuiling. In tegenstelling tot Kern-splitsing, die nu wordt toegepast in de centrales.
  Thorium is bijna overal voorradig, zelfs in de Zeeuwse stranden.

 13.   

  Als je water wilt verpompen heb je, naast een pomp ook water nodig. Is er geen water? Dan is er ook niets te verpompen.
  Waarom zou het met een warmtepomp anders zijn?
  Is er geen warmte, niks te verpompen!
  ‘s Zomers, lekker warm. Pompen kan. Pomp de warmte naar buiten en het wordt lekker koel in huis.
  Maar …… ‘s winters, hartstikke koud, niks te verpompen, het blijft koud binnen. Zeker als alle buren ook proberen de bodem, de buitenlucht of het grondwater af te koelen (sorry, de warmte eruit proberen te pompen). Het wordt lachen. Reken maar op veel visite als je aan het gas blijft.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!