Wilders: 'PVV zal nooit ledenpartij worden, maar we moeten wel meer het land in'

Geen categoriejul 27 2019, 11:00
PVV-leider Geert Wilders werpt een kritische blik op zijn eigen partij, tijdens een vraaggesprek met De Limburger. Daarin erkent hij dat 'het PVV-geluid' meer en beter uitgelegd moet worden. Via het AD.
De PVV verkeert in zwaar weer. Diverse nederlagen drukken de PVV in een hoek. Wilders zegt:

"De PVV moet aan de bak. We moeten ook minder braaf worden. Meer de grenzen opzoeken."

Wilders definieert de grote problemen van Nederland als ‘de koopkracht, de terreur, de islamisering, onze identiteit, zeggenschap in Europa en in je eigen land’. Door middelmatige partijen en middelmatige politici die met middelmatige oplossingen komen waardoor Nederland 'langzaam naar de afgrond gaat'. Een deprimerend verhaal, die toch de vinger op de zere plek legt.
De vraag is alleen of de PVV deze nederlagen wel het hoofd kan gaan bieden. De partij heeft niet voor niets het 'roeptoeter-imago', dat kracht wordt bijgezet door de irreële oplossingen die zij zelf vaak opperen.
Als de PVV de voorgenoemde 'grote problemen' echt serieus neemt, dan zullen ze toch echt met wat beters moeten komen en is ook 'het PVV-verhaal meer en beter uitleggen' niet voldoende. FvD worstelt namelijk met grotendeels dezelfde problemen, maar lijkt veel meer constructieve oplossingen te kunnen bieden, of de indruk te wekken dat ze die wel kunnen gaan verzinnen.
Wanneer de PVV eenzelfde koers zou gaan varen en een daadwerkelijk stappenplan uit zou gaan stippelen, zoals FvD met 'de lange mars door de instituties' voorstelt, is de partij een stuk levensvatbaarder. Daarbij zou inspraak vanuit 'leden', het opzetten van denktanks en minder energie in onzinnige symboolpolitiek en symptoombestrijding steken, een goed begin zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten