Wtf: Marokkaanse asielzoeker bouwt in één jaar 8 A4’tjes aan strafblad op, hoeft slechts 5 maandjes te brommen

Je kan dus in een jaar tijd een strafblad van maar liefst acht kantjes opbouwen, maar de Nederlandse rechter haalt alsnog z’n hand over z’n hart en geeft je maar vijf maanden aan celstraf. Inbraken, bedreigingen, vernielingen en all around agressief, onwenselijk gedrag? Boeit allemaal niet hoor. Ga maar lekker door en je krijgt misschien een tik op de vingers.

Ruiten ingooien met afvalcontainers in een azc? Check. Vijf auto’s vernielen? Check. Kleding stelen? Check. Azc-medewerker met de dood bedreigen? Ook die is check.

Het is dus nogal een schrikbewind, die een anonieme 34-jarige Marokkaan heeft losgelaten op Emmen, Ter Apel en omstreken. Overal zooi gesloopt, en overal mensen de huid volgescholden. De rechter vond het wel mooi geweest, vandaag (een soort van, dan). De man – een veiligelander die hier even z’n asielpremie komt halen – heeft een strafblad van inmiddels zo’n acht A4’tjes, maar dat weerhield de rechter er niet van om met z’n hand over z’n hart te strijken en de draaideurcrimineel met slechts vijf maanden cel – met aftrek van voorarrest! – weer weg te sturen.

“De man is een veiligelander, een uitgeprocedeerde asielzoeker uit een veilig land. Hij zit voor uitzetting in Rotterdam in vreemdelingenbewaring. De man zit sinds 13 maart vast, nadat hij een medewerker van het asielzoekerscentrum in Hoogeveen met de dood had bedreigd.

De Marokkaanse man verblijft sinds vorig jaar in augustus in Nederland. Sinds die tijd heeft hij een strafblad van acht kantjes opgebouwd. Een eerdere voorwaardelijke veroordeling van vijftien dagen cel moet hij eveneens uitzitten.”

Vijftien hele dagen extra, hè? Wat hebben we in dit land toch een ongelofelijk streng rechtssysteem waar ‘lik op stuk’ een geheel nieuwe betekenis krijgt, hè? Niet dus.

Momentje, hoor. Ik ga even met m’n hoofd tegen een muur bonken. Een hele avond lang. Wát een achterlijk slappe straf is dit, zeg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Kapitein Haddock

  Voor de 10 duizenste keer:
  de feministische wereldvreemde, net achter de oren droog, rechters(jes) worden ge-instrueerd door de pro-Islamitische en linkse OM. En deze valt onder Ministerie van V & J waarvan bolletje Grappenmaker het baasje is!
  Maar…niet heus; de ambtenaren bepalen wie de baas is; en dat zijn zij!
  Nogmaals, het zoveelste bewijs dat Links en pro-Islam bepaalt hoe Nederland geregeerd wordt! En dat op alle Ministeries!

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Uh………. nee, voor ik weer hoge bloeddruk krijg …ik pas deze keer.

 3. Jumping

  Ik gooi hem vandaag nog een keer erin.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Hoppa en wat is die Wilders een gigantische kerel met een heldere blik.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Je doet maar, ik ga m’n wapenarsenaal poetsen voor vanavond als ik m’n honden uit ga laten en een groepje Marokkanen mij willen provoceren.
   Ik ben er klaar voor…ik hoop die Marokkanen ook.
   Dat zwembad abonnement is niks geworden…niet één Marokkaan te bekennen deze week die vrouwen lastig wilden vallen…wel zonde van mijn abonnement.

   Enfin, misschien zie je het wel op de NOS of in Nieuwsuur : verwarde blanke man schiet zomaar onschuldige lieve Marokkaan voor z’n donder en sterft terplekke.

 4. ikweetwatikwil

  .Wilders heeft gelijk. Minder, minder, minder. En dan hoeft Tim niet met zijn hoofd tegen een muur bonken.

 5. Kapitein Haddock

  Nog even en dan ga ik naar mijn scheepshut en haal:
  “duizend bommen en granaten”, richting Den-Haag!

  Oefff, ik maak een grove fout, …… “klimaat-veilige” peilen en speren; alleen op de 2e kamer!)

 6. vrijgezel42

  Die D’66 rechter die met deze “straf” komt zou zich kapot moeten schamen!
  Ook dient deze ‘kansenparel’ per direct het land uitgetieft te worden en als ongewenst vreemdeling terug naar Marokko worden gestuurd (vanzelfsprekend op eigen kosten), ook als de Marokaanse autoriteiten daar niet aan mee werken.

 7. Lao Tse

  Ik durf er wat onder te verwedden dat als de dader hier een roomblanke Drent was geweest, dit artikel niet op DDS was verschenen.

  Daarom geven dit soort artikelen altijd een beetje een nare smaak in de mond.

  1. Joshuak

   Tuurlijk want enige wat jij zag staan is marrokaan.

   Wat ik lees is de honderd duizendste situatie waar de Nederlandse staat meer heeft met de gevangenen dan slachtoffers. Want ongelofelijk zielig voor die criminelen natuurlijk.

  2. Ben-NIET-Groen-L

   Lao Tse,

   Vertel is, zit de kans erin dat ik jou is (nog) in levende lijve kan ontmoeten?
   Of zullen we gelijk wat afspreken?
   Denk erom wat je antwoord, want ik meen dit serieus!
   Hou er rekening mee dat ik flink verward en opgefokt ben tegen de tijd dat ik je daadwerkelijk ontmoet.
   Want zeg nou eerlijk, dit gaat toch niet langer zo met jou ?

   1. Original NL

    Die kans is idd nihil Benniegroen!!
    Schijtlijster lijkt me een betere nick voor lauwe thee…ach ja na de volgende ban.

   2. EU kok

    Humor van Ben-niet-fris.
    Komt je vanachter zijn rollator opzoeken.

  3. Duke

   Dat is een hele grote ‘als’. Hoe groot is de kans dat er een roomblanke Drent bestaat, die een strafblad van minstens zoveel A4-tjes en die er zo genadig van af komt? Die Drent bestaat alleen in theorie.

  4. victus

   Als dit een roomblanke Drent was geweest – die over het algemeen deze gefrustreerde en zielige criminaliteit niet bedrijft- waren de rechters er waarschijnlijk snel over klaar: 5 jaar en TBS.
   En inderdaad; als je in de bak het vriendje wordt van een grote, dikke neo nazi crimineel, heb je wel eens een naar smaakje in je mond!

  5. Mars020

   Als je van die nare smaak in je bek af wilt komen, stop dan met het likken van islamitische reten. Vraag aan je vriend of hij voortaan zijn besneden cornucotje een beetje opfrist, voordat hij hem in je muil propt. Is voor de andere bewoners in het kraakpand ook iets aangenamer, want die denken, dat ze met een gierput in gesprek zijn.

  6. logisch denken

   maar het is WEDEROM GEEN blanke Drent . Het is wat het is en wir schaffen das nicht. Mevrouw bibber moet verantwoordelijkheid nemen voor haar daden. Het verstoppen achter achter van alles en nog wat geeft altijd een nare smaak in de mond tarrel

  7. RvdBe

   Je bent ook maar een wannabe, de naam van je idool aannemen en daar de intellectueel mee uithangen.
   Zoiets als die voetballer 4e klas afdeling met johan Cruijff op zn rug een balletje op zondagmiddag staat te trappen.
   Zielig hoor, maar op onwetende zal je vast indruk maken.

  8. Frets

   Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf, een ondersoort met linksfascistische opvattingen, overtuigingen en standpunten. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

  9. Cesare

   Roomblanke Drenten krijgen vijf jaar van de D-66 rechters.

 8. fusilier

  Scandinavische moeder eist de doodstraf tegen de drie marokkaanse daders die hun dochter hebben afgeslacht op een gruwelijke manier . Ze hebben de keel door gesneden van oor tot oor van het slachtoffer en gefilmd met haar eigen telefoon ,en doorgestuurd naar haar moeder.

  1. Lao Tse

   Heb je dit bericht op Fenixx gevonden?

   1. merlot

    “Moeder vraagt doodstraf voor terroristen die Maren (28) en Louisa (24) brutaal vermoordden: “Geef die beesten wat ze verdienen”.

    Even googlen, Einstein. Dan hoef je niet van die stomme vragen te stellen.

   2. logisch denken

    volgt onze tarrel de nieuws berichten over de nieuwe rage van keel doorsnijden bij ongelovigen door onze islamitische vrienden nou echt niet ? onze tarrel heeft wel altijd de mond over discriminatie en andere onzin.

   3. logisch denken

    niet netjes naar de nabestanden. Wel te verwachtten van een tarrel

   4. Mars020

    Nee op Joop.nl… Mafkees…

 9. RvdBe

  Er is maar 1 manier om deze wantoestanden een halt toe te roepen: een dictator aan het bewind die even goed de bezem door oa het rechtersbestand haalt, de democratie is helaas niet meer in staat om orde op zaken te stellen in de zelf gecreëerde puinhoop.

 10. fusilier

  Lao tse . Je bent een viezerik, het word tijd dat jij een toontje lager gaat zingen. ONTHOU 1 DING GOED, je vijand slaapt niet.

 11. jasper38

  Marokkaanse asielzoeker best grappig Tim sinds wanneer is er oorlog in Marokko?

 12. logisch denken

  De kanspareltjes hebben totaal niets te vrezen van de politiek en dat weten ze. Gewoon wachten op het volgende generale pardon en we zijn weer binnen.

  krankzinnig

 13. Original NL

  Weer een schoolvoorbeeldje van zachte heelmeesters……
  Azc of de bak…tis gratis volpension en nog halal ook.

 14. Heras

  Dit is echt om te kotsen. Ze lachen zich rot in marokko. “Kijk eens naar die stomme hollanders”. ..
  Het geweld is hier verviervoudigd. De politie gooit de aangiften weg vanwege de hoeveelheid. Alleen door die slappe regering zijn wij overgeleverd aan de willekeur van gekken.

 15. plakband

  Hoe linkser de rechter, hoe krommer de rechtspraak.

 16. Punt50

  Moet een echte Hollander eens proberen, voor hem zijn ze niet zo mild die D’666 rechters. Dat heet nou klassenjustitie en is dus discriminatie pur sang.

 17. Pescador

  Ophangen die eikel en de rechter is niet goed wijs en behoort ontslagen te worden, het lijkt wel of ze een burger oorlog willen hiero

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.