Amnesty International strooit met nog meer idioterie: ‘Boerkaverbod voorkomt dat vrouwen hun volle potentie behalen’

Net als je denkt dat het niet gekker kon doet Amnesty International er nog een schep bovenop. Er kwamen – eindelijk – geluiden vanuit de linkerzijde om het boerkaverbod te steunen. Immers als weldenkend mens ziet iedereen toch dat een boerka/nikab ondermijnend is voor de positie van vrouwen? In andere delen van de wereld proberen vrouwen, met gevaar voor eigen leven, de hoofdbedekking af te gooien en hier heb je mensen die vrouwen liever massaal aan gezichtsbedekking willen onderwerpen.

Al een week is er op de sociale media veel kritiek te zien op de houding van Amnesty International in deze kwestie. In plaats van dat de organisatie zich bezig houdt met het gelijk trekken van de positie tussen mannen en vrouwen of meerderheden en minderheden in landen zijn ze bezig om wat extra deugpunten te krijgen.

Zojuist verscheen er een Tweet van de Amerikaanse tak van de organisatie die echt het toppunt is van idioterie.

https://twitter.com/amnestyusa/status/1158725073810989057

Het staat er echt. Amnesty heeft de bijzondere redeneer wijze kunnen maken dat het verbieden van religieuze kledij – of preciezer gezegd: de boerka en nikab – voorkomt dat vrouwen hun volledige potentie behalen. Alleen met het stoppen van het boerkaverbod zorgen we ervoor dat er een einde komt aan armoede. Klinkt leuk, maar zo zit het niet in elkaar….

Harmful dress codes that forbid religious clothing in public spaces prevent women from reaching their full potentials. Human rights violations like the Netherlands’s burqa ban in schools must be stopped to end poverty. 

De vraag die men kan stellen is of jonge meiden die een boerka of nikab dragen überhaupt wel naar school gaan of thuisscholing krijgen. Als ze naar school gaan dan is er een grote kans dat ze naar een islamitische school gaan en niet naar een openbare school. Het lijkt me dat islamitische scholen wel een oogje dicht zullen doen voor de dames die een boerka of nikab dragen.

Deze Tweet en het artikel dat Amnesty deelde is totaal ongefundeerd. Juist vrouwen met deze strenge religieuze achtergronden beginnen met een enorme achterstand in onze samenleving – als ze überhaupt al de kans krijgen van hun ouders/man om deel te nemen aan onze maatschappij. Enkele jaren geleden verschenen er al diverse nieuwsitems over vrouwen die nooit het daglicht zagen. Dit probleem is in de tussentijd niet opgelost. Het is dus uitermate dom van Amnesty om mee te gaan in deze hetze tegen het boerkaverbod. Vooral als ze met zulke kul argumenten blijven komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Vrijedenkert

  Dus volgens Amnesty halen wandelende parasols meer uit het leven en bereiken ze meer als vrouw dan een vrouw zonder volledig zwart afdekzijl…
  Amnesty is als organisatie de staat van volledig krankzinnig allang gepasseerd!

  Als ik werkgever was en reigieuze parasol kwam langs om te solliciteren kon ze gelijk weer huiswaarts gaan.
  In de privesfeer kan ik er niks over zeggen maar ik geloof er helemaal niks van dat deze dames meer bereiken als andere.

  Amnesty zou er goed aan doen zichzelf als organisatie op te heffen!

 2. ZiggyStardust

  Beste schrijver, er is nog steeds geen boerkaverbod in Nederland. Wel is er een verbod op gezichtsbedekking in overheidsgebouwen en Ov, zaken die met publiek geld gefinancierd zijn. Wat betreft AI, die zijn onderling erg verdeeld en zullen partij moeten gaan kiezen. Ze verliezen in razend tempo steun.

 3. merlot

  Wat zullen de haatbaarden weer handenwrijvend genieten van die domme linkse mongolen die een handje helpen bij het vrouwenonderdrukken.

  1. Malsi Marbh

   Dezelfde oikofobe geest inderdaad.

 4. Jumping

  Stop met de postcodeloterij, deze loterij vorm speculeert op angst.

  Zonder de giften van deze loterij, is het snel gedaan met deze organisaties.

 5. Lao Tse

  Als je deze vrouwen verbiedt in de publieke ruimte een boerka te dragen sluit je je feitelijk op en zijn al hun kansen op maatschappelijke participatie uitgesloten.

  Is dit zo lastig te begrijpen?

  1. Malsi Marbh

   Vrouwen met boerka’s willen geen maatschappelijke participatie, net zoals jij dat niet wil. Jij bent de 60-plusser die fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemt, niet geheel verrassen want jij springt op en slaat letterlijk aan bij ieder islamonderwerp. De puzzel is gelegd want in de islam zijn warme gevoelens voor kleine kinderen gemeengoed.

   1. Kwak

    MM +++++ scherpe waarneming.

  2. van Urk

   ”en zijn al hun kansen op maatschappelijke participatie uitgesloten” Toen er nog geen sprake was van een boerkaverbod hebben zij die kansen zelf ook nooit willen grijpen of mogen krijgen. Ze mogen niet meer met een boerka het ziekenhuis in. Heeft u er ooit eens bij stil gestaan wat het ziekenhuis vroeger altijd gezegd heeft als een boerkadraagster wil gaan solliciteren voor verpleegkundige of receptie medewerkster?

  3. Pronounce

   Als je deze Ku Klux Klan aanhangers verbiedt in de publieke ruimte een wit laken te dragen sluit je je feitelijk op en zijn al hun kansen op maatschappelijke participatie uitgesloten.

   Is dit zo lastig te begrijpen?

   1. Lao Tse

    Deze vergelijking mist elke grond. De Klu Klux Klan-aanhangers dragen hun lakens alleen tijdens hun smerige rituelen.
    Overdag zullen ze zich er nooit in tooien.

    1. Pronounce

     De islam als een groot smerig ritueel beschouwen is ook een optie, Lao. Maar je vergelijking mist elke grond. Als een boerka in de openbare ruimte moet worden toegestaan, ja zelfs noodzakelijk is omdat de draagster anders ‘haar volle potentie niet kan benutten’ dan moet hetzelfde waar zijn voor Ku Klux Klan aanhangers. Zelfs jij kunt dat niet serieus geloven, waarmee de onzinnigheid van je eigen stelling is aangetoond.

  4. ZiggyStardust

   Lao Tse, bij mij op de hoek woont een Marrokaans gezin waarvan de vrouw een boerka draagt. Als haar man niet thuis is, mag zij niemand binnen laten in hun huis. Was een tijd geleden nogal een probleem toen een bedrijf hier in de buurt asbest kwam verwijderen. Als zij werklui die asbest komen verwijderen, voor hun eigen veiligheid, al niet eens binnen mag laten van haar man als hij er niet is, denk je dat zij mag werken? Misschien wil ze dat wel, maar dan zal zij eerst moeten scheiden denk ik om dat voor elkaar te krijgen. Vrouwen in een boerka hebben sowieso geen gelijke kansen, en dat heeft alles met religie te maken.

   1. Lao Tse

    Ben met jee eens dat een boerka een verschrikkelijk lot voor deze vrouwen betekent. Het zal niet altijd onder dwang zijn en even vaak uit eigen overtuiging, maar een verschrikkelijk symbool van vrouwenonderdrukking blijft het.

    1. Malsi Marbh

     Nee hoor, dat ben jij het helemaal niet mee eens.

  5. Pronounce

   Welkom in de wondere denkwereld van Lao Tse. Geen woord over de mannen die vrouwen dwingen een woestijntent te dragen. Nee, het boerkaverbod – dát is een probleem. En het is niet eens een boerkaverbod, het is een verbod op gezichtsbedekkende kleding in de openbare ruimte.

   En dan nu de hoofdvraag: welke vrouw heeft meer kans haar volle potentie te benutten: een vrouw die gewoon aanspreekbaar is, of een vrouw die zich volledig verhult in een woestijntent?

   Misschien wordt het tijd dat Lao eens een tijdje in een boerka rond gaat lopen.

   1. Malsi Marbh

    Ben je verrast Pronounce?

    1. Pronounce

     Nee natuurlijk niet. Lao zou schuimbekkend staan foeteren als de boerka niet door moslims, maar door de katholieke kerk aan vrouwen werd opgedrongen.

   2. Lao Tse

    “En dan nu de hoofdvraag: welke vrouw heeft meer kans haar volle potentie te benutten: een vrouw die gewoon aanspreekbaar is, of een vrouw die zich volledig verhult in een woestijntent?”

    Nogal een retorische vraag, Pronounce. Een boerka is een akelige vorm van vrouwenonderdrukking, ook als vrouwen daar zelf voor kiezen.

    1. merlot

     Maar toch blijft Lauwe Thee deze schandalige vorm van vrouwenonderdrukking verdedigen onder het mombakkes van godsdienstvrijheid.

     De linkse schedel is een kookpot waarin de hersenen langzaam maar zeker tot een glibberige brij worden gesmoord waar logica, empathie en gezond verstand het moeten afleggen tegen star dogmatisme.

     1. Lao Tse

      Merlot blijft mijn standpunt over de boerka zo hardnekkig verkeerd voorstellen dat ik vermoed dat die bij hem teveel cognitieve dissonantie oproept om die intellectueel te kunnen verwerken.
      Ik verdedig nergens de boerka, ik verwerp dit achterlijke kledingstuk en verwerp de islamitische denominatie waarin dit idiote idee is ontstaan. Ik vind het bovendien weerzinwekkend dat vrouwen zich, al dan niet gedwongen, in deze bizarre kleding verstoppen.

      Deze weerzin betekent echter voor mij niet dat je vrouwen met geweld moet verplichten het vod uit te trekken of ze te weren uit de publieke ruimte. De vrijheid van godsdienst, maar ook de onaantastbaarheid van het lichaam, zijn voor dermate fundamentele grondrechten dat die wat mij betreft belangrijker en gewichtiger zijn dan mijn of jouw particuliere opvattingen over hoe vrouwen zich moeten kleden en gedragen.

      Er kan een argument zijn die dit grondrecht beperkt; in dit geval wordt het argument van veiligheid opgevoerd. Ik ben daarvan echter totaal niet overtuigd en meen dat het niet meer is dan een voorwendsel om de geloofsvrijheid van moslims aan te tasten. Een islamofobe smoes dus.

      Ik vind het derhalve een heel slecht stukje wetgeving die niet voor niets stuit op weerstand en problemen bij de handhaving.

     2. Malsi Marbh

      En daar gaat het rondje weer, de vunzige 60-plusser met kindsympathieën.

    2. Angelus pacis

     Waarom dragen fascistische haatbaarden geen burqa????

  6. Maurits Dekker

   Als je deze vrouwen verbiedt in de publieke ruimte een boerka te dragen bevrijdt je ze feitelijk en zijn hun kansen op maatschappelijke participatie sterk toegenomen.

   Is dit zo lastig te begrijpen?

  7. 007

   Of ze doen gewoon even het lappie voor hun gezicht weg?

  8. Agios

   Als ik Tse was, dan zou ik me zo langzamerhand kapot schamen om ooit nog op dit forum te komen. Zo’n notoire dwarsligger en hersenloze zwammer, ben ik nog nooit tegengekomen. Man, kap ermee en ga grasmaaien of zo.

   1. Malsi Marbh

    Hij is een psychopaat. Dat zijn per definitie mensen zonder geweten, zonder enige empathie. Dus wat doen dergelijke ratten? Ze doen zich voor als exact het tegenovergestelde: barmhartig, medelevend, empathisch. Maar dat is niet meer dan een pose, een masker. De volgende stap is om vanachter dit masker anderen de maat te nemen. Sterker: om ze genadeloos de grond in te trappen en ze uit te maken voor racist en fascist. Daar kickt een psychopaat uiteraard op want hij doet niets liever dan zichzelf neerzetten als moreel superieur terwijl het absolute tegendeel waar is.

    Sommige zweverige struisvogels (Beukman, Brandegeit en nog een paar) trappen hier met open ogen in.

    Het is een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, kan er sprake zijn van een psychische aandoening.

    Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme. Bovendien koestert hij warme gevoelens voor kleine kinderen en noemt het het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk.

  9. Mars020

   Ze mogen in Nederland niet onherkenbaar naar binnen in bepaalde ruimten. In hun eigen land is het geen probleem, dus ga daar lekker in een vuilniszak rondwandelen.

  10. logisch denken

   ja , heel lastig hufter maar jij kan het vast uitleggen

  11. iduko

   Voor deze vrouwen geldt toch alleen maar: bek dicht en benen wijd. Je denkt toch zeker niet dat deze vrouwen voor vol worden aangezien.

 6. Ritter

  Het gaat niet om het lapje stof maar om de ideologie van de Boerka draagsters.

  En met hun fundamentalistische islamitische ideologie valt er weinig “volle potentie” te behalen.

 7. Rud56

  Ook bij dat Amnesty is het islamitisch demon neergedaald c.q. heeft zich daar genesteld!
  Logisch, want naief, dom, politiekcorrect en wegkijkend deugvolk is een goede voedingsplek.

  Hopelijk zal Amnesty op korte termijn vervagen tot een niks meer zeggend, niks meer bepalend orgaan dat op sterven na dood is!

 8. Kapitein Haddock

  Allemaal zaterdag a.s. de Volkskrant kopen!
  Deze LEUGENkrant zal “wetenschappers” en “kenners” van de Islam aan het woord laten!!!
  Uiteraard om de Linkse indoctrinatie en Moslim-invloed te promoten!

  1. ZiggyStardust

   Denk het niet. Ik sponsor die haatkrant niet. Ik lees het hier wel of ergens anders als ze weer iets belachelijks publiceren.

 9. Pronounce

  Het dragen van een boerka is een probaat middel om te voorkomen dat vrouwen hun volle potentie behalen.

  Dat is dan ook precies de reden waarom hun middeleeuwse mannen eisen dat ze dat gedrocht dragen.

  En Amnesty International? Duidelijk ook ten prooi gevallen aan de hersenverslindende ziekte die cultuurmarxisme heet.

  1. merlot

   Kort en bondig zegt Pronounce wederom precies waar het op staat.

  2. Maurits Dekker

   Als de boerka zou bijdragen aan een drastisch lagere bevolkingsgroei onder mohammedanen dan zou ik tegen het boerkaverbod zijn.

  3. Lao Tse

   Een boerka draagt inderdaad bepaald niet bij de ontwikkeling van de vrouwen die besloten ze te gaan dragen.

   1. Bosche draak

    Net als achterlijke termen als “islamofobie” de ontwikkeling van een eerlijk debat in de weg staan?

  4. 007

   Feitelijk de enige reden waarom moslim vrouwen zich volledig moeten bedekken is omdat anders die arme moslim mannen dat stuk vlees tussen hun benen niet in bedwang kunnen houden…

   1. Malsi Marbh

    De Islam is een etnisch-demografisch sociaal en politiek expansionisme, met een uitgeschreven strategie en veroveringstactiek. En de Europese linkse machthebbers hebben hebben hun grenzen wagenwijd geopend voor deze allesvernietigende vijand!

    1. Isengrijn

     Hbram “Lugar” Islam,

     Ik vraag me af wanneer jij je bekeert tot de Islam…

     Je doet me denken aan een pre-islamitische Arnoud van Doorn, Michael vd Galien en Joram van klaveren!

     Ik snap dat de islam iemand kan irriteren, maar bij jou is het ongezond man!
     🙂

     1. Malsi Marbh

      Ergeren, irriteren is iets anders. Ga jij maar verder met je vuistdiepe collaboratie met de 60-plus-landverrader, je pas in exact hetzelfde pulletje.

 10. joey

  ‘Boerkaverbod voorkomt dat vrouwen hun volle potentie behalen’
  Nu vraag ik mij af,hoe die eventueel aanwezige potentie beter te behalen is met boerka en welke mogelijke potenties zijn dat?

  1. Tman

   joey:
   Met het zien van een vrouw met boerka word ik in elk geval niet potenter,maar dat schijnt ook de bedoeling te zijn,dat hierdoor (islamitische)mannen niet opgewonden raken!

   1. Confucius

    Tman, hoe komen ze dan aan al die jong?

    Man gooit kwakje op de grond en vliegen doen de rest.

    1. Tman

     confucius:
     Inderdaad,de vliegen wentelen zich in het kwakje en vliegen naar de grot der vreugden,bezorgen de dames tevens de benodigde jeuk!

     1. Confucius

      Stop maar Tman, ik krijg er bijna beeld bij.
      Getverrrrrr.

 11. Maurits Dekker

  Amnesty International was vroeger een gerenommeerde en zeer gewaardeerde instelling.
  Tegenwoordig wordt het geleid door een stel volslagen idioten.

 12. PHM van de Kletersteeg

  De boerka is een symbool van achtelijkheid, degenerend voor enige menselijke waarde. Maar dan: moslima’s kan je niet als vrouwen beschouwen; geen geslachtdelen, geen eigen wil.

 13. Malsi Marbh

  De moordenaar van Theo van Gogh en de moordenaar van Pim Fortuyn, enkelvoudige moordenaars, waren er beiden van overtuigd dat in hun perceptie van de wereld een rechtvaardiging bestond van hun daad. Het slachtoffer werd gereduceerd tot een figurant in hun spel met de wereld. Beiden kenden hun slachtoffers niet persoonlijk – ze hadden van Van Gogh en Fortuyn symbolen gemaakt, en daarmee vernietigden ze de menselijke waardigheid van hun slachtoffers. Het doel was terreur te bedrijven; de samenleving moest met geweld geconfronteerd worden met de heilige opdracht die de moordenaars zichzelf hadden aangepraat.

  Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
  -Lao Tse-

  1. Lao Tse

   Dit topic gaat niet over Fortuyn.

   1. Malsi Marbh

    Jawel hoor, taalnazi en vunzige 60-plusser. Pim Fortuyn en Theo van Gogh hebben altijd stevig stelling genomen tegen de, door geliefde en verdedigde, islam. Beide moordenaar hebben dezelfde geest, jou wel bekend!

    1. Malsi Marbh

     Leden van de islamitische terreurgroep Boko Haram hebben begin vorige week (eind juli 2019) in een dorp in Noord-Kameroen een aantal vrouwen ontvoerd en hen een oor afgesneden.

     1. Vanduinen

      Dat hebben ze van Vincent van Gogh geleerd ! Traditie

     2. Malsi Marbh

      Als je de ene ziet, dan komt de andere. Ook dat is een jarenlange traditie. Door het mandje maar weer !

   2. Bosche draak

    Maakt jouw walgelijke omperking niet minder walgelijk.

 14. staleo

  Alleen al vanwege het gevaar op letselschade zou de boerka buitenshuis verboden moeten worden.
  Maar als je helemaal niets doet dan wat rond slenteren is die kans zeer klein natuurlijk.
  Deze personen hebben dus geen potentie of kunnen deze niet gebruiken in hun gewaden.

  1. toetssteen

   @Staleo
   Er strandde eens pal voor ons hui eens eentje op de fiets. Gewaad draaide tussen de trappers.
   Mijn vrouw ijlde naar buiten. Mjah…. Beetje dom. Gevallen muts schold haar uit voor het helpen. Super hoor die vodden>

   1. Malsi Marbh

    Islamisering dreigt de westerse maatschappij te vernietigen. De hele Islam draait letterlijk om het vernietigen van alles wat niet islam is, al 1400 jaar! Nederland wordt meer en meer een moslimenclave in Europa. We zijn nu al hele wijken kwijt aan islamisering. Overal worden moskeeën, islamitische centra en halalwinkels geopend. In elke grote stad komt men vrouwen in hoofddoeken en boerka’s tegen.

    1. Vanduinen

     Heeft u dit geschreven onder invloed van een dozijn ballontjes lachgas ? Ik denk het haast wel. Dingen zien die er niet zijn. Wel zie ik steeds meer telefoonwinkels, dat wel.

 15. Jean Nederland

  Maar toch wel hun potentie tot broedmachine, daar zijn Moslim vrouwen toe bestemd namelijk.

  1. Malsi Marbh

   DE POLITIEK VAN DE BAARMOEDER

   Dat is de strategie om mensen te exporteren naar andere landen en ze rijkelijk kinderen te laten voortbrengen. Dit is altijd al de eenvoudigste en veiligste handelswijze geweest om je een gebied toe te eigenen, een land te domineren en een volk te verdringen of te onderwerpen

   ORIANA FALLACI [1929 – 2006]
   “De kracht van de rede” 2004

   1. merlot

    “Dat is de strategie om mensen te exporteren naar andere landen en ze rijkelijk kinderen te laten voortbrengen. Dit is altijd al de eenvoudigste en veiligste handelswijze geweest om je een gebied toe te eigenen, een land te domineren en een volk te verdringen of te onderwerpen.”

    De geschiedenis bewijst dit. Er zijn zeer vele voorbeelden van.

    Soms gaat deze strategie gepaard met culturele superioriteit, zoals in Noord-Amerika waar de indianen op alle fronten simpelweg niet opgewassen waren tegen de Europese immigranten.

    Maar soms is het tegendeel het geval. Dan zegevieren juist inkomende inferieure culturen omdat de bestaande cultuur “moe” is. De Engelse taal heeft daar een treffend woord voor: complacency. Men gelooft het wel. De ondergang van het Romeinse Rijk staat daar model voor.

    Het cultuurmarxisme, de linkse dogma’s, het cultuurrelativisme, het post-modernisme, het persé willen “deugen”, het hedonisme, de individualisering, de identiteitspolitiek, de SJW’s, noem maar op, het zijn allemaal nagels aan de doodskist van de westerse cultuur.

 16. Hentheman

  Al dat zgn. linkse gepeupel, islam knuffelaars en volstrekt idiote figuren zoals Lao Tse zouden preventief geruimd moeten worden! Even douchen met zijn allen Lao en jullie problemen zijn opgelost…

  1. Lao Tse

   Mensen zoals Hentheman bestaan echt, vergis je niet.

   1. Malsi Marbh

    Mensen zoals jij bestaan ook echt, zeven dagen per week, dertien uur per dag je spelletje spelen. Warme gevoelens koesteren voor kleine kinderen en fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemen.

  2. Vanduinen

   Onmiskenbaar Jan de Man in al zijn retoriek. Modus operandi…

   1. Malsi Marbh

    Geen verrassing, zie je de ene dan komt de andere, altijd zonder uitzondering.

 17. Van der Scheur

  De vrouwen die zich zo kleden krijgen het complete onderdrukkingspakket. Het gaat niet om dat gewaad alleen. Ze mogen niet voor zichzelf spreken en ze mogen niet zonder hun man in het openbaar verschijnen. De mondige figuren die je bij Jinek ziet verschijnen zijn eigenlijk neppers. Dat zijn gewoon een stelletje recalcitranten, anti westen en boeroepers. In middels behoort AI tot diezelfde groep. Niet beseffende dat ze de maatschappij en de gedwongen bourkadragers geen dienst bewijzen.

 18. Decca

  Laten we Amnesty gewoon afschaffen. Dat gezeur en gezever van hoe slecht we in het Westen toch wel allemaal zijn, geeft aan wat een zieke bende dat Amnesty is. Ga lekker in Afrika zielige/zieke kindjes redden. Dan doe je wat nuttigs. Wij lossen ons probleem mer die gekke wijven in Boerka en de domme religie die ze aanhangen zelf wel op.

 19. rujoleki

  Zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de NPO en Amnesty.

 20. nienke

  Opheffen deze krankzinnige organisatie en wel direct.

 21. Rosasolis

  Wat gaat gebeuren met de vrouwen die deze zware moslim kleding in de komende jaren dragen, tijdens de zomerse weken wanneer de temperturen dagelijks hoger dan 40 graden zullen gaan worden? Waarschijnlijk zullen ze nog meer geisoleerd worden, en ziek worden. Niet iedereen kan airconditioning permitteren. Niemand kan leven en werken als je lichaam geen enkele kans krijgt om af te koelen in extreem warme temperaturen.
  Steeds meer vrouwen en mannen in Iran durven op te komen voor gewone westerse kleding, tegen de wil van de strenge Ayatollahs. Gedurende de zomer maanden kan de temperatuur in Iran de 50 graden bereiken. Vele vrouwen in zware wollen nikabs en chadors kunnen niet meer uit huis…en dat is precies wat de Ayatollahs’s willen. Maar
  hun “Islam Revolutie” is snel aan het vallen…omdat in plaats van ieder jaar zonen gaan baren voor de islam, zijn de vrouwen ernstig ziek. De ziekenhuizen zijn vol met vrouwelijke hart en astma patienten, die vaak het niet meer redden.
  En daarom zijn zowel jonge vrouwen en mannen in opstand gekomen. Ook arresteren de meeste politie agenten, vrouwen die bescheiden westers gekleed zijn niet meer…Misschien hebben ze een moeder, vrouw, dochter, of zus verloren aan een hartaanval. Wat velen niet weten over Iran is dat niet iedereen van dit oude Perzisch land moslim is. De tweede religie van Perzie is het Zoroaster geloof en cultuur die veel ouder is dan de Islam. Er zijn ook nog steeds kleine groepen Christenen en Joden.
  Deze onderdrukte groeperingen komen op voor de rechten van vrouwen. Vrouwen zijn de helft van onze bevolking en daarom komen ze in actie in Iran, gesteund door de mannen in hun samenleving. Heel anders dan het beleid dat de Ayatollah’s willen doorzetten. Binnenkort komt alweer een grote revolutie in Iran…tegen het beleid van de Ayatollahs. Steeds meer vrouwen in Perzie krijgen westerse kleding uit het buitenland. Gewone kleding die niet opvallend is maar van heerlijk katoen gemaakt is, zodat je in de brandende zon vroeg wat boodschappen kan doen of een bezoek aan de ziekenhuis kan brengen. Zeer moedige mannen en vrouwen in Perzie (Iran) die opkomen voor hun vrouwen. Geweldig is het dat in dit, vroeger zeer hoog ontwikkelde land, nu vele mannen opkomen om hun vrouwen te redden. De Ayatollah beleid voor vrouwen in Iran is een van de aller slechte in der hele wereld. Hoe is het mogelijk dat dit land doorgaat met het onderdrukking van de helft van de bevolking (vrouwen), terwijl de Ayatollah’s hun kern wapens willen doorzetten? Maar zoals het nu gaat in Iran, zal nog veel meer vrouwen sterven tijdens hun gedwongen bevallingen.
  Ja zo erg is het. De vrouw red het niet meer van een slechte zwangerschap en bevalling, en is er niet meer in staat om door te gaan met het leveren van zonen voor de Jihad strijd van de Ayatollah’s. Wat een nachtmerrie voor alle vrouwen in Iran die nog niet de menopause eindelijk hebben kunnen bereiken! En daarom komen jonge Iranse vrouwen nu in actie om voor behalve zichzelf, ook in actie te komen tegen hun vreselijke onderdrukte zusters door het hele land.

 22. Bes Tolen

  Amnesty International heeft haar gelijk: de onderworpen vrouw heeft de meest volle potentie dat is de hoogst benutte als ze zonder boerka met haar vaste bewaker in bed ligt. Daarom draagt ze voor andere omstandigheden de boerka want elk zicht van vreemden op die potentie is verder onwenselijk. Tast deze al gauw aan. Het zou tot verkeerde gedachten of nog erger kunnen leiden.
  De club is links fascistisch en is dat m.i. altijd al. Elke steun aan deze organisatie maakt de verschaffer verdacht. Elke afwijzing van steun aan de gedachten van Amnesty helpt de wereld vooruit.

 23. iduko

  Misschien kunnen boerkadragers nog iets in de telefonische verkoop betekenen. Ik zou anders geen idee hebben in wat voor banen zij verder goed kunnen functioneren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.