Belachelijk! Rechter zegt geen IQ-test voor dochter van vader die twijfelt aan schooladvies... vanwege moeder

Geen categorieaug 05 2019, 14:00
Dit is gewoon triest.
Dit is bijzonder zorgwekkend. De rechtbank in Den Haag heeft vandaag besloten dat basisschool De Tweeklank in Hazerwoude-Rijndijk geen IQ-test hoeft af te nemen bij een leerlinge, zoals haar vader had geëist. Die twijfelde namelijk aan het schooladvies dat ze kreeg. De reden? Ze had nogal wisselende resultaten. Soms deed ze het uitstekend, op andere momenten weer niet.
Het is een beetje een merkwaardig verhaal, maar de resultaten van de leerlinge fluctueerden sterk. Daarom wilde de vader graag dat er gekeken werd naar haar IQ. Ze kreeg vmbo-kader, maar de vader achtte het mogelijk dat haar eigenlijke niveau hoger is.
Helaas voor hem én voor het meisje zijn hij en haar moeder gescheiden. Het gevolg? Nou, de rechtbank legt uit:

"De ouders oefenen het gezamenlijk gezag uit, zodat de moeder wel toestemming moet verlenen voor het afnemen van een IQ-test."

En die toestemming geeft ze dus niet. Want zij vindt het blijkbaar wel prima.
Het is toch wel merkwaardig dat de rechter in dit geval niet voor de belangen van het kind kiest. Je zou denken dat het goed voor háár is als ze een IQ-test doen. Ja, de moeder heeft rechten, en dat is allemaal belangrijk, maar het gaat hier om het kind. Die zou hier mogelijk van profiteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten