Brekend! BackMe start crowdfunding om door links subsidiefonds in elkaar gebeukte Ahmed Aarad te helpen

Donatieplatform BackMe begint een crowdfunding om de door de overheid geslagen en getreiterde ondernemer Ahmed Aarad te helpen: “Doe een eenmalige donatie zodat hij niet kapot wordt geprocedeerd door een overheidsorganisatie die een zware mishandeling onder pet houdt en daarna met de landsadvocaat iemand verder probeert te slopen,” schrijven de initiatiefnemerhelden.

Het zal je maar gebeuren: je zit rustig te wachten, en opeens krijg je van een vertrouweling een flinke beuk tegen je al uit elkaar vallende rug. Vervolgens wordt deze agressieveling door de overheid de hand boven het hoofd gehouden, terwijl jij – als slachtoffer – juridisch belaagd wordt. Subsidies worden ingetrokken, je krijgt de Landsadvocaat op je dak en het rest van het overheidsapparaat doet óók alles wat ze kunnen om je leven zuur te maken. Terwijl je dus al in een rolstoel zit én het slachtoffer was, niet de dader.

Script van een B-film? Was het maar waar. Het overkwam de ondernemer Ahmed, die door een medewerker van een links subsidiefonds een keihard oplawaai kreeg. Het hele verhaal staat hier.

Dus wat doe je als de overheid je dreigt financieel te ruïneren? Precies: met opgeheven hoofd ga je de strijd aan. En je schakelt via een crowdfunding het publiek in om die al dan niet juridische staatsterreur het hoofd te bieden:

“Je krijgt als invalide man tijdens een bijeenkomst een enorme klap op je rug van een medewerker van het Stimuleringsfonds Voor De Journalistiek. Als je daar dan melding van maakt zegt men vanuit dit overheidsorgaan dat je niet zo moet zeuren en dat er niets heeft plaatsgevonden. Een week later word je, zonder opgave van reden, uit het stimuleringsfond geknikkerd en wordt tijdens een gesprek gemeld dat er geen onderzoek is gedaan naar de mishandeling. Als kers op de taart wordt de landsadvocaat ingeschakeld, betaald met belastinggeld, om Ahmed ook nog eens juridisch uit zijn rolstoel te meppen.

Aangifte tegen medewerker Stimuleringsfonds Journalistiek wegens mishandeling

Het lijkt het begin van een slecht verzonnen verhaal, maar het is werkelijk gebeurd. En het gebeurt nog steeds. Want naast de extra pijn in zijn lijf door de mishandeling van de medewerker kan Ahmed fluiten naar het subsidiegeld van de SVDJ voor zijn start-up en moet hij ook nog eens een dure advocaat inhuren om zich te beschermen tegen de leugens en karaktermoord van dit met overheidsgeld gefinancierde orgaan. En dat kan hij niet betalen.

Dus help Ahmed strijden tegen het onrecht dat hem is aangedaan en help hem zijn verdediging te financieren. Doe een eenmalige donatie zodat hij niet kapot wordt geprocedeerd door een overheidsorganisatie die een zware mishandeling onder pet houdt en daarna met de landsadvocaat iemand verder probeert te slopen.

Steun Ahmed!”

Steun Ahmed, indeed!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Watcher

  Googlen op Ahmed Aarad, aanrader.

  Zeg Tim waar blijft de nieuwste podcast van Jensen?

 2. Confucius

  Het zijn ook altijd de linkse mensen die discrimineren.
  Arme Achtmet.

 3. Garland S. tucker

  Waarom doet DDS zo stiekem als ze een verhaal van HP/de tijd jatten? Maar de belangrijkste passage achterwege laten?

  In een op 8 juli opgestelde getuigenverklaring schrijft de PvdA-politica en COC-bestuurder:

  “Terwijl Ahmed voorovergebogen zat op zijn laptop kwam T. (naam verwijderd – red.) en gaf hem, Ahmed, zomaar uit het niets een ongenadig harde klap op zijn schouder, zonder een woord te zeggen verder, liep hij, T. door naar de uitgang. Ahmed kromp ineen van de pijn.”

  Oosenbrug voegt daar nog aan toe dat de mentor zich al eerder schuldig maakte aan weinig respectvol gedrag jegens de gehandicapte Aarad en spreekt letterlijk van een ‘fysieke aanval’:

  1. Bosche draak

   En dat maakt het minder ernstig omdat……..
   Dat veranderd de hele discussie vanwege…….
   Dus de man niet ondersteunen want…..

   Judy Garland moet het zand uit z’n vagina scheppen en eens niet zo zuur doen!

  2. Pronounce

   In het oorspronkelijke artikel staat duidelijk vermeld dat het van HP/De Tijd afkomstig is.

 4. Top

  este meneer Van Exter,

  Ik wil het even met u over Ahmed Aarad hebben.

  Ahmed is de oprichter van het donatieplatform Backme.org.

  U bent voorzitter van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, de SvdJ.

  Backme zit in het zogenaamde Accelerator-programma van de SvdJ.

  Eén van uw medewerkers (T.) heeft Ahmed onlangs tijdens een bijeenkomst van de Accelerator-deelnemers, in het voorbijlopen, toen hij boos was, keihard op zijn rug geramd.

  Een normaal iemand zou zo’n beuk hooguit als pijnlijk en intimiderend ervaren.

  Maar Ahmed is niet normaal.

  Ahmed zit in een rolstoel. Juist vanwege een kapotte rug. Bij iemand met een kapotte rug in een rolstoel komt een beuk op de rug nóg harder aan. Fysiek, maar ook emotioneel. Dat laatste helemaal als de aanvaller in kwestie zijn eigen projectbegeleider van de SvdJ was…

  Hoe hard was die beuk?

  Als Ahmed ‘heel hard’ zou zeggen, zou ik me misschien nog afvragen of die klap objectief gezien wel echt zo hard was. Als zijn vriendin Evy, die hem om logistieke redenen altijd vergezelt, ‘heel hard’ zou zeggen, zou ik denken dat haar liefde voor haar vriend de klap misschien harder maakte dan-ie was.

  Maar er was nóg een getuige van het voorval: oud-PvdA-Kamerlid en huidig COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. Zij bevestigt het hele verhaal aan HP/De Tijd-onderzoeksjournalist Ton F. Van Dijk. Haar woorden, samengevat: fysieke aanval, intimiderend, grensoverschrijdend en onaanvaardbaar.

  Ahmed heeft zich uiteraard bij SvdJ-directeur René van Zanten en bij u beklaagd over de mishandeling door de projectbegeleider van de SvdJ.

  Heeft u samen met René van Zanten vervolgens een onderzoek ingesteld, zoals Ahmed vroeg?

  Nee, u heeft Ahmed, en daarmee Backme, een paar dagen na de mishandeling, uit het Accelerator-programma getrapt. En uw directeur René van Zanten wilde wel met hem praten over “een bescheiden compensatie” voor “een ongelukkig uitgevallen vriendschappelijke duw”.

  Even samengevat.

  We hebben een zwaar gesubsidieerde club (vijf miljoen per jaar van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen).

  Die club wordt geleid door twee journalistieke mastodonten (Van Zanten oud-hoofdredacteur van het Utrechts Nieuwsblad en oud-uitgever van De Gelderlander en u oud-hoofdredacteur van Trouw en Vrij Nederland).

  We hebben een Marokkaan met een kapotte rug in een rolstoel met een prachtidee voor mediamakers en mensen die aan hen willen doneren, die (volgens een oud-PvdA-Kamerlid en de huidige voorzitter van het COC) fysiek mishandeld en geïntimideerd wordt door een van uw medewerkers.

  En het resultaat: u flikkert het slachtoffer en zijn project Backme uit uw programma en verdedigt, zonder enig serieus onderzoek, de dader.

  Weet u wat uw pech is, afgezien van die wel zeer sterke onafhankelijke getuige?

  Dat ik één van de eerste zelfstandige mediamakers was die zich aansloot bij Backme.

  Dat ik daar (sorry dat ik een keer onbescheiden ben) de succesvolste ‘content creator’ ben. In gewoon Nederlands: mede dankzij Backme maken honderden donateurs het mij al heel aardig mogelijk om professioneel tijd te besteden aan waarlijk onafhankelijke journalistiek. Ik hoef het dankzij hun donaties niet als hobby in de avonduren te doen, naast een ‘gewone’ baan.

  Kortom: dat u de Marokkaan in de rolstoel na die mishandeling nog een trap na gaf door Backme financieel te treffen, raakt ook mij persoonlijk.

  U komt namelijk aan Backme en daarmee wellicht aan de warme relatie tussen mij en mijn donateurs.

  Journalistieke mastodonten die lekker politiek correct lullen over ethiek, maar ondertussen een mishandeling in eigen huis in de doofpot willen duwen en het slachtoffer straffen, hebben aan mij sowieso een slechte.

  Dus u bent nu van mij.

  Als bijvoorbeeld -ik roep maar iets- blijkt dat onderhands subsidie is toegekend aan familieleden van hotshots van de SvdJ, zou het zomaar kunnen dat het bewijs daarvoor binnenkort in een dikke bruine envelop op de deurmat valt bij die verslaggever van HP/De Tijd die nu de mishandeling onthulde.

  Maar daar schieten Ahmed en Backme niks mee op, behalve in de sfeer van genoegdoening.

  Dus ik heb besloten dat ik die jongens van Backme daadwerkelijk ga helpen door (beloofd: buiten beeld!) hand- en spandiensten voor ze te verrichten.

  Uit welbegrepen eigenbelang overigens, want het zal jullie niet lukken om dit in potentie perfecte donatiesysteem voor zelfstandige mediamakers te killen.

  Groet,

  JanDijkgraaf

  UPDATE Femke Halsema houdt het nog bij een ‘gewone’ dure advocaat. Frits van Exter stuurt meteen de landsadvocaat op Ahmed af. Weet je wie ook altijd de landsadvocaat gebruikte om zijn zaakjes te regelen?

  1. Top

   Vergeet te vermelden; dit is copy paste van een bijdrage geplaats door Jan Dijkgraaf.

   1. EU kok

    Dat was inderdaad niet duidelijk.

 5. Bolkestein

  Gedoneerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.