DENK geeft schuld van bekladding moskeeën aan PVV- en FVD-kiezers: ‘Opmars populistisch rechts!’

Volgens een schaduwraadslid van DENK in Veenendaal, zit er een duidelijk verband in de opmars van partijen als de PVV en Forum voor Democratie enerzijds, en de bekladding van moskeeën anderzijds. Ook vernielde kerken zouden op het conto moeten komen van FVD- en PVV-kiezers.

Gökhan Çoban, schaduwraadslid namens DENK Veenendaal, is lekker feitvrij vol in de aanval gegaan tegen de ruim 20% van de inwoners van z’n gewoonte. Zij stemden afgelopen maart namelijk op FVD en PVV, en daarmee zijn ze ook verantwoordelijk voor aanvallen en bekladdingen van moskeeën en kerken. Dat schrijft de Veenendaalse krant:

“Schaduwraadslid Gökhan Coban (Denk) ziet in Veenendaal een opmars van populistisch rechts. Hij brengt in herinnering dat bij de recente verkiezingen voor Provinciale Staten bijna 20 procent van de kiezers in Veenendaal op de PVV en Forum voor Democratie heeft gestemd.

Hij vindt ook dat burgemeester Gert-Jan Kats laconiek heeft gereageerd op vragen van Denk over de bekladding van de moskee en het vernielen van een raam van de Vredeskerk aan de Kerkewijk. ,,Dat wordt weggezet als kleine incidenten, maar het zijn doelbewust gekozen doelwitten.

De scheidslijn tussen populistisch rechts en extreem rechts is niet in alle gevallen helder. Het raadslid Yasin Makineli heeft over de bekladding van de moskee en vernieling van een kerkraam schriftelijke vragen gesteld aan het college.”

Toch grappig dat uitgerekend iemand van DENK meent te moeten mekkeren over het imaginaire aanzetten tot geweld van andere partijen. Of moeten we het rellerige optreden van DENK in Rotterdam soms vergeten, toen er in een zeker land in Midden-Oosten een staatsgreep was verijdeld? Precies: DENK, en meertje Coban voorop, mag zelf ook wel eens stoppen met de hele tijd ophitsen en haatzaaien voordat het gaat zeuren over aanhangers van andere partijen die zogenaamd bezig zouden zijn met het vernielen van aanbiddingshuizen.

Met z’n “doelbewust gekozen doelwitten.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik betreur het helaas te moeten constateren dat de politiek waar de PVV en FvD voor staat een voedingsbodem creëert voor haat en racisme

  1. henk43

   Ben ik het mee eens maar de heren tweedekamerleden van Denk roepen bij mij(zacht gezegd)ook geen gevoelens van compassie op.Soms denk ik dat de heren de lange arm van Erdogan zijn die de democratie als een trein voor de dictatuur beschouwd.

  2. Lao Tse

   Ja, en daarom is de vraag wie er verantwoordelijk is ook terecht.

   1. logisch denken

    denk is zelf verantwordelijk hufter. Geen discussie over mogelijk. De enige echte rechtse partj in de tweede kamer

  3. Ben-NIET-Groen-L

   Anne Sophe Schillersdorf,

   En ik betreur het helaas te moeten constateren dat de vele doden die alleen al vandaag door geweld zijn omgekomen op deze hele aardkloot aangeschreven kan worden aan de zo vredelievende ideologie de islam waar ook de heren Öztürk en kompanen lid van zijn.

   Leest u gerust alle nieuws maar na wat moslim gerelateerd is en u zult zien dat ik gelijk heb…en dit elke dag weer…in elk gebied waar op aarde zij verblijven is het hommeles.

   1. Ron

    Inderdaad precies zoals je zegt.
    Overal waar islam is is hommeles. Ook in de omgeving is het steeds raak, 7 a 8jarige die onze kinderen in de speeltuin uitschelden voor zemmel, kech en kufar of zoiets. Zoontje van 4 op de schommel komen ze klooien, ga zo maar door. De ouders zijn volgens mij de hele dag in het theehuis maar zie je nooit.
    De gewone mensen houden hun kinderen maar weg bij de speeltuin. Dus vinden ze het dan echt gek dat er steeds meer mensen en hekel aan ze krijgen? En ja dan is PVV en forum wel een voor de hand liggende optie.

  4. ZiggyStardust

   Anne, nee. Daar zorgt de intolerante en onderdrukkende islam voor. Overal waar de islam neerdaalt, vindt er achteruitgang plaats en onderdrukking. Mooier kan ik het niet maken helaas. De islam is net als kanker. Bestrijd je het niet dan zaait het zich uit en ga je er aan ten onder. Het begint met het afdwingen van privilege’s en gaat via sharia naar totale overheersing. Zie Indonesië, mooi stuk daar over in de Volkskrant vorige week.

  5. Jv

   Ook al gehersenspoeld door de islam?
   Heeft u al een burka gekocht of wilt u alleen de lusten, maar niet de lasten van de islam.
   Nou….. ik kan u verzekeren dat de islam (moslims) geen lusten hebben, maar alleen lasten. Of u moet rollende koppen en ledematen zien als lust!

  6. iduko

   De PVV is inderdaad erg anti-islam, maar waar staat dat in het FvD programma?

  7. Pronounce

   Inderdaad. De de vanuit links en moslims afkomstige hatelijke en racistische doodsbedreigingen waar Wilders mee te maken krijgt liegen er niet om.

  8. Angelus pacis

   Oei…..ik denk dat je een beetje in de war bent. De Islam en denk in het bijzonder creëren een voedingsbodem voor haat en racisme

  9. Mars020

   Volgens mij verdraai jij de boel een beetje?. De islam is dominant en laat dat ook dagelijks merken. De overlast, die ze veroorzaken is ook iets, waar autochtonen schoon genoeg van hebben. Toen wij in Nederland nog geen last van de islam hadden, was de PVV en het FvD ook niet in beeld. Het is dus een puntje, oorzaak en gevolg. Links heeft totaal geen anticiperend vermogen, dus zijn ze ook nooit in staat om problemen te zien aankomen. Van problemen oplossen heeft links ook nog nooit gehoord, maar in het veroorzaken van problemen, zijn ze gespecialiseerd.

   1. Ron

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  10. werikke

   klopt helemaal en soms is het nodig anders veranderd er niets.

 2. Jumping

  De jongelui op stee, waren de achterweeg aan het teren, met nog wat restjes koolteer.

  Even Morgenochtend kijken of alles op is.

 3. Angelus pacis

  Dit is Nederland: Gökhan Çoban en Yasin Makineli. Schiet mij maar lek………..

  1. Confucius

   Inderdaad Angelus, het is te triest voor woorden.

   Vroeger hadden we gastarbeiders maar ergens hebben “we” iets fout gedaan.

   Nu zitten we met allochtone burgemeesters, allochtone Kamervoorzitter en allochtone politici en dito partijen en heel veel allochtone overlastgevers.

   En daar komen we nooit meer vanaf; niet vanzelf.

   1. Lao Tse

    En de ironie wil, Confucius, dat die allochtone Burgemeesters en Kamerleden het erg goed doen.
    De historische parallel is te trekken met Joden. Die deden het in het bestuur, wetenschap en zakenleven zo goed dat ze afgunst opriepen.

    1. Kretoloog

     LT, de linkse media schrijven dat de allochtone bestuurders en politici het goed doen. Maar daar valt het nodige op af te dingen. Paar voorbeelden van bestuurders waar de media veren in het achterste steken:
     1. Arib de PvdA-Tweede Kamervoorzitter, bakt er weinig van. Alleen haar voorgangster was nog beroerder, dus het valt niet zo op. Blijft ergerlijk dat zij nog steeds half onverstaanbaar Nederlands spreekt.
     2. Aboutaleb, de burgemeester, zelfde verhaal. Wat vooral opvalt is dat deze PvdA-er zo weinig sociaal is in zijn optreden. Zelfs bullebak Opstelten had meer gevoel voor menselijke verhoudingen.
     3. Marcouch, burgemeester Arnhem, ook PvdA natuurlijk. Een foute keuze en daar is de Raad inmiddels ook achter.
     4. Kamerleden: noem eens een paar excellent functionerende allochtone kamerleden? Ik ken ze niet. Ik ken wel de 3 heren van Denk: dat zijn regelrechte provocateurs, die met iedereen ruzie zoeken.
     Excellente kamerleden, dat zijn Fleur Agema, Pieter Omtzigt en Ronald van Raak, alle 3 zo blank en autochtoon als wat.

     1. Lao Tse

      Kretoloog weet zeker dat Aboutaleb, Marcouch en Arib het niet goed doen maar vanuit de bevolking van Rotterdam en Arnhem bleek dat niet en Arib is een gewaardeerde Kamervoorzitter.

      Hij lult maar wat.

    2. Kristalix

     Het erg goed doen Lao?
     Ben je weer aan het leuteren?

     Ik zie Denk? Ja hoor Lao, ze doen het “geweldig”.
     Weer zo’n Lao lølverhaal.

     1. logisch denken

      laat hem aub. onze huishufter laat het anti islamgeluid enkel snoei hard groeien . Hij doet het goed, zijn stomme inhoudsloze onderbuik gevoelens laten gewone mensen zien dat het menes is en dat de islamisering een serieus probleem is wat adequaat bestredeb moet worden

    3. Angelus pacis

     Dat allochtone burgemeesters en kamerleden het goed doen. Hoe kom je daar bij? Seyss-Inquart deed het ook heel goed……..vonden sommigen. Ik denk dat jij dat toen ook gevonden had…..Rare conclusie en voor eigen rekening.

 4. Kretoloog

  Typisch moslimgedrag van Denk:
  1. Altijd slachtofferrol aanmeten.
  2. Nooit zelf verantwoordelijkheid nemen.
  3. Altijd (politieke of religieuze) tegenstander zwartmaken.

 5. van Urk

  “Bekladding van een moskee en een vernielde ruit van een kerk” Eerder een relletje tussen moslims en christenen. Ik weet niet wat de PVV of FvD hier nou echt mee te maken heeft. Ik weet wel dat moskeeen en kerken al voor de oprichting van deze partijen weleens het mikpunt waren van vernielingen. Ook in het jaar dat Obama Bin Laden zijn vliegtuigen in New York verkeerd parkeerde.

 6. logisch denken

  denk is populistisch rechts, denk is pro erdogan en de meest rechtse partij in de tweede kamer. Denk is eigenlijk een racistische club tegen alles wat buiten islamitische waarden opereert. Eigenlik is denk een criminele organisatie en zou direct verbodene moeten worden. Denk is mede oorzaak aan het grote verzet tegen de islamisering van nederland.

  denk moet verboden worden want het is gevaarlijker dan satudarah , hells angles en the mongols bij elkaar

  1. Vrijedenkert

   Helemaal mee eens!
   DENK is niks anders dan populistische religieuze door de Islam-geïnspireerde conservatief-rechtse partij die zich voor de bühne progressief en links voordoen om zo wegkijkende en ontkennende links-progressieve en liberale kiezers, partijen en organisaties voor zich te winnen en zo voor hun karretje te spannen!

   Werkwijze en uitvoering staan heel duidelijk omschreven in het manifest van de Moslimbroederschap middels div tactieken en technieken…

   Moslimbroederschap, Het Project:
   Netwerken met en het coördineren van acties met gelijkgestemde islamistische organisaties.
   Het vermijden van open allianties met bekende terroristische organisaties en individuen om de schijn van “gematigdheid” op te houden.
   Infiltreren in en overname van bestaande moslimorganisaties om ze op één lijn te stellen met de collectieve doelstellingen van de Moslim Broederschap.
   Gebruik maken van misleiding om de voorgenomen bedoelingen van islamistische acties te maskeren, zolang dit niet tegenstrijdig is met de wetten van de sharia.
   Het vermijden van lokale, nationale en globale conflicten met Westerlingen die op de lange termijn het vermogen om de islamistische machtsbasis in het Westen uit te breiden schade zouden kunnen berokkenen of die een negatieve reactie tegen moslims zouden kunnen veroorzaken.
   Het opzetten van financiële netwerken om de bekering van het Westen te financieren, inclusief de ondersteuning door fulltime bestuurders en medewerkers;
   Verkennen, gegevens verzamelen, en het opbouwen van capaciteit om gegevens te verzamelen en op te slaan.
   Het opzetten van een controlesysteem om toe te zien op de Westerse media om moslims te waarschuwen voor “tegen moslims gerichte internationale samenzweringen”.
   Het ontwikkelen van een islamistische intellectuele gemeenschap, inclusief het opzetten van studiecentra en belangenorganisaties, het publiceren van “academische” studies om de islamistische positie te legitimeren en de geschiedenis van de islamistische bewegingen te boek te stellen.
   De ontwikkeling van een allesomvattend honderd-jaren-plan om de islamistische ideologie over de hele wereld te bevorderen.
   Internationale doelstellingen afwegen tegen plaatselijke flexibiliteit.
   Het creëren van uitgebreide sociale netwerken van scholen, ziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen die de islamitische idealen zijn toegedaan, zodat moslims in het Westen constant in contact staan met de beweging.
   Het betrekken van moslims die onze ideologie trouw zijn bij democratisch gekozen instellingen op alle niveaus in het Westen, inclusief overheid, NGO’s, particuliere instellingen en vakbonden.
   Gebruik maken van bestaande Westerse instellingen tot ze kunnen worden overgenomen in dienst van de islam.
   Het opstellen van islamitische grondwetten, wetten en beleid voor uiteindelijke ten uitvoerlegging.
   Conflicten binnen de islamistische bewegingen op alle niveaus vermijden, inclusief de ontwikkeling van processen om conflicten op te lossen.
   Allianties sluiten met Westerse “progressieve” organisaties met vergelijkbare doelstellingen.
   Autonome “veiligheidstroepen” organiseren om moslims in het Westen te beschermen.
   Geweld ontketenen om de moslims die in het Westen wonen “in de stemming te houden voor jihad”.
   Jihad-bewegingen in de hele islamitische wereld ondersteunen door preken, propaganda en financiële, personele en operationele steun.
   Zorgen dat de Palestijnse kwestie wereldwijd een wig drijft tussen moslims en het Westen.
   De bevrijding van heel Palestina uit handen van Israel en de oprichting daar van een islamitische staat tot een hoeksteen maken van het plan voor globale islamitische overheersing.
   Een doorlopende campagne op touw zetten om onder de moslims haat tegen de joden op te wekken en elke discussie over verzoening of co-existentie met hen af te wijzen.
   Het actief oprichten van jihad-terreurcellen in Palestina.
   De terroristische activiteiten in Palestina verbinden met de wereldwijde terreurbeweging.
   Voldoende geld inzamelen om de jihad wereldwijd voor onbepaalde tijd voort te zetten en te ondersteunen.

   P.S. Erdosnor en zijn AK-partij zijn groot fan van de Molimbroederschap en onderhouden goede contacten met deze organisatie en het hoofdkwartier van de Moslimbroederschap bevindt zich in Ankara…
   DENK-trollen zijn op hun beurt weer groot fan van Erdosnor en zijn AK-clan!

   Toevallig allemaal… DENK het niet!

 7. Jv

  Top! Moet nog veel erger worden! Het wordt tijd dat we ons land weer volledig terug krijgen en dat kan helaas alleen door voor rechts te kiezen.
  Kiezen we links, dan zijn de (blanken en autochtone) Nederlanders op korte termijn volledig ondergesneeuwd.
  Het linkse tuig schreeuw steeds harder als teken dat ze gelukkig langzaam maar zeker steeds meer terrein verliezen!
  Het moet toch niet gekker worden dat zo langzamerhand 90 % van al het nieuws over die moslims, krakers, illegalen, uitgeprocedeerden en dat linkse anarchistische tuig gaat. En het ergste is nog dat al deze lui op onze zakken teert, onze sociale potten plundert onze zorg plunderd en vervolgens nog nooit 1 cent heeft bijgedragen als alleen een smerige grote bek trekken tegen de mensen die hen onderhouden!
  Strontziek wordt je ervan.

  1. Confucius

   Jv, amen to that.

  2. DidiMadloba

   90%? Ja, op deze site, maar die heeft dan ook als hoofddoel om de mensen de gelegenheid te geven zich eens lekker te ergeren. Het leven gaat niet altijd van een leien dakje, en dan lucht het geweldig op om je eens lekker te laten gaan op DDS.

 8. Heras

  Volgens een islam-aanhanger: bij jullie is er democratie? via democratie zullen wij jullie verslaan….

  Ze hadden alleen niet gerekend op zoveel weerstand.

 9. ikweetwatikwil

  En zo kweek je in no time een burger oorlog. En links wast zijn handen in onschuld.

 10. Duke

  In dezelfde logica kun je zeggen dat zonder de moskee er geen bekladding op de moskee zou zijn. Wie is er verantwoordelijk voor het bestaan van de moskee? Niet de PVV of FvD.

 11. Kristalix

  Bekladden? Dat is slechts het begin. Verdere Islamisering door bijvoorbeeld Halalsema? Is beklading een eitje. In dit tempo door en ze gaan de lucht in.

 12. Jean Nederland

  We hebben nog heel wat in te halen om alle Christelijke kerken die gesloopt zijn te compenseren met die van de Islam.

 13. Duckday

  Het is triest dat zulke personen in de Nederlandse politiek zitten Nu merk je gewoon dat de kamer niks voorstelt en iedere malloot in de politiek kan gaan Dit zijn in de eerste plaats opruiers die geen enkele verbinding hebben met het westen alleen hun hand ophouden Dank zei de PVDA kunnen zulke personen in de kamer komen om niet op te komen voor de Nederlanders maar voor Erdogan en verder gaan met haat te zaaien en onrust
  Stem gewoon PVV of FvD hopelijk zijn we dan verlost van zulke medelanders die alleen tweedracht zaaien en onrust

  1. DidiMadloba

   Wilt u dus alle Turken het land uit zetten? Fantaseer maar lekker door.

 14. DidiMadloba

  Voor een keer hebben die Turken heel erg gelijk, plus DDS, die hoort ook in het rijtje schuldigen. Die hersenspoelen de autochtone Nederlander al tientallen jaren met de boodschap dat de islam verschrikkelijk is.

  Zegt u dat dat inderdaad zo is? Dan bent u ook gehersenspoeld, en heeft u geen controle meer over uw eigen mening!

  1. Bosche draak

   Islam is een wanproduct waar we makkelijk zonder mee kunnen.
   Een alsmaar bukkende beflap als jij kan krijsen tot je schor bent, maar jij overtuigt niemand van je zottenlogica.
   Je bent een lafaard…

  2. Ron

   Nee hoor juist wel controle over eigen mening.
   Links lukt elkaar maar na.
   Rechts praat meestal uit ervaring met de ” gasten “

 15. Juriaan

  Terug naar de zandbak een goed idee

 16. Juriaan

  Van moskeeen verbrandingsovens maken de schoorstenen staan er al

 17. macsjang

  Dat rare volk uit Erdistan dat tegen alles wat westers is, zijn, en die volksverlakker uit Veenendaal mogen wat mij betreft ook beklad worden……met 3 emmers varkensstront. Lijkt me duidelijk, stelletje huilebalken! Pas je aan of rot op, is dat nou zo moeilijk?

 18. hansjagt

  DENK IS AL JARENLANG EEN RAMP M.B.T. ONZE NEDERLANDSE DEMOCRATIE!!!!!
  Gelukkig is een groot deel v.d. achterban van DENK, niet meer bereid om nog op DENK te gaan stemmen. Het heeft natuurlijk te maken met HET ASOCIALE EN PRIMITIEVE GEDRAG van deze jongetjes. (kamerleden)
  Ik hoop dat deze mannekes het A sociale en Primitieve gedrag nog iets aanscherpen, dan is de kans groot DENK niet meer in de Nederlandse politiek zitten

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.