Derderangs broodjesbakker stapt uit FVD Zeeland, begint eigen egomaniakale eenmansbeweging

Heuh, het regent FVD-afsplitsingen vandaag. Eerder al voegden Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries zich bij cash grabber Henk Otten in de Eerste Kamer, maar nu begint het gelazer ook in de Provinciale Staten, waar ene Robert Brunke (wie? Precies…) uit de partij stapt en z’n eigen compleet kansloze egoclubje opricht.

Robert Brunke is een man met vele talenten. Hij kan broodjes bakken als de beste. Althans, dat zeggen ze. Maar hij heeft nog een ander talent. Want niet sinds Zoutelande van Bløf op één stond in de Top 40 heeft Nederland zo massaal gefacepalmd vanwege de acties van een Zeeuw. Jawel, Brunke is namelijk FVD’er. Of liever gezegd: wás FVD’er. De kerel voelt zich amper een half jaar sinds hij gekozen werd in de Provinciale Staten van Zeeland namelijk te goed voor de partij en begint z’n eigen toko. Naast z’n broodjestoko, dus:

“Robert Brunke, Statenlid voor Forum voor Democratie in Zeeland is per direct uit de partij gestapt en gaat zelfstandig verder met een nieuwe politieke partij. Dat heeft hij vandaag via een persbericht laten weten.

‘Aanleiding is de handelwijze van het partijbestuur aangaande het beleid en de interne machtsstrijd die via de media wordt uitgevochten’, schrijft hij. ‘Als gekozen volksvertegenwoordiger herken ik mijzelf niet meer in de politieke koers en uitlatingen en zal na het zomerreces als lijst Nieuw Nederland vertegenwoordigd zijn in de Provinciale Staten en mij inzetten voor de Zeeuwse burgers en hun belangen.’”

Toch grappig. Oh, meneer is nu ineens een politiek genie met z’n eigen politieke partij? En dus al zo’n vier maanden nadat hij verkozen werd, worden de FVD-kiezers in de meest waterige provincie van Nederland al direct blootgesteld aan Brunkes politieke hoogmoed? Het zij zo, hè. Maar schoenmaker, blijf bij je leest. Of liever gezegd: broodjesbakker, blijf bij je sesampitten en maanzaad.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  De LPF-toestanden zijn een feit en de partij klapt in elkaar.

  Wederom laat Thierry het afweten.

  1. Siemien

   Nee hoor occult fantasietje, Baudet snapt het precies, 99 van de 100 redden het niet en komen in de vergetelheid als je er geen aandacht aan schenkt.

   1. Dik

    Maar de joker van de aandoenlijke wil ook gewoon zijn digitale plasje doen.

    1. Siemien

     @Dik dat natuurlijk wel, het is een plasje

     1. Dik

      En af en toe een scheppie jus.

   2. Piet51

    Maar gedoemd te mislukken of niet, Baudet is wel zijn zetels kwijt. En de verkiezingen duren nog lang.

    1. ZiggyStardust

     Verwacht je een afwijkend stemgedrag van de afgesplitste fvd’ers? Zou niet echt geloofwaardig zijn, toch?

    2. meneer cactus

     maar linkse lapzwansen zitten er ook niet op en dat scheelt al de wereld en de verkiezingen zijn nog ver weg. Of ze lang gaan duren weet ik niet maar ik verwacht net zo lang als anders. 🙂 🙂 🙂

     slordig pietje erg slordig pietje

 2. meneer cactus

  En zo gaat een mooi alternatief ten onder. Wil iedereen even excuus maken aan Geert die nog steeds de touwtjes in handen heeft en dit soort toestanden nagenoeg altijd in de kiem smoort. Gelet op vorige commentaren in de andere draadjes is Geert een competent bestuurder . 🙂 🙂

  1. Abn

   Geert weet t leuk te brengen, en weet hoe de hazen paden in de politiek.

  2. Willemm

   Ik heb het niet zo op Geert en de PVV, maar moet wel toegeven dat hij een competente politicus is en weet wat hij doet. Standpunten opstellen is niet moeilijk voor een one-issue partij als de PVV, maar hij weet wel hoe hij het ontevreden en de angst van mensen kan gebruiken om verder te komen.

   1. Siemien

    Tuurlijk willumpie

    1. Siemien

     De definitie van Willumpies waarheid zijn halve waarheden en halve waarheden zijn hele leugens.

   2. meneer cactus

    Ik heb het niet zo op willempie. Halve waarheden en verdachtmakingen verspreiden is niet zo moeilijk. Inhoudelijk reageren met valide argumentatie des te moeilijker. Maar voor linkse adepten is het verspreiden van achterklap geen enkel probleem.

    1. Willemm

     Meneer cactus kan er niet zo tegen dat Willemm inhoudelijk reageert met doordachte opmerkingen, die alleen maar verworpen kunnen worden met persoonlijke aanvallen en leugens. Snap ik ook wel.

     1. meneer cactus

      Waar kunnen we die doordachte inhoudelijke opmerkingen vinden willempie. Zou ze graag lezen en van inhoudelijk commentaar voorzien.

      Of jij het nu wel of niet op Geert hebt is weinig inhoudelijk maar puur een beetje stemmingamkerij met een links sterk verouderd sausje. Je te grote ego kan niet eens inschatten dat het persoonlijke gevoel geen inhoudelijke doordachte opmerking is maar slechts linkse stemmingmakerij. Snap ik ook wel.

      p.s leugens ontkracht je met waarheden , welke reactie kan ik optekenen ? je bent een slechte imitatie van pietje en tarrel

 3. Meriadoc Brandebok

  Inmiddels stapt ook Baljeu uit de partij. Het statenlid sluit zich aan bij Otten.

  Gaat lekker zo.

 4. Dik

  De aandoenlijke en zijn vazal kunnen weer even een digitaal plasje doen.

 5. Abn


  begint eigen egomaniakale eenmansbeweging

  Van een gedeelde naar een eigen ego, dat is een vooruitgang.

 6. Kretoloog

  Er zullen er nog wel een paar de stap van Rookmaker, de Vries, Baljeu en Brunke volgen. Otten heeft nl. de meeste staten- en Eerste Kamerleden aangezocht. Achteraf heeft het bestuur deze fraudeur en scheurmaker te veel vertrouwen gegeven. Maar de zaken nemen geen keer, door deze vervelende fase moet de partij heen.

  Hoe dat gaat en ging, wordt heel fraai beschreven in de column van Ronald Sörensen vandaag in Dagblad 010. Aanbeveling!

 7. ZiggyStardust

  Ik vind dit wel een rare opmerking, Tim. Was hij bij de partij gebleven, dan had je deze opmerking niet gemaakt denk ik.

  1. Prroot

   Lijkt me de meest correcte reactie van de dag.

 8. santiago

  Baudet fans, kom er maar in. Mocht je het nu nog niet in de gaten hebben dat het FvD een grote fop partij is , ben je wel volslagen idioot.

  1. RvdBe

   Santiago, je bent niet alleen een volslagen idioot als je de huidige politiek nog vertrouwd, maar ook nog eens stekeblind.
   Vernieuwing is jou vreemd, je geeft blijkbaar niks om de toekomst van je (klein) kinderen.
   Met figuren als jouw gaan we de oorlog (ja die is al bezig, behalve als je stekeblind natuurlijk niet) zeker niet winnen.

   1. santiago

    RvdBe. Met figuren als jouw moet zijn met figuren zoals jij, maar dit terzijde. Van Baudet en zijn debiele clubje horen we over een paar maanden niets meer. Ik spreek je later.

 9. Heinz

  Hierna volgt de worstmaker, een domino effect. En dan de palingboer.

 10. Fortiori

  Waar is mr. Hiddema als je hem nodig hebt ? Juist nu, om te sussen.

  1. Siemien

   Jij begrijpt het natuurlijk ook niet domoor

  2. santiago

   Hahaha, die is nog op vakantie met zijn poes.

 11. merlot

  “Robert Brunke, Statenlid voor Forum voor Democratie in Zeeland is per direct uit de partij gestapt en gaat zelfstandig verder met een nieuwe politieke partij. Dat heeft hij vandaag via een persbericht laten weten.”

  Wat een kansloze loser.

  Er moet een wet komen tegen dit soort zetelroof.

 12. Agios

  De man op de foto is volgens mij EU Kok, ook zo’n kleffe broodjesbakker. Hij gaat wel even voor zichzelf beginnen…Mijn hemel. Waar haalt deze koekenbakker het idee vandaan dat hij het wel alleen kan wat anderen in grospverband niet lukt. Domheid is vaak niet te begrijpen, helaas wel waar te nemen.

 13. Julian

  Derderangs broodjesbakker? Raar dat de stap uit het FvD je meteen die kwalificatie oplevert..Gewoon een rancuneuze kop die nergens op slaat.

 14. Meriadoc Brandebok

  Het drama-Otten zegt trouwens ook iets over de Forum-stemmers:

  1) Veel Forum-kiezers prefereren de boreale alt right-koers boven de redelijk rechtse koers van Otten. Daarmee is bewezen dat populistisch rechts, of er nu wel of niet een redelijk rechtse partij bestaat, altijd zal afslaan naar het extreemrechtse.

  2) Het sektarische karakter van de club: weinig Forum-kiezers hebben ook maar een vraagteken geplaatst bij de financiële en politieke puinhoop die Baudet van het leiderschap maakte. Men hield zich doof voor alle kritiek en wees naar de media of andere partijen.

  Ironisch genoeg blijkt hieruit ht gelijk van Otten.

  De sektarische Baudet-club zal altijd een in de marge schreeuwende minderheid blijven en nooit een brede volkspartij worden. De gewone rechtse kiezer kijkt wel uit om in zo’n sekte te stappen. De uiteindelijke winnaar is dus toch nog de VVD.

 15. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Eerste klas koekenbakker misschien ?!

 16. Saskia Haan

  Robert Brunke herkent zichzelf niet meer in de politieke koers van fvd.
  Mijn vraag is: welke koers? Baudet zegt: onze partij heeft pluriforme opvattingen, dat is onze sterkte..dus de ene helft zegt :grenzen open, een derde zegt ; grenzen dicht, een derde zegt ; half open..hoe zou een wetsvoorstel van fvd er uit gaan zien? Ik kan het u zeggen: er komt niet eens een voorstel..zoveel tegenstrijdigheid binnen een partij..het is als een persoon, die man, vrouw en onzijdig is, en die geen geschikte wc kan vinden, want de persoon is verward..op de mannen wc voelt ie zich niet happy, op de vrouwen wc niet happy en de man/vrouw wc ook niet, dus de persoon plast in zijn/haar/het broek als oplossing..volkomen gespleten, niet een vuist..

 17. fanof43

  De kop van dit artikeltje verraadde al dat het van Tim kwam. Het telkenmale gebruiken van botte, beledigende termen ter omschrijving van mensen die een ander standpunt huldigen dan Tim, vermag Tims bezwaren tegen hen niet sterker te maken, integendeel.

 18. defoutenvanvvdrutte.nl

  Tim, hou t aub een beetje netjes… 🙁 derderangsbroodjesbakker?? de man is een bekend ondernemer aldaar. heeft meerdere horecazaken. hij is afhankelijk van ‘klanten’.

  TB was fout bezig. De boekenfoto gezien van Robert Baljeu? Je kent Freek Jansen en kent zijn verleden en heden? En er gaat nog meer uitkomen… TB is echt behoorlijk fout

  Brunke was 1 van de 10 regiocoördinatoren; van 5 regio’s a 2 man. Hij was de sidekick van ZH-Rob Roos en deed dus mede de selectie van kandidaten voor PS etc.
  Hij is niet de minste. En zeker geen derderangsbroodjesbakker….

  Zie:
  Regio 1: Bart van der Werf en Hendrikus Velzing (regio1@fvd.nl)
  Regio 2: Hugo Berkhout en Sytse van Odijk (regio2@fvd.nl)
  Regio 3: Rob Roos en Robert Brunke (regio3@fvd.nl)
  Regio 4: Bas Oude Ophuis en Ted Dinklo (regio4@fvd.nl)
  Regio 5: Hans Smolders en Cees van der Sande (regio5@fvd.nl)

  1. meneer cactus

   wat een woordje al niet kan doen. Jouw tenen zijn nog langer dan die van het gemiddelde bontkraagje

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.