Doorgedraaide Volkskrant-journo: ‘ISIS-strijders zijn slechts een soort padvinders!’

Veel idioter dan dit gaat het niet worden, vrees ik. We moeten allemaal maar eens niet zo’n grote mond hebben over ISIS-strijders die in Syrië christenen gaan onthoofden en homo’s stenigen. Aldus Volkskrant-stukjesbakker Iñaki Oñorbe Genovesi. Doen wij in het Westen namelijk niet stiekem hetzelfde door padvinders te sturen naar de World Jamboree in de Verenigde Staten?!?!

EA4zh1BXUAEZN4M

Was, getekend, Iñaki Oñorbe Genovesi.

Noemt zichzelf: “hangmatjournalist & digitale apostel @Volkskrant. Globetrotter, sportvriend,  voorliefde voor Spanje, Italië, L.-Amerika en curieuze zaken van het leven.” Aan dat laatste is natuurlijk geen woord gelogen: een stelletje genocidale psychopaten gelijkstellen aan onschuldige scouts die een beetje knopen leggen en kampvuurtjes aanmaken: je moet het maar durven. Hangmatjournalist, indeed. Want luier dan deze stupide vergelijking wordt het natuurlijk nooit meer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. van Urk

  De Hitler Jugend en onze Jeugdstorm waren ook scoutingsgroepen. IS kinderen hebben meer overeenkomst met deze groep met het oog dat zij een extra cursus erbij kregen hoe men iemand neer moest leggen met een wapen of mes of moest gaan haten.

 2. Lao Tse

  Als die duizend jongeren op de padvinderij leren schieten met automatische pistolen snijdt de vergelijking wel enig hout.

  Ik zou daar echter wel nadere feiten over willen horen.

  1. van Urk

   Het verhaal klopt. Was nog op het nieuws. Maar in Zweden worden migranten ook geleerd met schietwapens om te gaan. De Zweden gebruiken deze traditie om ermee te jagen maar wat de migranten met deze kennis ermee zullen gaan doen..

   1. Lao Tse

    Wat vindt de heer van Urk van het feit dat onze kinderen daar leren automatische vuurwapens te hanteren?

    1. logisch denken

     onacceptabel hufter , zoals je wellicht zult begrijpen tarrel

    2. van Urk

     Die verantwoording ligt bij onze scouts of zij onze kinderen wel of niet mee laten doen met de Amerikaanse gebruiken. Ben er zelf ook niet zo happig op. Maar ik was in feite ook nog kind toen ik voor het eerst met een wapen in aanraking kwam in opdracht van de Nederlandse staat om die te gebruiken.

     1. Erkenbrand

      Laue Thee vergelijkt Nederlandse onschuldige padvinders met islamitische Isis larven, die viesnek is de schaamte voorbij.

     2. Lao Tse

      Elke vergelijking gaat mank, Erkenbrand, maar vindt hij het een goed idee om Nederlandse kinderen op de padvinderij te trainen in jet gebruik van automatische vuurwapens?

     3. Jan de Man

      Jij houdt wel van padvindertjes, toch?

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse ~

     4. Erkenbrand

      Natuurlijk is dat een goed idee, die padvinders moeten leren zich te verdedigen tegen het oprukkende en moordende moslim ongedierte wat hen bedreigt.

     5. Piet51

      @Jan de Man
      Ik lees hier vaak dat Lao Tse van kleine kindertjes houdt. Dat gebeurt zo vaak, dat het mij bezig hield. Want het komt op mij over, alsof dat niet mag.

      Daarom moet ik nu bekennen, dat ik ook warme gevoelens koester voor kleine kinderen en ook voor iets grotere trouwens. Daar lijkt me helemaal niets mis mee. Ik heb dat trouwens niet met zo maar alle kinderen. Met vijf in het bijzonder. Die zie ik vaak, dagelijks eigenlijk.

      Ik knuffel ze vaak, ga ermee in bad of onder de douche, lig soms even bij ze op bed, als ze dat nodig hebben en niet kunnen slapen. Ook saunabezoek staat nu en dan op het programma, maar nog niet met de kleinsten. Ik heb sterk de indruk, dat ze die lichamelijke aandacht prettig vinden, want ze vragen er soms zelfs om. Ook als ik er even niet veel tijd voor heb. Maar die tijd maak ik dan natuurlijk. Want kinderen hebben dat nodig, alle kinderen hebben dat nodig.

      Met al die opmerkingen hier ga ik me bijna schuldig voelen en dat vind ik vervelend. Maar mijn vrouw zegt, dat die opmerkingen hier komen van zieke mensen, die met niets anders in hun hoofd lopen dan dergelijke handelingen. Zij vindt dat eigenlijk wel zielig en adviseert die mensen dringend om hulp te zoeken. Bij dezen dus.

     6. Piet51

      Er is in België en Nederland discussie over geweest, m.n. over die schietoefeningen. Het zou mij niet veel uitmaken of dat met semi- met automatische of met andere wapens zou gebeuren. Wapens horen voor mij niet bij kinderen, zoals juist in Amerika vaak ie aangetoond.
      Of het alleen om semi-automatische pistolen ging, durf ik te betwijfelen. In krantenartikelen (België: De Standaard) wordt geschreven, dat Belgische scouts schrikken van programma op jamboree in VS: ‘Schieten met shotguns, geweren en pistolen’. Er wordt een foto gepubliceerd met een wapen, dat volgens mij geen pistool is. Wat wel is, weet ik niet, want ik ben daar niet in thuis. Maar die beschermende bril zegt misschien wel iets. Het jongetje lijkt me ook erg jong voor zulke “spelletjes”. Zie standaard.be/cnt/dmf20190711_04505019?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=dso&utm_content=article&utm_campaign=seeding&fbclid=IwAR2SGXg6JsPw5ateqxlgY5ncc1ci6DgkgBclgxx2-jgv2z51ISfKo-5wpM8

     7. Cycle25

      @ Piet 51, mijn vrouw las mee en zoals elke normale gezonde vrouw ging haar nekharen overeind bij het lezen van je bericht. Wij zijn zelf ook ouders, maar zodra ik warme gevoelens ga tonen voor m’n dochter krijg ik te maken met een advocaat en niet met begrip tonende volwassenen.

      Want tussen houden van je kinderen of warme gevoelens voor je/andere kinderen zit nogal een significant verschil.

     8. Piet51

      @Cycle25
      Sorry, sorry, ik vergat erbij te vertellen, dat mijn vrouw en ik elkaar afwisselen en soms ook samen optrekken.

      Het spijt me te horen, dat jij je niet helemaal kon bedwingen bij je dochter en er een advocaat aan te pas kwam. Mij overkomt zoiets gelukkig niet. En voor mij is houden van en een warm gevoel hebben precies hetzelfde. Hetzelfde heb ik ook bij mijn ouders en broers en zusters.

     9. Cycle25

      @ Piet 51,

      Het spijt me te horen, dat jij je niet helemaal kon bedwingen bij je dochter en er een advocaat aan te pas kwam.

      Dat is links lezen, het staat er niet maar gewoon framen die hap en afserveren.

     10. Siemien

      Pietje verheerlijkt blijkbaar graag de gevoelens van Lao

     11. Siemien

      Het bagatelliseren van de zieke gevoelens van Lao is zeer kwalijk te noemen natuurlijk, Lao vieze smeerlap als het gaat om weerloze kleine kinderen en Pietje verdedigt hem, om vervolgens zijn vrouw een opmerking te laten maken dat iedereen hier hulp moet zoeken omdat mensen hier zien en lezen dat er een stel smeerlappen rond harken hier die warme gevoelens, met deze gevoelens wordt iets anders bedoeld dan genegenheid, hebben voor weerloze kindertjes.

     12. Piet51

      @Cycle25
      Maar je schrijft zelf, dat je soms gevoelens voor je dochter koestert waar een advocaat tussenbeide moet komen: “zodra ik warme gevoelens ga tonen voor m’n dochter krijg ik te maken met een advocaat en niet met begrip tonende volwassenen.”

     13. Piet51

      @Siemien
      Ik verdedig niemand en verheerlijk niemands gedrag, maar laat alleen zien Dat Lao Tse niet de enige is. Als iemand meent dat het beter is kinderen op grote afstand te houden, vind ik dat alleen sneu voor die kinderen, maar laat dat verder zo.

     14. Cycle25

      @ Piet 51, nee, dat maak jij er van.

      zodra ik warme gevoelens ga tonen voor m’n dochter

      zodra is voor jou, je hebt al.

      Typerend links..

     15. Piet51

      @Siemien en Cycle25
      Ook hier geldt, net als elders, je moet mij niet altijd bloedserieus nemen. Vaak wel, maar niet altijd. In het vervolg zal ik het erbij zeggen, als dat helpt. Jullie hoeven het maar aan te geven. Dan begin ik een post bijvoorbeeld met een emoticon ;-), 0.k.? Vergissen jullie je niet meer.

     16. Kleptomaantje

      T

    3. Mars020

     Het zijn geen automatische vuurwapens!.

  2. Mars020

   @Lao, je wordt met de dag simpeler en vermoeiender…pffff… Je kunt nog steeds niet begrijpend lezen en hebt totaal geen verstand van wapens, maar hebt wel een mening, zoals gewoonlijk. Een pistool is niet automatisch, maar semiautomatisch. Jij bent natuurlijk erg goed in alles en zou bijvoorbeeld met een 9mm pistool automatisch kunnen schieten en ook nog wat raken?.

  3. Cycle25

   Retard die je er bent, je weet niks, je roeptoetert, en dan wil je nadere feiten horen ?

   Jij met je warme gevoelens voor kinderen, dan ligt de padvinderij precies in je straatje.

   Je wilt liever dat deze kinderen met jouw pistool speelt, smeerlap.

 3. ikweetwatikwil

  “maar ook schieten met half automatische pistolen ” Zuigt hij dat nu uit zijn duim?

  1. Lao Tse

   Ik was ook verbaasd, maar van Urk bevestigt deze verontrustende feiten.

   Mogelijk verzint hij het. Van Urk heeft op dat punt een reputatie.

   1. logisch denken

    er is er maar 1 met een reputatie hier tarrel !

    Er is maar 1 trol die de dagelijkse hufter speelt hier op dds.

    1. Jan de Man

     Het is allemaal beleid LD, vooropgezet en zorgvuldig gepland.

   2. van Urk

    Mijn reputatie is gebaseerd op feiten en ervaringen.

   3. Bosche draak

    Geef het op stumper, je geloofwaardigheid is zo groot als de penis van een pantoffeldiertje

   4. ikweetwatikwil

    Wat mij betreft heeft v Urk een zeer goede reputatie en heb hem nog nooit op een leugen betrapt. En hij had nu ook alweer gelijk.

   5. Bosche draak

    Glazen huis en stenen Lao, kijk maar eens wat minder naar een ander.
    Jij hebt ook een reputatie van stoken…

  2. van Urk

   Nee. Ik zag het op het nieuws. Amerikaanse scouts die met automatische geweren leerden schieten. In West Virginia hebben ze een zwakke vuurwapenwetgeving.

   1. Lao Tse

    Vindt de heer van Urk het dan wel een goed idee om deze kinderen te laten terugkeren naar Nederland?

    1. van Urk

     Zolang ze geen moord en haatneigingen in Amerika geleerd hebben. Dat is het verschil tussen ISIS kinderen en deze kinderen van dezelfde leeftijdsgroep.

     1. Jan de Man

      Hij heeft het graag over kinderen, daar kun je maar beter niet aan meewerken, voor je het weet ben je onderdeel van zijn kinderfantasieën.

     2. Lao Tse

      Het kinderen laten trainen met automatische wapens acht u geen bezwaar, meneer van Urk?

      Het is wel opmerkelijk dat iedereen hier een groot probleem maakt over de vergelijking maar niemand een probleem lijkt te zien in het feit dat we Nederlandse kinderen in Amerika trainen met automatische vuurwapens om te gaan.

    2. Mars020

     Pas als ze goed kunnen schieten, anders heeft het geen nut.

 4. lvdv

  Google gewoon even: jamboree schieten

 5. Agios

  Welnu, dan heb ik vroeger op een heel andere padvinderij gezeten. Leren schieten met wapens? Het gaat er bij mij niet in dat de jongelui in Amerika tijdens een jamboree leren met wapens om te gaan, anders dan met een zelf in elkaar geknutselde pijl en boog. Padvinderij vergelijken met ISIS-methoden? De doorgedraaidheid van links begint nu toch wel hele merkwaardige vormen aan te nemen. Laten we ophouden überhaupt nog kontakt te hebben met de losgeslagen wilden. O maar eens een moderen kreet te gebruiken OMG!

  1. van Urk

   Links is altijd ergens op zoek naar vergelijkingen of overeenkomsten om rechts af te houden van hun eigen zoektochten. Zwarte piet heeft met slavernij te maken, Boerkaverbod met onderdrukking, Piet Hein met massamoorden, Wilders met fascisme en nu zijn onze scouts een soort van Hitler-Jugend. Als je onze sameleving met dit soort zaken blijft vergelijken dan maakt links van ons land een denkbeeldig dictatuur.

   1. ikweetwatikwil

    v Urk 32 min

    Helemaal met u eens.

 6. Rud56

  Totaal gestoord die journalist noemende figuur!

 7. Rud56

  Totaal gestoord die zich journalist noemende pleefiguur!

 8. Sprookjesfiguur

  Het is een goede zaak dat deze kinderen leren schieten. Een goed voorbereiding op het recht van zelfbescherming die ze in de toekomst hard nodig gaan hebben gezien de vele haatbaarden die in dit land worden toegelaten.

 9. Pescador

  wat een dom praat,
  padvinders opleiden om ze dingen te leren die de maatschappij vooruit helpen.
  of isis jongeren vanaf 2 jaar al gaan begeleiden en opleiden om te moorden.

  ik snap werkelijk niet waar het verstand van dat linkse klubje zit, en zich dan ook nog volkskrant noemen, nou het grootste deel van het volk denkt daar anders over , maarja de volkskrant is een islamitische krant speciaal voor de islamieten

 10. C.A.Barstow

  Iedereen zou een vuurwapen bij zich moeten dragen ter verdediging van zichzelf, zijn gezin en familie, en zijn eigendom,
  dus niet om mee te paraderen maar om vogelvrij verklaarde verachtelijke kwaadwillende islamieten de hersens uit hun schedel te blazen.
  Schiet lessen verplicht want met één schot raak schieten is essentieel.

 11. JFU

  Hoe komt het toch dat het merendeel van de journalisten totaal ontoerekeningsvatbaar zijn, gezien hun artikelen en toch dit werk kunnen blijven doen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.