Duurzame ‘Jesse Klaver-huizen’ blijken ware gezondheidsplaag: dikke hoofdpijn en onvoldoende frisse lucht

Duurzame woningen blijken dus helemaal niet zo duurzaam te zijn. Tenminste, ze zijn wellicht goed voor de gezondheid van de planeet. Maar voor de gezondheidstoestand van de inwoners zijn het eerder martelkamers dan fijne groene optrekjes. Tot die conclusie moest de GGD komen, die onderzoek deed in zogenaamde ‘duurzame huizen’ in Zoetermeer.

Alhoewel de overheid al jaren campagne voert voor meer isolatie en panden met betere energielabels, blijkt dat de kruistocht tegen tochthuizen een beetje doorgeslagen. Tot op het punt dat bewoners van duurzame huizen met knallende koppijn moeten rondlopen en iedere ochtend buiten op adem moeten komen na alweer een helse nacht in hun GroenLinks-crib. De Telegraaf noteert:

“Sinds de oplevering van 52 super geïsoleerde onderkomens in Zoetermeer hebben meerdere gezinnen die er wonen gezondheidsklachten. Uit metingen van de GGD blijkt dat het CO2 gehalte binnen veel te hoog is.

De huizen zitten door de muurisolatie van maar liefst 37 centimeter dik potdicht en volgens het AD kunnen de aanwezige ventilatoren niet voor genoeg frisse lucht zorgen. Bewoner Dennis de Jong zegt na een nachtje slapen ’naar buiten te moeten rennen’ om bij te komen.”

Het meest schofterige van allemaal is niet eens de arrogantie van een hele generatie ‘groene’ politici, die zonder de gezondheidsrisico’s te checken ons door een duurzame hel probeert te loodsen. Nee, het ergste is dus de bouwer van die migrainekrotten. Hij vindt alle problemen maar uit de dikke paranoïde duim gezogen. Wat een zak hooi:

“De ontwikkelaar van de huizen zegt dat de klachten in Zoetermeer ’tussen de oren’ zouden zitten. Het advies is dan ook vaker ’een raam open te zetten’.”

Het is de duurzaamheidsmaffia weer eens ten voeten uit. Narcistisch tuig all around, en de gewone Nederlander is de dupe – met z’n portemonnee, maar nu dus ook met z’n gezondheid. Jottem.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Lao Tse

  Wat Jesse Klaver hiermee te maken heeft blijft duister.

  1. EU kok

   Framen tot het einde.

  2. Siemien

   Klaver is een klimaat hysterische religieuze dat zou jou toch moeten bekoren Lao/EU-UU

  3. FJ

   CO2-neutraal is een term van Groen Links, maar als je er geen verstand van hebt zoals openhaard stoker Klaver, kun je beter de mond dicht houden en dat doet hij niet, vandaar de relatie met Klaver. Duidelijk.

 2. Mar

  20 jaar terug woonden mijn zus en zwager al in een nieuwbouwhuis waar geen ventilatie was. Dezelfde klachten: hoofdpijn, benauwd, soms ziek, zwak en misselijk.

 3. Agios

  Jesse Klaver wordt er wel van verre bijgehaald, maar er is me toch wat duidelijk geworden. Klussen kan de heer Klaver alleminst. Wie houdt er nu zo’n lichte rolkwast met twee handen vast? Dan ben je toch wel een enorme kluns. Ook het object wat hij onder handen schijnt te nemen, is mij volslagen duister. Verft hij daar over een paar rolstangen heen? Vragen, vragen, vragen…

  1. Dik

   “Wie houdt er nu zo’n lichte rolkwast met twee handen vast? ”

   Dat was ook het eerste wat mij opviel. Ik houd het op een camera- en persmomentje.

   1. Agios

    Sure. Is ook zo. Ik houd het op een humor-moment.

 4. meneer cactus

  Als je huizen potdicht zet omdat je geen verwarming meer mag hebben op wat gloeispiraaltjes na krijg je slechte ventilatie. De volgende stap is dat deze hokken vol staan met schimmel. Echter de linkse stalspreek meesters blijven drammen en drukken. Er is al goedkeuring om de gaskraan verplicht dicht te draaien. Mensen wordt dus gewoon de keus ontnomen hoe ze hun huis willen verwarmen.

  Ik ben liever van Poetin afhankelijk met een gasleverings contract dan van Klaver of Jetten met een elektriciteits contract. De linkse indoctrinatie gaat gewoon verder en de imbiciele energietransitie wordt versneld omdat de weerstand toeneemt en de problemen zich opstapelen. Linkse raspopulisten hebben maling aan de burger maar zijn ware regenten en drukken gewoon door. De problemen zijn voor u.

  Kom maar met de linkse oneigenlijke argumenten en bangmakerij. Dat houdt niet de problemen tegen waarvan vele niet technisch op te lossen zijn ondanks het linkse gekakel dat een oplossing nabij is. Wet op behoud van energie is de meest simpele natuurkundige wet in het boekje maar voor links populisten bestaat ie niet. Wat gaat u stemmen bij de volgende verkiezingen ?

  1. Bolkestein

   Ik heb nog nooit op de PvdA of op D’66 of op Groen Links gestemd en de kans is heel groot dat ik dat de volgende keer ook niet ga doen. Ik stem niet op landverraders.

  2. J.Rademaker

   @ meneer cactus,
   eens

 5. Bolkestein

  Het gebouw Groen Links is ziek en ziek makend. Maar dat wisten we toch al? Groen Links is net als de Islam een maatschappelijk kankergezwel.

  1. peetjuhhhh

   Juist.

 6. Heras

  Lang leve groenlinks en d66. Elektrische auto’s vliegen in de fik, pompen maken teveel lawaai en werken amper, en nu deze extra, extra, extra geisoleerde huizen. En de kosten rijzen de pan uit.
  Goed bezig.

  1. meneer cactus

   Met andere woorden , het perfecte verdienmodel voor onze linkse graaiers want ze pakken minimaal 21 % op iedere euro buiten om leges voor vergunningen en andere inkomsten uit dit nieuwe verdienmodel.

   Slim toch , maak mensen bang en ze gaan vanzelf je voetsporen volgen. Blijf herhalen wat je ooit eens gezegd hebt en je gaat het zelf geloven maar belangrijker veel burgers ook. Beetje druk en dwang en afluistingen van het gasnet en je haalt 21 euro binnen op elke 100 kosten van de burger.

   De wetten van de natuurkunde pareer je als mogelijke obstakels die de techniek in de toekomst gaat overwinnen. Gelukkig slinkt het draagvlak voor deze idioterie met de dag en wordt wederom dagelijks duidelijk dat linkse parasieten zelf overal schijt aan hebben en een alles brandertje stoken en minimaal 5 maal per jaar op vakantie gaan uiteraard per vliegtuig.

 7. plakband

  Elke linkse ‘ oplossing’ veroorzaakt minstens twee nieuwe problemen.

  1. Agios

   Tot die conclusie ben ik al jaren geleden gekomen. Zoals gezegd. Links lost geen problemen op. Links IS het probleem.

 8. StanleyC

  Links is een ziekte die zo snel mogelijk uit de maatschappij gewist dient te worden. Groenlinks was vroeger de communistische partij.

 9. Duckday

  Wat heeft GroenLinks nog niet naar de klote geholpen?
  En die halve groene meelopers blijven er op stemmen

 10. HEM

  Alles is relatief. Er wordt nu geroepen dat het gehalte aan CO2 te hoog is. Dat doen ze alleen maar om CO2 in een kwaad daglicht te stellen. Als je langzaam stikt in een slecht geventileerd huis, komt dat omdat het gehalte aan zuurstof te laag wordt. Proefje? Zet een theelichtje onder een omgekeerd glas. Pitje gaat uit. Niet vanwege teveel aan CO2, maar vanwege zuurstoftekort.
  Waarom Klaver: Waarschijnlijk de domste van het klimaataccoord (met Jetten en Nijpels en nog een paar, natuurlijk).

  1. Lao Tse

   HEM bewijst zich als een echte klimatoloog.

   Ik schat hem in op een stevig vmbo-niveau.

   1. Dik

    Blablablabla en blablabla, de aandoenlijke.

   2. HEM

    Als dat waar zou zijn, zit ik altijd nog op een hoger niveau dan Klaver en Jetten.

 11. toetssteen

  Mijn huis is super geïsoleerd, maar tevens geventileerd. Het een kan niet zonder het ander. Ik heb een zeer lage energierekening, maar word nog steeds volgens het label zwaarder aangeslagen. Afdeling het padje af wat dat betreft.

 12. cuoretx

  tja klimaatpartijen gaan zich nu achter de oortjes krabben.
  Zorgelijk er zijn genoeg mensen die long aandoeningen hebben zoals astma COPD. De energieneutrale huizen zijn een gevaar voor de gezondheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.