Eindelijk! Boerkaverbod handhaving begint: dappere Limburgse buschauffeur belt politie voor hardleerse salafiste

Na wekenlang pappen en nathouden, is de eerste buschauffeur van Nederland dan eindelijk écht begonnen met het handhaven van het boerkaverbod. Het gaat om een Arriva-chauffeur die met z’n buslijn het Limburgse doorkruiste. Hij belde de politie om een draagster van het criminele gewaad uit z’n voertuig te laten halen.

stein arriva boerka

Al weken horen we hoe ziekenhuizen, politiebureaus en openbaar vervoersbedrijven maling hebben aan het boerkaverbod. Ze treden gewoon niet op als vrouwen in een Vrije Westen-onvriendelijk gewaad komen opdagen op publieke plekken, ondanks dat de wet dit nadrukkelijk verbied en er zelfs zware boetes op legt.

Gelukkig is het gezonde verstand en de liefde voor – you know – elkaar gewoon in de ogen kunnen aankijken nog niet volledig verdwenen uit Nederland, of onze instanties. Eén enkele buschauffeur uit Stein, in Limburg, heeft ervoor gekozen om het boerkaverbod gewoon wél te handhaven zoals de wet voorschrijft. En dus belde hij de politie om een moslima met tuigkledij uit z’n bus te laten halen, zo vernemen we uit salafistische en OV-bronnen.

En waar één schaap over de dam springt, daar volgen er meer. Geïnspireerd door het standvastige optreden van de Limburgse chauffeur kondigen op Twitter nu meer bestuurders aan om het boerkaverbod strakker te gaan handhaven in hun vehikels. “Je kan er 100% zeker van zijn dat als jouw vrouw verkleed als parasol in mijn tram stapt ze eruit gehaald gaat worden,” schrijft de Haagse tramchauffeur Tahie: “Beleid of niet, daarboven staat nog altijd de wet. Pluim voor de chauffeur die gewoon de wet handhaaft.”

Zo is dat, natuurlijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

107 reacties

 1. meneer cactus

  Dus niet zo heel moeilijk om te handhaven dat verbod.

  Toppertje die chauffeur

 2. santiago

  Geweldig deze buschauffeur, maar ik geef je op een briefje dat hij flink bedreigt en aangepakt gaat worden. Deze man heeft vanaf nu geen leven meer en wordt door onze verrotte overheid helemaal in de steek gelaten.
  Arme buschauffeur.

  1. dario

   Dan is het aan de rest van de Nederlanders om hem te steunen
   Desnoods met geweld het moet maar eens klaar zijn .

   1. santiago

    Dario. Ik bewonder je moed. Doe toch maar voorzichtig.

   2. toelos

    yes

   3. toelos

    yes maar wie mariniers misschien

  2. Hermann

   Als hij nu eens gewoon chauffeert, want daarvoor is hij aangenomen, is er niets aan de hand. Druk genoeg in het verkeer.

   1. meneer cactus

    Veiligheid IN de bus is net zo belangrijk als daarbuiten. Waarom maak jij een onderscheid ?

    1. dario

     Zijn achternaam is Göring vandaar @meneer cactus lol

   2. Siemien

    Als jij nou gewoon deze zeer dappere buschauffeur steunt omdat hij de wet handhaaft dan kunnen we als Nederlander onze kots over gasten als Herman binnen houden

   3. Seneca

    @Hermann
    je naam heeft een dubbele n. is de diepere betekenis hiervan dat je met het Merkel virus bent besmet of is het gewoon spuit 11 die nadruppelt.

   4. Mars020

    Nee hij is ook aangenomen om binnenkomende passagiers te controleren en zo nodig de wet toe te passen. Dus als die moslim die vuilniszak gewoon uitrekt, dan is er niets aan de hand.

  3. Siemien

   En dag Santiago noemt islamisering, en ik zeg, wat bedreigen!? gelijk terugslaan met harde hand oprotten

  4. Piet Patat

   Ik las net dat busmaatschappij Arriva gezegd heeft dat de chauffeur niet volgens de richtlijnen van de ov-bedrijven heeft gehandeld. Oh nee ? Deze dappere chauffeur heeft gehandeld naar de wet en daarin staat dat die spoken zich niet mogen vertonen in het ov. Sinds wanneer gaan interne richtlijnen boven de wet mijn beste Arriva ?
   Het is NIET toegstaan, klaar uit.
   Piet mag ook niet stelen, belasing ontduiken, door rood rijden etc.
   Zal ik daar dan mijn EIGEN richtlijnen maar op los laten dan ?
   Wetten hebben dan toch geen zin.
   Maar ach, het gaat hier natuurlijk om de woestijn ideologie.
   Jaaaa, dan knijpen we een oogje toe.

   1. Siemien

    Sterker nog, ik zie het ervan komen dat of de buschauffeur wordt ontslagen of hij moet zijn excuses aanbieden en doet dat namens de hele vervoerssector.
    Ik denk dat het tijd wordt voor een volksopstand

 3. Original NL

  De trollenbrigade is zich aan het beraden…duurt nog even voor hun woordvoerder zich meldt.

  1. Original NL

   Zo..anne heeft zijn behoefte op DDS weer gedaan….wel zelf opruimen lao!!

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Tja limburgers. Zijn zo achterlijk als de pest 🙂

  1. Piet Patat

   En u komt uit ?

   1. Original NL

    Tja piet..lao gaat altijd voor de inhoud en geeft hiervan een voorbeeld!

   2. Bosche draak

    Zij is uitgescheten door een deuggleuf, niet veel inhoud daardoor…

  2. meneer cactus

   wat een perfecte argumentatie. Inhoudelijk sterk beargumenteerd , u komt vast uit Wassenaar of Den Haag

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Die laffe nepcactus komt uit Boerenkoolstronkeradeel.
    Wordt weer tijd voor een nieuwe nick !?

  3. Kretoloog

   Mevrouw Schillenboer aka Lao Tse heeft haar/zijn plasje weer gedaan. Gelijk een loops/krols katje, even wat druppeltjes sproeien zodat iedereen weet dat zij/hij ook nog ronddwaalt op dit blog.

   1. Piet Patat

    Die soepkip komt ook niet verder dan one-liners. Als je vraagt om onderbouwing, feiten en voorbeelden dan is het oorverdovend stil. Heb ook nog heel wat vragen open staan bij die druiloor maar zodra het moeilijk wordt licht hij/zij/het de hielen.

  4. Peter Oudshoorn

   Annie Schillenboer is een raciste. Logisch, ze is een Hollandse bleekscheet.

  5. Anti Idioten

   Beordeel je nu mensen op hun afkomst?! Maar dat is harstikke racistisch!!!

   …koekje van eigen deeg

  6. Mars020

   Als er iemand totaal gestoord en achterlijk is, ben jij dat wel. Als ik op die bus had gereden, dan had ik dat monster ook geweigerd. Zelfs als er geen wet was tegen wandelende vuilniszakken in bepaalde openbare ruimten, dan nog zou ik zo’n geval op de halte laten staan. Dat gedrocht kan altijd met de vuilniswagen meerijden, want dat moeten alle vuilniszakken en ander afval ook. Een buschauffeur is geen vuilnisman, dus staat deze man volledig in zijn recht.

 5. Piet Patat

  Prima actie van die chauffeur.
  Fijn dat er toch nog mensen zijn die zich WEL aan de wet houden en deze interpreteren zoals die bedoeld is, in tegenstelling tot diverse andere instanties ( waaronder de politie ! ) die dat niet doen.
  Die tweet van die druiloor van Doorn is helemaal een gotspe, wat met niet handhaven ?
  De wet is er om gehandhaafd te worden islam knuffelaar, doe je dat niet ben je in overtreding. Je zou aangegeven en beboet moeten worden wegens het oproepen tot niet handhaven van de wet. Weg met die spoken uit het straatbeeld. Dit is Nederland, niet zo’n achterlijke zandput waar die wandelende slaapzakken thuis horen.

  1. santiago

   Piet. 90 % van de Nederlandse bevolking denkt er over als jij en ik. Ik heb bewondering voor deze chauffeur, maar hij maakt geen schijn van kans.
   De verrotte overheid laat deze man zomaar in de steek.

  2. Giovi

   @Piet Patat
   “Fijn dat er toch nog mensen zijn die zich WEL aan de wet houden en deze interpreteren zoals die bedoeld is, in tegenstelling tot diverse andere instanties ( waaronder de politie ! ) die dat niet doen.”

   De bussen rijden weer in Limburg. Buschauffeur met bivakmuts negeert stopteken. 🙂

 6. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Zo zie je maar weer:

  Een Buschauffeur is meer waard dan een kudde laffe politici…

  1. Siemien

   Aldus onze door het midden manoeuvrerende COC-tje

  2. Bosche draak

   Nee maar, een niet hatelijke dan wel achterlijke opmerking?
   Zie je nou wel dat je het kan monsigneur Caesar, +1

 7. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  En toch is er hoop op een herstel.

  Dokkum (Friesland) en nu Limburg.

  Kijk van Rutte, hoeft men geen ondersteuning te verwachten.
  Rutte die praat over ons en niet met ons.
  Rutte is er voor de gelukszoekers.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Giovi

   @Jumping
   “En toch is er hoop op een herstel.
   Dokkum (Friesland)”

   Toen stond de bus ook stil. 🙂 🙂 🙂

 8. plakband

  Ik vrees dat zij gewoon verborgen blijft onder haar boerka en dat de buschauffeur in zijn hemd staat. Nederland is een rechtsstaat van selectieve willekeur geworden.

  1. Piet Patat

   Goed dat dit verbod er is gekomen, ondanks de weigering tot handhaving onder de welbekende ( linkse ) deugers in Nederland.
   In het VK is het echter vele malen erger. Daar is er geen verbod op en gaan er, vooral in de grote steden, hele volksstammen gecamoufleerd door het islamitsiche leven.
   Het is een ware gruwel op straat, in de winkels, het openbaar vervoer en noem maar op. Ik moet er echt niks van hebben. Stond ooit eens oog in gleuf met zo’n spook in Selfridges in Birmingham. Je schrikt je het lazarus wanneer zo’n ingeklapte parasol plotseling tussen de kledingrekken vandaan komt. Zoonlief van 3 overstuur. Onder de tent klonk toen een gebrekkig Engels sorry. Wat er toen gebeurde was helemaal erg toen manlief er bij kwam. De dame ( neem ik aan ) in kwestie onder de lakens werd en public enorm verbaal tot de orde geroepen. Manlief in jelleba stond niet toe dat zij met “vreemden” sprak. Hij was werkelijk des duivels. Ook het dochtertje wat ze bij zich had werd hardhandig weggetrokken en kreeg een flinke mep op haar hoofd. Moet je voorstellen dat dit met een westers stel zou gebeuren. Dan wordt toch op zijn minst aangifte gedaan wegens kindermishandeling. Die dame ( neem ik aan ) werd me daar toch een partij vernederd. Maar ja, is koeltoer. Meer. meer, meer ! NOT !

   1. Joshuak

    Engeland is het echt verboden om enige vorm van kritiek op Islam te geven

    In Londen heb je een grote park waar religieuze uitingen verboden zijn. Maar moslims bidden daar altijd.. Toen deed een christelijke vrouw hetzelfde werd ze gevraagd te vertrekken.. En toen ze dat weigerde werd ze gearresteerd.

    Wil de link wel droppen maar mag niet.. Waar het op neerkomt is dat de Politie in Engeland compleet is vastgebonden en doodsbang voor racost uitgemaakt te worden en ze maken daar grof gebruik van.

    Het is zo erg geworden dat de politie daar niet eens meer allochtonen durft aan te pakken..

   2. Giovi

    @Piet Patat
    “De dame ( neem ik aan ) in kwestie onder de lakens werd en public enorm verbaal tot de orde geroepen. Manlief in jelleba stond niet toe dat zij met “vreemden” sprak. Hij was werkelijk des duivels. Ook het dochtertje wat ze bij zich had werd hardhandig weggetrokken en kreeg een flinke mep op haar hoofd.”

    Hier ligt de oorsprong van al die testosteronagressie tegen vrouwen;

    Genesis 2 (Christelijke Oude Testament, Joodse Tenach en Islamitische Koran)
    16 En de HEERE God gebood den mens, zeggende: Van allen boom dezes Hofs zult gij vrijelijk eten;
    17 Maar van den boom der kennis des goeds en des kwaads, daarvan zult gij niet eten; want ten dage, als gij daarvan eet, zult gij den dood sterven.
    18 Ook had de HEERE God gesproken: Het is niet goed, dat de mens alleen zij; Ik zal hem een hulpe (HULPJE = vrouw) maken, die als tegen hem over zij.
    21 Toen deed de HEERE God een diepen slaap op Adam vallen, en hij sliep; en Hij nam een van zijn ribben, en sloot derzelver plaats toe met vlees.
    22 En de HEERE God bouwde de ribbe, die Hij van Adam genomen had, tot een vrouw, en Hij bracht haar tot Adam.
    23 Toen zeide Adam: Deze is ditmaal been van mijn benen, en vlees van mijn vlees! Men zal haar Manninne heten, omdat zij uit den man genomen is.

    Genesis 3

    1 De slang nu was listiger dan al het gedierte des velds, hetwelk de HEERE God gemaakt had; en zij zeide tot de vrouw: Is het ook, dat God gezegd heeft: Gijlieden zult niet eten van allen boom dezes hofs?
    2 En de vrouw zeide tot de slang: Van de vrucht der bomen dezes hofs zullen wij eten;
    3 Maar van de vrucht des booms, die in het midden des hofs is, heeft God gezegd: Gij zult van die niet eten, noch die aanroeren, opdat gij niet sterft.
    4 Toen zeide de slang tot de vrouw: Gijlieden zult den dood niet sterven;
    5 Maar God weet, dat, ten dage als gij daarvan eet, zo zullen uw ogen geopend worden, en gij zult als God wezen, kennende het goed en het kwaad.
    6 En de vrouw zag, dat die boom goed was tot spijze, en dat hij een lust was voor de ogen, ja, een boom, die begeerlijk was om verstandig te maken; en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook haar man met haar, en hij at.
    12 Toen zeide Adam: De vrouw, die Gij bij mij gegeven hebt, die heeft mij van dien boom gegeven, en ik heb gegeten.
    13 En de HEERE God zeide tot de vrouw: Wat is dit, dat gij gedaan hebt? En de vrouw zeide: De slang heeft mij bedrogen, en ik heb gegeten
    16 Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermenigvuldigen uw smart, namelijk uwer dracht; met smart zult gij kinderen baren; en tot UW MAN ZAL UW BEGEERTE ZIJN, en HIJ ZAL OVER U HEERSCHAPPIJ HEBBEN.

    Voor veel achterlijke mannen is hun religie kennelijk de legitieme reden om hun vrouwen te meppen en dit gebeurt helaas in alle religies en culturen.

    Maar Genesis gaat verder en zegt over vrouwenrechten het volgende;

    19 In het zweet uws aanschijns zult gij brood eten, totdat gij tot de aarde wederkeert, dewijl gij daaruit genomen zijt; want gij zijt stof, en gij zult tot stof wederkeren.
    20 Voorts noemde Adam den naam zijner vrouw Heva (Eva), omdat zij een MOEDER ALLER LEVENDEN is.
    21 En de HEERE God maakte voor Adam en zijn VROUW rokken van vellen, en toog ze hun aan.
    22 Toen zeide de HEERE God: Ziet, de mens (MAN en VROUW = gelijkwaardig) is geworden als Onzer een, kennende het goed en het kwaad! Nu dan, dat hij zijn hand niet uitsteke, en neme ook van den boom des levens, en ete, en leve in eeuwigheid.
    23 Zo verzond hem (MAN en VROUW) de HEERE God uit den hof van Eden, om den AARDBODEM TE BOUWEN, waaruit hij genomen was.
    24 En Hij dreef den mens (MAN en VROUW) uit; en stelde cherubim (Engel?) tegen het oosten des hofs van Eden, en een vlammig lemmer eens zwaards, dat zich omkeerde, om te bewaren den weg van den boom des levens.

    Kortom; afgaande op de 3 heilige boeken (Abrahamistische religies) is het voor agressieve testosteronbommen verboden om hun vrouwen te meppen, in boerka’s te stoppen of hen een politieke carrière te ontzeggen. Oeroude natuurwetten liggen aan deze gelijkwaardigheid ten grondslag. Zie daarvoor o.m. de prachtige film Alfa op Netflix.

 9. Shadow1100

  Er lopen dus 150 van die gegleufde vuilniszakken rond in Nederland. Wil je dus als gezochte crimineel, zoals Ridouan Taghi, gewoon over straat lopen dan trek je zo’n vuilniszak over je kop. Niemand herkent je. En als je dan toch nog gepakt wordt dan ontsteek je je bomgordel.

  1. Shadow1100

   De “vuilniszak” heeft al een klacht ingediend tegen het vervoersbedrijf. De chauffeur zal wel ontslagen worden………..

   1. Siemien

    De kans is heel groot sterker nog, hij zal als man wel zijn excuses aan moeten bieden aan een islamitische vrouw

   2. Mars020

    Zal ze tijdens die aangifte ook die vuilniszak aan hebben gehad?. Het is immers ook verboden om een politiebureau te betreden, met een zak over je kop. Of handhaven de agenten niet?.

  2. toetssteen

   @Shadow
   Juist! En het is al gedaan.

 10. ikweetwatikwil

  Goed zo chauffeur. Baas in eigen bus.

 11. Heinz

  Word handhaver en bestuur een bus. Ervaring niet vereist. De omgekeerde wereld. Als ze nu eens beginnen om standaard een Polizist mee laten reizen bij elke bus, dan kunnen beide hun werk doen.

  1. Siemien

   Ook gasten als onze islamknuffelende Heinz kunnen het maar niet verkroppen dat we in Nederland een wet hebben die gezichtsbedekkende verbiedt en al helemaal niet als dit ook daadwerkelijk word gehandhaafd.
   Grote bekken over rechtsstaat.

   1. Original NL

    Heinz ..Eins Zwei Polizei drei vier rot op hier!

    1. Fortiori

     Alleen al een naam kan een reden zijn om je de deur te wijzen. U houdt er een wonderlijke beoordeling op na. Teleurgesteld in alles bemerk ik.

    2. Dik

     Een totaalverbod op dat soort textiel is inderdaad de enige oplossing Original NL.

   2. Heinz

    Misschien een taak voor u om als onbezoldigd handhaver aan de slag te gaan. Het is geen taak voor een buschauffeur. Ze hebben genoeg stress te verwerken.

    1. Siemien

     Misschien is het voor onze islamknuffelende Heinz tijd dat hij het accepteert dat er duidelijke grenzen getrokken gaan worden in Nederland.
     Daarnaast bepaald adolf Heinz natuurlijk niet wat een buschauffeur wel en wat een buschauffeur niet mag doen.
     Als de buschauffeur geen handhaver kan zijn hoe kan hij dan zwartrijders een halt toeroepen??
     Precies door politie of boa’s erbij te halen en dat is precies wat de chauffeur heeft gedaan

     1. Original NL

      Das ist alles viel zu schwierig für unseren heinz Siemien..
      Daarom lult ie maar wat in de ruimte…

    2. meneer cactus

     knap dat jij die beoordeling kan maken. Misschien hebben ze wel meer stress van zo een vuilniszak achterin de bus

  2. meneer cactus

   zijn geen polizisten in Nederland werkzaam. Wass meinst du Heinz ? Alle Deutsche polizisten nach holland heinz ?

   Tomatenketchup blijft tomatenketchup, vlekt als de malle

  3. Rosasolis

   @Heinz. Ik weet niet waar jij woont, maar in de kop van Noord-Holland hebben we te weinig politie agenten. Ze hebben geen tijd om op openbare bussen te rijden.
   Misschien kunnen wijk-agenten soms meerijden. Maar de wet moet nog veel verder
   gaan. Frankrijk heeft nu de beste voorbeeld.

   1. Siemien

    Daar heuwen zun ut te drak met druks enzo

 12. Ruth

  He he eindelijk iemand die optreedt tegen die parasol, die man moet een standbeeld krijgen.
  Ik hoop dat er meer volgen want een boerka past niet hier in de westerse samenleving.
  Het moet gewoon helemaal verboden worden ook op straat.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Ruth

  2. Rosasolis

   @Ruth. Zo is het. Frankrijk is veel verder. Na al de recente aanslagen van moslim terroristen, is alle gezichtsbedekking kleding totaal verboden in het openbaar.

   1. Siemien

    En zo hoort het ook

   2. Mart

    Maar ”geele hesjes” worden bij het minste verzet in mekaar geramd….dàt weer wel.

 13. DidiMadloba

  Buschauffeurs zijn helemaal niet verplicht het zgn. boerkaverbod te “handhaven”. Dat is (gelukkig) voorbehouden aan justitie c.q. politie.

  Wat die heeft gedaan staat niet in het verhaal. Ik hoop dat die heeft gezegd dat ze het druk hebben.

  1. Siemien

   “Buschauffeurs zijn helemaal niet verplicht het zgn. boerkaverbod te “handhaven”.

   Ho, stemmingmakerij.
   1 het is geen boerkaverbod, het is het verbod op gezichtsbedekkende kleding.
   2 “niet verplicht” dus niet zeiken als het wel gebeurt.
   3 er is een wet die zegt geen gezichtsbedekkende kleding in openbare gelegenheden en deze buschauffeur heeft volgens de wet gehandeld, iedereen moet zich immers aan de wet houden of zijn islamitische mensen gevrijwaard van Nederlandse wetten? blijkbaar vindt mididildo dat de sharia, ja daar is het dan, ingevoerd moet worden.

 14. Rosasolis

  Inderdaad waar Een schaap over de dam springt, volgen er meer. Complimenten voor deze dappere bus chauffeur. Ik heb zojuist op de radio nieuws meer van dit incident gehoord. Toen de chauffeur de vrouw vroeg om haar nikab hoofdstuk af te doen, weigerde zij. Dus hij weigerde weg te rijden, en heeft meteen de politie gebeld. Maar de vrouw was meteen verdwenen; zodat zij niet gearresteerd worden…
  Maar de nieuwe wet tegen complete gezicht’s bedekking is nog niet rond, omdat openbare bus chauffeurs mogen niemand weigeren om op te bus te stappen en mee te rijden. Maar deze chauffeur heeft juist gehandeld. Hij deed alleen wat hij KON doen:
  weigeren weg te rijden. In de nieuwe wet staat dat nikab gekleed vrouwen mogen ook niet in openbare vervoer komen. Kortom: de oude wet waarin staat dat chauffeurs van openbare vervoer niemand mag weigeren, moet heel snel veranderen. Want het gaat niet samen met het nikab verbod op openbare vervoer.

  1. Siemien

   Onzin, als je geen geldig vervoersbewijs hebt mag de buschauffeur niets doen?

   1. Rosasolis

    @Siemien. Waarschijnlijk had deze nikab vrouw wel een vervoersbewijs die nog niet verouderd was

    1. Siemien

     Waarschijnlijk moet jij je achterlijke islamitische grafbek dichthouden hier, gasten als jij zijn echt om te kotsen met je politiek correcte gel*l jullie soort is hét zuurdesem in onze maatschappij.

     1. Rosasolis

      @Siemen. U bent niets anders dan een ordinaire, waarschijnlijk
      laag-opgeleide trol, die niets beters te doen heeft dan urenlang achter uw laptop te zitten om mensen te pesten, met uw domme commentaren.

 15. Vrijedenkert

  Meebuigen en wegkijken…
  Vervoersbedrijf Arriva en branchevereniging OV-NL maken chauffeur die de wet naleeft zwart in de media en laten hem vervolgens vallen als een baksteen, schuifen incident op hem af en laten hem vervolgens in de kou staan! Schaamteloos en schande.

  Arriva bevestigt dat het incident heeft plaatsgevonden. Dit is “niet conform de richtlijnen”, aldus een woordvoerder. Zo legt voorzitter Pedro Peters van de branchevereniging OV-NL uit dat chauffeurs wél iemand mogen aanspreken op het dragen van een nikab, maar de draagsters niet formeel de toegang mogen weigeren.
  Bron:nu.nl
  https://www.nu.nl/binnenland/5980896/voor-het-eerst-vrouw-met-nikab-toegang-tot-openbaar-vervoer-geweigerd.html

  Richtlijnen die tegen de wet ingaan vinden Arriva en OV-NL blijkbaar belangrijker dan het eigen personeel en de wet…
  Directie van zowel Arriva en OV-NL zouden per direct de laan uitgetrapt moeten worden om het niet willen naleven van de wet!
  Deze chauffeur verdient een Koninklijke Onderscheiding!

 16. Lex

  Heel dapper van deze buschauffeur, eindelijk iemand die het aandurft.

  Tja, ik sta niet vreemd te kijken dan het volgende bericht in het nieuws is.

  Dappere Limburgse Arriva-chauffeur licht met ernstige verwondingen in het zieken huis, of nog erger “is aan zijn verwondingen overleden”

  We weten dat die gasten goed gek kunnen worden als er aan hun ideologie word gekomen, De islam een “geloof” daar geloof ik nu weer niet in.

  Eerder een gewelddadige moordende ideologie.

 17. merlot

  Het Parool:

  “Het klopt dat er gisteravond een buschauffeur in Stein een passagier die een nikab droeg heeft verzocht de bus te verlaten. Dit is niet conform de richtlijnen zoals die door de ov-bedrijven zijn gecommuniceerd met alle medewerkers. We zullen dit intern nogmaals onder de aandacht brengen bij onze medewerkers,” aldus een woordvoerder.

  De woordvoerder laat weten dat alle openbaar vervoerbedrijven hebben afgesproken het verbod niet te handhaven. Arriva heeft zich daar bij aangesloten.”

  Dit is toch ongehoord. Bedrijven die gewoonweg weigeren de wet uit te voeren.

  Er is iets héél erg scheef gegroeid in Nederland.

  1. Raimund Gregorius

   Ik heb me niet in de tekst van deze wet verdiept, maar ik kan me niet voorstellen dat de handhaving van deze wetgeving is neergelegd bij buschauffeurs.

   1. merlot

    Weer een nieuwe nick, Noppen?

    “Wat moet een ambtenaar doen?

    Zodra vertegenwoordigers van de overheid, ziekenhuizen en vervoerders een overtreder aantreffen, moeten ze die eerst op het verbod wijzen en vragen de gezichtsbedekkende kleding te verwijderen of het pand of vervoermiddel te verlaten.

    In een instructiedocument staat: ‘Vooropgesteld is het belangrijk om (…) te voorkomen dat de situatie escaleert’.

    Dan kan worden gevraagd de gezichtsbedekkende kleding te verwijderen of de ruimte te verlaten.

    Weigert iemand, dan kan het inschakelen van de politie aan de orde zijn.

   2. Piet Patat

    Oh nee ? dan lult onze Markje dus ook uit zijn nek ?
    ” Nederlanders hoeven zich volgens premier Mark Rutte op straat geen zorgen te maken of openbare plekken te mijden. Hij roept iedereen op door te gaan ‘met onze manier van leven’ en tegelijkertijd alert te zijn en dingen die verdacht zijn te melden bij de politie of andere autoriteiten”
    Een veilige samenleving is ons aller verantwoordelijkheid.
    Wanneer u iemand aangereden ziet worden, getuige bent van brandstichting, diefstal of iemand wordt in elkaar geslagen op straat dan wandelt u dus ook rustig verder ? Niet mijn probleem ?
    Nou, zo komen we er wel. NOT !

   3. Vrijedenkert

    Een van de taken van chauffeurs in het openbaar vervoer is bij het instappen van passagiers het controleren van passagiers zelf b.v. indentificatie van passagiers en het controleren van geldige plaatsbewijzen, als er iets niet in de haak is b.v. passagier voldoet niet aan de wet heeft chauffeur het recht om toegang te weigeren en politie te bellen!

 18. plakband

  Binnenkort bij Pauw of Jinek.
  De eerste (on)Bekende Nederlandse Boerkadrager beklaagt zich.
  Uiteraard via een tolk.

 19. Giovi

  http://www.nos.nl
  “Volgens Arriva heeft de chauffeur niet volgens de richtlijnen van ov-bedrijven gehandeld. Een chauffeur mag een vrouw in een nikab vragen de bus te verlaten, maar mag niet weigeren verder te rijden als een vrouw dat niet doet. We zullen dit intern nogmaals onder de aandacht brengen bij onze medewerkers, zegt Arriva.”

  Deze dappere buschauffeur leeft gewoon de wet na en verdient dus een lintje ipv een reprimande. De wereld op z’n kop. 🙁 Hopelijk zullen vele collega’s zijn goede voorbeeld volgen.

 20. Vrijedenkert

  Graatloze directie van Arriva zou deze gouden chauffeur met hart voor het bedrijf en de wet moeten benoemen tot “medewerker van de maand” en moeten belonen…
  Een voorbeeld voor deze maatschappij!

 21. Kristalix

  Top chauffeur.
  Hardhandig verwijderen en boete.

  Klote volk.

 22. Benny

  Top van die chauffeur, prima actie…. Zoooo trots dat ik in Limburg woon en niet in die vervloekte tyfus bende die zich de randstad noemt

  1. Decca

   De glorie van het Zuiden.

 23. Benny

  Ik heb oprecht te doen met de autochtone niet linkse Nederlanders in de randstad.

 24. Kidogo

  Willen DDS deze chauffeur heel goed support geven en er zorg voor dragen dat omdat hij de wet volgt er geen vervelende consequenties kunnen zijn voor hem terwijl zijn werkgever en burka kansenparel dat niet doen.
  Chapeau voor de Chauffeur maar niet voor Arriva want die dwingt zijn werknemers de wet te negeren en als ik 2 km te hard rijd dan krijg ik een boete dus OM aan de slag .
  Duidelijk een wetsovertreding voor Arriva !!

 25. joey

  Indien de boerka drager niet uit het OV voertuig wilt stappen,hoe moet dan de wet gehandhaafd worden?
  Bij de verplichting door Arriva om door te rijden gaat handhaven slecht,maar hoe dan wel?
  Het staat in elk geval vast dat de wet bindend is!

  1. Giovi

   @Joey
   “Bij de verplichting door Arriva om door te rijden gaat handhaven slecht,maar hoe dan wel?”

   Die buschauffeur moet gewoon een bivakmuts opzetten en gaan rijden met die ingeklapte parasol aan boord. Wedden dat ie in no-time een stopteken krijgt van de politie vanwege een vermeende ontvoering van een boerkadraagster. Zodra de buschauffeur is staande gehouden doet hij z’n bivakmuts af en dient aansluitend een handhavingsverzoek van het boerkaverbod in. Hoe simpel kan het zijn.

 26. Mar

  De wet is lekker vaag geschreven

  “Wie op deze locaties toch gezichtsbedekkende kleding draagt, kan door een medewerker van de locatie worden verzocht om de gezichtsbedekking af te doen of anders de locatie te verlaten. Desnoods kan de politie worden ingeschakeld en kan een boete worden opgelegd.”

  Zoek de betekenis van kunnen op voor de lol

  1. Siemien

   Dit is Nederland eigen, duidelijk durft jen niet meer te zijn

  2. toetssteen

   @Mar
   Draagt u toch gezichtsbedekkende kleding op een locatie waar dit verboden is? Dan kan een medewerker van de locatie u vragen om de gezichtsbedekking af te doen of de locatie te verlaten. Doet u dit niet? Dan kan de politie worden ingeschakeld en riskeert u een boete.

   Wel ff het artikel van de Rijksoverheid aanhalen Mar. Ik weet een kleine nuance, maar wel een zeer belangrijke.

   1. Mar

    Ach toetssteen, deze tekst staat op rijksoverheid.nl. Op dezelfde pagina die u heeft bezocht.
    Staat onder Uitgeschreven tekst

    Prettige avond nog, toetssteen.

    1. Siemien

     Ze moeten gewoon opzouten met die boerka’s en als ee wet zegt dat gezichtsbedekkende kleding niet is toegestaan in gebouwen, openbare gelegenheden, ov, scholen dan dient men dit opknappen te streven.
     Maar blijkbaar vindt islamiserend en islamknuffelende Nederland het prima dat met name voor moslims uitzonderingen moeten worden gemaakt, de sharia is niet heel ver, erger nog, wetten die boven die van ons staan omdat het moslims zijn

     1. Siemien

      Opknappen = na

  3. joey

   mar:
   Het is feitelijk niet vaag,immers als de politie is gewaarschuwd MOET deze handhaven!

   1. Bosche draak

    Nederland en handhaven?
    Maar toch zeker enkel en alleen tegen de eigen bevolking toch?

    1. Siemien

     Uiteraard, wat denk je, 1 km te hard?! heeft dit nou echt met verkeersveiligheid te maken, nee natuurlijk niet het is automobilistje pesten en een melkkoe.

 27. Decca

  Hulde voor de chauffeur. Schop ze eruit.

 28. Angelus pacis

  Busbaas………top!

 29. Arafat

  Waarschijnlijk zat er geen andere moslim in de bus! De buschauffeur had het dan niet overleefd en terecht!

  1. meneer cactus

   De ideologie van de vrede is eindelijk ook in ons midden.

   Stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederland.

  2. Bosche draak

   Aarsvat Arafat moet z’n grote mond houden want eén tik voor z’n schapenkop en hij loopt brullend naar z’n moeder om de rest van de avond in d’r snor te kruipen en uit te huilen.

   Jullie pisventjes durven niks alleen dus bewaar die bravoure maar voor je bilmaatjes…

  3. Mars020

   Hij is buschauffeur en geen vuilnisman, dus hoeft hij ook geen vuilniszakken te vervoeren.

 30. Piet51

  Alleen de beTrouwbare media maakten er melding van: deze vrouw was op weg naar haar werk. Ze had die week net nieuw werk, was al een paar keer ongehinderd met de bus gereisd, haar enige mogelijkheid om op dat werk te komen. Hoezo werk? Dat verbod zou toch o.m. helpen bij het vinden van werk voor moslima’s? En nu blijkt het toch te lukken om werk te vinden met boerka. Ra, ra?

  Ze heeft aangegeven gewoon per bus naar haar werk te blijven gaan, gekleed in niqaab.

  Ze, ze heet Angela, is waarschijnlijk gewoon een Nederlandse. Dus integreren is niet nodig. Dat was een tweede argument voor dat verbod.

  Ze heeft een klacht ingediend bij Arriva. Want iemand met een plaatsbewijs heeft recht op vervoer. Dat recht is hier geschonden. Arriva had uitgedragen, dat ze het boerkaverbod niet gaan handhaven. De chauffeur heeft het recht de politie te waarschuwen, zoals hij deed, maar hij moet wel rijden. Dat had hier heel goed gekund. Dat heeft hij dus fout gedaan. Ik ben benieuwd hoe Arriva hiermee omgaat.

  1. Original NL

   Die piet toch…deugen tot de dood er op volgt.
   Hulde voor deze chauffeur, voor hetzelfde geld heeft ze een bomgordel om.
   Geen behoefte aan moslim uitingen!
   Nl niet goed genoeg…?? Dan opzouten.

   1. Piet51

    @Original NL
    Onder die hoofdbedekking kun je geen bomgordel verbergen. En wijde kleding is niet verboden.

 31. Rud56

  De chauffeur verdient een pluim maar wordt door zijn eigen werkgever afgebrand.
  Een werkgever die de wet ondermijnt en negeert!
  Vanwege de islam!!
  Tja!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.