En jawel hoor! Wéér 251 migranten opgepikt voor Libische kust ‘want anders verdrinken ze’

Migrantenveerboot Ocean Viking doet niet echt de naam van het schip eer aan met haar fratsen. 251 Migranten zijn opgepikt voor de Libische kust, ondanks alle kritiek op dergelijke praktijken. Dat levert Salvini vast een extra zeteltje op!

Ocean Viking vaart voor onder andere Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée. Afgelopen dagen hebben zij 251 migranten van drie rubberboten opgepikt. Nu het schip nergens aan mag meren en van Maltese autoriteiten ook niet mocht tanken, is het janken geblazen. Want met nog maar één week aan brandstof, moet straks dat hele schip weer ‘gered’ worden.

De bemanning van het schip is gevraagd naar de kritiek op hun handelen. Ze zeiden zich er van bewust te zijn. Maar deugers zouden deugers niet zijn zonder een dikke stalen plaat voor hun kop:

“We weten van die kritiek”, zegt de woordvoerder. “We weten ook dat de mensensmokkelaars weten dat wij daar varen. Maar het feit blijft dat mensen verdrinken als wij daar niet varen. En zolang mensen verdrinken gaan wij ze redden.”

Het feit blijft ook dat als dergelijke schepen stoppen met deze fratsen, mensen niet langer de oversteek wagen en dus ook niet verdrinken. Maar goed, dat is ook een zinloze discussie natuurlijk, want ‘elke dode is er één te veel’ ondanks dat er alleen al vorig jaar 2200 verdronken en dit jaar nog eens 600. Dat waren ook 2800 mensen die hoopten om op tijd zo’n boot in zicht te hebben…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Arbeider65

  Je verdrinkt toch niet in zo’n bootje? Beetje door roeien wil wel eens helpen.

  1. Peter Loosduinen

   Beetje door roeien wil wel eens helpen………
   Maar wel moeten we de richting bepalen : Afrika !

   1. Bolkestein

    Zo dicht bij de Afrikaanse kust moet dat kunnen lukken.

 2. merlot

  Als de EU werkelijk serieus was met het tegengaan van mensensmokkel dan zouden deze “veerdiensten” allang zijn opgedoekt.

  Fuck de EU.

 3. C.A.Barstow

  Wat is er zo moeilijk aan om hen terug naar dat apenland te varen?
  Die opvreters wil niemand hebben, oprotten en terug naar je woestijn.

  1. van Urk

   Inderdaad. Het moet geen veerdienst gaan worden van Libie naar Italie of Spanje maar een klein rondvaarttochtje van Tripoli naar Tripoli. Dat bespaart ook veel brandstofgebruik. In de havens van Libie kun je trouwens ook gaan bijtanken.

   1. Confucius

    Ga er maar vanuit van Urk dat deze arme sloebers binnenkort Europese grond onder de voeten voelen.

    Die Viking tankt even bij en gaat een nieuwe shift halen.

    Tenzij iemand dat bootje aan de ketting legt maar wie gaat zoiets doen?

    1. Bolkestein

     Wat mij betreft zulk soort mensensmokkelschepen door de shredder!

  2. Peter Loosduinen

   Die opvreters wil niemand hebben, oprotten en terug naar je woestijn.
   U zegt het wat cru, maar ik ben het eens met uw zienswijze.

   1. C.A.Barstow

    @Peter Loosduinen:

    U zegt het, ik zeg het wat cru of grof zo je wilt,
    ik ben geen politicus die als een slappe lafaard om de hete brij heen blijft draaien en de koe niet bij de hoorns durft te pakken.
    Houd het simpel en eenvoudig en ze weten direct wat je bedoelt en wat ze aan je hebben.
    Er wordt al genoeg slap geluld, misleid en gelogen met politici als blinkend voorbeeld.

 4. Jumping

  Is er iemand of een organisatie die het aantal van 2200 en 600 heeft geturfd.

  Ik geloof deze aantallen namelijk niet.

  Wie overtuigt mij.

  Zijn er bv beelden/foto’s van deze 2200 in 2018 ?

 5. EU kok

  Quote : Maar deugers zouden deugers niet zijn zonder een dikke stalen plaat voor hun kop:
  .
  Quote Vraagtekentje 6 uur ago Login om te reageren
  Ben niet geïnteresseerd in persoonlijke meningen van journalisten, vertel de feiten en houd verder je mond.

  1. Jumping

   Ben jij die zelfde lul als.

   EU kok.

   En weer kwam de tractor van links.

 6. joey

  Het zijn géén drenkelingen,maar “zwemmers”!
  Van de rubberboot naar het “reddingsschip”zwemmen,om dan uit het water gevist te worden is niet bepaald een onoverkomelijk probleem en/of gevaarlijk!
  Het is een pure veerdienst,en niets anders!

  1. tonna

   @joey:
   Het moet wel een verdienmodel zijn voor de gehéle bemanning,zoveel liefdadigheid en knuffelbereidheid voor zwemmende negertjes,voor nop?
   Dat bestaat heus niet!

   1. joey

    tonna
    De bemanning staat op de loonlijst van de EU,onder “algemene kosten”!

 7. DidiMadloba

  Bij die “joods-christerlijke” cultuur die historisch bij Nederland zou horen hoort respect voor mensen in hulpbehoevende omstandigheden.

  Wie daar anders over denkt is stiekem een moslim. Geeft niet, de heftigste homo-haters zijn zelf vaak homo’s die nog niet uit de kast gekomen zijn.

  1. Dik

   Beetje rondstrooien met linkse termen, dat lukt jou wel. Zorg er maar voor dat je minimaal twee termen in elke reactie noemt.

  2. Kapitein Haddock

   DidiMadloba

   Dit is een reactie die alle schaamte voorbij is!
   PS
   Al jouw reacties zijn so-wie-so “ongezond!”

  3. Mariposa78

   TROLL ALERT by DidiMadloba dit is ook zijn manier om uit de kast te komen echt zielig hoor!

  4. Siemien

   Uiteraard is het zo dat hulpbehoevende mensen geholpen moeten worden, en is Nederland niet respectvol, zegt mididildo dit nou?
   Overigens is het overgrote deel niet hulpbehoevend, dit zijn gelukzoekers, kansparels, illegale immigranten, die zichzelf in de nesten werken.

  5. Dik

   Héé broer, let even op wat Didi doet; hij poneert een oneliner en peert ‘m dan. Dat is natuurlijk geen basis voor een goed gesprek, dat kun je met dat figuur dus ook nooit hebben.

  6. Witte

   EU Dildo

   1. Bosche draak

    Nutteloze ramenlikker dat is wat didi is

  7. toetssteen

   @Didi
   Ahah, u duidt op die barmhartige Samaritaan. Weet u dat u de hulpbehoevende afleverde bij de eerst volgende herberg en daar geld afgaf ter verzorging en zelf verder reisde?

   U moet dit dus lezen als: geef hen wat hulp, maar neem ze niet mee naar huis!!!!

 8. trutje

  Misschien klink ik hard maar dit zijn landen waar je eerder van denk dat meisjes en vrouwen op de vlucht gaan dan mannen want die veroorzaken alle ellende daar. Maar op de boot zitten alleen maar jonge mannen.

  1. Dik

   “Maar op de boot zitten alleen maar jonge mannen.”

   Waarom denk je dat Kneusman en zijn minnaar zo idolaat zijn op (islam) immigranten?

 9. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Mensen blijven mensen en niemand verdient het om roemloos te verzuipen. Zelfs de grootste LUL hier niet. Wat zit er achter is de vraag ? Wie spint er garen bij chaos ? Van wie is de spreuk: Ordo ab Chao ?

  1. Peter Oudshoorn

   Ordo ab Chao is een spreuk voortkomend uit de vrijmetselarij. Er zijn er meer.

  2. Mariposa78

   Wat een onzin die je uitkraamt.
   Als ik een ladder beklim met windkracht 12 en stort dan te pletter van het dak dan is dat niet mijn eigen schuld maar dat van iemand anders???
   vreemd erg vreemd.

  3. Van der Scheur

   Ik denk onder de streep dat je meer levens redt door 1 keer die artsen zonder grenzen boot te torpederen zodat niemand het meer waagt over te steken.

  4. ZiggyStardust

   Sommige mensen doen veel voor geld, C.L.C. Wel eens in Margraten of Ieper geweest? De mensen die daar liggen in de vele naamloze graven kwamen hier naar toe om ons te bevrijden, wetende dat dit vrijwel zeker hun laatste reis zou worden. Zij kwamen niet voor roem, laat staan voor geld. Er zijn tegenwoordig clubjes die bestaan uit lieden die vanuit Afrika gekomen zijn naar west-Europa, puur voor het geld, en die dan ook nog hier komen schreeuwen ‘geen 4 mei voor mij’. Europa is al lang geleden ontdekt, de rest van de wereld trouwens ook. Wil je sterven als je talloze veilige landen doorkruist om vervolgens de Middellandse zee op te gaan en te eisen dat je naar het land met de hoogste uitkeringen en de minste kans op uitzetting getransporteerd wordt, dan valt daar volgens mij niet veel roem aan te behalen. Waarom hoor ik je niet, en ook al die “vluchtelingen”lovers niet, over de vele werklui die gestorven zijn bij de bouw van de stadions voor het wk voetbal in Qatar. Precies hetzelfde verhaal. Arme Pakistanen, Bengalezen, Sri Lankanen komen naar Qatar voor een beter leven, belanden vervolgens in een systeem van slavenarbeid, leven onder erbarmelijke omstandigheden en honderden zijn al omgekomen. Is het zieligheidsgehalte niet hoog genoeg? Zien die negertjes met hun kraaloogjes, kroeshaar en witte tanden er gewoon wat mediagenieker uit? Zeg het eens.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    De overeenkomst is dat dat je als soldaat die weigert de kogel krijgt of de belofte op een heldenstatus en een korst brood. De emigrant wordt ook (veelal) gestuurd en zeker gelokt ! Degenen die er achter zitten waren en zijn de zelfde: Zio Nazi Illuminatie Maffia !

  5. Bosche draak

   Dan kunnen ze toch prima teruggebracht worden?
   Het probleem zit hem niet in dat we ze niet willen helpen, WE WILLEN ZE NIET HIER helpen.
   Nou haal je hoofd uit het zand en probeer het nog eens…

 10. lIN-T

  Blaas die smokkelboot op.

 11. Lao Tse

  We hadden deze wanhopige vluchtelingen natuurlijk ook gewoon kunnen laten verdrinken.

  1. ZiggyStardust

   Wat is er wanhopig aan een geplande reis? Het zijn gewoon gelukszoekers. De eerste astronauten gingen ook gepland de ruimte in, bewust van de gevaren. De opvarenden van de VOC schepen precies hetzelfde. Als je wanhopig bent, ga je niet door talloze veilige landen om uiteindelijk te eisen dat je wordt opgenomen door het land met de hoogste uitkeringen en de minste kans om teruggestuurd te worden vanwege slap beleid.

   1. Lao Tse

    Als je bereid bent om in een gammel bootje te stappen om te ontsnappen aan je ellende met het oog op een zekere toekomst, moet je wel heel erg wanhopig zijn, Ziggy.

    1. meneer cactus

     Als je bereid bent om een mensensmokkelaar 5000 tot 20.000 euro te betalen voor een ticket op een illegale veerboot op weg naar het gratis geld in het Westen heb je zeker een tik van de molen gehad. Mensen doen graag aan de loterij van linkse gutmenschen voor een verblijfsvergunning mee en nemen de risico’s voor lief. Mensen redden voor de kust van Noord-Afrikaanse landen is uitstekend mits je ze aan land brengt van het dichts bijzijnde land.

     Ee gratis veerboot na redding naar het Westen is mensensmokkel en moet keihard aangepakt worden

     1. Lao Tse

      Een tik van de molen zou goed kunnen, maar vooral wanhopig, lijkt me.

    2. ZiggyStardust

     Lao Tse, het zijn stuk voor stuk nieuwe zeewaardige boten. De import daarvan (voornamelijk uit China) wordt inmiddels zoveel mogelijk aan banden gelegd. De hoeveelheid brandstof die die boten meekrijgen is beperkt, genoeg om de internationale wateren te halen, en bewust te weinig om om lampedusa te halen, zodat “redding” altijd nodig is. Het enige wat gammel is hier, is jouw redenatie.

     1. Lao Tse

      Ziggy, als je in dezelfde omstandigheden zou verkeren als deze wanhopige mensen zul je waarschijnlijk hetzelfde doen.

      Denk daar eens over na.

     2. ZiggyStardust

      Lao Tse. Wat zijn dan volgens jou die wanhopige omstandigheden waar de mensen in verkeren die hen aanzetten om door meerdere veilige landen te reizen en met mensensmokkelaars, en vervolgens mensensmokkelaars ook nog eens geld betalen voor een boottocht naar Europa? Ik ben benieuwd.

    3. Angelus pacis

     De laatste keer dat ik in Ghana was sprak ik mensen die een huis en een baan hadden en toch naar Europa wilden emigreren. Het beeld dat deze mensen van Europa hebben wordt o.a. bepaald door de glitter en glamour die zij op televise zien via hoofdzakelijk Spaanstalige soaps. Een soort Dallas, maar dan in het Spaans.
     Berichten die thuisblijvers krijgen zijn altijd vertekend. Om gezichtsverlies te vermijden zijn berichten van Ghanezen altijd positief. Ze vertellen niet dat ze in een krot wonen, dat ze eenzaam zijn. dat ons voedsel niet te eten, dat het in de winter niet te harden is en dat niemand op hun zit te wachten. Als je Ghanezen verteld wat bij ons een liter benzine kost of de huur van een huis dan geloven ze je niet. Maar door al die fictieve positieve verhalen maken ze elkaar helemaal gek en wil elke Ghanees naar Europa komen. Ook hebben ze geen idee hoe groot de Middellandse Zee is. Zij denken dat dat een plasje is dat je even oversteekt. Dat je daar in kan verdrinken geloven ze niet. Kortom de meeste Ghanezen die ik sprak hadden het niet slecht, okay geen flatscreen aan de muur of een inductie kookplaat, maar de basics waren aanwezig. Dus absoluut geen wanhoop of ellende. Door te emigreren gaan ze die juist tegemoet. Maar peuter ze dat maar eens aan hun verstand.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Je slaat de spijker op zijn kop. Maar het is erger ! Al die soaps en TV programma’s met zogenaamde liberale ideeën over hoe onze samenleving op seksueel gebied met elkaar omgaat is natuurlijk uiterst verwarrend. Denk maar aan die programma’s (Temptation Island etc.)waar iedereen met elkaar ligt te wippen, blank en bruin door elkaar alsof dat normaal is. Rokend en alcohol drinkend, zwanger of niet zwanger etc. Maakt allemaal niet uit. Ga dat maar eens uitleggen aan al die jonge mannen die allemaal seksueel op ontploffen staan… Neem maar aan dat dit allemaal onderdeel is van een groot geraffineerd en satanisch plan !

 12. Van der Scheur

  Artsen zonder grenzen zouden vrij van politiek als een soort rode kruis medische hulp moeten bieden.
  Nu fasciliteert ze alleen maar een volksverhuizing en dat ook nog eens op illegale wijze. Heeft met medische hulp niets te maken en ik zou het ook geen redden willen noemen.

  Wordt het niet tijd dat Nederland die organisatie die in Amsterdam zit eens aan de tand gaat voelen over de illegale activiteiten zoals de mensensmokkel.

  Is het niet bizar dat mensen daadwerkelijk doneren aan deze organisatie.

 13. Ritter

  Het zijn geen “migranten”……………maar illegale migranten.

  De media vergeten vaak bewust die onderscheid te maken.

  1. Lao Tse

   Ritter legt nog eens uit dat deze mensen het niet verdienen gered te worden.

   1. Dik

    Jij maakt vast een grapje, snap je dat niet?

   2. Agios

    Nee, deze mensen verdienen het niet. Het zijn parasieten.

   3. Mars020

    Als ze gewoon in Afrika blijven, dan hoeven ze ook niet gered te worden. Het is allemaal niet zo ingewikkeld…

    1. Vliegenvanger

     Precies, ze bulken van t geld, betalen een dure overtocht. Dat doen ze omdat ze weten dat die reddingsboten toch komen. Die zien ze al liggen wachten. Het is moedwillig mensen smokkelen wat ze doen. En mensensmokkel is strafbaar. Maar die laffe regeringen zijn bang, die durven niks te ondernemen. Behalve Italië, daar hebben ze een man met ballen. Die doet wat hij zegt. Waren er maar meer van dat soort mannen. Helaas in Nederland zitten watjes, die de boel hier uitkleden voor dat gajes wat hier de boel komt opvreten.

 14. Decca

  De EU maakt zich schuldig aan mensensmokkel. En nu roepen ze dat het legaal is.

 15. Agios

  Als deuger een beetje vakantievierend rondvaren, moet toch het ultieme genoegen zijn…

 16. Heras

  Het oppikken op zich is niet erg, maar wel als je de mensen niet terug vaart naar waar ze vandaan komen. Dit moet je een half jaar volhouden, dan is het probleem opgelost.

  En het begrip “tegen vergrijzing”is zo een smoes, want ze willen niet werken.

 17. Heras

  …laten we zeggen dat wij 30 jaar verder zijn; de blanke bevolking is schaars geworden, of weggetrokken naar andere landen of niet meer onder de levenden. Nu hebben we overwegend een zwarte bevolking dat laag of niet opgeleid is, hoe komen de eurietjes dan bij de regering??..naar Brussel???
  Of is dat weer doemdenken ofzo.
  Ik hoor Rutte en clan nu al reageren..”ja, we staan voor enorme uitdagingen, ehh, ja we staan voor enorme uitdagingen”..er is nog een hoop te doen”…

 18. Caesar Lion Cachet

  LS…

  ORDO AB CHAO = ILLUMINATI

  Ondanks 45 reacties met veel goedbedoeld maar ook hersenloos gereutel begrijpen nog maar heel weinig mensen wat hier speelt. Ik ga het ook niet uitleggen want dat is zinloos. Bedenk evengoed dat Amerika / Australië / Canada / Indonesië etc. etc. allemaal overspoeld zijn geweest door White Trash ! Ook gekomen in gammele bootjes en losgelaten uit gevangenissen, gekkenhuizen en de onderkant van de Europese samenleving… Deze fijne mensen, onze voorouders hebben hele continenten verwoest, verkracht en leeggeroofd ! Wat nu gebeurt is een gevalletje van OORZAAK EN GEVOLG aangestuurd door de Soros / Zio Nazi / Illuminatie Mafia !

  1. Caesar Lion Cachet

   PS…
   Met als doel: CHAOS !

 19. Caesar Lion Cachet

  PS2

  Daar komt nog bij dat een groot deel van onze regering op de loonlijst staat bij Soros of voorkomt in het boekje van onze Jeffrey of gewoon te stom is om voor de duvel te dansen. Linksom of rechtsom : Het zal nog lang duren voor dat er iemand opstaat die de MOED heeft om dit probleem, want dat is het , op een fatsoenlijke en effectieve manier aan te pakken !

 20. musicmaniac

  Wat ik mij afvraag is het volgende: Waarom zit Lao Tse op deze site te reageren als hij overal op tegen is? Waarom leest hij überhaupt deze artikelen? Is dat om de weldenkende mens op de kast te jagen? Hersenloze linksdenkers horen deze berichtgeving toch helemaal niet te lezen? Of zie ik dat nu verkeerd? Deze Lao Tse heeft nog nooit positief gereageerd op een artikel die op deze site stond. Dus wat doet u hier dan nog?

  1. Piet51

   @musicmaniac
   Mag ik op deze niet aan mij gestelde vraag antwoorden? In Nederland worden op allerlei manieren veel verschillende visies op belangrijke politieke thema’s geuit. Dei variëren van extreem rechts tot extreem links. Ik doe en denk links en daar lijkt me niets mis mee, want dat is allemaal heel serieus bedoeld. Maar ik volg nauwelijks gelijk georiënteerde linkse sites. Daar kan ik weliswaar van alles lezen, dat aansluit op mijn visies, maar daar wordt ik dus geen snars wijzer van. Ik vind vooral ondersteuning van wat ik toch al vond. Hier op DDS is dat heel anders. Verreweg de meeste reacties strijken mij tegen de haren in, maar zijn juist daarom zo interessant. Het is alleen jammer, dat die tegenstellingen zo vaak verpakt worden in schelden en tieren. Ik kan me daarom nauwelijks aan de indruk onttrekken, dat dit door de redactie getolereerd of misschien wel geïnitieerd wordt om het provocatieve karakter, uitgedragen bij de start van DDS nieuwe stijl, te stimuleren. Taalgebruik en type reactie, ook van de scheldpartijen, is inderdaad bij sommige deelnemers wel erg uniform.

   1. Lao Tse

    Piet51 verwoordt mijn antwoord op de aan mij gestelde vraag voortreffelijk, dus daar verwijs ik naar.

    1. Piet51

     @Lao Tse
     Ken het artikel in de Groene van beging dit jaar over DDS en enkele vergelijkbare sites? Zie groene.nl/artikel/worstelend-ten-onder-aan-het-eigen-gelijk.

     1. Piet51

      @Lao Tse, sorry voor de verschrijvingen:
      Ken je het artikel in de Groene van begin dit jaar over DDS en enkele vergelijkbare sites? Zie groene.nl/artikel/worstelend-ten-onder-aan-het-eigen-gelijk.

     2. Lao Tse

      Interessant artikel, Piet51. Ik volg de Groene maar dit artikel heb ik gemist.
      Dank.

      Het gaat dus slecht met blogs als DDS. Kennelijk is er geen zinnig verdienmodel meer van te maken.

      Wat ik, wat DDS betreft, wel jammer vind is dat Tim en Michael er kennelijk niet in slagen stukjesschrijvers van enig niveau te interesseren. De HBO-studenten die tegenwoordig in erbarmelijk Nederland ergerlijk stupide stukjes fabriceren halen DDS wel omlaag.

     3. Piet51

      @Lao Tse
      Ik vind die stukjes-schrijvers niet zo erg. Zij zijn de gangmakers van gedachtewisselingen. Veel irritanter vind ik de deelnemers waarvan een aantal niet verder komt dat het herhalen van compleet uitgekauwde en weerlegde thema’s, je weet welke ik bedoel, of gewoon schelden en tieren. Dat laatste lijkt om de één of andere reden verminderd. Kijken hoe lang dat duurt.

      Het was anders eigenlijk ook wel weer potsierlijk. “Logisch denken” die in elke zin het woord “hufter” gebruikte. Ik heb me lang afgevraagd, en doe dat eigenlijk nog, of het niet een soort van merkwaardige omgangsvorm is, vooral niet serieus te nemen. Dat laatste deed ik dan ook al lang niet meer.

      Ik vind het wel jammer, dat sommige boeiende gedachtewisselingen plotseling kunnen stoppen, omdat de ander dan niet meer reageert. Dat overkwam mij de laatste dagen een paar keer, toen ik niet te ontkennen (tenminste dat dacht ik 😉 ) feiten presenteerde. Het lijkt me veel productiever als we dan samen kijken tot welke nieuwe conclusies dat kan leiden.
      Want mijn overtuiging is: we hebben serieus rechts en links beiden nodig. Bovendien kan de één niet zonder de ander bestaan. Maar dan moeten zulke gedachtewisselingen ook afgerond worden.

     4. Lao Tse

      Ik heb voor mezelf de vaste regel, Piet51, om op gestelde vragen of inhoudelijke tegenargumenten te reageren.
      De opzet van dit blog maakt dat soms wel lastig: het topic is snel verdwenen en ik mis regelmatig een vraag of tegenargument.

     5. Lao Tse

      In die zin heb ik wel enige heimwee naar de oude forumopzet waar draden eeuwig openbleven discussie lang en overzichtelijk konden worden voortgezet.

     6. Piet51

      @Lao Tse
      Vroeger, toen deed ik nog niet mee. Maar ik heb wel gelezen dat er ergens in de afgelopen jaren een eigenaarswissel is geweest en dat de nieuwe eigenaar Michael van der Galien toen weer veel provocerender te werk wilde gaan. Die eerdere discussiesfeer die jij beschrijft komt inderdaad veel constructiever over, met interesse in afwijkende standpunten. Provoceren om te provoceren, dat dan ook nog eens ontaardt in schelden en tieren, komt niet volwassen over. Het geeft m.i. ook gemakkelijk een vertekend afstotelijk beeld van rechts, terwijl ik dat toch beschouw als een serieus te nemen politieke richting. Links en rechts zijn beide nodig en kan niet zonder de ander. Ik heb mijn kinderen, links opgevoed (wat dat ook maar inhoudt), om bij de eerste keren stemmen dat vooral serieus te doen; rechts of links maakte mij niet uit, want beide richtingen hebben het beste voor met ons, alleen de manier waarop verschilt. Maar liever geen Piratenpartij, zeker ook niet “Niet Stemmers”, die partij van Plasman, niet “Jezus leeft”, “Geen Peil” of “Voor Nederland” en meer van dergelijke bodemloze putjes voor stemmen.

     7. Piet51

      @Lao Tse
      “Ik heb voor mezelf de vaste regel, Piet51, om op gestelde vragen of inhoudelijke tegenargumenten te reageren.”

      Ik probeer iets dergelijks ook, maar beperk dan ook nog eens het aantal thema’s/draadjes tot drie of hoogstens vier actieve. Dat kan ik nog behappen. Andere thema’s lees ik vaak zelfs niet eens, omdat ik er toch niet op ga reageren. Alleen als de titel heel uitnodigend is, lees ik. Als ik wil reageren, laat ik een andere vallen.

     8. Lao Tse

      @Piet51,

      Hoewel ik op dit blog voortdurend in de (extreem)linkse hoek wordt geduwd ben ik dat niet eens. Links en rechts zijn voor mij begrippen die steeds meer hun ideologische betekenis verliezen. Partijen als VVD en PvdA hebben volgens mij al een tijd geleden hun ideologische veren afgeschud en dat voert tot de pragmatische eenheidsworst van de Nederlandse politiek waarin alle partijen die niet al te plat populistisch zijn met elkaar regeringscoalities kunnen vormen.
      Ik betreur die ontwikkeling wel. Ik beschouw Rutte als een briljante bestuurder maar ik erger me aan zijn ideologische leegheid. Dit pragmatisme drijft de kiezer naar politici die tenminste nog wat vinden, ook al slaat het nergens op.

      In mijn opstelling op dit blog (en in het algemeen) laat ik me meer leiden door de vraag of Grondwet en rechtsstaat worden geëerbiedigd dan of de opstelling links of rechts is. Ik ben trots op het Nederlandse poldermodel, onze rechtsstaat, onze open democratie en onze enorme vrijheid van geloof en meningsuiting. Die waarden hebben ons land groot gemaakt en zijn tamelijk uniek in de wereld. Het is treurig dat deze enorme verworvenheid niet hoger wordt gewaardeerd.
      Mijn ideologische bevlogenheid wordt daar meer door bepaald dan door links of rechts hoewel ik, eerlijk gezegd, wel meen te kunnen constateren dat die waarden in het algemeen door ‘links’ meer worden geëerbiedigd dan door ‘rechts.

      Mijn kinderen vliegen politiek alle kanten op, met name ook, tot mijn onbehagen, richting PvdD maar ik heb ze gelukkig kunnen doordringen van de gevaarlijke waanzin van het populisme.

     9. Siemien

      Extremistische hoek!!, je bent volgens eigen zeggen een vieze ped* die s*x met kinderen aandoenlijk vindt.

     10. Peter Oudshoorn

      “Ik ben trots op het Nederlandse poldermodel, onze rechtsstaat, onze open democratie en onze enorme vrijheid van geloof en meningsuiting. Die waarden hebben ons land groot gemaakt en zijn tamelijk uniek in de wereld. Het is treurig dat deze enorme verworvenheid niet hoger wordt gewaardeerd.”

      Dat klinkt nobel Lao Tse. Maar waarom kom je niet in het geweer tegen grote groepen medelanders die maling hebben aan die principes? Tegen de moskeeen waar haat tegen de Nederlandse rechtsstaat wordt gepredikt? Waar vrijheid van geloof door dat andere geloof met voeten wordt getreden? En de vrijheid van meningsuiting niet geldt zodra het om de koran of islam gaat?

      Mijn mening is dat de huidige rechtsstaat te rigide is om te anticiperen op de snelle veranderingen in de samenleving. En jij dus ook, als je die -veelal tandeloze en achterhaalde- rechtsstaat ten koste van alles wilt verdedigen.

     11. Piet51

      @Lao Tse
      Ik ook vind Rutte een briljant bestuurder/manager, vooral ook juist dankzij zijn pragmatisme. Hij zit niet vast aan ideologieën en dat geeft manoeuvreerruimte. Rutte briljant dus, maar helaas lid van de verkeerde partij. Hoewel ik de VVD zeker beschouw als één van de serieuze te kiezen partijen.
      Links en rechts hebben inderdaad hun betekenis verloren. Ik voel me meer aangetrokken tot (groen) links, maar realiseer me, dat zorg voor alles wat NL de afgelopen eeuwen bereikt heeft ook belangrijk is. Het gaat om het innemen van een positie ergens in het midden. Dus behoud van het bestaande goede (voor mij is dat de kern van conservatief, rechts) is nodig om de progressieve benadering kans en ruimte te geven. Maar rechts heeft die progressieve aanvulling juist nodig om niet stil te blijven staan en vast te roesten. Dan ontkom je niet aan polderen. Als dat ooit tot het normale gedrag in de politiek wordt verheven, zijn we een heel stuk verder gekomen.

    2. Dik

     Je hangt hier nog steeds rond? Ik ga weer een rondje adverteerders doen, de walgelijke reacties en schrijfsels van jouw hand verdienen hun aandacht.

 21. Vliegenvanger

  Als er hier een drenkeling in de maas ligt komt de brandweer die haalt hem er uit. Maar ze brengen hem naar de kant, en niet naar een ander land. Waarom doen ze dat daar niet. Dan zijn ze toch ook gered (). Ik zeg massaal de donaties van artsen zonder grenzen stoppen, want de donatie’s gaan straks veel meer kosten als die gelukszoekers hier in het land zijn. Daar kunnen wij voor doorwerken, tot 70 jaar. Zelf brengen ze niks in, hebben dure telefoons, gouden kettingen, rijden in BMW’s. En wij maar zwoegen, Rutte en kornuiten moeten oprotten, die brengen ons land naar de afgrond. Weg met die geld verslindende EU.

  1. Piet51

   @Nee hoor NL-reddingsdiensten en AzG werken op dezelfde manier. Als de brandweer een drenkeling heeft gered, zorgen ze ervoor dat die persoon daar naartoe wordt gebracht waar de meest geschikte hulp beschikbaar is. Ze kunnen zo’n persoon niet zelf brengen, maar zorgen wel dat het gebeurt. Dan gaat zo iemand naar het ziekenhuis, naar huis of naar een mortuarium en dat doen ze met een vervoermiddel dat het beste past. En bovendien, veel belangrijker en typischer voor zo’n situatie, ze doen dat zonder aanzien des persoons. Dus of iemand wit of zwart is, autochtoon of allochtoon, christen of moslim (vragen ze niet eens), man/vrouw, homo/hetero (vragen ze ook niet) het maakt voor de hulp helemaal niets uit. Bovendien staan die hulpdiensten ook nog eens de hele dag klaar om uit te rukken zodat ze snel ter plaatse zijn. AzG werkt precies zo.

   1. Bolkestein

    AZG is geen reddingsdienst, maar een criminele mensensmokkelorganisatie.

    1. Piet51

     @Bolkestein
     Zeelui zijn volgens het zeerecht verplicht om mensen in nood op zee te helpen. Dat ze daarna een probleem hebben om die mensen ergens af te leveren is niet hun schuld, want dat schrijft het zeerecht niet voor. Als ze die mensen hadden laten drijven, waren ze verdronken en was dat probleem niet ontstaan, maar dan hadden ze een belangrijke regel op zee overtreden en hadden ze bovendien iets onmenselijks gedaan.

     We lossen dit dilemma op den duur alleen op als we erin slagen om in hun landen of in de regio goede voorzieningen, maar ook goed onderwijs, gezondheidszorg en economie te brengen.

     1. Vliegenvanger

      Te redden ja, maar na t redden gelijk aan land te zetten. En niet verschepen naar landen waar ze niks te zoeken hebben. Als ze niet meer varen gaan die gelukszoekers ook niet meer de zee op, dan stopt het van zelf.

 22. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Als je dat links of rechts denken nu even vergeet !
  Lao vertegenwoordigt een identiteit met een lange adem die doet als of hij een bord voor zijn kop heeft. Hij reageert om het reageren. Sommige reaguurders die inmiddels zijn afgevoerd noemden dat trollen… Mijn reactie was Lao ?! Sambal bij ?! Net als bij de Chinees. Ook flauw dus dat is niet mee nodig nu de schuttingtaal piraten zijn opgerot !

 23. Jynx

  Terugsturen!
  Of gewoon laten dobberen,meeste zijn ordinaire profiteurs.

 24. Rosasolis

  De EU moet veel meer doen tegen de handelaren in illegale migranten. De illegale migranten uit Afrikaanse landen kunnen meer dan ooit van tevoren riskant zijn om opgevangen te worden in asiel centers. Omdat zij een nieuwe gevaar voor Europa kunnen overbrengen. Een van de alle ergste besmettelijke ziektes is snel aan het verspreiden, vanuit Congo naar de buurlanden: Ebola. Het is moeilijk om besmette mensen, van alle leeftijden te redden, als zij Ebola krijgen. Mensen kunnen binnen een week dit vreselijke ziekte krijgen, de incubatie tijd is zeer kort. Hebben alle ziekenhuizen effectief isolatie kamers? Wetenschappers proberen om een experimentele inenting tegen Ebola te ontwikkelen, maar dit is alleen in de prille stage.
  Als marine boten de Afrikaanse illegalen opnemen, is het nu voor de bemanning riskant. Hopelijk worden deze mannen in een afgezonderd ruimte gehouden. En wat gebeurt daarna als ze eindelijk aan land komen? Het beste is, om nu al vrachtvliegtuigen klaar te laten staan, met fatsoenlijk gemaakte ruimte, om hen zo gauw mogelijk terug naar hun thuislanden te brengen, of naar een buurland. Hoe erger de levensomstandigheden in Afrika zullen gaan worden, hoe meer illegale migranten zullen proberen te ontsnappen. Daarom moet er duidelijke plannen en afspraken gemaakt worden. Honderden mensen aan hun lot over te laten in de zee, kan ook niet.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Bedenk even goed dat EBOLA / SARS / AIDS in laboratoria ontwikkelde ziekten zijn en bedoeld om hele bevolkingsgroepen te elimineren ! RARA wie daar achter zit !

   1. Piet51

    @Caesar Lion Cachet
    “Bedenk even goed dat EBOLA / SARS / AIDS in laboratoria ontwikkelde ziekten zijn en bedoeld om hele bevolkingsgroepen te elimineren !”

    Zou je dat willen uitleggen, want ik heb ook andere besmettingshaarden gehoord? Het vermelden van een bron van deze informatie zou al helpen.

    Ik heb ook gehoord, dat God deze ziekten heeft laten ontstaan om de mens te straffen. Maar anderen beweerden, dat ooit een mens seks had met een aap die de apenziekte AIDS onder de leden had. Zodoende.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Nee beste jongen of meisje natuurlijk !
     Dat mag je helemaal zelf uitzoeken…
     Kijk bij voorbeeld eens op Google. Ik heb gehoord dat daar wel het een en ander te vinden is. Ik hoop dat je vraag voldoende is beantwoord.

     1. Caesar Lion Cachet

      PS…

      Ook over god en zijn straffen is op Google wel het een en ander te vinden. Is wel een beetje pornografisch dus ik hoop dat je daar tegen kan. ..

     2. Piet51

      @Caesar Lion Cachet
      Ik heb gegoogled en vond als eerste dit: scientias.nl/the-truth-is-out-there-het-aidsvirus-is-een-genocide/, een ontmaskering van alle complottheorieën rond Aids. Ik heb maar niet verder gezocht naar complotten voor die andere ziekten. Als je toch nog bronnen wilt noemen, ik ben echt geïnteresseerd, maar niet zo snel te overtuigen.

     3. Peter Oudshoorn

      Caesar Lion Cachet is een trouw bezoeker van conspiracy websites als Niburu, NineForNews, Before its news en WantToKnow waar immer de leukste en meest recente complottheorieen te vinden zijn.

      Overigens: niet iedere complottheorie is onzin.

     4. Dik

      “Overigens: niet iedere complottheorie is onzin.”

      Inderdaad, maar door het (alvast) zo te noemen is het frame reeds geplaatst, zo werk dat in corrupte kringen. Voor het begrip ‘islamofobie’ geldt hetzelfde.

   2. Rosasolis

    @Caesar Lion Cachet. Vele apen en andere wilde dieren zijn ook met Ebola besmet.
    Waarschijnlijk is het virus in de vrije natuur ontstaan en verder ontwikkeld.

 25. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Piet51
  Niet iedereen is natuurlijk zo hoogbegaafd als jij… En wat voor de ene uitgekauwd is, is voor de ander nauwelijks te verteren. En zo lang er niets verandert gewoon doorgaan met herhalen ! En aap wat heb je mooie jongen ! EHHHH… Ruikt toch een beetje naar slijmerig braaksel…

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Wat je wel of niet onderzoekt moet je helemaal zelf weten en overtuigen wil ik al helemaal niemand ! Moet je allemaal zelf doen !!!

 26. Bolkestein

  Mensensmokkelaars dienen als georganiseerde criminelen langdurig in de cel te worden gegooid en hun inkomsten dienen te worden geconfisqueerd. En die smokkelschepen moeten aan de ketting en door de shredder. Probleem opgelost.

 27. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Petertje ! Je vergeet die honderd andere titels ! Ik lees alles dat ik te pakken krijg. Wat jij noemt is al weer verleden tijd en het meeste achterhaald !

  1. Peter Oudshoorn

   Ja Caesar, het lanceren van steeds nieuwe websites met complottheorieen blijkt altijd een goed verdienmodel.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Beetje voorbarig ,beetje voor ingenomen misschien. Weet jij wat ik lees ? Ik denk van niet. In ieder geval ben jij ook gezien. Dus gewoon dimmen !

 28. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Die serie van Kees Momma lijkt mij wel iets voor Lao & Piet51′
  Tenen krommend, dat wel !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.