Escalatie op migrantenboot! Schip Open Arms blijkt oord van geweld te zijn.

Al twee weken dobbert het schip Open Arms rond op de zee, Italië is niet bereid het schip toe te laten. Het schip begeeft zich nu rond Lampedusa, de situatie op het schip verslechtert alleen maar. Er is nu zelfs sprake van suïcidaal gedrag en meerdere gevallen van geweld zijn gemeld. 

Op het schip zitten 134 migranten. De situatie wordt volgens een Spaanse hulporganisatie ondraaglijk. Hoe langer het schip niet kan aanmeren hoe meer geweldsincidenten er zullen plaatsvinden. Al eerder zijn er 30 migranten door de Italiaanse kustwacht van het schip gehaald omdat ze medische hulp nodig hadden.

Salvini probeert het schip al tijden te weren. Afgelopen woensdag werd dan toch het besluit van Salvini nietig verklaard door de rechter. Dit zorgt ervoor dat het schip zich nu wel mag begeven in Italiaans vaarwater. Aanmeren mag alleen niet, om aan te meren heeft het schip toestemming nodig van de prefect. Wat in dit geval dus Salvini is. Dit zorgt ervoor dat we het schip in een impasse is beland waar ze voorlopig nog niet uit gaan komen zo lijkt het.

Salvini zal tot het uiterste moment voet bij stuk houden om zijn gelijk te halen. Salvini is van mening dat Italië geen migranten meer wil opnemen en met name dat Italië niet zomaar gebruikt kan worden als ‘toegangsweg’ naar de rest van de EU.

Salvini kwam ook met het bericht dat van de 30 migranten die van boord zijn gehaald er maar één daadwerkelijk medische hulp nodig had. Salvini beschuldigt Open Arms ervan dat ze de autoriteiten voorliegen. Het ‘machtsspel’ tussen verschillende NGO’s en Salvini blijft dus doorgaan. Ondertussen blijven er schepen opduiken en lijkt er voorlopig nog geen eind aan te komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. plakband

  Eerst zien dan geloven.
  Hulporganisaties blinken niet uit in betrouwbare verhalen.
  Zielig doen is het credo.

  1. Joshuak

   Zielig doen is hun vak.. Ze weten precies hoe ze Europese migratie regels weten te omzeilen en misbruiken..

   Het hele principe van die organisaties en migratie advocaten is het helpen van menensne illevaal

   1. Joshuak

    Mensen illegaal te helpen de grens oversteken..

 2. Isengrijn

  Misschien kan Israël ze opnemen? Israël, het land van licht in de duisternis.
  #morerefugeesforisrael!!!

  1. Dik

   Ik dacht eigenlijk meer aan de aan Israël omringende landen die samen ruim 300 keer groter en bovendien islamitisch zijn. Eén voordeel Reineart, Gaza is jüdenrein en in veel omringende islamitische landen zijn joden niet welkom, dat met jou, als intrinsieke jodenhater, toch aanspreken.

   O ja, als je vrede wil met Israël, dan krijg je vrede.

  2. Top

   Knap hoor! Israel in de ring gooien. Heb je de NSB en Germaanse SS speldjes van je opa en rest van je graftakken familie? Of is u een geboren antisemiet?

   1. Isengrijn

    Top:

    “…van je opa en rest van je graftakken familie? Of is u een geboren antisemiet…”

    Spellingscontrole aan:
    ‘Van jouw opa’, ‘graftakkenfamilie’, ‘bent u’.

    1. Siemien

     Isengrijn wordt zoals gewoonlijk snoeihard om zijn antisemitische islamknuffelende harses geslagen, en gaat dan de taalnazi uithangen, hoe simpel ben he dan, nou isengrijn levert hét bewijs hoe simpel.

     1. Isengrijn

      “…ben he dan,…”

      🙂

      Schrijf dan gewoon Nederlands! Een spelfout kan altijd voorkomen, geeft niets, maar bij jou(jullie) is het schering en inslag! Jullie lijken wel een zooitje achterlijke islamitische allochtonen!
      🙂

     2. Siemien

      Gelukkig begrijpt elk normaal denkend mens wat er staat, wat istengrijns hier doet is de aandacht verleggen terwijl hij om zijn dikke vette antisemitische islamknuffelende minderheidsstanpuntinnemende harses wordt geslagen.

     3. Dik

      ‘maar bij jou(jullie) is het schering en inslag!’

      Taalnazi, houd jezelf liever bezig met de inhoud i.p.v. de opmaeck.

    2. Seneca

     @isengrijns
     u controleert de spelling maar laat de beschuldiging voor wat het is. u zwijgt dus u stemt in met de beschuldiging. misschien dat de redactie van DDS hier iets mee kan doen. ik weet dat het salonfähig is om anti joods te zijn maar om zo’n onverbloemde haat uit te spreken, is bijzonder pijnlijk.

     1. Isengrijn

      Seneca, “more refugees for Israël” is dus haat.

      Oké.

    3. Dik

     ‘Spellingscontrole aan:…’

     Faalnazi

  3. C.A.Barstow

   @Isengrijn :

   Is u misschien een verachtelijke linkse antisemiet?

   1. Isengrijn

    Nee…CA Barstow
    Ik ben slechts wat rechtser dan de meeste hier.
    Ik heb het niet zo op links. Al moet ik wel eerlijk zeggen, dat links hier en daar wel een punt heeft. Maar zo ook heeft rechts soms wat mindere kanten.

    1. C.A.Barstow

     @Isengrijn:

     ”Maar zo ook heeft rechts soms wat mindere kanten.”

     De enige mindere kant van rechts is dat zij smerig links accepteren en teveel naar de mond praten.

     De linkse ideologie moet volledig van de aardboden verdwijnen.

    2. Mars020

     Waarom lul je dan de hele tijd links?.. Het opnemen voor de Palestijnen is namelijk behoorlijk links geleuter. Dat dwarsliggen en trollen is ook een linkse afwijking, dus is er weinig rechts en logisch denken in jouw reacties te vinden.

   2. Siemien

    Wbt dat isengrijn een antisemiet is sla je natuurlijk de spijker op z’n kop C.A.B

   3. Bolkestein

    Misschien?

  4. Bolkestein

   Het zijn geen vluchtelingen. Het zijn asielparasieten. En dat geweldige land, dat lieve land Israël is niet een land voor parasieten. Godzijdank niet. Israël is een baken van moderniteit en vooruitgang, van evolutie en innovatie temidden van al die Arabische en Afrikaanse Islamitische shit hole.

   1. Confucius

    Niets aan toe te voegen Bolkestein, goed verwoord.

   2. Jynx

    Mooi verwoord.

   3. Lao Tse

    Israel is een Westerse kolonie op geroofd land van de Palestijnen dat zich met miljardensteun vanuit het Westen heeft kunnen ontwikkelen tot een militaire en economische grootmacht.

    Zolang we die kolonie niet bijbrengen dat ze zich als een beschaafde rechtsstaat die het volkenrecht respecteert gaat gedragen zal het gedonder blijven veroorzaken in het Midden Oosten.

    Mooier kunnen we het niet maken.

    1. Vit

     Hi hi die Lao tse.

    2. Dik

     Zo, aandoenlijke heeft weer een digitaal plasje gedaan.

    3. peetjuhhhh

     Niks land roof ze wonen daar al 1000den jaren samen. Pas sinds de oprichting van hamas en hezbola gaat t fout daar. Palestina is geen land maar een gebied wat vele mallen groter is dan Israël. Dus dat gelul over Palestina is van ons van die moslims daar is bullshit

     1. Dik

      ‘Dus dat gelul over Palestina is van ons van die moslims daar is bullshit’

      Inderdaad, bovendien wilde ze in 1948 niet en in 1967 zelfs drie keer niet. Dus niet zeiken over land, dat door een ongewilde aanvalsoorlog, is toegevoegd aan Israël en dat ze in 1948 niet wilde hebben.

    4. Siemien

     Nee hoor Lao wat jij hier voorspiegelt is “Palestina”

     1. Vit

      Lao Tse heeft een betonnen plaat voor zijn kop, gewapend.

  5. Mars020

   Wat moet Israël met een stelletje dobberapen uit Afrika?. Ze hebben al genoeg gezeik met moslims, dus kunnen ze die dobberaars niet echt gebruiken. Als ze dat bootje lekker laten dobberen, dan lost het probleem zich vanzelf op. Moslims zijn gek op rellen, vechten, ruzie maken enz, dus wordt het na een tijdje vanzelf rustig aan boord.

  6. Mars020

   Denk je nou echt, dat Israël het paard van Troje binnenhaalt om hun economie en veiligheid op het spel te zetten?. Ze hebben niet voor de kat z’n kut zoveel geld aan defensie uitgegeven. Echt weer een achterlijk links idee van een trol.

 3. meneer cactus

  Ik geloof best dat het een zooitje aan boord is want we hebben allemaal kunnen zien op diverse media hoe het bgedrag van deze gelukszoekers is. Misschien moet het bootje maar omdraaien en ze gewoon terug brengen naar Noord Afrika alwaae men dit volk heeft opgepikt. Het is ongehoord dat deze illegale veerdiensten in de vaart blijven en nagenoeg geen strobreed in de weg wordt gelegd.

  Reddingen op zee van drenkelingen is een ieder zijn plicht maar drenkelingen transporteren naar een land van hun keuze is mensensmokkel en strafbaar.

  Feitelijk moeten deze schepen nu opgebracht worden als ze hun activiteiten niet stoppen. We hebben inmiddels voldoende ongedocumenteerde krakend rovende gelukszoekers die het leefklimaat in sommige wijken ernstig ondermijnen.

  1. Joshuak

   Klopt precies.. je hoort ze zeggen je mag ze niet terug brengen naar oorlogsgebied en dus moeten ze naar Europa.

   Wat krijg je dan? Mensen gaan doelbewust naar oorlogs gebied afreizen on de poging te maken.. diezelfde mensen die zogenaamd zo veel on hun geven zijn 9 van de 10 x dr mensen die het meeste ellende voor ze veroorzaken.

   Dat geld voor die organisaties die Zuid-Amerikanen helpen Amerika in te komen en ook die Afrikaanse mensen helpen Europa in te konen

   Hypocriet links Laat altijd dolgraag de gezichten zien van de mensen in de boot. Maar vergeet structureel de mensen te erkennen die de boot niet redden en als seks slaaf daar ergens in Libië eindigt..

   Links en die organisaties geven geen funk on hun.. anders hadden ze al lang iets gedaan om te voorkomen dat die mensen naar landen als Libië afreizen.. Want de over grote deel zal daar nek diep in de shit komen omdat het of te duur is of onstabiel om überhaupt die poging te maken.

   1. peetjuhhhh

    Welk oorlogs gebied? er is geen oorlog aan die kant van Afrika.

 4. Jumping

  Ik geloof er niets van.

  Rutte moet veel vrienden hebben op deze boten, heel veel leugens.

  Als er al foto’s zijn, zijn het wel doorvoede jonge kerels op weg naar de Westerse honingpot.

  Kijk en Links neemt al direct via het noemen van Israël de vechthouding aan.

  Links zoekt oorlog.

 5. Ritter

  Open Arms en dergelijke organisaties hebben maar een doel……………….zoveel mogelijk illegalen verschepen naar Europa ongeacht de consequenties die dat heeft voor Europa en de Europese bevolking.

  Dus worden de illegalen “opgehaald” voor de kust van Libië ( vaak in samenspraak met mensensmokkelaars) en verscheept naar Europa.

 6. lIN-T

  134 criminelen in een smokkelboot, opblazen nu ze nog niet aan land zijn gekomen!

 7. C.A.Barstow

  Gewoon rond laten dobberen dan stopt het vanzelf een keer.
  Zielige verhaaltjes daar lach ik om.
  Weg met dat middeleeuwse woestijn schorem.

 8. Veteraan

  Zolang er niemand is die de scheepjes afzinkt blijft het doorgaan.

 9. Bolkestein

  Ze kunnen zo naar de Libische kust worden teruggebracht. Probleem opgelost.

  1. Rosasolis

   @Bokestein. Ook Libie zal deze illegale migranten niet accepteren. Er is nu een burger oorlog in Libie. En grote hongersnood in dit land.

   1. Mars020

    Dan moeten ze maar blijven dobberen of terug naar hun eigen land. Het zijn toch alleen maar lelijke kerels, die ze sturen. Het wordt nu eens tijd voor een aantal bootjes met lekkere wijven. Lao ziet natuurlijk liever kerels en kleine kotertjes. Ik zou zeggen ga lekker naar Afrika, dan kan je de hele dag naar dat soort figuren kijken en ze knuffelen.

   2. peetjuhhhh

    Een burger oorlog is geen oorlog. Oorlog word gevoerd door landen die hun militairen inzetten. Rovende moslim bendes die elkaar afslachten heeft niks met oorlog te maken, het is gewoon hun, way of life.

 10. JFU

  Europa moet ontvolkt worden van de eigen bevolking is het beleid van Brussel. Het zal dus voorlopig niet stoppen met het importeren van al die barbaren die zich moeten mengen met de autochtone bevolking.
  Alleen een enorme burgeroorlog kan dit keren.

  1. C.A.Barstow

   @JFU:

   +1

 11. Rosasolis

  Volgens Italiaans en Spaanse bronnen is de situatie op het schip Open Arms, nu onmenselijk geworden. Er is weinig brandstof meer, velen zijn ziek, dagelijks zijn er vechtpartijen, en sommigen dreigen met zelfmoord. Er zijn al pogingen geweest.
  De rechter in italie heeft gelijk; omdat er een internationale wet is dat schepen mogen overal varen in de Middellandse Zee. Dus het schip Open Arms blijft maar rond varen, terwijl geen haven in Italie, Griekenland, Malta, of Spanje willen het toelaten. Hoe erg moet de situatie worden? Salvini probeert van deze schip een voorbeeld te creeeren, tegen het opvangen van steeds meer illegale migranten. Ook heeft hij gelijk; Italie heeft voor jarenlang asiel gegeven aan honderdduizenden legaal-als illegale vluchtelingen uit Syrie en Iraq. Dit land heeft genoeg hulp gegeven.
  De mensenhandelaren moeten gepakt worden, en moeten lange straf krijgen.
  Dit is een taak voor de Internationale politie, en de politie in Afrikaanse landen. Binnenkort zullen de handelsschepen niet meer veilig zijn. Maar intussen wat moet met de mensen aan bord van het Open Arms schip gebeuren? Hun gewoon laten creperen is onmenselijk.
  De laatste tijd horen wij meer over protesten tegen dierenleed en mishandeling.
  In de meeste landen zijn haan- vechten en vecht partijen met Pitbull honden verboden,
  in feite mag deze agressieve honden niet meer gefokt worden. In Spanje hebben vele steden en dorpen de stier vechten voorboden. Kortom: als dieren vecht partijen verboden zijn, moet vecht partijen onder mensen op overvolle schepen niet toegestaan worden. Dit is ook een bedreiging voor de bemanning van deze schepen, en ook zal het binnenkort de handelsschepen in de regio kunnen bedreigen.

  1. Mars020

   Ze zijn zelf onuitgenodigd gekomen, dus kunnen ze niet verwachten, dat ze met open armen worden ontvangen. Verder veroorzaken die dobberapen alleen maar ellende, dus graag retour afzender. Linkse trollen mogen mee als begeleiders, dan hebben we daar ook geen last meer van.

  2. Mars020

   Je geeft zelf het antwoord al. Een fokverbod voor agressieve honden. Dus castreren die zooi en retour afzender.

  3. Siemien

   Rosalis zou gelijk op z’n blote knietjes excuses maken voor hetgeen deze zogenaamde vluchtelingen zelf over zichzelf uitroepen.

   1. Mars020

    Rosalis geeft zelf de oplossing al aan, maar ik weet niet of de dobberaars blij zijn met zijn idee?. Als ze dat horen zwemmen ze gelijk in paniek terug naar Afrika. Er is nog een andere oplossing om dat tuig te weren. Een naaktfoto van Lao publiceren in Afrika, met de mededeling, dat hij ze met open armen en benen zal ontvangen.

    1. Rosasolis

     @Mars020. Ik heb herhaaldelijk Een oplossing doorgegeven: stuur deze illegalen onmiddellijk in vracht vliegtuigen naar hun thuisland of een buurland
     terug. Er kan ruimte gemaakt worden op grote vliegtuigen.

 12. jowyajax

  Dit is de verantwoordelijkheid van de schipper, het zou verstandig zijn om deze mensen terug te brengen waar zij vandaan komen, dan doet de schipper goed werk.

 13. Jack Flash

  Als er ergens nood is;brand,een zinkend schip,oorlog noem maar op heb ik geleerd dat vrouwen en kinderen voorgaan.Maar dat telt voor het gemak nu even niet meer?Dan weet je ook wat voor mentaliteit je binnenhaalt.

 14. RWB51

  Gaan de NGO’s zich nu ook al schuldig maken aan chantage??

 15. Vandutch

  Eehhmm, terug naar Libië? Ze zijn gewelddadig ook nog!! Retour afzender!

  1. Mars020

   Als ik ongevraagd een artikel ontvang van een postorderbedrijf, dan gaat het ook retour afzender. Snap ook niet, waarom Europa zo moeilijk doet?. Geen bestelling gedaan in Afrika, betekent retour afzender.

 16. Bolkestein

  Geweld aan boord van het schip? Echt waar? Ik trap er niet in. Want het is weer bedoeld om medelijden op te wekken en het schip een Europese haven in te babbelen. Maar van mijn part slopen die migranten heel dat schip.

  1. Mars020

   Juist daarom moeten ze blijven dobberen. Ze vertonen nu al agressief gedrag, dus als ze een maal in Europa aan land komen, gaan ze helemaal los. Ik heb ook totaal geen medelijden met laffe teringapen, die hun vrouwen en kinderen achterlaten voor een uitkering in Europa. Laat ze hun agressie maar afreageren op hun regering in Afrika.

 17. DennisEijs

  Geweld om van het schip af te komen? Want ik lees hier dat 30 man al van het schip is.
  En als ze zo agressief zijn, willen we ze dan wel?

 18. Mars020

  Zet gewoon Lao per helikopter aan boord, dan springen die apen vanzelf wel in de oceaan. Probleem weer opgelost.

 19. Decca

  @Isengrijn
  Jammer dat Uw familie ontkomen is aan de laatste fusillade. Hadden we van U en Uw mislijkmakende opmerking geen notitie hoeven nemen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.