Gestoorde D66-jeugd deelt gratis XTC uit: ‘Eén van de minst schadelijke drugs. Stelt eigenlijk niet zoveel voor!’

Tijdens de introductieweek voor nieuwe studenten in Leiden, hebben de Jonge Democraten – de officiële D66-jeugd – van de gelegenheid gebruik gemaakt om de aankomende studenten (á la 17 en 18 jaar) zakjes met ‘xtc’ onder de neus te duwen. De partij zweert dat xtc “niet zoveel voorstelt” en dat het hoog tijd is voor legalisatie.

Deze maand vernamen we al dat je behalve atleet of actrice ook best drugsdealer kan zijn. Maar het pillendraaien blijkt ook uitstekend te combineren te zijn met politiek hand- en spanwerk, zo bewees D66 gisteren in Leiden. Tijdens de zogeheten EL CID-week – de introductiedagen aan de Universiteit Leiden – besloten D66 en de Jonge Democraten om van de gelegenheid gebruik te maken en voorbijgangers te vragen of ze ook wel zin hadden in zo’n lekker oud-Hollands XTC-pilletje.

Het lokale medium Unity.nu tekende op:

“‘Wat wij proberen te doen is aandacht vragen voor het issue.’ Voor ons staat Koen Reedijk, voorzitter van Haaglanden Jonge Democraten. ‘Wij zijn er voor om XTC te legaliseren. Het is een van de minst schadelijke drugs. XTC stelt eigenlijk niet zoveel voor. Als je het niet legaliseert heb je er geen zicht op. Dan bestaat de kans dat de dosis te hoog is en heb je de productie niet onder controle.’ Reedijk wijst ook op de problemen met drugsafval in, vooral, Brabant.”

Dat drugs volkomen onnodige toevoegingen aan schrale mensenlevens zijn, dat hadden ze bij de D66-kiddo’s nog niet verzonnen. Of dat ook legale XTC een hoop drugsafval oplevert, die je vervolgens weer ergens kwijt moet. Of wat D66 straks gaat doen aan het probleem met alle mensen die ‘legaal’ verslaafd zijn geworden aan XTC. Hoe denken de lalaliberalen dát probleem dan weer op te lossen? Maar goed: normaliseer het drugsgebruik bij studenten maar. Alsof dat een groep mensen is die ‘geholpen’ moet worden aan nog méér van die verslavende, hersencelvretende rommel.

Maar geen nood hoor, de Jetten-jokertjes deelden geen echte pilletjes uit. Ze wilden alleen even leuk provoceren als een stel pokdalige pubertjes:

“De Jonge Democraten, de jongerentak van D66, hebben ‘XTC’ uitgedeeld op de informatiemarkt van de EL CID-week in Leiden. Het waren geen echte pillen, maar zakjes Skittles. De jonge D66’ers hopen zo aandacht te krijgen voor de legalisatie van XTC.”

Nou, de aandacht hebben jullie nu. Gefeliciteerd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Jumping

  Het zoveelste bewijs, dat Nederland een keiverrot land geworden is.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. plakband

  Alles van D66 is onbruikbaar.

 3. AS210854

  Nou lekker, zitten we straks met alleen nog maar van die doorgesnoven D66gers in onze maatschappij en regering.

  1. EU kok

   Een mooi vooruitzicht, een D66 regering.

   1. AS210854

    Eu kok, een duidelijk antwoord op mijn reactie. Doorgesnoven D66gers is een feit.

 4. Politiek Profeet

  Bewijs dat de meeste randdebielen uit de randstad komen!

  1. Julian

   Dan kan het niet anders dat jij ook uit de randstad komt..

   1. Bosche draak

    Randdebiel Julianneke is op z’n piemeltje getrapt, voel je je aangesproken jungske?

 5. ikweetwatikwil

  In de randstad kan alles. Vandaar dat het een gore bende is. Een fatsoenlijk mens komt daar niet meer.

  1. Arbeider65

   Top. Helemaal mee eens.

 6. Politiek Profeet

  De vervuiling,de criminalisering,de onleefbaarheid,de islamisering,de verloedering en vooral het open rioolkarakter van de grote steden w.o. de gehele randstad is hier in het mooie vrije en schone Drenthe bijna wekelijks te zien in de hordes gevluchten stedelingen op zoek naar ruimte,rust en betaalbare woningen.
  Spreek regelmatig met de nieuwelingen en nagenoeg iedereen is GEVLUCHT uit het westen en andere grote steden.
  Nog even en dan moet de bom wel barsten in voornamelijk de randstad waar linkse randdebielen het leven compleet verziekt hebben.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens politie profeet.

  2. Julian

   nagenoeg iedereen? Overdrijven is ook een kunst. Maar ja dat is FvD/PVV aanhangers niet vreemd.
   Elke keer dat geklaag als er weer een verkiezingsuitslag is…

   Droom jij maar lekker verder onder je Hunnebed…Je denkt in ieder geval nog net zo als de mensen die onder je liggen.. De neanderthaler

   1. Isengrijn

    Lol… domme Julian… 🙂
    Neanderthalers waren toen al 5000 jaar uitgestorven.

    1. tonna

     @Isengrijn:
     ++++

    2. Julian

     Tsja niet iedereen is intelligent genoeg om beeldspraak en de bedoeling van een commentaar te duiden. Geeft niks. Je kan het niet helpen.

     1. Isengrijn

      Gebruik het dan niet foutief @Julian.

    3. Dik

     “Neanderthalers waren toen al 5000 jaar uitgestorven.”

     Domme Reinaart, daar weet jij niets van want je was er niet bij en toen werden er nog geen foto’s gemaakt.

     1. Isengrijn

      Domme, domme gelovige Dik!
      Ik ga er toch van uit dat koolstofdatering gelijk heeft, en niet het ‘goat hoarders guide to the galaxy’, waar mensen over water lopen, de zon stilgezet wordt en arken van Noach rondvaren.
      Fantast!

     2. Siemien

      Isengrijn is een koolstofgelover

   2. Siemien

    Julian verheerlijkt graag druks producten die niet goed zijn voor de mens, Julian is ook gewoon dom

 7. Peter Oudshoorn

  De mens heeft sinds zijn bestaan gezocht naar geestverruimende, hallucinogene en opwekkende middelen. Er heeft nooit een cultuur bestaan waar dat niet gebeurde. Middelen werden vaak toegepast tijdens rituelen en ceremonies, maar ook voor persoonlijke ontplooiing, extase en ontspanning.

  De westerse wereld heeft altijd zeer aversief gestaan tegenover ‘verdovende middelen’.
  Jammer, want met objectieve, goede voorlichting zou een gepast gebruik van sommige middelen de wereld een stuk vooruit kunnen helpen.

  1. EU kok

   Een mooi betoog plus een duidelijke verklaring voor uw reacties. 🙂

  2. Isengrijn

   Peter Oudshoorn:

   “…De mens heeft sinds zijn bestaan gezocht naar geestverruimende, hallucinogene en opwekkende middelen. Er heeft nooit een cultuur bestaan waar dat niet gebeurde. Middelen werden vaak toegepast tijdens rituelen en ceremonies, maar ook voor persoonlijke ontplooiing, extase en ontspanning…”

   Helemaal mee eens!

   “…De westerse wereld heeft altijd zeer aversief gestaan tegenover ‘verdovende middelen’.
   Jammer, want met objectieve, goede voorlichting zou een gepast gebruik van sommige middelen de wereld een stuk vooruit kunnen helpen…”

   Hmm.. goede voorlichting geven voor heroïne, crack, cocaïne, speed enz, klinkt niet echt logisch. Deze ‘Drooghe waer’ zijn vernietigend voor elke samenleving. Maar goed, dat vind ik persoonlijk ook van alcohol.

   1. Peter Oudshoorn

    Isengrijn, ik heb het niet over verslavende, hardcore dru*s, maar over de vriendelijker geestverruimende middelen.

    Heroine, crystal meth en dergelijke mensonterende rotzooi kan niet hard genoeg aangepakt worden.

    1. Isengrijn

     +1

 8. tonna

  “XTC stelt eigenlijk niet zoveel voor”
  Het stelt niet zoveel voor,zeggen notoire de gebruikers wel te verstaan!
  Maar ondertussen krijgt een groot deel van de jeugd niets meer voor elkaar zonder dope,zelfs neuken,feesten,en plezier hebben lukt niet meer zonder dr@gs!
  De geestelijke toestand van de Nederlandse jeugd in het algemeen is al zorgelijk,anders lieten ze zich niet keer op keer naar het Malieveld sturen,om daar vanzelfsprekend onder invloed van dope, stoned te gaan demonstreren,zwaaiend met borden en vlaggen zonder écht te begrijpen waarom en met welk doel!
  Dr@gs zijn de ondergang voor de jeugd,dezelfde jeugd die geacht is het estafette stokje over te nemen in de toekomst!

  1. Piet51

   Volgens de Jellinekkliniek is XTC niet verslavend en vergeleken met tabal en alcohol een stuk minder schadelijk en veroorzaakt het minder slachtoffers. Kortom, verbieden is prima, maar dan ook die andere schadelijker maar geaccepteerde middelen.

   1. Peter Oudshoorn

    Als het niet verslavend is en ook weinig schadelijk, hoeft het toch niet verboden te worden Piet51? Er zijn al zoveel leuke dingen ausradiert.

    1. Piet51

     Met je eens, al zei ik niet dat het weinig schadelijk is, maar veel minder schadelijk dan alcohol en tabak. Maar het kan wel kwaad als het verkeerd wordt gebruikt. Omdat roken en drinken heel veel schadelijker zijn, moet je die ook, of zeker, verbieden.

     1. Peter Oudshoorn

      Waarom is links altijd van het verbieden? Ga toch weg met je paternalistische, groenlinkse deugmoraal om iedereen te dwingen te leven zoals jij. Geef voorlichting en begeleiding, zorg dat hoeveelheden, doses en zuiverheid goed gecontroleerd worden en laat mensen genieten, hypochonder.

   2. Siemien

    Piet51 aan jou de vraag, is druks goed of slecht?
    Jij hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt, lamlul gasten zoals jij moet je verplicht in een afkickkliniek trappen, wat kots ik op gassies zoals jij.

    1. Piet51

     @Siemien
     Zijn die krachttermen echt nodig bij een serieuze vraag? Het komt wat puberaal over: lekker tegengas geven, want niemand die je iets kan maken.
     Maar ik zal serieus reageren, al heb je dat misschien liever niet.
     Je zou eerst moeten definiëren wat je precies onder druks (slim, slim!) verstaat.

     Zijn dat de bekende middelen, maar ook alcohol, tabak, koffie, suiker? Die zijn allemaal in meer of mindere mate verslavend. Ik nuttig alleen een klein beetje koffie (dagelijks) en regelmatig alcohol in de vorm van een glas wijn en nu en dan zelfgemaakte likeuren. En suiker is haast niet te vermijden. Geen van beide is voor mij onmisbaar en ik vind ze niet zo goed, dat ik gebruik breed zou willen propageren.

     Waarom moet ik dan verplicht een afkickkliniek ingetrapt worden??? Je bent geïrriteerd, maar ik kan geen aanleiding ontdekken. Sorry.

     1. Siemien

      Nee wat jij doet is druks nuanceren haalt er suiker, koffie e.d bij om druks te bagatelliseren.
      We praten hier niet over suikers en koffie we praten over synthetische druks, hard druks welteverstaan die verslavend zijn.

      Alcohol = harddruks
      Xtc = harddruks

      Ik begrijp uit je reactie dat je absoluut geen idee waar ik het over heb.
      Erger nog dat he blijkbaar vindt dat het goed is om xtc uit te delen.

      Je bewijst letterlijk je naïviteit wat betreft harddruks en schadelijke stoffen

     2. Isengrijn

      Ik raad Siemien aan om een jointje te roken. gewoon, een kleintje.
      Die gast zit vol met stress!
      🙂

     3. Siemien

      Isengrijn heeft niet het beste voor met mensen blijkt.
      Istengrijns voorstel! Is slecht voor zijn eigen gezondheid, dat zou istengrijns eens moeten doen, dan kunnen ze die joint achter uit zijn strotje halen.
      Jullie D’66 soort zijn echt een ziekte in onze maatschappij

     4. Piet51

      @Siemien
      Het zou helpen als je goed zou lezen. Ik beweerde niet iets, maar ik vroeg of alcohol, tabak en suiker ook tot druks worden gerekend. Vaak gebeurt dat niet, soms wel, onduidelijkheid dus bij een discussie. Jij gebruikt ook eigen definities door alchohol en XTC tot de harddruks te rekenen. Voor de Jellinekkliniek is het relatief schadeloze XTC geen harddruk, volgens de overheid wel. Alcohol is bij het Trimbosinstituut een harddruk, volgens de overheid niet.

      Verder interpreteer je er maar wat op los. Ik zou het uitdelen van XTC niet goed vinden, zoals je onterecht beweert, maar dat gebeurde in Leiden dan ook niet. Het was een actie om de aandacht op het onderwerp te vestigen. En we zien hier, dat dat prima is gelukt, dankzij onbeheerste reacties van jou.

     5. Siemien

      Ik lees prima, zodra het aankomt op nuance ben je voor mij naïef en onwetend.
      In druks zit geen nuance namelijk en de stelling “ja maar” daarmee verlies jij elke grond om objectief te kunnen oordelen.
      We hebben het niet over suiker en koffie domoor dat je het wilt doen laten geloven dat je het daarmee kunt vergelijken laat je onvermogen zien wbt druks

     6. Piet51

      @Siemien
      Zie je wel, als je andere taal bezigt, krijg je een andere gedachtewisseling. Ik wilde niet beweren, dat suiker en koffie per se verslavend zijn; sorry voor die suggestie. Maar als je die termen intoetst op Google vind je wel degelijk sites die uitgaan van de verslavende werking ervan. Vandaar mijn vraag. Maar ik snap en erken je standpunt. Bij koffie heb ik overigens wel een andere beeld: koffie kent onthoudingsverschijnselen, wat het nog geen druk maakt, maar wel licht vergelijkbare effecten laat zien.

      Die nuance zie ik in sommige druks wel degelijk. Ik zou je willen wijzen op de therapeutische werking van sommige druks, wat het beoordelen als goed of slecht heel complex maakt. Bij mij in huis hangt soms de lucht van een koffieshop, alleen maar vanwege die heilzame werking van wiet. Ook opium is erkend als narcosemiddel, evenals lsd bij psychische klachten en allerlei pijnstillers.

     7. Siemien

      Huh andere gedachte?
      Nee hoor helemaal niet integendeel zelfs, ik ben fel omdat druks genuanceerd wordt door jou en de rest van de onwetenden hier.
      Aangezien jezelf aangeeft dat je blowt dus druks gebruikt, is de voor jezelf rechtvaardigende en verheerlijkende reactie begrijpelijk, de tegenwoordige wiet met 16% THC gehalte is gelijk aan harddruks.
      Verder is het zo dat medicinale wietolie alleen voorgeschreven mag worden de huisarts.
      Huisartsen geven natuurlijk geen vrijbrief voor het roken marihuana, omdat de werking volledig anders is en het absoluut zeer slecht is voor de longen naast het feit dat de THC zich nestelen in de hersenen.
      Verder laat je hier een verschil zien tussen het door een arts voorgeschreven medicatie en mensen die druks gebruiken omdat ze niet zonder kunnen, een arts zal nooit druks voorschrijven als genotmiddel.

      Naast dit allemaal vind ik een schande dat D’66 mongolen xtc uitdelen.

      Het is een leugen te stellen dat druks goed is voor mensen.

     8. Piet51

      @Siemien
      Nu doe je het weer, alleen lokte ik het nu uit en je geeft eindedaad de verwachte draai aan mijn reactie. Je leest slecht en interpreteert in het wilde weg.
      Ik schreef niet dat ik blow, lees maar na. Hier in huis gebruikt iemand wiet als pijnstiller. Niet in olie maar door er thee van te zetten, inderdaad op voorschrift van de anesthesioloog in het ziekenhuis. Het is een wondermiddel bij allerlei pijnen; van harte aanbevolen als niets anders meer helpt.

      En verder heb je blijkbaar nog steeds niet begrepen, dat D66 geen XTC heeft uitgedeeld, maar onschuldige Skittles. Ze lijken niet eens op XTC.

 9. Agios

  Niets van aan trekken. Het is duidelijk trollengedrag: Een beetje stoken, pesten en zuigen. C’est toutes!

  1. Sans Rancune

   C’est tout ! Toutes = alle … ‘toutes directions’ alle richtingen.

  2. Original NL

   Links leeft op lachgas en xtc..dat is duidelijk te merken.

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  Wat een conservatief gelul! Op je 18e of 19e ben je echt wel instaat om eigen keuzes te maken. Als je geen zin hebt om met je neus boven de lijm te zitten dan doe je dat gewoon niet. Simpel as that

  1. Siemien

   Uiteraard verheerlijkt ook ASC druks

   1. Dik

    Nee joh, die zegt dat hij eerst Eugenie de la Fleur was, dat is mooi want daarmee zegt hij ook dat hij Svetlana = Natte Scheet = CJD = Uiterst Links was. Niet serieus nemen dus.

 11. meneer cactus

  En het OM grijpt dan niet in als deze idioten XTC uitdelen ?

  Wederom meten met twee maten

  1. Siemien

   Jammer dat ze mij niets aanboden, ik zou serieus een primaire reactie gegeven hebben.

   1. Dik

    Een goede linkse, die verwachten ze meestal niet!

    1. Siemien

     Dat is het begin van de primaire reactie.

     1. Dik

      Combineren dus, al denk ik dat één linkse wel genoeg is bij die D’66-mietjes.

     2. Siemien

      1 correct en 2 tevens juist opgemerkt

 12. Cycle25

  Dope 66, who else ?

  Die willen meer voor onderwijs, maar wel met MDMA, want dan is zo *kuch* goed voor je geheugen.

  1. Cycle25

   herstel, dan = dat

 13. Vliegenvanger

  D66 is een partij die gauw onder de grond geschoffeld moet worden. Ze zijn levens gevaarlijk, voor de mensheid. Ze kleden je uit met hun klimaatakkoord, nu proberen ze je aan XTC te zetten. En waarom, omdat ze denken als een verwarde persoon. Maar dat komt omdat die XTC hun hersens al beschadigd hebben.

 14. C.A.Barstow

  Waarom slikt dat linkse tuig al die troep zelf niet? het liefst alles tegelijk
  kunnen zij er gelijk in blijven zijn we van een hoop links tuig verlost.

 15. Pescador

  Ongelovenlijk dat sukkelklubje het wordt met de dag erger, maarja wat wil je met zo´n snotneus aan de leiding

 16. HEM

  Voor dit soort volk moeten wij een paar “Hongaarse” gevangeniscellen bouwen. Dan leren ze dit soort grapjes wel af.

 17. JJ66

  Jonge Democraten en nu al doorgesnoven, ga zo door, zelfvernietiging is begonnen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.