Jank-europarlementariërs klagen dat frietjes €0,50 duurder zijn geworden, soep €0,20: ‘We dienen formele klacht in!’

Er is één type mens dat zich consequent gedraagt als een verwende peuter die nooit genoeg aandacht en geld krijgt, en voor wie zelfs gouden bergen nog niet hoog genoeg zijn: europarlementariërs. Dit eurofiele volk komt namelijk in opstand, want de prijzen in de kantine van het Europese Parlement in Brussel gaan omhoog. Een portie frietjes kost geen €2,00 meer, maar €2,50. Nou, dan is het hek van de dam hoor!

Dat europarlementariërs hun baan zien als excuus om vooral beestachtig te zuipen en prostituees te bezoeken, is iets wat we al een tijdje weten. Maar dat ze ook eisen dat hun maaltijden vrijwel gratis verorberd mogen worden, is nieuw. Het Europees Parlement heeft namelijk nieuwe catering aan de slag laten gaan in Brussel. En wat blijkt? Die laten de prijzen stijgen! Eerder hoefden de eurofiele parlementsleden geen btw te betalen, maar die wordt nu wél afgetikt.

Dat leidt tot enkele “tragische” toestanden: soep kost geen €0,80 meer, maar één hele euro. Quelle horreur! En frietjes? Die kosten nu €2,50, in plaats van €2,00. Het maandsalaris van een EP’er mag dan wel €8.757,70 bedragen, die vijftig hele centen kunnen toch niet gemist worden. Vreselijk, die prijsstijgingen. Men gaat via de vakbond een officiële klacht indienen! Want niet alleen de europarlementariërs zijn boos, ook de dikbetaalde diplomaten die er werken vinden het allemaal niet kunnen.

En ja, dat is allemaal echt waar. Politico:

“European Parliament employees are furious over a secretive hike in canteen prices that they say has left the most democratic EU institution with the least democratic lunch menu.

The increases, carried out in recent days while most MEPs and Parliament staff are on vacation or working outside of Brussels, pumped up prices of some items by 25 percent or more — and prompted a formal complaint from staff unions.”

LOL-citaat:

“The soup is one thing, but the salad bar and even the coffee is much more expensive,” one Parliament employee from Poland said as she perused a station of €8 appetizers.”

Tot zover onze verslaggeving vanuit Efteling-departement Brussel. In Nederland zijn mensen honderden euro’s extra kwijt aan energie en boodschappen. En waar maakt Brussel zich druk om? €0,20 extra voor een soepje. Wat. Een. Idioterie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. RvdBe

  Besluiten ze gewoon met zn allen dat hun toch al karige vergoedingen omhoog moeten.

 2. ZiggyStardust

  Ik hoop dat ze gaan staken, het liefst in een geel hesje.

 3. meneer cactus

  Die vuile leegvreters slepen bijna 9000 per maand daar weg voor niks doen. De rente wordt kunstmatig laag gehouden door deze idioten en de belastingen vliegen omhoog. Producten worden door de lastenverhogingen duurder dus stijgen de prijzen maar dat is voor die zakkenvullers hogere wiskunde. Ze begrijpen niet dat hun beleid in hoge mate de prijzen voor producten bepalen en dat die door stupide regeltjes de prijzen onevenredig stijgen. Zodra linkse zakkenvullers zelf last krijgen van hun maatregelen en regeltjes is huillie huillie doen het enige dat overblijft. Die misselijke malloten zien niet eens dat ze een vergoeding krijgen waar drie gezinnen van moeten leven. Ze zullen straks wel besluiten dat de lunchvergoeding omhoog moet want zo werkt links socialisme.

  Walgelijk volk

 4. EU kok

  Volgens dhr. Epping van FvD zijn deze prijsverhogingen het gevolg van de aangenomen klimaatplannen.

  1. ZiggyStardust

   En wat zijn de redenen van de prijsverhogingen volgens EU kok, als insider? Ik ben zo benieuwd om nu eens informatie te krijgen van een horeca topper met inside informatie. Of mag kokkie alleen de slagroom kloppen voor de Irish coffees van Juncker?

   1. EU kok

    Ziggy, wanneer kan ik van een optreden van u genieten, zal ik u na afloop mijn kookkunst vertonen.

 5. Meriadoc Brandebok

  Toch blijft de vraag waarom een frietje goedkoper is bij de ER en de EC. Dat wringt natuurlijk: staan de commissie- en raadsleden zo hoog op de ladder dat zij goedkoper kunnen eten dan de europarlementariërs?

  Verder ben ik het met Tim eens dat je drukmaken om 50 eurocent wel erg kleinzerig is als je zo’n breed maandsalaris verdient. Een lichte prijsstijging in de kantine is heus geen aanslag op de portemonnee.

  1. Dik

   Eigenlijk maakt het helemaal niets uit of jij het er mee eens bent.

  2. EU kok

   Blijft de vraag of Tim de situatie juist weergeeft of naar zijn huisarts moet wegens uitgedroogde duimen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Volgens mij geeft hij de zaken deze keer goed weer, althans: dat begreep ik uit een globale blik op het artikel van Politico.

    1. EU kok

     Dan een dikke duim voor Tim.

 6. Vrijedenkert

  Eurofiele graai-parlement per direct opdoeken, leiders EU-lidstaten en parlementen van EU-lidstaten kunnen functie van dit geldzuigend en geldverslindend instituut prima overnemen!

  1. ZiggyStardust

   Ja! Direct doen! Deze poppenkast zo snel mogelijk opdoeken!

 7. merlot

  In Straatsburg schijnen de “parlementariërs” gewoon gratis op sterrenniveau te vreten.

  Zie dit filmpje van Tom Staal. Het duurt maar 10 minuten. Kijkon! Op minuut 8 komt de restaurant-scene.: https://www.youtube.com/watch?v=3TAIHRW4ET4

  S C H A N D A L I G !!!

  Pure maffia!

  Sophie in ’t Geld profiteert lachend mee. Van uw centen.

 8. Torenklok1871

  Die misdunkers moeten de ogen uit hun harses schamen!

 9. toetssteen

  Nog goedkoper, zelf maken! Men neme een paar piepers, schillen, licht voorkoken, in frietjes snijden door de slicer of kan ook met de hand en dan in de friteuse dan wel de hete lucht fryer, wel even wat olijfolie erover sproeien.

 10. Mar

  Gewoon broodtrommeltje met bammetjes meenemen van huis. Is goedkoper en beter voor de lijjn.

  1. Siemien

   Precies, old-skool

  2. toetssteen

   @Mar
   Naar mijn werk waar ik nota bene me een gratis overdadige dis mocht nemen, nam ik gewoon de bammetjes met banaan. Ja, echt waar!
   Goed, ik was en ben geen gram te zwaar, maar ik nam na het sporten gerust nog wat extra koolhydraten. Grinn, die zal ik er wel uit hebben gesport.
   Ow ja, ik doel op een lekker bakje noten en wat gedroogd fruit ertussen.

  3. Meriadoc Brandebok

   Mee eens. Geen kantines en snoepautomaten, maar een broodtrommeltje.

 11. merlot

  Deel 2 van de onthullende reportage van Tom staal:

  https://www.youtube.com/watch?v=MPbNF1q_6tg

 12. Jantje

  De mensen die het bereiden, opdienen en schoonmaken kunnen natuurlijk hun hongerloontje houden.
  Dat is voor geen enkele EU-parlementariër, inclusief de socialisten, een probleem.
  Wat een ranzige bende. Nexit nu!

  1. Vliegenvanger

   ++++++

 13. J.Rademaker

  Kan er misschien nu wat meer naar de voedselbanken.

  Wat een miserabele, amorele, arrogante narcisten.
  Het afstempel loket is niet meer toegankelijk voor de pers, Strasbourg is onbespreekbaar en Macron is alleenheerser.
  Democratie is een eufemisme voor handjeklap geworden, allemaal zoals het de politiek betaamd maar volksvertegenwoordiger is een leeg begrip.

 14. ManusR

  Dus deze nieuwe cateraar houdt zich aan de regels door, wat heeeeel normaal is, de btw te gaan heffen want belastingtechnisch is dit juist. Nu blijkt ook dat deze graaiers, ook wel ” eurograaiers” genoemd, dus al ik weet niet hoe lang belastingvrij, hun hart en bloedvaten konden laten dichtslibben, ja dat is idd een ramp en nu moeten ze er nog extra voor dokken ook.

 15. Vliegenvanger

  Wat een stelletje jankers, en dat zit in het europarlement? Kijk eens hoe ze de burgers op kosten jagen, en zelf lopen janken over 0,50 cent. Ze zullen wel verward zijn hoop ik dan maar. Zielig volk.

  1. DennisEijs

   Ik vermoed dat er weer een loonsverhoging met onkostenvergoeding aan zit te komen na dit verschrikkelijke bericht.

 16. DennisEijs

  Wat kost een patatje in de snackbar? Zal niet veel schelen denk ik zo.

 17. Michael M

  Elke Europarlementariër verdient per jaar totaal 500000 euro. Hoe durf je om dan nog te klagen over iets wat 50 cent duurder is geworden? Wat ben je dan een vreselijke egoïstische lamzwans!

 18. Pescador

  NEXIT – dat is de enige goede oplossing, als onze regering gaat praten met roemenie, hongarije en polen enz. Dan doen die ookwel mee ook Italie wel.

  De EU kost gewoon veels te veel en er komt niks goeds uit. In nederland koop je sinasappels uit israel terwijl ze in Spanje liggen te rotte, goed hé dat europa

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.