Kijk: D66-demoon Ollongren sloopte referendum, doet nu leuk over “aandacht voor democratie” met d’r festival

Het is ronduit lachwekkend als het niet zo triest was: misschien wel de grootste democratiehater van heel Nederland doet nu heel gewichtig over democratie met haar eigen festival. En mag kritiekloos aanschuiven bij NPO-talkshows. Jawel, ik heb het natuurlijk over Kajsa “het referendum moet dood, groetjes D66” Ollongren. Wie anders?

Weet u het nog? Voordat dit kabinet aantrad, hadden we in Nederland na decennia politiek gesteggel eindelijk een raadgevend, correctief referendum. Maar daar doemde D66 op en hun dedain voor de mening van de doorsnee Nederlander. Onder leiding van Rob Jetten en Kajsa Ollongren ging het referendum op de schroothoop.

U weet wel: Rob Jetten, die nu de ongekroonde D66-koning is. Ondanks dat geen kiezer of zelfs maar D66-lid daar iets over te zeggen heeft gehad. Of Kajsa Ollongren, de minister van binnenlandse zaken nadat ze in Amsterdam als locoburgemeester de kiemen had gelegd voor het huidige linkse wanbestuur. Daarvoor was ze een persoonlijke adviseur van liberaal vriendje Mark Rutte. Alle drie de posities zijn onverkozen: de overheids- en D66-overlords hebben haar al die baantjes gewoon in de schoot geworpen. Geen kiezer die democratisch iets heeft mogen zeggen over de gewichtige banen van Kajsa Ollongren.

Maar hé: nu toch maar een grote mond hebben over democratie, met een eigen tenenkrommend Democratiefestival. En daar ook nog eens lachend, gierend, maar vooral kritiekloos over aan tafel zittend bij NPO-promotieshow Jinek. Martien Meiland kan dat wellicht hilarisch vinden, maar voor heel Nederland is dat natuurlijk maar één ding: dieptriest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. meneer cactus

  democratie bij linkse regenten staat gelijk we hebben je gehoord en nu smoel houden

 2. Watcher

  “maar voor heel Nederland is dat natuurlijk maar één ding: dieptriest.”

  Nee, dat geldt alleen voor Tim en zijn zeikende reaguurders.

  1. Mycase

   Uitkijken komt ook weer zijn mening plempen

 3. Mezzadra

  “66-demoon Ollongren”

  Hilarisch!

  1. Seneca

   @mezzadra
   ben ik met u eens. het is hilarisch maar dat is het enige dat ons op de been houdt. alleen in tijden van crisis houdt humor de mens op de been.

 4. Heinz

  Minister Ollongren is een vakvrouw, die helder en klaar haar verhaal doet. Met de vlotte Eva Jinek was het een zeer onderhoudend programma onderdeel voor wie het gezien heeft. Jinek scoort niet voor niets hoog in de kijkcijfers.

  1. musicmaniac

   Weer zo’n linkse bal, die ziende blind en horende doof is. Dacht ik toch echt dat een raadgevend referendum iets met democratie te maken had. Die D van democratie, daar begint de naam van D66 toch mee? En als deze dame met dubbele paspoort onze democratie om zeep helpt door het referendum af te schaffen, dan vraag ik mij toch ernstig af of deze partij wel voor democratie staat. Het moge duidelijk zijn van niet, dus. Maar links geïndoctrineerde lui weten maar één ding, steek niet je kop boven het maaiveld uit, hij wordt namelijk bikkelhard door links afgehakt, want anders denken mag niet. En zeker niet rechts [lees democratisch] denken, want dan zit men wel echt fout!

  2. meneer cactus

   mag ik wat wapenfeiten waaruit haar vakkennis afgeleid kan worden ? bij jinek zitten iets meer mensen aan tafel dan haar persoontje dus probeer je haar nu te laten pronken met andermans veren ? dat doen linkse ubermenschen heel vaak

  3. santiago

   Heinz. Gewoon je medicijnen blijven innemen en luisteren naar de leiding.

  4. FJ

   Dag Heinz, ouwe mof en nazi van de Nationaal Socialistische Deutsche Arbeiter Partei (dus NSDAP) heeft nu een nieuwe partijleider.
   Een prima vakvrouw en als je naar Amsterdam kijkt, dan begrijp ook waarom. Ze loopt hand in hand met de nieuwste penoza.
   Wegkijken en kop in het zand, want aanpakken is RECHTS.

 5. Piet Patat

  Ach mevrouw Kasja toch. U organiseert een festival om de democratie te vieren terwijl ons nog vers in het geheugen ligt dat u het referendum ( waarvan de uitslagen overigens toch gebruikt werden om de reet mee af te vegen in Den Haag ) zo voortvarend de nek heeft omgedraaid. Madam Ollongren die de rokende puinhopen in Amsterdam waar zij mede verantwoordelijk voor is achter zich liet en in Den Haag verder werkt aan de afbraak van wat eens een mooi land was. Nederland moet en zal kapot, daar zorgt D66 wel voor. Een Zweedse nepfreule met schijt aan het volk. Haar wil is wet. En nu wil ze “iets voor de democratie” doen ? Wat had u gedacht madam ? een gezellig samen zijn met gelijkgestemden die eveneens het gepeupel de middelvinger geven en de op volle toeren draaiende afbraaktrein nog een extra zetje te geven ? Wat een gotspe ! Dat ze bij Jinek aanschuift is geen verrassing, die doen net zo hard mee met de misinformatie en indoctrinatie van deze haaibaai. En u betaalt er nog voor ook.

  1. Mezzadra

   Het Referendum is een aantasting van de democratie.

   1. Sans Rancune

    Correct @Mezzadra ! Je laat je buurman stemmen over jouw toekomst. Dat is wat Piet wil. De buurt laten stemmen over zijn zaak.

    1. Mycase

     En wat wil je ermee zeggen ??? .Het is nu niet anders hoor we hebben gestemd en er zitten mensen met wetten die ik niet wil . leg eens uit SANS

     1. Sans Rancune

      Die wetten worden getoetst in de Eerste kamer. En daar gaat heel wat discussie aan voorbij. Een stemming ad hoc is een emotionele beslissing als in een clubhuis. Morgen is het weer anders.Nooit een goede basis..

    2. Piet Patat

     Ach @Sans Rancune toch. En dat gebeurt nu niet bij de TK verkiezingen ? Als jouw straatje overwegend FvD stemt en u D66 dan bent u in de minderheid en gaan ze over uw zaak. Dat Den Haag echter niet zo werkt en partijen uitsluit, boycot dan wel tegenwerkt is een ander verhaal. Dat is minstens zo erg als een referendum uitslag negeren. Die zal slechts gerespecteert worden als het in het politieke straatje past, zo niet, dan in de vuilbak er mee. Democratie betekent macht van het volk, het volk beslist. Maar zolang het volk niet echt macht heeft, blijft het een schijndemocratie. Het zijn de partijen met hun partijprogramma die beslissen, niet hun aanghang. Die stemmen slechts op wat het dichts bij hun voorkeur aansluit. Het volk is niet direct vertegenwoordigd in Den Haag, het zijn partijbonzen die de lakens uitdelen en het beleid bepalen en dus over uw zaak gaan. U heeft niets in te brengen. In een echte democratie moet het volk de mogelijkheid hebben voor of tegen te stemmen bij elke beslissing wordt genomen door de regering. Dat is niet het geval en dus wordt er ook niet naar u geluisterd.

    3. Ts

     Geachte Sans Rancune,
     wat ik persoonlijk van het middel referendum vindt is niet belangrijk, maar wat U zegt is volgens mij niet de werkelijkheid:

     1. De buurt laten stemmen over zijn zaak.
     2. Een stemming ad hoc is een emotionele beslissing als in een clubhuis

     Beide stellingen door U gesteld kloppen dus niet. Ik zal proberen uit te leggen waarom:
     stelling 1: iedereen die stemgerechtigd is in Nederland kan en mag gaan stemmen, daarom heet het een recht. Indien iemand niet van dit recht gebruikt maakt dan inderdaad legt hij zich vooraf neer bij dat wat zijn buurman gaat stemmen.
     stelling 2: toen er nog een raadgevend referendum was in Nederland voorzag de wetgever in zaken als: draagvlak (minimaal aantal handtekeningen), tijdstip (vooraf toetsen, moment vaststellen zodat iedereen voldoende tijd had zich voor te bereiden en Indien gewenst er discussies over te voeren)

     Het zou U sieren als U aangaf hoe de overheid met de resultaten van de gehouden referenda is omgegaan: er was een vraagstelling welke met ja of nee beantwoord diende te worden. Vervolgens ging de overheid het nee van de uitslag onderzoeken en interpreteren. Men ging bepalen waarom er nee was gestemd en besloot hierbij tot schijnaanpassingen van de kwestie en legde de uitslag vervolgens naast zich neer. Mede hierdoor heeft de overheid zich meer buiten als binnen de democratie geplaatst. Het getuigd dan ook van weinig realiteitszin dat een overheid in aan directe kosten 1 miljoen euro uitgeeft voor wat men een festival der democratie noemt. Zelfs bij zulk een festival is men zo democratisch dat men nog niet eens de werkelijke kosten wenst weer te geven, de ambtenaren welke er gratis naar toe worden vervoerd krijgen gewoon hun uren betaald! In totaal kan het plaatje wel eens makkelijk richting de ca 300 tot 400 euro per bezoeker oplopen.
     Als laatste will ik nog opmerken dat wij al een feest van democratie hebben: dat heet verkiezingen.

     1. Meriadoc Brandebok

      “…en legde de uitslag vervolgens naast zich neer.”

      Je wijst hier terecht op een gebrek binnen het raadgevend referendum. De politiek hoeft het advies van een klein segment van het volk niet per se over te nemen. Bij een “nee-stem” hoeft de politiek de wet, of een verdrag, immers uitsluitend te heroverwegen. Als de politiek na de heroverweging besluit het volksadvies te negeren veroorzaakt dat bij de kiezer een grote onduidelijkheid. Zelfs als je voorstander bent van een referendum, kun je slechts tot de conclusie komen dat een raadgevend referendum waardeloos is.

   2. Dik

    De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten, helaas is dit nog niet de laatste. Voor ons wel één groot voordeel, er komt een dag dat hij zijn laatste scheetje laat. Dan gaat de digitale vlag uit.

   3. Deathspank

    Re fe ren dum, vijf lettergrepen je gaat vooruit. Wordt je op school trouwens gepest met de luier?!

   4. Seneca

    @mezzadra
    het feit dat UD it durft te schrijven is voor mij het schoolvoorbeeld van ‘ik wil geen referendum, want ik heb nergens verstand van dan wel een mening’. u zet zich wel voor joker!

  2. Shadow1100

   Ja, het kost maar 1 miljoentje……. Dit wordt nu bedoeld met de LINKSE hobby’s.
   Geen geld voor de zorg, onderwijs, politie, ouderen, maar dit “feestje” doet het leuk voor het linksche electoraat……
   De FvD houdt binnenkort een congres en ik heb gelezen dat er nu door “mensen” kaarten zijn besteld met de bedoeling om NIET te gaan, zodat de zaal, hoewel uitverkocht, (half) leeg blijft. TUIG…

 6. Meriadoc Brandebok

  Democratische vernieuwing is een linkse hobby en sinds kort ook geadopteerd door populistisch rechts. Men moet niet sleutelen aan een robuust bestel, daarmee verzwakt het systeem.

  Het is alsof men een gave computer opent en er vervolgens allerlei onderdelen, die eigenlijk niet nodig zijn, aan gaat toevoegen, waardoor de computer niet meer goed functioneert.

  Het gebeuk op Ollongren is verder van weinig waarde. Iemand een “demoon” noemen is misselijk. En dat weet Tim ook wel.

  1. Deathspank

   Natuurlijk weet Tim dat, als je misselijk wordt bij Ollongren is dat een prima associatie!

   1. Meriadoc Brandebok

    @Deathspank

    Waarom? Wat heeft ze jou en Tim misdaan?

    1. Mycase

     Bij deze dombo moeten we tot in den treurnis uitleggen wat er gebeurd is.
     Zoek het zelf op kletskous

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik begrijp dat deze vraag niet kan worden beantwoord.

      Uiterst rechts tapt uit een en hetzelfde vaatje als uiterst links: vooroordelen en demoniseren.

    2. Bosche draak

     @Melige bafbok

     Dat weet je donders goed stiekem stokertje, zelfs jij kan niet zo achterlijk zijn.

     Een partij die meent “democratisch” te zijn maar dan wel het referendum de nek omdraait is een schande.
     Om dan ook nog met een peperduur kulfestival aan te komen WAAR LETTERLIJK NIEMAND OM GEVRAAGD HEEFT.

     Zou dat het misschien kunnen zijn?

 7. Sans Rancune

  Waartoe privacy wetgeving kan leiden werd duidelijk in het avondjounaal gisteren. Een burgemeester deed een boekje open over de drøgs mafia in Brabant die ongehinderd hun gang kunnen blijven gaan. Een vingertje uitsteken naar de overheid en toasten op de mop. Het is onmogelijk geworden ze iets in de weg te leggen. Want .. hè ? .. Met het WIV referendum was een kleine meerderheid tegen. En nu zit je met de ellende daaruit voortvloeiend.
  De bevolking blijkt niets te kunnen inschatten. Daarom heeft ministet Ollongren het bij het juiste eind.

  1. Dik

   Het digitale scheetje is weer gelaten.

  2. Deathspank

   Wat bedoelde je met ministet, minister of minislet, het wordt namelijk niet duidelijk uit de context van het verhaal!

   1. Mycase

    @Deadspank hahahahaahahahahahahahahhaa lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr ik wat eten tot laters

   2. Sans Rancune

    Het is niet ‘wat bedoelde’ je, maar ‘wat bedoel je’ en aldus kom ik tot de conclusie dat mijn bijdrage grondig is gelezen. 😀 Om u tegemoet te komen, het moet zijn: minister Ollongren. De eminente minister Ollongren is beter.

 8. Ts

  Iedereen mag ervan vinden wat zij/hij will maar als ik kijk naar de genodigden kun je niet echt spreken van een weerspiegeling van onze maatschappij:

  Een programma met sprekers als minister Kajsa Ollongren, Diederik Samsom en Boris Ditrich, maar ook BN’ers als Hugo Borst, Erben Wennemars, Maarten van Rossem en Annemarie van Gaal.

  tot zover het dualisme welke mijns inziens zeker op zulke dagen er dient te zijn.

 9. Jynx

  Onbetrouwbaar zooitje smeerlappen.
  Wat doen we er aan?

  1. Deathspank

   #StemZeWeg

 10. Heras

  Verkiezongsretoriek. Ze staan er slecht voor, dus tijd voor mooie praatjes

 11. Siemien

  Zij is natuurlijk volledig van har lesbische potje gerukt

  1. DidiMadloba

   Staat DDS zulke discriminerende verwijzingen naar de seksuele geaardheid van politici toe?

 12. Drollevanger

  Juffrouw Olongren is via haar voorouders afkomstig uit Rusland, speciaal uit de regio Karelië. Een streek en land waar ze tijdens de communistische revolutie rond 1917 zijn uitgetrapt.
  Haar afkeer van democratie stamt waarschijnlijk uit de tijd dat ze, omdat ze tot de lage adel behoorden, uit Rusland werden verwijderd.
  Want voor een edel persoon, al is het van lage adel, is voor een figuur dat al haar speciale voorrechten via democratie verliest, die democratie natuurlijk niet overdreven leuk.
  Eigenlijk wonderlijk dat die afkeer van de democratie van de elite, door de generaties heen nog steeds lijkt te werken.

 13. Dik

  Zo snel mogelijk afschaffen die Ollongren.

 14. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Piet patat!! Helemaal mee eens. Een “democratie festival” organiseren van 1 miljoen Euro terwijl Dictatuur ’66 helemaal niet voor democratie staat.
  “Het referendum is een aantasting van de democratie”
  NEE!!! Dictatuur ’66 is een aantasting van de democratie
  “Zelfs als je voorstander bent van een referendum,kun je slechts tot de conclusie komen dat een raadgevend referendum waardeloos is”
  Is een overeenkomst :
  Zelfs als je voorstander bent van Tweede kamer verkiezingen, kun je slechts tot de conclusie komen dat Tweede kamer verkiezingen gewoon waardeloos zijn.
  Opkomst percentages die sterk terug lopen en al helemaal met Gemeenteraads verkiezingen. NIET!!!! stemmers zijn slim en hebben het hele door en door verrotte politiek systeem door. Je komt niet meer weg met de cliché “als je niet stemt, veranderd er niets” Als je wel stemt veranderd er ook niets, dus die cliché is een illusie.
  Al dat kinder en kleuterachtige gedrag van partijen uitsluiten vanwege hun standpunten.NIET!!! stemmers houden zich verre van dat kinder en kleuterachtige politiek gespuis : wij laten de stembussen (terecht) links liggen en blijven gewoon thuis, dit terzijde. De reden van dit zogenaamde “democratie festival” is om de verloren Dictatuur ’66 kiezers weer terug proberen te winnen. De 1 miljoen Euro kunnen we als verloren beschouwen. Daar hadden ze veel belangrijkere dingen mee kunnen doen.

 15. Jack Flash

  Dat wijf kijkt net zo apathisch debiel uit haar doppen als Pechthold.

  1. DidiMadloba

   Behalve dat je grof beledigend bent is het gewoon niet waar.
   Iets minder extreem en je zou als trol nog serieus worden genomen.

 16. DidiMadloba

  Het referendum is natuurlijk ook een onding, want dan zouden we worden geregeerd door de louche sponsors die ook deze site overeind houden.
  In opdracht van Vladimir en Donald die Europa willen verzwakken.

  1. meneer cactus

   mad lola denkt weer in complot theorieen dat onding

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.