Linkse pestkoppen treiteren Thierry Baudet omdat hij tien maanden oude tweet over Henk Otten verwijderde

Linkse politici, journalisten en activisten hebben de grootste lol met FVD-partijleider Thierry Baudet, die zij verwijten op een knullige manier de geschiedenis te willen herschrijven. Baudet verwijderde namelijk een retweet van tien maanden geleden, toen Henk Otten werd onthuld als lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Ze hebben er de grootste lol over.

Voor wie de website Politwoops niet kent: het is een archief van verwijderde tweets van Nederlandse politici. Iedere keer dat een Kamerlid een tweet naar de prullenbak verwijst, maakt Politwoops een melding. Vaak is dat vanwege spelfouten of linkjes die niet juist geplakt zijn. Maar soms ook wegens andere redenen, zoals een tweet die de FVD-voorman gisteren weggooide. Het was een retweet van zijn Amsterdamse voorvrouw Annabel Nanninga: “Mooi nieuws, de juiste man op de juiste plek! – Henk Otten lijsttrekker voor Forum voor Democratie in de Eerste Kamer.

Dat Baudet af wil van Henk Otten-promotie op zijn kanalen, is logisch. Otten is na een hoop geruzie uit FVD gezet en is nu z’n eigen anti-FVD-beweging gestart. Dat mag, natuurlijk, maar hij regelt dan maar lekker z’n eigen promotie. Thierry Baudet gaat hem niet helpen aan gratis PR. Dus ja: oude tweets waarin Otten op het schild wordt gehesen, zijn dan rijp voor de slacht.

Maar behalve Henk Otten hebben ook genoeg linkse twitteraars een hekel aan Baudet, en die trekken het gedelete‘e tweetje volledig uit alle proporties. Zo meldt SP-Kamerlid Peter Kwint: “Ik vind dat een vrij komisch idee. Dat Baudet zichzelf suf scrollend tien maanden oude tweets over zijn voormalig strijdmakker aan het verwijderen is, in de hoop de geschiedenis te herschrijven.” De links-georiënteerde ondernemer Ton Aarts voegt toe: “Mensen. Of jullie niet willen merken dat Thierry Baudet net dit tweetje wiste. Over Henk Otten. Gaat dat snel hè, 10 maanden geleden.

De roemruchte Haagse insider doet ook een duit in het zakje: “Het is ‘s avonds laat. Thierry Baudet kan niet slapen en denkt aan Henk Otten.” En tenslotte maakt een Nieuwsuur-journalist het af: “Net door Baudet verwijderde (re)tweet

Jongens, wat een overdreven gedoe allemaal om een eenvoudige verwijderde tweet. Pak Baudet aan om idiote zaken als die zich voordoen, natuurlijk, maar ga niet zo zitten zeveren om het feit dat hij geen promotie van een politieke opponent op z’n social media-kanalen wil hebben. Dat is namelijk alleen maar logisch, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

  1. Mezzadra

    Baudet wordt gepest!

    Het moet niet gekker worden!

    1. Watcher

      Hé een beetje respect graag, het is wel onze toekomstige MP …

      1. Mezzadra

        🙂

    2. Dik

      De aandoenlijke, hij heeft z’n digitale plasje weer gedaan. Natuurlijk komt de domme jongen erachteraan om er nog een digitaal plasje overheen te doen.

      1. Mycase

        Het bekende rode lapje @dik, de kinderliefhebber ziet dan de stoom uit zijn oren komen hahahahaah

  2. Dropje

    Geschiedvervalsing is ook een typisch extreem rechts fenomeen

    1. ikweetwatikwil

      “geschiedvervalsing is ook een extreem rechts fenomeen” en dat zegt dropje. Dat is pas lachen. De blinde verwijt de ziende .

  3. Dik

    De tweet klopt, althans voor toen. Maar nu klopt de tweet niet meer dus weg ermee!

    1. Beukman

      Wanneer ga jij je berichtjes op DDS laten verwijderen, urinewatcher @dik?

      1. Dik

        De supporter van de aandoenlijke die het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk vindt en warme gevoelens koestert voor kleine kinderen, Bekman, die degene graag mag die hoopt dat ISIS blijft bestaan. Gatver wat een smerige NSB’r.

  4. Beukman

    Aandoenlijk, schattig bijna, om te zien waar de windbuil zich zoal mee bezighoudt.

    1. meneer cactus

      lijkt wel een kopie van je

  5. Mar

    In de archieven van DDS vind je ook stukje(s) over stiekem verwijderde tweets met het nodige commentaar erop.

    Hilarische zin in stukje:

    “dat soort tweets kun je wel snel verwijderen, maar het Internet vergeet, jammer genoeg voor jou, niets.”

    1. Sans Rancune

      Ik meen dat er een archivaris op DDS actief is die nauwkeurig bijhoudt wie er van de reaguurders zich te buiten gaat aan een schrijffout. Er schijnt een bestand te bestaan dat regematig wordt ververst. De naam benk kwijt.

      1. meneer cactus

        dan heb je je plaats bemachtigd

        1. Sans Rancune

          Nu de lijst nog. Best wel spannend. 😀

    2. Garland S. tucker

      DDS verwijderd ook wel eens een stuk.

      Tim ging laatst opzichtig uit de bocht door liever een democraat te zien als president.

  6. Beukman

    Stalin liet oude kameraden die in ongenade waren gevallen wegpoetsen van foto’s. Niets nieuws onder de zon dus.

  7. Fortiori

    Als hij net zoveel over zich heen krijgt als onze goed gebekte Sylvana, dan komt hij nog goed weg.

  8. Vit

    Ik geloof niet dat Thierry mijn held er echt wakker van ligt, zou ik ook niet doen want het is gewoon wanhopig gespartel.

    1. Vit

      Ps, dat maak je hier ook mee trouwens.

  9. Garland S. tucker

    Nou ja zeg….trekken ze een tweet uit proporties? Schande toch, waar is de nuance toch gebleven? Of niet DDS?

  10. ylindrion

    Mmmm, op zich ben ik het wel mee eens, je hoeft er niet teveel van maken, maar aangezien jij er ook aan mee doet er veel van te maken dan toch maar mijn duit in het zakje.

    1) Verwijderen van tweet was natuurlijk beetje sullig. Sinds Wouter Bos weten ook politici dat je in een vlek beter niet kunt wrijven, natuurlijk wordt het opgemerkt en gebruikt, wat hij dan gedacht? Wijze les geleerd, niet meer doen.

    2) Ik lees jouw stukjes regelmatig en met plezier. Maar ik vind het wel beetje hypocriet van je te klagen over pestgedrag, het is namelijk exact de toon die jij regelmatig gebruikt. Als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren Tim, dan niet gaan zeuren Juf ze pesten hem.

  11. B. Pascal

    Eenvoudig, faceboek, roepergram & tjilpen zijn de pest van de samenleving.
    Als politici moet je proberen zonder te leven. Wanneer je wat overkomt, heb je altijd nog het voordeel van de schone lij.

    In mijn functie als vertegenwoordiger heb ik nu 4 jaar afstand genomen van de moderne midden. En wat? Het vertrouwen is groter, de verkopen beter.
    De tijd zucht weer naar rust! Afscheid nemen van die bacher!

  12. Nep

    Wat een naïeve man is die Baudet toch. Hij kan eigenlijk niets. Niet eens fatsoenlijk de onderzoeken interpreteren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.