Politica Lisa Westerveld (GroenLinks) kan geen dag zonder discussie: “vanwege joúw ontspanning lijdt een vis”

Lisa Westerveld van GroenLinks over de Jeugdzorg. Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten Generaal
Foto: Lisa Westerveld van GroenLinks over de Jeugdzorg. Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten Generaal

Festivalganger en Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) is op reces in Nijmegen en sprak daar met Jan Hoedeman van De Gelderlander. Ze ging daar in gesprek over haar leven als politicus terwijl Hoedeman rustig een hengeltje uitwierp. Een rustige sessie zonder commentaar werd het echter niet: Westerveld politiseerde het visgedrag van Hoedeman en begon te idealiseren. 

“Ik vis nooit, want ik ben vegetariër. In mijn jeugd op de basisschool ben ging ik heel regelmatig met een vriendje in een beekje vissen. Het is maar goed dat we nooit wat hebben gevangen, want ik zou niet weten hoe we daarop hadden moeten reageren.’”

Lisa Westerveld is volgens eigen zeggen een politicus die ‘dingen wil betekenen voor de samenleving en echt verandering wil’. Daarom zit ze ‘bij GroenLinks’ want dat is de partij ‘van de verandering’. Veel jongeren kennen de partij echter van de linkse praatjes zonder nuttige impact voor hun persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan hoe de partij van Westerveld de toegankelijkheid van het hoger onderwijs heeft ondermijnd door het leenstelsel te steunen in de Tweede Kamer.

Als je dan op z’n minst nog een hengel zou kunnen uitwerpen zonder commentaar dan is dat mooi meegenomen, maar dat was blijkbaar ook niet mogelijk. Vissen is ‘gemeen’ en het aller aller aller ergste is natuurlijk dat je het ook nog ‘voor jouw plezier doet’! Laten we hopen dat Westerveld op strompelende wijze een grap te maken.

Westerveld zou bijvoorbeeld ook naar een festival kunnen gaan en mensen erop aanspreken dat het geluid te hard staat voor mens en dier. En dat er overlast wordt veroorzaakt ‘door jouw plezier’. Maar dat is natuurlijk iets héél anders. Het is daarom maar goed dat het interview plaatsvond tijdens het vissen met Hoedeman.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  Een onnozel wicht als Lisa Westerveld kan dus zomaar 2e Kamerlid worden. Best wel een enge gedachte dat dit vrouwtje onze regering moet controleren en besluiten moet nemen over begrotingen die honderden miljarden euro’s beslaan.

  1.   

   Tja Kreet dat is al meer dan jij op je ouwe dag heP kunnen bereiken.

   1.   

    Gelukkig weet jij daar helemaal niets van, dom provinciaal jochie.

   2.   

    Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren

  2.   

   Inderdaad, je kunt de keuze van onze politici niet aan de kiezer overlaten.
   Democratie?
   Politiek maakt meer kapot dan je lief is. Bij gebrek aan werkelijke tegenstellingen doen politici er alles aan om de Nederlander toch ongelukkig te maken.

 2.   

  Kijk over Gr Links kunnen we kort zijn, die club heeft het Demoniseren uitgevonden.

  En het type Westerveld vult de rest van de troep aan.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  1.   

   En rechtse zijkerds zoals jij ook.
   Of zijn het zeikerds?

 3.   

  Pittige tante , dat mag ik wel.

  Tja dat ze als vegetariër een visje vangen zielig vindt, dat mag.
  Zelf vind ik dat een niet natuurlijke reactie, een mens is nu eenmaal een jager.

  Toch mooi om te zien dat ook Teun heerlijk kan janken.

  1.   

   “Zelf vind ik dat een niet natuurlijke reactie, een mens is nu eenmaal een jager.”

   Links is nu eenmaal onnatuurlijk.

   1.   

    (Groen)Links leeft in een imaginaire, virtuele wereld met een simpel classificatiesysteem zonder nuances of tinten – een sprookjeswereld vol hedonistische idealen en boze demonen.

    Ik zou nog liever hebben dat mijn zoon met een moslima thuis komt, dan met een hysterische groenlinkse wereldredster.

 4.   

  “ Laten we hopen dat Westerveld op strompelende wijze een grap te maken.”

  Daar staat natuurlijk tegenover dat Lisa Westerveld wél de Nederlandse taal beheerst terwijl student Teunis zich daarin strompelend tracht uit te drukken.

  1.   

   Als je van de kinderliefde bent, zoals jij hebt aangegeven, kun je beter niet zo hoog van de toren blazen tegen deze zeer gewaardeerde columnist.

   1.   

    @ J d M
    Je bent een domme man of een provocateur door steeds iemand te beschuldigen als P#do op basis van een uit de context halen van een citaat.

    1.   

     Ik denk dat het probleem dieper zit, Watcher, Jan de Man is een man die worstelt met zijn seksuele gevoelens jegens kleine kinderen. Die gedachte is lastig te verdragen en daarom projecteert hij die op anderen.

     Voor provocatie lijkt hij me niet intelligent genoeg.

     1.   

      W.I.M tracht er maar onderuit te glibberen, tevergeefs.

    2.   

     Watcher, Sarko, je weet dat ik je een oetlul vind en het vrijwel altijd met je oneens ben.

     In dit geval onderschrijf ik je reactie volledig: Jan de Mongool, houd eens op met dat debiele p*dogezeik dat nergens op slaat. Fuck off randdebiel.

  2.   

   Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

   “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
   And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

   1.   

    In het bedrijfsleven leerde ik dat managers die de greep verliezen zich gaan richten op irrelevante details.

    Doorwrochte betogen kunnen ook doir beginners verpest worden vanwege taalfouten.

    Misschien is het wel nuttig te weten dat de “officiële” spelling alleen geldt voor ambtenaren en in het onderwijs. De overheid moet de soevereiniteit van de huiselijke kring respecteren. Zelfs als de taalpolitie ons met richtmicrofoons op taalfouten betrapt staan ze juridusch machteloos.

 5.   

  zouden er ook nog gewone mensen zijn die lid zijn van groen links?

  1.   

   Nee.

 6.   

  Concurrentie voor de Partij voor de Beesten, die ook al wedijvert met Dion Graus van de PVV.

  Ik vind persoonlijk dat we schandalig omgaan met onze spinnen, die met hun speeksel dingen bouwen waar geen Delfts ingenieur tegenop kan.

  Maar een welgemeend excuus aan de spinnen? Geen sprake van.

 7.   

  Vanwege Groen Linkse inspanningen lijdt Nederland..

 8.   

  onnozel wicht , ga koken

  1.   

   Dat kan ze ook al niet.

 9.   

  Lisa Westerveld is écht een stom wicht,ze heeft zich in de politiek omhoog geneukt!
  Hoe kan zo’n wereldvreemd kindvrouwtje anders in de 2ekamer terecht komen?

 10.   

  Bij de komende verkiezingen gaat groenlinks zetels inleveren. Dan weten we hoeveel hun transitie gaat kosten. En de pomp, elektrische auto enz.

 11.   

  Lisa Westerveld heeft een glansrijke carrière als voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond achter de rug! Nou, dat was het wel zo’n beetje…

 12.   

  Of de jongeren erop wijzen dat met je bek aan een ballon hangen erg debiel staat en slecht voor je (geestelijke) gezondheid is. En daarna even een weekje mee op survival met de Marinier. Kijken hoelang haar idealen overeind blijven staan. Doen in plaats van oeverloos gel@l!! Generatie jank wijven!

 13.   

  Die vissen in de Noordzee dan met al die windmolens?

 14.   

  Waar is dat wapen gekocht? En was het wel onklaar gemaakt voor die tijd?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!