LOL! DENK-fruitgebakjes blikken nog eens terug op hun epische mislukking van 2019: 0 zetels in Provinciale Staten

2019 is bepaald niet het jaar van DENK. Nul zetels in het Europese Parlement, nul zetels in de Eerste Kamer en ook nog eens nul zetels in verreweg de meeste Provinciale Staten. Maar dat weerhoudt de video-afdeling van de partij er niet van om een Riefenstahlesque filmpje in elkaar te draaien waarin net gedaan wordt of de DENK-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen een daverend succes was. Kijk en roflol over de vloer.

Juichende mensen, menigtes die springed “Ik stem DENK” roepen en lieden met het logo op mussen, jassen, vlaggen en flyers. Jawel, politieke partijen hebben baat bij veel uiterlijk vertoon van vrolijke, jonge mensen. Chagrijnige oude zakken zijn geen goede stemmentrekkers, dus hup: een blik frisse migratieachtergrondiërs wordt opengetrokken om mensen naar de DENK-stembus te trekken. Epische muziek, sfeer van overwinning en lachende partijleiders. Wat is DENK toch een daverend succes!

Niet, dus. 2019 was een zeer slecht jaar voor DENK. Het slechtste sinds de oprichting van de partij. Het lijkt er namelijk op dat het aantal partijaanhangers fors aan het teruglopen is. De achterban kwam niet stemmen, en dat resulteerde in dramatische verkiezingsuitslagen: 0 zetels in het Europese Parlement, 0 zetels in de Eerste Kamer en alleen in drie provinciehoofdsteden zit nu één enkele DENK’er die een beetje het geluid moet vertolken van de partij die over twintig jaar de premier zegt te leveren (ja echt, lol).

Kortom: rampjaar 2019 zal wat DENK betreft niet snel genoeg afgelopen kunnen zijn. Maar goed, dat is wat je concludeert als je je bij de feiten houdt. Je kan natuurlijk ook suggestief filmpjes gaan knippen en net doen alsof het dit jaar eigenlijk allemaal heel goed ging! Noem het “Een terugblik op de campagne Provinciale Statenverkiezingen 2019” en laat alleen maar vrolijke DENK-mensen zien. En: ziezo, een kind kan de was doen! Zo lijkt het allemaal toch nog een doorslaand succes.

Wat een vondst, hè, van Tunahan “Leni Riefenstahl” Kuzu?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  De realistische allochtonen zijn teruggegaan naar de oude volkspartijen en de boze allochtoon komt niet van zijn bank boven de shoarmatent vandaan om zijn stem uit te brengen. Hopelijk is de teloorgang van deze populistische non-club nu ook ingezet.

 2. Heras

  Goed filmpjes maken, kan iedereen. Maar het beste is, om naar de resultaten van een partij te kijken. En wat bleek de afgelopen jaren: collega’s in de 2e kamer afblaffen, fraude, haat naar Israel toe, feiten verdraaien, intolerantie mbt niet- moslims.
  Ben ik nog iets vergeten?
  Wow, kijk zo’n partij is pas een aanwinst.

 3. vrijgezel42

  Dat deze “AKP” snel de nul zetels mag halen bij de tweede kamer verkiezingen; weg met die haatzaaiers (van Erdogan)!

 4. ZiggyStardust

  Hoe de leden van Denk het campagne voeren volhouden is goed te zien op 00:51 in het filmpje. Ze zitten gewoon aan het lachgas!!!! Wat een sukkels zeg.

 5. Deathspank

  De verleden tijd van denk is dacht.

 6. Arafat

  Tsssssss!!!! Wat is Tim toch een kut journalist en de mensen hier op dit Forum echt dom!!!! Ten eerste begrijpt Tim totaal niet dat provinciale verkiezingen vooral een winst oplevert voor de partijen waarop de hoger opgeleiden stemmen( CDA,VVD)
  Ook PVV heeft verloren! En ten tweede is jullie hoop (Baudet) OOK vergane glorie!!!! hahaha! Tim!, je bent en blijft een KUT journalist!!!!

 7. Arafat

  Allochtonen stemmen pas als het er toe doet! Tweede kamer verkiezingen! Mark my words!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.