Lolvideo, Pegida-fans “ontmaskeren” jonge criticus: ‘Hij werd misbruikt door Omroep Brabant!’

Het was het genietfilmpje van afgelopen weekend. Edwin Wagensveld van barbecuevereniging Pegida die – verbaal! – alle hoeken van een pleintje in Eindhoven te zien kreeg dankzij een 16-jarige jongen. De moslimhater weigerde om met de intelligente puber in gesprek te gaan, en ging af als een gieter. De Pegida-aanhangers slaan nu terug door te suggeren dat de confrontatie van Cihan een eentweetje met de lokale pers was. “Zie hier hoe Omroep Brabant en Birgit Verhoeven deze minderjarige gebruikt om Wagensveld een hak te zetten,” aldus een pro-Pegida-twitteraar.

Een twitteraar die nog eens het verschil tussen geslachtelijke en onzijdige lidwoorden moet worden uitgelegd plaatste gisteravond een filmpje van de 16-jarige Cihan, die op sublieme wijze afrekende met de haatmafkees Edwin Wagensveld. Volgens “Het stem” was het allemaal doorgestoken kaart, en was de tiener van Marokkaanse afkomst eigenlijk niet meer dan een pion van de lokale media, die een manier zouden hebben geozcht om eenmansleger Pegida een hak te zetten: “Zie hier hoe Omroep Brabant en Birgit Verhoeven  deze minderjarige gebruikt om #Wagensveld een hak te zetten. Ondanks dat hij hen vertelde niet het gesprek aan te willen gaan. Die smerige blik zegt genoeg.”

Bijgevoegd een filmpje van Omroep Brabant-presentatrice Birgit, die inderdaad enkele vragen stelt aan Cihan. Op basis van de beelden kan je helemaal niet zeggen dat Cihan naar Pegida “gestuurd” is, maar Het Stem weet het zeker: “Afspraken maken wie wat gaat vragen.”

Het doet natuurlijk niets af aan de feiten. Edwin Wagensveld is gewoon verbaal weggevaagd door iemand van nog niet de helft van zijn leeftijd. Ook had hij een complot niet nodig om te beweren dat hij moslims “geen hand geeft.”

VrijLinks-redacteur Sander Zuidema zegt dan ook:

“Zelfs als het opzet en voorbereid was, zelfs met de rare opmerking over ‘in elkaar slaan’ van Cihan, het gedrag en de uitlatingen van Wagensveld spreken voor zich. Als die racistische ideeën niet in zijn hoofd hadden gezeten waren ze er ook niet uit gekomen.”

En guess what? Daar heeft Sander helemaal gelijk in.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ritter

  Het blijkt dus dat omroep Brabant de boel in elkaar gezet heeft met als doel de Pegida voorman te demoniseren.

  Zo is het weer duidelijk geworden hoe ongeloofwaardig de media is.

  Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het interview met Wagensveld ; google de onderstaande zin en zie hoe de interviewer van omroep Branbant haar bias laat blijken tijdens het stellen van de vragen.

  “Pegida-voorman met handvol mensen aanwezig bij demonstratie Eindhoven”

  1. Willemm

   “Omdat 1 iemand dat zegt en ik het wil geloven zal het wel waar zijn.”
   Gelukkig gelooft de redacteur niet in deze onzin. Hij kan blijkbaar nog zelfstandig nadenken.

   1. Siemien

    Ah Willem en wat was jou reactie toen dat jochie een gesprek eiste en Edwin dit niet wilde?
    Ik denk dat jij Edwin een racist vindt

  2. Kretoloog

   Uiteindelijk heeft Omroep Brabant zichzelf hiermee in de voet geschoten. Die wordt bij een volgende reportage niet meer serieus genomen. En die stoere knul is in 1 dag van held verworden tot schlemiel.

 2. werikke

  ondanks onze tim ben ik blij dat mensen zoals bij PEGIDA de bevolking blijven waarschuwen voor de islam. Ik ben benieuwd of Tim dochters heeft die als het zo doorgaat over enkele jaren zelf met een hoofddoek moeten lopen omdat ze anders door de rest van de klas worden genegeerd. Hulde voor de helden van PEGIDA . Tim even opmerking ‘ afzeiken kan iedereen maar daadwerkelijk journalistiek bedrijven is maar voor enkele weggelegd.

  1. Korporaal Monty

   “ben ik blij dat mensen zoals bij PEGIDA de bevolking blijven waarschuwen voor de islam”

   Dat doet Wilders toch ook al meer als 15 jaar succesvol.

   Wees daarom niet bang dat jou dochters over enkele jaren met een hoofddoekje naar school hoeft

   1. Original NL

    Zo is het..figuren als kuko monty zorgen er voor dat je dochters dit straks wel moeten..anders wacht een groepje marokkaantjes je kind na schooltijd wel even op!

    1. Korporaal Monty

     “dat je dochters dit straks wel moeten..”

     De angst zit er goed in hè. Maar over 10 jaar zul je nog steeds voor het zelfde waarschuwen.

     1. Zozo

      Je hebt toch de goede glazen bol gekocht? Er is zoveel namaak!

 3. Jack Flash

  Ik heb er nog aan gedacht….Het zal toch niet waarwezen was mijn tweede gedachte.Links is een gevaarlijke volksvijand geworden…En het gaat maar door…

 4. Original NL

  Arme Tim…door de hitte in de war…goed blijven drinken knul!!!

 5. Robert75

  En guess what? Daar heeft Sander helemaal gelijk in.

  ————————————————————————————————

  Als het inderdaad vooropgezet was dan heeft Wagensveld groot gelijk om daar niet aan mee te werken. En het is zo gemakkelijk om de racistenkaart te spelen maar Wagensveld zegt ik geef moslims sowieso geen hand. Dat heeft niets met racisme te maken aangezien moslim geen ras is.

  En het grote verschil is natuurlijk dat Wagensveld die nu als racist bestempeld wordt niet dreigde met geweld. Wat dat Marokkaanse snotneusje van 16 overigens wel deed.

 6. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  De kogel die Fortuyn het leven kostte, kwam ook van Links.

  De riooljournalistiek komt ook van Links.

  Dus simpel DDS IS OOK VIA ENGELBART LINKS.

  Jammer dat het zo moet lopen, groetjes allemaal.

  1. Isengrijn

   Jumping:

   “…groetjes allemaal…”

   Doei.

  2. Willemm

   Jumping is het niet eens met een artikel en noemt het daarom maar links. Je kunt veel zeggen over Tim Engelbart, maar hij is zeker niet links. Hij heeft alleen een mening die per geval kijkt en niet altijd perse rechts hoeft te zijn als hij het met de linkse kant eens is.

 7. Mar

  Op het screenshot staat niet Cihan maar een andere jongen. Hij staat er wel bij in de filmpjes.

  Maar wat een jankers bij Pegida. Ze hebben last van het Calimero-syndroom.

  ’t is niet eerlijk

  ssssssssssnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkk

  1. Original NL

   En jij van het pro-islam syndroom..trut!!

   1. Trude Herr

    Het vloeken en schelden gaat u beter af dan adem halen. Eerst adem halen, uitblazen, dan pas reageren

 8. Luctor_et_Emergo

  En voor de rest gaat het wel een beetje, Tim? Ik weet, het is heet maar “Intelligente puber”, “verbaal weggevaagd”???
  Ik zie hier aan alle kanten een stel idioten aan het werk. Wat de hel denkt Wagensveld hier te bereiken en wat een idioot is dat Marokkaanse pubertje, zeg! “Ik zou je nu in elkaar kunnen slaan…”. Ja, zo kennen we die Marokkaanse tuigventjes weer. Altijd dreigen met geweld en daarna de vermoorde onschuld uithangen. Maar Wagensveld moet met zo iemand “in gesprek”? Hij zou bijna aangifte kunnen doen van bedreiging. En die lui van Omroep Brabant stonden erbij en zagen dat het goed was. Blijkbaar is het dreigen met geweld daar ook de normaalste zaak van de wereld. Je mag vinden wat je wilt van Wagensveld maar als iemand niet met je in gesprek wilt, ga je niet lopen dreigen met geweld. Dan kun je nog zo gelijk hebben, moreel zak je dan altijd door het ijs. Volgende komkommer a.u.b.

  1. El Greco

   Het trieste is, Luctor, dat de hardwerkende Nederlander de middelen wordt ontzegd op op te treden voor de veiligheid van huis en haard.

  2. Meriadoc Brandebok

   Deze jongen heeft meer fatsoen in z’n pink dan die nazi Wagensveld in zijn hele lichaam bezit.

 9. Pescador

  Hoe lang duurt het nog tot we een burger oorlog hebben?

  1. Confucius

   Die zal er niet snel komen Pescador maar dat er snel iets moet gebeuren/veranderen is wel duidelijk.

 10. Siemien

  Weet je wat zo mooi is in Nederland, je hoeft helemaal niet in gesprek met iemand en zeker niet met iemand die 16 jaar is en denkt het allemaal te weten.

 11. Meriadoc Brandebok

  Pegida is een racistische club en iedereen die deze de hand boven het hoofd houdt is medeschuldig aan racisme.

  1. toetssteen

   @MB
   Hoeveel mensen van Pegida stonden daar? Juist ja.

  2. Siemien

   Nee hoor occult fantasietje

  3. Stanly2000

   Guus een geloofsovertuiging is een ras?

 12. meneer cactus

  Goed begin ” ik kan je helemaal in elkaar slaan ” Echt een perfecte opening voor een zinvol gesprek. Allochtonen met lange tenen zijn ongeschikt als gesprekspartner. Binnen 15 seconden is het D woord eruit en is het gesprek doodgeslagen

 13. h4d3z

  Edwin had groot gelijk, niet praten met die apen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.