Luister: unhinged Erik van Muiswinkel valt uit elkaar op Radio 1: ‘Nederland wordt autoritair Rusland, gevaarlijk!’

Even goed lachen met paniekzaaier Erik van Muiswinkel, die afgelopen weekend midden in de nacht z’n complottheorieën over Wierd Duk mocht verspreiden op Radio 1. De Telegraaf-journalist is ‘gevaarlijk’ en een ‘fascist’, aldus Erik. En als we niet uitkijken, leven we binnenkort in een autoritair geregeerd land zoals Rusland of China!!1eins

Klikken op die grote bakkes van Renze Klamer hierboven als je ook even behoefte hebt aan schaterlachen en/of headdesken (dat laten we over aan je persoonlijke voorkeur). Hoe dan ook: Erik van Muiswinkel was te gast in het radioprogramma Dieper in de nacht. En van die gelegenheid maakte hij gebruik door vol in de aanval te gaan tegen Wierd Duk, die volgens hem een fascist is en Nederland wil omvormen tot een autoritair land. Jawel: Wierd Duk is Xi Jinping. Of Vladimir Poetin. Hoe dan ook, hij is E.N.G.! Wierd Duk zelf komt niet meer bij:

“Die gast is nog dommer dan je denkt:

‘Wierd Duk wil van Nederland een autoritair systeem maken, zoals in Rusland en China, waar hij rondliep. Hij is een buitengewoon gevaarlijke man.” “

Ook luisteraar Mirjam kon er geen touw meer aan vastknopen:

“Ik heb de moeite genomen om even te luisteren (met moeite). De man raaskalt. “Ik heb Wierd Duk nooit uitgescholden.” “Maar je noemt hem een fascist?!” “Dat noem ik geen uitschelden, dat is mijn mening.” Zijn tweets zijn ‘licht satirisch’, aldus Van Muiswinkel. Right.”

Jawel, jongens! Het “mijn tweets zijn satirisch”-excuus. Dat is zeg maar de standaard cop out van iedereen die het “mijn account was gehackt“-excuus al een keer te vaak gebruikt had. Zoals onze Erik dus.

Maar droom vooral verder over autoritaire systemen en buitengewoon gevaarlijke stukjesbakkers. Wij schuddebuiken voorlopig nog wel even door.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. merlot

  Het wordt tijd dat van Muiswinkel wordt opgenomen in de Jellinek-kliniek.

  1. Vrijedenkert

   Een langdurige fijne vakantie voor van Muiswinkel met een verblijf in een van alle gemakken voorziene gewatteerde geluidsdichte privéruimte in dwangbuis, bediening door in het wit gestoken personeel die hem rustgevende medicatie toedienen heeft hij wel verdiend:)

 2. meneer cactus

  erik en het grote insektenboek ?

  insekten moet je pletten voordat ze je steken

  1. ZiggyStardust

   Toen ik jong was vond ik van Muiswinkel serieus om te lachen. Ook dat nog, met Sylvia Millecam, overleden aan kanker door advies aan te nemen van een kwakzalver, en Erik van Muiswinkel, heb ik toch vaak hard om moeten lachen. Helaas is de beste man nu een karikatuur van zichzelf geworden.

   1. Dik

    Dan moet hij wel contact hebben met de aandoenlijke.

    1. ZiggyStardust

     Dik, je hoopt voor iedereen het beste. Maar sommigen blijven maar glijden en afglijden. De aandoenlijke, wat moet je nu met hem? Ik heb in mijn jeugd, en later, veel last ondervonden van bepaalde gebeurtenissen veroorzaakt door een ‘kindervriend’ zoals hem. Ik kan dit beter niet zeggen, maar ik wens hem al het slechte in de wereld toe, en ook veel bezinning en wijsheid. Dit soort figuren moeten zichzelf ergens aanmelden om slachtoffers te voorkomen. In Nederland kan dit gewoon straffeloos, ergens anders wacht je misschien de doodstraf. Dus beter laten ze zich vrijwillig behandelen.

 3. ZiggyStardust

  Heb het interview serieus geluisterd. Die van Muiswinkel heeft serieus een persoonlijkheidsprobleem. Continu in de slachtofferrol, z’n linkse vriendjes zouden hem beter tegen zich zelf in bescherming kunnen nemen. Hij is zelfs een schande voor links met zijn paranoïde gedachten.

 4. BFG

  Wie heeft het lef om die man te zeggen dat het publiek allang naar huis is en de voorstelling voorbij is. Hij begin een beetje op heintje davids te lijken, die bleef ook maar terug komen!!

  1. ZiggyStardust

   Lol, maar het is wel zo!

 5. toetssteen

  @Tim
  +10

 6. Kristalix

  Een duo dwangbuisje. Samen met Silvana pleeborst Simons. Opsluiten en sleutel weggooien.

 7. Bes Tolen

  Het westen zit meer Rusland te ondermijnen dan Rusland het Westen doet. Rusland is minder machtig dan het Westen en dat beseft de regering daar. Wat China betreft ligt de situatie anders. China kan wat macht in de wereld betreft het Westen concurrentie aan doen en zal dan ook op de duur sterker blijken. Het Westen met al haar domheid, die niet van vandaag of gisteren is, redt dat niet. Vooral valse indoctrinatie en de leugens van eeuwen ondermijnen de bevolking. de een en twintigste eeuw zou de eeuw moeten zijn om de ”deep state” aan te pakken en uit te schakelen. Het tegendeel gebeurt evenwel. De deep state heeft de Westerse politiek in haar greep. [Momenteel in Europa wellicht nog meer dan in Amerika maar dat zal wel een momentopname blijken].

 8. JFU

  Deze man moet per direct levenslang opgenomen worden. Maar ook de programma makers die dergelijke figuren uitnodigen kan je niet meer serieus nemen.Wat een vertoning.

 9. Yami

  Op het pad naar het worden van een Nederlandse Alex Jones voor links.

 10. Jannie Bons

  Gaat hij toch in Rusland wonen kan hij de boel in de gaten houden en mischien komt hij wierd tegen.

 11. Jari

  Ik kan er nog wel om lachen. Muiswinkel is een soort Tara Sing Varma geworden; hij bezorgt nu zelfs zijn deugmens-vriendjes het schaamrood op de kaken met zijn lachwekkende optredens…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.