Milieumafklappers lappen democratie aan hun laars en dreigen met juridische jihad tegen Rutte

De opvolgers van Volkert van der Graaf zijn opgestaan. Nee, niet om Fortuyn te vermoorden. Wel om iedereen die naar hun smaak niet goed genoeg voor de diertjes en de plantjes zorgt helemaal juridisch kapot te bedreigen en daarna een juridische strijd op ze te botvieren. Deze ‘frisse’ lui heten MOB, en zijn momenteel bezig de regering lastig te vallen.

We kennen al Antifa, PETA, Milieudefensie, Wakker Dier en enkele andere radicale dierenorganisaties. Maar we hebben een nieuwe ‘ster’ aan het firmament: MOB. Deze doldrieste lui denken dat het volkomen normaal is om met een brief vol groffe taal allerlei zaken te eisen van premier Rutte. En als de VVD-leider niet toegeeft? Nou, dan ontketenen ze gewoon een gerechtelijke strijd die z’n weerga niet kent.

Knettergek:

“De milieu-activistische club MOB dreigt premier Rutte in een persoonlijke brief met ’oorlog’. Als het kabinet niet alsnog de natuur beter beschermt, „dan zullen wij dat interpreteren als oorlogsverklaring”, aldus het epistel dat is bezorgd in het Torentje.

Voorzitter Johan Vollenbroek eist dat Rutte de Nederlandse stikstofuitstoot danig verlaagt. Zo niet, dan opent de MOB een nieuw juridisch front tegen ’een groot aantal vergunningen’ voor wegenaanleg, woningbouw en landbouw.”

Natuurlijk is het de regering die zogenaamd aan oorlogsverklaringen doet, maar in feite is deze brief precies dat: een oorlog tegen de democratie. Zeg namelijk wat je vindt van Rutte, maar hij dankt zijn positie aan een stembusoverwinning van zijn partij. De burgers van Nederland hebben kennelijk besloten dat ze het beleid van Rutte wel oké vinden, en in 2017 de man die toen al 7 jaar aan het hoofd van het kabinet stond een nieuwe termijn te gunnen.

Of dat verstandig is geweest van die Nederlanders, is een onderwerp voor een andere keer. Maar weet je wie dus niet moeten denken dat ze met de democratie kunnen klooien door een dreigbrief naar het Torentje te sturen? Precies: de klimaatjihadi’s van MOB. Ook zij leven in een democratie en hebben te accepteren wat het parlement besluit. Óók als zij dat daar persoonlijk niet mee eens zijn.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan een stel doorgedraaide zelfverklaarde planeetredders. Het is niet voor niets dat in mei 2002 uit zo’n club in ook Volkert van der Graaf opstond met z’n Firestar, en richting het Mediapark reed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. EU kok

  Een gemiste kans.
  Hanna zou dit veel beter brengen.
  Nergens in dit gedocumenteerde stuk staat het woord “links”

 2. lvdv

  Een juridische strijd past in een democratie, ook al bevalt het onderwerp
  sommigen misschien niet.

  1. AS210854

   Ivdv, daar heeft u gelijk in, maar dan moet het ook van beide kanten kunnen. Dat is nl wat niet kan in Nederland.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Nergens kan ik hier uitmaken dat deze organisatie geweld wil inzetten om hun doel te bereiken

 4. Meriadoc Brandebok

  Deze organisaties worden naar eigen zeggen gemonitord door de AIVD. Dat zal niet voor de grap gebeuren.

 5. lIN-T

  Wat gaan ze doen? De tactiek van de verschroeide aarde? Lol klimaatjosties zijn bange mietjes, die druipen bij de eerste confrontatie met de staart tussen de benen af.

  1. Piet51

   Maar dan is er toch geen enkele reden om hierop zo nerveus te reageren?

 6. Jean Nederland

  Antifa….snel die club criminaliseren, wereldwijd en dan de jacht op ze openen, opbrengen, berechten en wat mij betreft….juist ja….fantaseer het maar. Dit soort gekkies horen niet los te lopen, gevaarlijk tot en met.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Het geweld dat door extreemlinkse gekkies van Antifa (als er überhaupt sprake is van geweld) valt in vergelijking met extreemrechtse neonazi’s, skinheads en alt-right figuren in het niet. Het geweld komt voornamelijk van rechts

   1. tailgunner

    @Schillersdorf:
    Nou zeg, in tegendeel. Je moet niet zomaar iets roepen wat niet waar is.

    -AIVD: extreem-links vaker gewelddadig dan extreem-rechts
    -Links geweld is terug van nooit weggeweest. De aanval op het huis van Thierry Baudet, de rellen tijdens de G20 in Hamburg, en de al bijna twee jaar durende gewelddadige demonstraties in Parijs zijn slechts enkele recente voorbeelden.
    -een fotograaf die maar ternauwernood ontsnapte aan een moordaanslag door Franse Antifa.
    – Nederland een onderdeel van het internationale netwerk Anti-Fascistische Aktie (AFA/Antifa). … Een deel van de antifascisten beschouwt geweld als legitiem actiemiddel.
    En als je wat googled kun je wel even doorgaan. AFA is een paramilitaristisch clubje die geweld niet schuwt en vaak zelfs promoot.

    Een link plaatsen gaat hier niet zo makkelijk maar de gekopieerde tekst komt onder andere uit HPdetijd, Elsevier. Tenzij je die, waaronder de AIVD voor leugens uit wilt maken ga je gang.

    1. Piet51

     Je kunt elke link plaatsen als je http://www. maar weglaat.

    2. Piet51

     je kunt elke link weglaten, als je HaTeTePe en : / / / WeWeWe maar weglaat. Daar wordt automatisch op gecheckt.

     1. tailgunner

      dank voor de tip.

   2. peetjuhhhh

    zo Lao nieuwe nick?

    1. plakband

     @peetjuhhh.
     Dacht het ook meteen.
     Associeer dat met ASS-hole.

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Deze mafklappers zijn geheid VVDers en is dus weer een gemene truc om Rutte in her zadel te houden.

 8. Extreem Realist

  Heeft meneer soros weer een nieuw clubje? In plaats dat soros zijn geld gebruikt om in Afrika de bevolkingsgroei explosie te dimmen zaait die verdeeldheid en racisme en het linkse tuig gaat er in mee, want de hand die je voed bijt je niet.

 9. Jumping

  Prachtig weer een bewijs van de stelling, dat Nederland een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.
  De kogel die Fortuyn om het leven bracht, kwam ook van Links.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 10. Politiek Profeet

  Het kan mij niet snel genoeg gaan met de teloorgang van Nederland.
  Laat de economie maar instorten, een nieuwe recessie en vooral de democratie uithollen(niet handhaven van wetten).
  Op de puinhopen van de gevallen Staat der Nederlanden een tijdje complete anarchie,en van daaruit een hernieuwd politiek en sociaal stelsel opbouwen,wars van linkse deugkneuzen, linksaffers, milieudwazen en geitenwollensokjes.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   @politiekprofeet pleit voor een renaissance van de jaren 30

 11. tailgunner

  “Ook zij leven in een democratie en hebben te accepteren wat het parlement besluit.”
  Daar hebben fascisten geen boodschap aan. Die erkennen democratie niet.

 12. HEM

  En bij de rechtbanken vinden zij een willig oor, want onze rechtbanken worden bevolkt door D66-tuig dat niet de wet, maar hun eigen interpretatie van de wet uitvoert.
  Als wij de democratie in Nederland willen redden, moeten we beginnen met een compleet nieuwe, hoog-opgeleide rechterlijke macht, en niet dat zooitje, dat met een pret-pakket op de universiteit terecht is gekomen (en zich vervolgens omhoog heeft geneukt).

 13. dario

  Zullen we hier samen even
  Besluiten om Anne Soopje buiten te sluiten het is EUGJE en die kennen we allemaal nog ze hebben het …weer los gelaten DOODZWIJGEN GRAAG

  1. tailgunner

   Is er een lijstje van trollen bekend? Ik ken er wel een paar, maar ik vind het vervelend om nog serieus te reageren op mensen waarvan ik soms niet zeker weet of het trollen zijn. Als ik dat weet negeer ik ze in het vervolg. Jammer dat de redactie hier niets aan doet. Ik hou het voor gezien als dit niet gaat veranderen.

   1. Bosche draak

    heb hier wel een overzichtje:

    1.dit soort loopt alleen maar te zieken en dwars te liggen, links laten liggen tot de redactie eindelijk de roest afschud en ze eraf gooit.
    -Eu kok
    -Meriadoc Brandebok
    -Lao tse
    -Watcher
    -Garland s tucker

    2. dit soort praat veel maar zegt weinig, willen nog wel eens dwarsliggen maar hebben soms nog wel iets te melden
    -Rosasolis
    -Korporaal monty
    -Piet53

 14. plakband

  Deze nutteloze linkse mafklappers genieten van een uitkering en hebben dus voldoende tijd. Zij ‘werken’ samen met een pas afgestudeerd links advocatencollectief.
  Die advocaten verheugen zich al op de processen tegen de Staat, op kosten van de Staat (de belastingbetalers). Het motto: geen gezeik, zo worden alle linkse advocaten rijk.

 15. StanleyC

  Gewoon oppakken dat gespuis en per persoon 150000 zweepslagen. En hun uitkering stopzetten. Dat gajes werkt meestal toch niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.